Konu Dışı & Arkadaşımla İddaya girdim.

• Kullanıcı Dooo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı
Ya arkadaş nerden buluyorsunuz böyle soruları, şimdi fizik yaptıracaksınız bana. :) Şimdi hocam bir kere öldürmeyen Allah öldürmez bu bir. Bunu hiç bir matematik fizik açıklayamaz. Ama işin zahirine bakarsak volvo olması bunu pek değiştirmez, yani isterse nasa yapsın, ister ferrari yapsın, ister tank olsun o mühim değil böyle hızlarda. Şimdi sen 190 la giderken arabanın ön tampondan sürücü koltuğuna kadar olan mesafe 2m olsa. Saatte 190 km; saniyede 53 m hız yapar. Yani arabanın ilk temas anından itibaren durmaya başlayacağını ele alırsak, sana kadarda 2m varsa, 0,04 sn de durması gerekiyor. Buradan senin ivmeni hesaplayacak olursak 0,04 saniyede sen 190 km-s hızdan 0 km-s hıza düşeceksin. 190km-s; 53 m/s yapıyor ya. (SI birim sistemine göre hesapları yapıyoruz.) Buanda da ivmen 1325 m/sn² olacak. 70 kg olduğunu varsayarsak, 92750 N kuvvet etki edecek, bu da yaklaşık 9300-9400 kg arası bir kütlenin yerçekimine karşı ürettiği kuvvettir. Yani 9 ton civarı bir kuvvet uygulanacak sana. Aynı zamanda 135G de diyebiliriz. Sonuç; zor yani...

juy3f.gif

190 km ile giden bi araca binmeyenler bilemez.anlayamazsınız :D mucize olur yaşaması

volvo ile kaza yapıp ölen hiç kimse yoktur.
dipnot :)
su ana kadar türkiyedeki volvo kazalarında sadece 1 milletvekili ölmüş :)

akşam akşam iyi güldürdün allahta seni güldürdün :D

---------- Mesaj saat 01:32:38 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 01:31:53 civarında gönderildi. ----------

Bunu bildiğimiz için iddaya girdik ama 190 la düzduvara çarparsan bence çok büyük mucize lazım :D yorumlara göre iddayı kazandım :)
şimdi baktım sadece bir tane milletvekili ölmüş.

volvo ile kaza yapıp ölen hiç kimse yoktur.
dipnot :)
su ana kadar türkiyedeki volvo kazalarında sadece 1 milletvekili ölmüş :)

Ne alakası var hocam Volvo ile kaza yapıpta ölen yok diye. :)
Ölenlerin kaydını mı tutuyorlar bu Mercedes ile öldü bu Volvo ile öldü diye.
Onlar şehir efsanesi. Milletvekilide milletvekili olduğu için biliniyordur.
Bazı hızlardan sonra arabanın markası etkinliğini yitiriyor.
İş saç kalınlığında bitmiyor.
Saç kalın olursa tüm etki içeride hissedilir bu da iyi bir şey değildir. Düşük hızlarda koruyabilir ancak yüksek hızlarda tost. 190 km ile giderken düz duvara çarpan arabanın içinden bir insanın sağ çıkmasına ihtimal vermiyorum.
Volvoyu kötülediğimi falan çıkarmayın sağlamlığı tescilli bir marka ancak bu durumda imkansız görüyorum.

Hava yastıkları 190 kmh ile devreye girerse evet yaşar :D

Volvo da otomatik fren sistemi vardir , en azindan yeni modellerde (benim s80 de oyle ) araccin onune bisey ciktigi gibi siz frene basmadan arabayi durdurur , tabi yuksek hizda ne olur orasini Allah bilir ...

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri