Koronavirüs Salgını - Tek Konu

Gözümüz aydın iyileşen sayısı günlük vaka sayısını geçti.

M9nfnh.png

Yavaş yavaş yoluna giriyor herşey şu karantina kurallarına bir uyabilsek 1 aya herşey yoluna girer bence

Arkadaşlar bence daha yeni başlıyoruz virüs mutasyon gecirdi ve yeni belirtiler var kimse iyileşen sayılarına ona buna bakarak durumumuz iyiye gidiyor demesin amerikada bile günde binlerce insan ölmeye devam ediyor durum vahim tedbiri elden bırakmayın

Arkadaşlar bence daha yeni başlıyoruz virüs mutasyon gecirdi ve yeni belirtiler var kimse iyileşen sayılarına ona buna bakarak durumumuz iyiye gidiyor demesin amerikada bile günde binlerce insan ölmeye devam ediyor durum vahim tedbiri elden bırakmayın
Tedbirleri tabi elden bırakmamak lazım ama son veriler umut verici hocam bu veriler yok sayılamaz ama bu avm lerin 8-15 mayıs açılma planı biraz moralimi bozdu umarım öyle hataya düşülmez. En azından Mayıs sonuna kadar tedbirlere sıkıca uyalım sonradan yavaş yavaş hayat normale çevrilmeye çalışılır.

Yavaş yavaş yoluna giriyor herşey şu karantina kurallarına bir uyabilsek 1 aya herşey yoluna girer bence

sanırım sen halen olayın farkında değilsin dostum.
şu an başarılabilen tek şey sağlık sistemininn çökmemiş olması.

ama çökecek.

seçenek 1 : açlıktan ölmek
seçenek 2: coronadan ölmek

eninde sonunda 2. seçeneği seçmek zorunda kalınacak.

en az 18 ay sürecek en az ve totalde dünaya çapında 80 milyon insan ölecek. (bu şu anki gözüken en iyimser tahmin)

iyi anlamda ilerleme olsun yada olmasın,farketmez.bütün dünyada çok sürmeden tekrar iş yerleri,avmler filan açılmak zorunda.çünkü hiçbi ülke/devlet şuanki duruma dayanamaz.halkın şu işine yardım et,bu ihtiyacını karşıla olayına en zengin devletler dahi kısa bi süre dayanabilir.gerekirse ölen ölsün,ama hayat devam etmek zorunda diye iş yerlerini yavaş yavaş herkes açmak zorunda.o zamana kadar hastalıgın seyri nasıl degişir,orası muamma tabi.bigün bakıyoruz kötü haberler geliyor,bigün bakıyoruz iyi haberler geliyor yani şöyle olmuş bittik biz,böyle olmuş hadi yırttık diyemiyoruz henüz.mesela ben bu yıl boyunca maske/eldiven/sosyal mesafe olaylarından kurtulacagımızı kesinlikle düşünmüyorum.2021de nasıl devam eder kimbilir.umarım bian önce bi çare bulunurda,yavaş yavaş normal yaşantılarımıza dönebiliriz...

iyi anlamda ilerleme olsun yada olmasın,farketmez.bütün dünyada çok sürmeden tekrar iş yerleri,avmler filan açılmak zorunda.çünkü hiçbi ülke/devlet şuanki duruma dayanamaz.halkın şu işine yardım et,bu ihtiyacını karşıla olayına en zengin devletler dahi kısa bi süre dayanabilir.gerekirse ölen ölsün,ama hayat devam etmek zorunda diye iş yerlerini yavaş yavaş herkes açmak zorunda.o zamana kadar hastalıgın seyri nasıl degişir,orası muamma tabi.bigün bakıyoruz kötü haberler geliyor,bigün bakıyoruz iyi haberler geliyor yani şöyle olmuş bittik biz,böyle olmuş hadi yırttık diyemiyoruz henüz.mesela ben bu yıl boyunca maske/eldiven/sosyal mesafe olaylarından kurtulacagımızı kesinlikle düşünmüyorum.2021de nasıl devam eder kimbilir.umarım bian önce bi çare bulunurda,yavaş yavaş normal yaşantılarımıza dönebiliriz...

Bende öyle düşünüyorum hocam. Herkesin durumu zaten çok iyi değil. Bunca insan dayanır dayanır ramazan bayramına kadar . Sonrasında yine dükkanlar açılıp insanlar çalışmaya devam. Korona yine devam eder ama insanların paraya ihtiyacı var. Bu yıl baya sıkıntılı geçecek gibi duruyor. Dünya çapında ekonomik kriz bakalım nasıl olacak. Allah yardımcımız olsun...

valla facebook iş ilanları gruplarına bakardım arada , şimdi hiç bakmıyorum, bakanın psikolojisi bozulur. millet açlıktan, işsizlikten ağlıyor o gruplarda , kimsenin umrunda değil. yazık gerçekten .

Son düzenleme:
Şu durum uzun süre sürdürülebilir bir durum değil. Nedeni çok açık. Sürekli yiyecek satın alınıp, iş yerlerinin kapalı olduğu bir düzen her şekilde patlar. Ama gerçek olan bir durum da var ki, bu virus öyle 1-2 aya yok olmayacak. Olması da mümkün değil. Tek çare aşı ya da içildiğinde virusu biranda yok edecek bir ilaç. Onun haricinde iş yerleri yeniden açılacak, hayat yine eskisi gibi olacak. Ama Korona'da olduğu yerde duracak ve öldürmeye devam edecek.

Bende öyle düşünüyorum hocam. Herkesin durumu zaten çok iyi değil. Bunca insan dayanır dayanır ramazan bayramına kadar . Sonrasında yine dükkanlar açılıp insanlar çalışmaya devam. Korona yine devam eder ama insanların paraya ihtiyacı var. Bu yıl baya sıkıntılı geçecek gibi duruyor. Dünya çapında ekonomik kriz bakalım nasıl olacak. Allah yardımcımız olsun...

öyle hocam valla.mesela ben esnafım,1 ay önce dükkanı kapatıp eve oturdum.dükkan kirası boşa gidiyor.dükkanda 2 tane adsl hattı var,ayda 200tl kullanmadıgım adsle para ödüyorum onlar boşa gidiyor.yarın bigün devlet vergi isteyecek,onları silecek hali yok.olsa olsa ek süre verir verginizi ödeyin diye.dükkandaki mallar bozulacak,tarihi geçecek şeyler degil allahtan,bide öyle olanlar var.dedigin gibi işi gücü bırakıp evde oturalım da nereye kadar yani,mecbur dönecez tekrar.ölecek olsakda,sürünecek olsakda 2-3 aya iş başı yapmak zorunda insanlar.

Corona hakkinda kimse kesin konusamaz ama bakiyoruz bizimkiler secim vaadi gibi konusuyor, yazik. Bayrama kadar bu haltin gececeginin garantisini vermek buyuk hata olur. Zaten virusun kulucka suresi var 2 hafta. Bayramdan onceki 2 hafta boyunca vaka sayisi 0 olsa tamam dersin de, boyle bir ortamda sirf millet birbirini ziyaret edebilsin, ekonomi cokmesin diye, "corona gectiii" demek buyuk hata, cok buyuk hata olur. Dunya ile birlikte hareket etmek lazim. Yurtdisi sinirlari acilirsa, sehirlerarasi ulasim acilirsa, yaslilarla genclere ozgurluk taninirsa, olmaz abi.

İngiltere Başbakanı Johnson'dan 22 gün sonra ilk açıklama.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 22 gün süren koronavirüs tedavisinin ardından görevine dönerek ilk kez açıklamalarda bulundu. Johnson, dünyayı etkisi altına alan virüse karşı savaşta sona yaklaştıklarını ancak, riskin devam ettiğini belirtti.

----------------------

Reyiz sahalara döndü.
Sağlığı yerinde çok şükür.

0

0

6eAHUL.png

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ingiltere,ispanya,italya,abd, gibi ülkelere yardımda bulunurken dünya krizde iken bizde euro dolar sterlin tavan yapıyor. Bu nasıl bir dünya ülkeler kriz yaşadığı halde paraları kıymet kazanıyor :/ Maske üretemeyip kendi kendine yetemeyen ülkelerin parası :/ Adamlar nasıl bir sistem kurmuşsa krizde bile kazanıyorlar.

"kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile herhangi bir iş yerinde ssk'lı olarak çalışan vatandaşlarımız, eczanelerden dağıtılan ücretsiz maske sisteminden faydalanamayacaktır. bu vatandaşlarımız, maskelerini çalıştıkları kurum ve işyerlerinden temin edeceklerdir."
- Eczacı odası

------------------------------------------

Ülkedeki çalışanlar maskelerini çalıştıkları kurumlardan alacak diye kanun çıktı.
:D
Şöyle bir sorun var, şirketler maske almak istese, PARA İLE MASKE SATMAK YASAK.
:cool:
Enteresan ülkeyiz vesselam.
:rolleyes:

"kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile herhangi bir iş yerinde ssk'lı olarak çalışan vatandaşlarımız, eczanelerden dağıtılan ücretsiz maske sisteminden faydalanamayacaktır. bu vatandaşlarımız, maskelerini çalıştıkları kurum ve işyerlerinden temin edeceklerdir."
- Eczacı odası

------------------------------------------

Ülkedeki çalışanlar maskelerini çalıştıkları kurumlardan alacak diye kanun çıktı.
:D
Şöyle bir sorun var, şirketler maske almak istese, PARA İLE MASKE SATMAK YASAK.
:cool:
Enteresan ülkeyiz vesselam.
:rolleyes:

Şirketlere veriliyor maske. İşyerinde hem girerken hem de çıkarken maske veriliyor. Enteresan olan ülke değil, atılan her adıma tersten bakmaya çalışanlar.

+Bak yau bak ne buldum?
-ne buldun 300 iqlu kardeş?
+Şimdi devlet diyor ki maskenizi çalıştığınız yerden alın
-evet?
+Ama maske satmak yasak? İşyerleri nereden alacak? Nasıl ama bug buldum? Dur büyük harflerle yazayım PARA İLE MASKE SATMAK YASAK. Çok zekiyim ya bi ben düşündüm bunu.

Şirketlere veriliyor maske. İşyerinde hem girerken hem de çıkarken maske veriliyor. Enteresan olan ülke değil, atılan her adıma tersten bakmaya çalışanlar.

+Bak yau bak ne buldum?
-ne buldun 300 iqlu kardeş?
+Şimdi devlet diyor ki maskenizi çalıştığınız yerden alın
-evet?
+Ama maske satmak yasak? İşyerleri nereden alacak? Nasıl ama bug buldum? Dur büyük harflerle yazayım PARA İLE MASKE SATMAK YASAK. Çok zekiyim ya bi ben düşündüm bunu.
Home office çalışanlar ne yapıcak peki? Bunun için işyerine mi gidicek? Bu maske konusunda bence devlet yetersiz kaldı genel olarak başarılı geçilen bir sınavda. Bir çok kişiye hala maske gelmemiş yakınen şahidim bana 2.sms im geldi bugün ama daha gelmeyen var bana da 13 günün ardından geldi. Eğer başarılı şekilde dağıtılamayacaksa sattırsın maskeleri.

Home office çalışanlar ne yapıcak peki? Bunun için işyerine mi gidicek? Bu maske konusunda bence devlet yetersiz kaldı genel olarak başarılı geçilen bir sınavda. Bir çok kişiye hala maske gelmemiş yakınen şahidim bana 2.sms im geldi bugün ama daha gelmeyen var bana da 13 günün ardından geldi. Eğer başarılı şekilde dağıtılamayacaksa sattırsın maskeleri.

Burada gelmeyenler eczaneye gidip TC kimlik noları ile aldılar. Bazılarının evine kadar geldi maske. Bana kod gelmedi çünkü iş yerinde alıyordum zaten, gerek kalmadı.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri