Kpss Kadroları Dağılımı Açıklandı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ne kadar kişi alınacağı söylense sınava girmeyecek miydiniz? Bu kadar kisi alınacağı baştan tahmin ediliyordu zaten. Laf olsun diye konuşuyorsunuz bazen :D

Milletin okuduğu bölüme kadro açmıyorlar. Sen okuduğun bölüme kadro açılmıyacağını bilsen sınava girermisin?

rahat ol kardeş bana işin ucu değdi 2 sene işsiz kaldım ama anne bennn memur olacam diye ağlamadım devlet bize bakmiir memur almiir diyede ağlamadım. Devlet memur alarak bu insanların yükünü çekmek zorunda değil gidin şansınızı özelde deneyin birazda.

arkadaşım sen daha devletin ne olduğunu bilmiyorsun. şuan memurlar olmasa devlet 1 günde yıkılır. devleti ayakta tutan dairenin blokları gibi memurlardır. tüm işleyiş memurlar üzerinde dönüyor. devlet memur alarak kimsenin yükünü taşımıyor bilakis kendi devamlılığını sağlıyor. sorunu neden anlamıyorsun? şuan memur açığı var çoğu yerde. bizzat başkaban, bakanların açıklamaları var. sen gelmişsin sorundan haberin olmadan boş boş yazıyorsun

Devlet kimseye demiyor sınava girince garanti atanacaksın diye demekki ihtiyaç yok. Millet hazıra alımış hemen kadro vereceksin memur olunca facebooktan whatsapp tan çıkmayacak vatandaşın işini yapmayacak vs. Ben olsam devlet kurumlarının yüzde 90ını özelleştiririm.

Milletin okuduğu bölüme kadro açmıyorlar. Sen okuduğun bölüme kadro açılmıyacağını bilsen sınava girermisin?

Millette o kardoları okumasın her üniversitede okumasın olmaz mı ? Ha devlette bazı bölümleri kapatsın evet öğretmenlik bazı saçma mühendislikler gibi. Adam kaç puan alıyor makine mh giriyor paşamız onun 4 te 1 puanı alıyor dandik bölüme giriyor sonra bize kadro yok. Yok ya iyi dimi öle makina okuyan adamla sen bir ol yok öyle bir dünya.

---------- Spam Engelliyici 20:27 ---------- Önceki Mesaj 20:25 ----------

arkadaşım sen daha devletin ne olduğunu bilmiyorsun. şuan memurlar olmasa devlet 1 günde yıkılır. devleti ayakta tutan dairenin blokları gibi memurlardır. tüm işleyiş memurlar üzerinde dönüyor. devlet memur alarak kimsenin yükünü taşımıyor bilakis kendi devamlılığını sağlıyor. sorunu neden anlamıyorsun? şuan memur açığı var çoğu yerde. bizzat başkaban, bakanların açıklamaları var. sen gelmişsin sorundan haberin olmadan boş boş yazıyorsun

Tamam kardeşim sen ve senin gibiler biliyor. (annemde memur emeklisidir) ama sensin kardeşim tamamdır siz bilirsiniz herşeyi. :D

rahat ol kardeş bana işin ucu değdi 2 sene işsiz kaldım ama anne bennn memur olacam diye ağlamadım devlet bize bakmiir memur almiir diyede ağlamadım. Devlet memur alarak bu insanların yükünü çekmek zorunda değil gidin şansınızı özelde deneyin birazda.

3 yıldır özelde çalısıyorum zaten ben. Kimsenin ağladığı da yok. Burda yanlıs olan bişeyi tartısıyoruz. Ayrıca yanlış biliyosun devlet kimsenin yükünü çekmiyor, bizler devleti kalkındırıyoruz !

90 milyon tl devletime feda olsun.
Atanabilecek olan arkadaşlara da hayırlı olsun :)

Kardeş nasıl bir kafa yapınız var anlamıyorum ?

Sen devlet için değil devlet senin için var, sen yoksan devlet hiç şunu anlayın artık. Adamlar seni enayi yerine koyup cebinden 50 liranı alıyor, o paralar ile lüks araçlar, lüks otellerde kalınıyor sen burda feda olsun diyorsun.

Millette o kardoları okumasın her üniversitede okumasın olmaz mı ? Ha devlette bazı bölümleri kapatsın evet öğretmenlik bazı saçma mühendislikler gibi. Adam kaç puan alıyor makine mh giriyor paşamız onun 4 te 1 puanı alıyor dandik bölüme giriyor sonra bize kadro yok. Yok ya iyi dimi öle makina okuyan adamla sen bir ol yok öyle bir dünya.

Ataması çıkmıyor diye öğretmenlik bölümünün nesi saçma oluyor acaba?

Benim arkadaşım otomotiv öğretmenliği mezunu bir arkadaşımda muhasebe öğretmenliği mezunu.

Senin mantığına göre bu bölümleri kapatalım tamam. Endüstrimeslek liselerine kim öğretmenlik yapacak? ticaret meslek liselerine kim öğretmenlik yapacak?

81 tane il var hiç yoksa bunlarda 3-4 adet meslek okulu var. Sadece 1 üniversite 50 tane öğretmen mezun etse ne olacak bu öğretmenler?

Sen diyorsun ki kimse okumasın bu bölümü, tamam okumasın kapatılsın üniversitedeki bölümler. Ya meslek liseleri ne olacak onlarıdamı kapatalım? keşke herşey okumasınlar, devlet kapatsın demekle basit şekilde çözülse....

sonra atanamayan öğretmenler 6 ayda polis oluyor, askere gidiyor teğmen oluyor sonrada şehit oldu haberleri duyuyoruz. İnsanları körü körüne ölüme yolluyoruz başka bişey değil.

Zaten hep derler. oku öğretmen ol neden? mesleği garanti diye... Okul biterde atanamazsan ne olacak? hiç bilemedin 6 ayda polis olursun yada subay olursun.

Bir devleti ayakta tutan en temel yapı taşlardan ikisi 1-eğitim 2-güvenlik olanlarıda görüyoruz. Allah sonumuzu hayretsin nedim...

Bazı arkadaşların yorumları şu meşhur "padişah, vergi" fıkrasını hatırlatıyor insana. Ben 2000 memur alıcam dese ne diye bir sene hazırlansın, dershaneye para versin insanlar. Ne diye onca para döksün bi sınav için. Az biraz mantıklı şeyler diyin be. Aslolan insandır. Devlet vatandaşı için vatandaşı ile var olan bir kurumdur. Bunu aklınızdan çıkarmayın. Tıpkı vekilin millet için var olması gibi.

85 puan üstü alıp atanamayan adayları ayırıyorum fakat 50 net yapamayan öğretmen adayları var. Bu adam benim çocuğuma ne öğretecek allah aşkına.. Zaten 40 dakikalık dersin 25 dakikası ideoloji falan kaynıyor. Boş tenekeden çok ses çıkar misali. Bu eğitim sisteminden çıkan çocuklardan hiçbirşey olmaz orası da ayrı konu. Gece okula gidip sınıfta uyuyorlar. Günde 3 saat ders yapacaksın ama adam gibi yapacaksın. Biz tembel milletiz alman sistemi,amerikan sistemi olmaz türk tipi eğitim sistemi olacak. Adam mezun olup mühendis oluyor bölümden soğumuş teori teori diye bitirmişiz gençleri amerika da eğitimin tamamına yakını uygulama. Yazacak çok şey var da forum köşesinde yazsak kime ne faydası olacak..

---------- Spam Engelliyici 20:27 ---------- Önceki Mesaj 20:25 ----------

Tamam kardeşim sen ve senin gibiler biliyor. (annemde memur emeklisidir) ama sensin kardeşim tamamdır siz bilirsiniz herşeyi. :D

Hocam sen anlamak istemiyorsun galiba kimse demiyorki devlet zorla memur alsın sınavdan önce 2000 kişi alınacağı nerelere alınacağı belli mi belli ee arkadaşlarda diyorki devlet bunu önceden desin kimseyi boşuna umutlandırmasın o kadar kişi açığa alındı insanlar ister istemez ümitleniyor. Giriyor sınava sonra bir bakıyor kendi bölümünde kadro bile açılmamış 100 puan alsa bile giremeyecek bir yere

Hocam sen anlamak istemiyorsun galiba kimse demiyorki devlet zorla memur alsın sınavdan önce 2000 kişi alınacağı nerelere alınacağı belli mi belli ee arkadaşlarda diyorki devlet bunu önceden desin kimseyi boşuna umutlandırmasın o kadar kişi açığa alındı insanlar ister istemez ümitleniyor. Giriyor sınava sonra bir bakıyor kendi bölümünde kadro bile açılmamış 100 puan alsa bile giremeyecek bir yere

Arkadaş sen anlamıyorsun bence madem devlet demiyor sen niye bel bağlıyosun neye göre bel bağlıyosun ? Bende sana diyorumki zaten inek olanlar sağlam ders çalışanlar o 2000 arasına da giriyor.

Açılmayan bölümlerde olabilir o devletin yanlış politikası birsürü gereksiz bölümler var 2 yıllıklar var. Bizim ülkede ağlak öğretmenler olduğkça bişey olmaz yıllardır öğretmen atanıyor doymadılar. 60 bin öğretmen atanıyor geri kalan bölümlere 2 bin atanıyor önce o sorgulanmalı. Benim lafım saçma sapan yerlerde gereksiz bölümler okuyupta 60 puan alan ve atanamayıp ağlayan kesim.

Sayı gerçekten çok çok az. Ancak bu sayı Aralık ay'ı için geçerli 2014 kpss puanıyla 2016 da yerleşen pek çok kişi var. 2016 puanı ile de 2018 yılına kadar atamalar yapılacak. Bazı kurumlar kadrolu yerine sözleşmeli ve geçici işci şeklinde ki alımları da KPSS puanları ile yapıyor. Özellikle belirtiyorum Sağlık bakanlığı atamaların da pek çok sözleşmeli memur alımı yapıylıyor ki kpss 56-60 arası puan ile girmek mümkün oluyor. Sözleşmeli memur daha sonra çıkan yasalar ile kadrolu memur olabiliyor. Tamamen yüzüstü anlaşılabilir şeklinde konuştum. Kendim 5 senedir bir devlet kurumunda personel daire bşk'lığında çalışıyorum. Aldığımız memur parmak sayısını geçmez yalnız yukarıdaki bahsettiğim özelliklerde 250-400 e yakın memur almışızdır.

Arkadaş sen anlamıyorsun bence madem devlet demiyor sen niye bel bağlıyosun neye göre bel bağlıyosun ? Bende sana diyorumki zaten inek olanlar sağlam ders çalışanlar o 2000 arasına da giriyor.

Açılmayan bölümlerde olabilir o devletin yanlış politikası birsürü gereksiz bölümler var 2 yıllıklar var. Bizim ülkede ağlak öğretmenler olduğkça bişey olmaz yıllardır öğretmen atanıyor doymadılar. 60 bin öğretmen atanıyor geri kalan bölümlere 2 bin atanıyor önce o sorgulanmalı. Benim lafım saçma sapan yerlerde gereksiz bölümler okuyupta 60 puan alan ve atanamayıp ağlayan kesim.

Sen anlamak mı istemiyorsun hocam gerçekten ? Buradaki insanlar aaa oooo ben niye atanamadım veya atanamayacağım demiyor. El insaf toplam sınava giren sayısı 6 milyon. rakamla yazayım sana 6.000.000 Alınacak kişi 2050 hala neyini savunuyorsun bunun ? Zaten ilk okul çocuğuna sorsan 60 alıp'ta atanmayı beklemez herhalde. 60'ı bırak şu rakamlarla 60 70 80'i , 90 alan bile atanamayacak.

Son düzenleme:
Evet [MENTION=25533]patates[/MENTION] doymuyoruz öğretmen atamalarına neden mi? ilahiyat, din kültürü öğretmeni gibi branslara 3-5 bin kişilik kontenjan verilirken ( sınava girenin atanması demek ) sınava giren 30 bin matematikçiden 375 kişiyi atayan sistemden memnun değiliz anladın mı? Ayrıca barajı gecen insanla mühendis bir olur mu diyosun ya şimdi söyle bakalım kpss den 90 alan matematikçi atanamıyorken ilahiyattan 55 puan alan öğretmenin atanması reva mıdır?

60 ile atama olsun demiyoruz. 6 milyon kişiyi sınava sokup sınavdan sonra da 2051 memur alıcaz diyen sisteme kızıyor herkes. bunu anlamak için 300-500 :D IQ'ya sahip olmaya gerek yok. sıradan basit bir insan bile bunu anlayabilecek kapasitededir.

Son düzenleme:
şaka gibi resmen önceki yılları vs. bilmem, kpss ile alakam yok ancak 6m sınava giren insandan sadece 2 bini atanıyorsa bir yanlışlık vardır onda bu kadar az atanması çok yanlış okadar kişiyi meslekten aldılar fetö vs. dolayısı ile daha fazla alım olmalıydı onların yerlerine gecicek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri