Konu Dışı & Arkadaşımla İddaya girdim.

• Kullanıcı Dooo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı
araba 190 la duvara carpsa soforde on camdan cıkar duvara carpar markası ne olursa olsun ama oldurmeyen allah oldurmezde
soru biraz eksik kalmıs

Allah bilir.

LG-P700 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Poloyla 180 le kirmizi isikta duran doblaya arkadan girdik hava yastiklari sayesinde kurtulduk. Tek el kirigiyla atlattik. Sonucu etkileyen çok faktör var

herhangi bir volvo

2014 Volvo XC90 small overlap IIHS crash test - YouTube
2014 Volvo S80 small overlap IIHS crash test - YouTube

Yukaridaki Testler 40 mph ( 65km ) ile yapilan carpisma testleri. 190 km (120mil civari) ile yapilacak bir kazada emniyet kemeri bile takilsa hayatta kalinacagini sanmiyorum. (1000de 1 olasilik payi birakiyorum)
Ben 60 km GOLF ile refusun ucuna vurmak zorunda kaldim(Arac sIKISTIRDI ,kaca bildigim kadar kactim sol farin oldugu yerden kaza yaptim ve aracta annem onde kemer takili oturuyordu. O kaza sonrasi annemin KEMERDEN dolayi 1 kaburgasi catladi) Ben Farin oldugu yere kadar arabayi kurtarmamis ve duz girmis olsa idim o refuse hasar daha cok olurdu.

190 km ile dusunemiyorum hangi araba olursa olsun o aracin ikiye katlanmayacagini , kagit gibi ezilmeyecegini. 190km hiz bir kaza icin cok deli bir hiz :)

Her ne kadar iki arac karsilastirilmaz ise de asagidaki videoyu izleyin. Bir arac o hizlarda nelere maruz kaliyor anlarsiniz.

Crash Test a 200km por hora con un Ford Focus - YouTube

çok sağolun yanıtımı aldım ben :)

Volvomuz vardı allahı var sağlam arabalar babam kaza yapmıştı şahinin ön pert bizim arabada sadece hafif tampon bükülmüştü böyle bisi görmedim ben :D

Volvonun Sacı Kalın Ama NE Biliyim Ölür Adam ya :D

Allah bilir.

Yaşasa bile ona yaşamak denir mi :D

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

arabadakilerin ölüm zamanı gelmişse araba isterse hiç gitmesin arabanın üstüne 1000 voltluk yıldırım düşer genede o arabadakiler sağ çıkamaz.

Ya arkadaş nerden buluyorsunuz böyle soruları, şimdi fizik yaptıracaksınız bana. :) Şimdi hocam bir kere öldürmeyen Allah öldürmez bu bir. Bunu hiç bir matematik fizik açıklayamaz. Ama işin zahirine bakarsak volvo olması bunu pek değiştirmez, yani isterse nasa yapsın, ister ferrari yapsın, ister tank olsun o mühim değil böyle hızlarda. Şimdi sen 190 la giderken arabanın ön tampondan sürücü koltuğuna kadar olan mesafe 2m olsa. Saatte 190 km; saniyede 53 m hız yapar. Yani arabanın ilk temas anından itibaren durmaya başlayacağını ele alırsak, sana kadarda 2m varsa, 0,04 sn de durması gerekiyor. Buradan senin ivmeni hesaplayacak olursak 0,04 saniyede sen 190 km-s hızdan 0 km-s hıza düşeceksin. 190km-s; 53 m/s yapıyor ya. (SI birim sistemine göre hesapları yapıyoruz.) Buanda da ivmen 1325 m/sn² olacak. 70 kg olduğunu varsayarsak, 92750 N kuvvet etki edecek, bu da yaklaşık 9300-9400 kg arası bir kütlenin yerçekimine karşı ürettiği kuvvettir. Yani 9 ton civarı bir kuvvet uygulanacak sana. Aynı zamanda 135G de diyebiliriz. Sonuç; zor yani...

Ya arkadaş nerden buluyorsunuz böyle soruları, şimdi fizik yaptıracaksınız bana. :) Şimdi hocam bir kere öldürmeyen Allah öldürmez bu bir. Bunu hiç bir matematik fizik açıklayamaz. Ama işin zahirine bakarsak volvo olması bunu pek değiştirmez, yani isterse nasa yapsın, ister ferrari yapsın, ister tank olsun o mühim değil böyle hızlarda. Şimdi sen 190 la giderken arabanın ön tampondan sürücü koltuğuna kadar olan mesafe 2m olsa. Saatte 190 km; saniyede 53 m hız yapar. Yani arabanın ilk temas anından itibaren durmaya başlayacağını ele alırsak, sana kadarda 2m varsa, 0,04 sn de durması gerekiyor. Buradan senin ivmeni hesaplayacak olursak 0,04 saniyede sen 190 km-s hızdan 0 km-s hıza düşeceksin. 190km-s; 53 m/s yapıyor ya. (SI birim sistemine göre hesapları yapıyoruz.) Buanda da ivmen 1325 m/sn² olacak. 70 kg olduğunu varsayarsak, 92750 N kuvvet etki edecek, bu da yaklaşık 9300-9400 kg arası bir kütlenin yerçekimine karşı ürettiği kuvvettir. Yani 9 ton civarı bir kuvvet uygulanacak sana. Aynı zamanda 135G de diyebiliriz. Sonuç; zor yani...

Eynşteyn ın torununun torununun torunu :D

Aynen öyle, çoğu kişi çarpınca alacağı hasarı düşünmüş doğal olarak ama 190'dan 0a düşmenin vereceği kuvveti hesaplamamış.

Arabaya gelince, volvo falan hikaye o süratte; Öldürmeyen Allah öldürmez diye de bir durum var.

Cevabım her ne kadar istatistik vermek saçma ötesi olsada madem istedin %10 ihtimal veriyorum , yani çok zor.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri