Kötü bi bağımlılığım hakkında

• Kullanıcı Reina
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı

Reina

Yasaklanmış
Kusura bakmayın böyle konu açmazdım ama son zamanlarda alkolsuz gecem geçmiyor. Bu durumdan rahatsızım özellikle yanında sigarayı fazla kaçırdığım için çok çok rahatsızım. Corona diye bi bira önerdi arkadaş 1 sene önce. Tadı inanılmaz.8-10 tane içmeden uyumuyorum. Sadece sigarayı yanında abarttığım için rahatsızım. Bu laneti sigarasız içmek istiyorum en fazla 1 tane içiliyor. Sonrası gitmiyor. O yüzden alkolu azaltmak istiyorum ne yapmam gerekiyor. Bırakan veya azaltan arkadaşlardan tavsiye alıyım. Bi adsenseden beklemediğim 300-500 lira gelsin direk gidip 70lik viski alıp bitiriyorum tek gecede. Çok sıkıldım şu sigaradan artık. Ağzımın çamurluğu bi yana öksürük bi yana. yaşım 19

kardeşim sana tavsiyem hemen bırak alkolu sigarayı tetikliyor ben daha 1 ay once mide delinmesinden ameliyat oldum kola alkol sigaradan dolayı oluyormuş şu an sigara içiyorum ama alkol kola bıraktım sigarayıda azalttım yarıya indirdim başına böle bişey gelmeden bir an once bırak bırakamıyosanda azalt benden tavsiye .
benden fazla içende vardır illaki bişey olmuyor demeyin
özelliklede aç karnına kesinlikle içmeyin ..

En iyi yöntem bir meşkale bulmaktır alkolü unutmadan bırakamazsın.İlk zamanlar meşaketli geçer ama bir zaman gelir hiç aramadığını hatta aramadığını bile farketmediğine şahit olursun.Hepsi hikaye tek gerçek iradedir iraden yoksa bırakamazsın

Son düzenleme:
bence de acilen bişiler yapmalısın yaşın 19 daha ileri düzeyde bağımlı sayılırsın

sadece dışarıda iç evin nerde bilmiyorum ama taksim beşiktaşdaysa değiştir haftada 2 gün çık sonra 1 çık kendini hazır hissedince kendini nadasa bırak 1-2 ay hiç çıkma çıkarsan içme ,sigara konusunda e sigaraya başlayabilirsin yaşın daha çok genç bağımlılığın ne olabilir ki 1-2 sene daha yolun başındasın aslında üste bahsettiğim hiçbir şeyi yapmadan bırakabilirsin.
şahsen benzin hariç ne bulursa dibine kadar kullanmış ve bırakmış en azından aramayan biri olarak diyeceğim bazı prensiplerin olsun evde içme ,yanlız içme ve yanlızlığı sev

Ben de alkol ve sigarayi bi donem abartmistim ki, normalde evde ne alkol ne sigara icerim. Arkadasima ne zaman gitsem surekli elimde sigara, alkol oluyor. Bi gun uyandigimda girtlagim aciyordu. Aklima girtlak kanserli insanlar geldi. Bir daha sigara icmedim. Alkol belki ayda birkac icerim ama o da maddi olarak cok buyuk masraf. Once kafada bitir. Ama inan yarari yok... dumani cek ufle? Alkolu ic kendinden gec... belki ilk xamanlar xor olur ama agzinda biraktigi kotu tadi ve sana yasattigi mallik hissini dusun. Bundan sonra dislerini fircala, derin bi nefes al...hala girtlak kanseri ya da akciger kanseri olmamak icin sana buyuk firsat.

Hayatım boyunca ne sigara ne alkol ağzıma bile sürmedim tadını bile bilmiyorum. Böyle bağımlı insanlara çok acıyorum, keşke herkes yüksek irade sahibi olabilse. Umarım başarırsınız.

kardeşim sana tavsiyem hemen bırak alkolu sigarayı tetikliyor ben daha 1 ay once mide delinmesinden ameliyat oldum kola alkol sigaradan dolayı oluyormuş şu an sigara içiyorum ama alkol kola bıraktım sigarayıda azalttım yarıya indirdim başına böle bişey gelmeden bir an once bırak bırakamıyosanda azalt benden tavsiye .
benden fazla içende vardır illaki bişey olmuyor demeyin
özelliklede aç karnına kesinlikle içmeyin ..

insanın başına kötü bir şey gelmeden anlamıyor işte. alkolu abarttığım olmuyordu. ama son zamanlarda gerçekten yalnız olsam bile içiyorum. gecenin bi yarısı aklıma geldiğinde tek isteğim dolapta 4-5 bira olması oluyor. dolapda olmadığını görünce kesinlikle gidip alıyorum. sigarada aynı şekilde ne olursa olsun yanımda olması şart. alkolu bırakmak veya azaltmak istememin sebebi sigarayı yanında inanılmaz abartmam. 3 saatte 1 paket sigarayı yiyorum resmen. söylediklerinde haklısın ama bırak tavsiyeleri pek kulağıma girmiyor. zaten bırakmak istiyorum ama ciddi çözümler gerekiyor.

---------- Spam Engelliyici 00:22 ---------- Önceki Mesaj 00:21 ----------

Hayatım boyunca ne sigara ne alkol ağzıma bile sürmedim tadını bile bilmiyorum. Böyle bağımlı insanlara çok acıyorum, keşke herkes yüksek irade sahibi olabilse. Umarım başarırsınız.

keşke bende sürmemiş olsam. sürdüğümüz için bu haldeyiz.

---------- Spam Engelliyici 00:23 ---------- Önceki Mesaj 00:22 ----------

En iyi yöntem bir meşkale bulmaktır alkolü unutmadan bırakamazsın.İlk zamanlar meşaketli geçer ama bir zaman gelir hiç aramadığını hatta aramadığını bile farketmediğine şahit olursun.Hepsi hikaye tek gerçek iradedir iraden yoksa bırakamazsın

iradem var. ancak kötü zamanlarda. yani sigaradan dolayı hastahaneye düşüp ölüm döşeğinde yatarsam anca iradem ortaya çıkar. onun dışında ciddi bi zararını görsem zaten saniye durmam. işte bağımlılığa itende bu zaten. acısı sonradan çıkıyor.

---------- Spam Engelliyici 00:24 ---------- Önceki Mesaj 00:23 ----------

bence de acilen bişiler yapmalısın yaşın 19 daha ileri düzeyde bağımlı sayılırsın

demin bi alkol bağımlılığı testi yaptım

Almış olduğunuz toplam puan: 10

Bu ölçekten 8 veya daha yüksek puan alanların alkol öyküsü derinlemesine incelenmelidir..

ciddi bi puan çıktı. zaten yaşımdan ötürü bu düşüncem. bu yaşta kendimi zehirlemekten başka bişey yapmıyorum. acıyorum kendime

sigara icin ; akciger kanserini bi arastir bence, babamin arkadasi bu meret yuzunden kanser oldu ve emin ol ki cok pis acilar cekti. cok pisman olmustu ama maalesef ki artik kurtulus yoktu 6 ay icinde vefat etti.

sadece dışarıda iç evin nerde bilmiyorum ama taksim beşiktaşdaysa değiştir haftada 2 gün çık sonra 1 çık kendini hazır hissedince kendini nadasa bırak 1-2 ay hiç çıkma çıkarsan içme ,sigara konusunda e sigaraya başlayabilirsin yaşın daha çok genç bağımlılığın ne olabilir ki 1-2 sene daha yolun başındasın aslında üste bahsettiğim hiçbir şeyi yapmadan bırakabilirsin.
şahsen benzin hariç ne bulursa dibine kadar kullanmış ve bırakmış en azından aramayan biri olarak diyeceğim bazı prensiplerin olsun evde içme ,yanlız içme ve yanlızlığı sev

dostum sigarayı bırakmak için denemediğim tek yöntem bireysel destek almaktır. e sigara falan kesmiyor. bırakmak istiyorum filmi çok etkiledi 3 ay bıraktım ve bir gün bile ahh olsada içsem demedim. çok büyük katkılarınıda gördüm koku,tad,ağız çamurluğu. hatta bıraktıkdan 2 gün sonra ağzımda 10a yakın yara çıktı yine pes etmedim. ancak 3 ay sonra lanete bi kahve içerken tekrar başladım.

Dostum sana tavsiyem bigün kendini hazırlayıp deli gibi içmen.. Kan kusana kadar içeceksin ama.. Ondan sonra soğursun :)

Ya da daha kolayı direk kafanda bitirceksin olayı.

sigara icin ; akciger kanserini bi arastir bence, babamin arkadasi bu meret yuzunden kanser oldu ve emin ol ki cok pis acilar cekti. cok pisman olmustu ama maalesef ki artik kurtulus yoktu 6 ay icinde vefat etti.

15 yıl içipde kanser olunuyor. ben daha 2. senesindeyim daha çok yolum var. düşüncesi bırakmamama en büyük sebep.

---------- Spam Engelliyici 00:28 ---------- Önceki Mesaj 00:27 ----------

8-10 tane su gibi bira içeceğine 2 tane efes extra iç keser

tadından hoşlanmıyorum

---------- Spam Engelliyici 00:30 ---------- Önceki Mesaj 00:28 ----------

Dostum sana tavsiyem bigün kendini hazırlayıp deli gibi içmen.. Kan kusana kadar içeceksin ama.. Ondan sonra soğursun :)

Ya da daha kolayı direk kafanda bitirceksin olayı.

dostum sanırım bünye bağışıklık kazandı. 70lik viskiyi bitirip. düzgünce elimi yüzümü yıkayıp odama gidip üstümü değiştirebiliyorum. ve ömrüm boyunca ne kadar içersem içiyim hatırlamadığım olay olmadı. herşeyin bilincinde ve çok mantıklı hareket edebiliyorum. beynimi kapatamıyor. yürüyüşümü araba kullanışımı hiç etkilemiyor. geçen senelerde 1 ay içmedim ramazan dolayısıyla. ondan sonra 2 bira içtim kafam trilyondu. sanırım sık sık içtiğim için artık vız geliyor.

dostum sigarayı bırakmak için denemediğim tek yöntem bireysel destek almaktır. e sigara falan kesmiyor. bırakmak istiyorum filmi çok etkiledi 3 ay bıraktım ve bir gün bile ahh olsada içsem demedim. çok büyük katkılarınıda gördüm koku,tad,ağız çamurluğu. hatta bıraktıkdan 2 gün sonra ağzımda 10a yakın yara çıktı yine pes etmedim. ancak 3 ay sonra lanete bi kahve içerken tekrar başladım.

valla 20 senedir içen 10larca kez bırakmaya çalışan ama bırakamamış bırakmaya en yakın olduğum zaman e-sigara ile yakalamış biri olarak başka tavsiye veremem

çok gençsin o ki sormuşsun; sigarayı göz önünden uzak tut ve sabah zorla da olsa kahvaltını yap öğlen yemeğini ye akşam erkenden yemek ye, karnın tok oldu mu bira içemesin içsen de fazla içemesin ve yemek yemesen gittikçe az yersen ; alkolik olursun her gün aynı saatlerde içme ve her gün aynı içtiğinden içme bağımlılık olmasın diye ... nasihat vermek kolaydır biliyorum uygulaması zordur ama daha çok gençsin kendine yazık etme .... ve başarabiliyorsan 2 gün ağzına içki vurma uyuyamasın ama 3 . gün uyursun .. bira z irade...

Son düzenleme:
Mustafa Kemal Paşa'da aynı dertten muzdarip idi. İsmet Paşa niye bu kadar içiyorsun Paşam diye sorunca uyuyamıyorum İsmet cevabını verirdi.

Mustafa Kemal Paşa'da aynı dertten muzdarip idi. İsmet Paşa niye bu kadar içiyorsun Paşam diye sorunca uyuyamıyorum İsmet cevabını verirdi.

beynim çok hızlı çalışıyor, onu dinlendirmeye ihtiyacım var. uyuyamıyorum.

biliyorum bunu düşünmekten uyuyamayan paşa

Aslinda insan vücudu nikonotini kendi üretir , sen sigaraya başlayınca vücut nikotin üretimini durdurur ve senin onu karşıladigini düşünür. Sonra ne olur vücut nikotin ister ama üretemez senin canin sigara ceker o yüzden 1 hafta kendini tutarsan inan vücudun tekrar üretmeye baslar sen birakirsin sigarayi

boşver atın ölümü arpadan olsun de daya, 2 yıl sonra hastalanınca doktor gidicisin deyince anında bırakıyorsun :D zira ölüm korkusu zordur, gerçi gittiğim hastanede doktor bu adam hala içiyor mu ölecek artık yaşamaz diyordu, artık nasıl bğaımlılıksa ölüm bile durduramıyor.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri