Köpek alıcam

Terrier cinsini düşünmüyorum sokakta felan gezdirirken bi şekli olsun istiyorum

Kimseyi eleştirme ya da akıl verme gibi bi amacım yok. Hazır başlığı açılmışken içimi dökmek istiyorum sadece.

Sokakta bi dünya yardıma, sevgiye muhtaç hayvan varken, sadece cinsi yüzünden yeni bi hayvan almak; hele hele petshoplar gibi hayvanlara eziyetten hiç çekinmeyen mekanlardan bi hayvan almak beni gerçekten çok üzüyor.

Bir de bi hevesle bu hayvancıkları alıp, doğalarına aykırı biçimde eve alıştırıp sonra da sokağa bırakan vicdansızlara hiç girmiyorum. Bi canlı sahibi olmak gerçekten çok büyük sorumluluk, lütfen bunun bilinciyle alın ne alacaksanız.

Bir de, yiyemediğimiz yemekleri çöp konteynırlarının yanına bi şekilde bırakmaya özen gösterelim. Kedi, köpek, kuş vs. muhakkak bi canlıyı o gün aç bırakmamış olursunuz. En azından bunu yapalım o sahipsiz canlılar için.

Son olarak şu videoyu tekrar izlemekte yarar var:

https://www.youtube.com/watch?v=Yz33i8dWeEA

Tüy sorunu olmazsa öneririm, eğer dersen ki evdekiler problem çıkarır baştan alma derim

---------- Spam Engelliyici 23:17 ---------- Önceki Mesaj 23:14 ----------

bence köpek alma kokusuydu filan uğraşılmaz direk git AT al.

At'ı eve sokabilsem onu bende düşünmüştüm aslında iyi olurdu okula git gel filan :D

Bence ufak cins al "pug, french bulldog ve ya jack russel" tarzında.. Normal köpeklerden biraz daha az pisletirler dışkı vs yönden.. bir çocuğun olarak görmelisin alacağın hayvanı 2 saat kesinlikle ilgilenmelisin en azından. hep evde kalırsa kötü olur koşup enerjisini tüketmesi gerek. eğer ki siz işteyken evde kimse sevip kollamazsa psikolojisi bozulur eve geldiğinizde çok sevinir atlar durur gözlerine falan bakarsanız ağlamış olduğunu falan görürsünüz. yani bebekleri nasıl yalnız bırakmıyoruz dost edineceğiniz hayvanada aynı şekilde davranmalıyız. bu arada bir dostunuz olunca hiç kimseye ihtiyacınız kalmıyor o size yetiyor :)

5 ay önce açmış olsaydın konuyu şuan kocaman bi köpeğe sahip olurdun. Ücretsiz sahiplendirmesini yaptım bi golden ın. Hemde avcilarda :/

Kimseyi eleştirme ya da akıl verme gibi bi amacım yok. Hazır başlığı açılmışken içimi dökmek istiyorum sadece.

Sokakta bi dünya yardıma, sevgiye muhtaç hayvan varken, sadece cinsi yüzünden yeni bi hayvan almak; hele hele petshoplar gibi hayvanlara eziyetten hiç çekinmeyen mekanlardan bi hayvan almak beni gerçekten çok üzüyor.

Bir de bi hevesle bu hayvancıkları alıp, doğalarına aykırı biçimde eve alıştırıp sonra da sokağa bırakan vicdansızlara hiç girmiyorum. Bi canlı sahibi olmak gerçekten çok büyük sorumluluk, lütfen bunun bilinciyle alın ne alacaksanız.

Bir de, yiyemediğimiz yemekleri çöp konteynırlarının yanına bi şekilde bırakmaya özen gösterelim. Kedi, köpek, kuş vs. muhakkak bi canlıyı o gün aç bırakmamış olursunuz. En azından bunu yapalım o sahipsiz canlılar için.

Benimde köpeğim var 2 yıldır evimin bahçesinde bakıyorum . Sokak köpeği olarak almıştım ,aldığımda daha yavruydu .Cinsine bakmadan aldım hiçbir zamanda aldığıma pişman olmadım.
Bu videoyu izleyince gerçekten içim parçalandı ...

вαттυѕαу;1033717' Alıntı:
Hocam bi heves ugruna yapma bence , eve bi isese kokusu haftalarca cikmiyor , bahceli evin yoksa vazgec bu sevdadan , bende almistim , 3 hafta sonra geri vermek zorunda kaldim , uzule uzule..

9d50a416c712279dfddbe28e52078924.jpg

O simdi yeni ailesinde cok mutlu mesut :)

SM-N7500Q cihazımdan gönderildi

ilk alacağın zaman bende sana aynını söylemiştim hocam :)

вαттυѕαу;1033879' Alıntı:
İşte bend yeni alcakların konuya yorum yapıyorum , biz ettik siz etmeyin diye :p

Buda bizim yavrucaktı şirinliklerine aldanmayın evin her yerine istisnasız işiyorlar :) sabahın 4.nde uyanıp havlamaya yada ağlamaya başlarlar kısacası tam anlamı ile baş belaları :D

JYG4ZE.jpg

köpek candır gerisi heyecandır al hocam ben labrador besliyorum 10 numara akıllı ve can dostu bir hayvan tuvalet alışkanlığıda çok çabuk alıyor hem söz dinlemesi çok iyi kahverengi olanları muhteşem güzel benimki hem siyah hem alkolik :)

Benimde köpeğim var 2 yıldır evimin bahçesinde bakıyorum . Sokak köpeği olarak almıştım ,aldığımda daha yavruydu .Cinsine bakmadan aldım hiçbir zamanda aldığıma pişman olmadım.
Bu videoyu izleyince gerçekten içim parçalandı ...

Ben sadece ikinize katılıyorum. Video tamamen gerçeği yansıtıyor.

Diğer arkadaşlar ister alınsınlar ister darılsınlar umrumda değil. Konu bir canlıyı ilgilendirdiği için yazma hakkına sahibim, buna engel olmaya da kimsenin hakkı yok. Bir hayvanın görüntüsünden, şeklinden, türünden hoşlanmıyorsanız hayvan sever değil, kendine oyuncak arayan birisinizdir benim gözümde. Herkese iyi eğlenceler.

bir köpek dünyaya bakışınızı değiştirebilir. köpek besledikten sonra çoğu sokak köpeğinin neden yalnız sahipsiz sevgiye ve yemeğe muhtaç olduğunu sorgulayabilirsiniz. daha önce yanından geçtiğinizde umursamadığınız görmezden geldiğiniz sokak köpeğini tekrar yanından geçtiğinizde görmezden gelemezsiniz üzülebilirsiniz.. bir köpek size dünyada tüm canlıların yaşama hakkı olduğunu hatırlatabilir, arkadaşlığı dostluğu hatırlatabilir, ama dönüp dünyaya baktığınızda işlerin hiçde öyle olmadığını dünyanın adaletsiz eşitsiz kocaman kokuşmuş pis bir yer olduğunu ve çoğu insanın hayvanlardan daha da aşağı olduğunu görürsünüz..
Son olarak, bakamıycağın köpeği kesinlikle alma, ben o masum hayvanları alıp bir süre baktıktan sonra zorunlu yada hevesi kaçıp isteyerek sokaklara yada barınaklara bırakıp onlara bu dünyayı cehenneme çevirten bu sağduyuları kıt insafsız kişilere hep lanet ediyorum ve edicem! Yapmayın YAZIKIR GÜNAHTIR!

Bahçeli evin yoksa alma kardeşim, hem sana hem hayvana yazık olur.

Bence eve alacaksan Ufak türden jack russell al ben hayatımda böyle zeki, dost canlısı, sevimli bi köpek gormedim bide cussesine bakmadan diğer köpeklere felan saldırmaya calisiyo sonra korkup kaçıyo felan tam evde beslenmelik eğitimi kolay ben 2 günde otur kalk. Ve ttuvalet eğitimi verdim öyle zeki bi köpek halen sağa sola işiyor ama emin ol kendine bagliyo namussuz ben ilk eve getirdigimde annem istememiş hatta babam evden kovmustu simdi ikiside yanindan ayrılmıyor bazen şehir disina götürüyorum benden çok köpeği özluyolar o derece yani :)

almışken sivas kangal al, kedi gibi köpekimsilerden alma
bu benim köpek dawraş (karaağız)

İnternet üzerinden canlı hatvan satışı yasak sahibinden veya gittigidiyor gibi sitelerden sahiplenebilirsiniz

ASUS_Z002 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri