KPSS tercih konusunda yardimci olabilecek arkadas ariyorum

Prosks

Kayıtlı Üye
Ortaogretim - Elektrik & Elektronik mezunuyum 80 küsür puan aldim bu sene yerleşebilme ihtimalim cok yüksek ama tam olarak neyi tercih etmem gerektigi konusunda cok kararsızım siz olsaydınız bu asagidakilerden hangisini secerdiniz

İçişleri başkanlığı Teknisyen

Gelir idaresi başkanlığı Teknisyen

Devlet hava meydanları işletmesi genel müd. Teknisyen

Sosyal guvenlik kurumu başkanlığı - Teknisyen

Toprak Mahsulleri ofisi Genel Müd. Teknisyen

Tarım işletmeleri Genel Müd. Teknisyen

Sizce bunlardan hangisine öncelik tanimaliyim birde teknisyen olarak ne iş yapacagimi bilmiyorum o konuda tecrübeli bir arkadas da yorum yapsa cok sevinirim .. Cevap verip vermeyen herkese tesekkürler..

Ortaogretim - Elektrik & Elektronik mezunuyum 80 küsür puan aldim bu sene yerleşebilme ihtimalim cok yüksek ama tam olarak neyi tercih etmem gerektigi konusunda cok kararsızım siz olsaydınız bu asagidakilerden hangisini secerdiniz

Sizce bunlardan hangisine öncelik tanimaliyim birde teknisyen olarak ne iş yapacagimi bilmiyorum o konuda tecrübeli bir arkadas da yorum yapsa cok sevinirim .. Cevap verip vermeyen herkese tesekkürler..

Teknisyen genelde belli işi olmaz o kurumda ne açığı varsa ona veriyorlar mesela bizim okulda teknisyen olup aşçı olanda var kantinci olanda. Memurlar ve teknisyen yardıcısı olarak görünüyorlar

kadro açılır mı bilmiyorum,hatta senin bölümden mi alıyordu ondan da %100 emin değilim ama tcdd(demiryolları) de Sürveyan diye kadro açılırsa onu da düşünebilirsin.

hocam yakın bi tarihte tercihmi yapılacak anlamadım. hangi kpss bu ?

ayin 22. genel alım var o alımda büyük ihtimalle giderim ama Teknisyen oldugu icin durakladim biraz ve normal memur alımıda zanetmiyorum sıra bana gelsın Hangi kurum tercih edilmeli arkadaslar bu saydıklarımdan

hocam memurlar.net'i takip et. daha sağlıklı bilgiler alabilirsin.
yalnız o puanla dediğin yerler hayal.
80 puanla ancak işkur'daki açıktan atamalara bakabilirsin.
genel alımda mümkün değil 80 puanla yerleşmen.

hocam memurlar.net'i takip et. daha sağlıklı bilgiler alabilirsin.
yalnız o puanla dediğin yerler hayal.
80 puanla ancak işkur'daki açıktan atamalara bakabilirsin.
genel alımda mümkün değil 80 puanla yerleşmen.

ilk alimin kapanmasi 82 ile oldu elektrik bölümü icin diyorum meslek cikisli oldugum icin kolay gibime geliyor simdi sen zor diyince düsünüverdim biraz , memurlar neti girmedigim site kalmadi hic birinde istedigim sorumun cevabi yok tek öğrenmek istedigim sey hangi kurumu ön tarafi atayım hangi kurumlar biraz rahat olur tabi bu saydıklarımdan ( sanirim bunuda yasamak lazim anlatmakla olmaz )

80 puan ortaöğretim atanırsan imkansızı başarırsınız ortaöğretimde bazı bölümler hariç 90 bile atanılamıyor üstelik bu sene kadro çok düşük senin bölümünde 50-60 kişi anca alınır 2milyon kişi girmiştir min puan 92 olacağını düşünüyorum sen açıktan alımlara katiplik ve gardiyanlık alımlarına bak

---------- Spam Engelliyici 01:45 ---------- Önceki Mesaj 01:44 ----------

ilk alimin kapanmasi 82 ile oldu elektrik bölümü icin diyorum meslek cikisli oldugum icin kolay gibime geliyor simdi sen zor diyince düsünüverdim biraz , memurlar neti girmedigim site kalmadi hic birinde istedigim sorumun cevabi yok tek öğrenmek istedigim sey hangi kurumu ön tarafi atayım hangi kurumlar biraz rahat olur tabi bu saydıklarımdan ( sanirim bunuda yasamak lazim anlatmakla olmaz )

orta öğretim 82 mi kapattı şok oldum şuanda

80 puan ortaöğretim atanırsan imkansızı başarırsınız ortaöğretimde bazı bölümler hariç 90 bile atanılamıyor üstelik bu sene kadro çok düşük senin bölümünde 50-60 kişi anca alınır 2milyon kişi girmiştir min puan 92 olacağını düşünüyorum sen açıktan alımlara katiplik ve gardiyanlık alımlarına bak

---------- Spam Engelliyici 01:45 ---------- Önceki Mesaj 01:44 ----------

orta öğretim 82 mi kapattı şok oldum şuanda

gecen alımın kapanis puani iki degil üc puan fazla söylemişim aklımda 82 diye kalmış

---------- Spam Engelliyici 02:02 ---------- Önceki Mesaj 01:50 ----------

fakirin ekmeği umuttur , ama oda pek değerli arkadaşların yorumlarından sonra oda kalmadı en iyisi sessizce köseme cekilmek hayirli geceler

Son düzenleme:

gecen alımın kapanis puani iki degil üc puan fazla söylemişim aklımda 82 diye kalmış
bu sene kadro sayısı inanılmaz az sen en düşük puan 84,99 yani 85 diyorsun üstelik Türkiyedeki en düşük puan o ama sen o puana dahi 5 puan düşüksün nasıl iyi tercihle atanmayı düşünüyorsun

Hocam insallah bir yerlere atanırsın ancak normal şartlarda bu mümkün değil.
Bende elektrik elektronik mezunuydum. 2 kez denedim kpss yi. O yüzden biraz araştırmıştım. Ta elazığ da bile en az 85 diyorsun. Ki 85 ile 80 in arasında binlerce kişi oynuyor.
Ve teknisyenlere ayrılan sayıda devamlı azalıyor. İşkur u takip et bence.

Bende 81,4 ile pc programcılığı önlisansta bekliyorum hocam nasip herşey

Hepimiz hakkında hayırlısı , 20 kişilik kadro acilmis 20 kişiden 90 dan 84 e iniş yapmış bu dönem 60 kişi alacak 84 den 82 ye iniş yapmazmi cok mu zor bir ihtimal bekliyorum

Hepimiz hakkında hayırlısı , 20 kişilik kadro acilmis 20 kişiden 90 dan 84 e iniş yapmış bu dönem 60 kişi alacak 84 den 82 ye iniş yapmazmi cok mu zor bir ihtimal bekliyorum
bu puanları üniversite puanları gibi düşünme. senle aynı fikirde olup da daha yuksek puan almislar seçerse o matematik tersine de çıkabilir

Kpss de önemli olan tercih yapacağın bölüm/branş daki sıralamandır ve kuruma alınacak personel sayısıdır. girme ihtimalim çok yüksek dediğine göre branş sıralamanı bu zamana kadar atanan ve önünden giden arkadaşları vs vs. biliyorsun sanırım.

Bunları bildiğini farz ederek buradaki en iyi yerin "Devlet hava meydanları işletmesi genel müd. Teknisyen" olduğu kesin. İlk tercihin olsun. Eğer kafanda soru işareti kalıyorsa da hiç çekinmeden ilgili kurumu ara muhasebeyi bağlat durumunu anlatarak maaşlarını sor.

Kpss de önemli olan tercih yapacağın bölüm/branş daki sıralamandır ve kuruma alınacak personel sayısıdır. girme ihtimalim çok yüksek dediğine göre branş sıralamanı bu zamana kadar atanan ve önünden giden arkadaşları vs vs. biliyorsun sanırım.

Bunları bildiğini farz ederek buradaki en iyi yerin "Devlet hava meydanları işletmesi genel müd. Teknisyen" olduğu kesin. İlk tercihin olsun. Eğer kafanda soru işareti kalıyorsa da hiç çekinmeden ilgili kurumu ara muhasebeyi bağlat durumunu anlatarak maaşlarını sor.

dünden beri beklediğim cevap böyle bir cevaptı teşekkürler , bir arkadas sgk dedi sen hava meydanları dedin , biraz daha araştırıp ona göre bir karar verecem tesekkürler

Dhmi konusunda kesinlikle katılıyorum inşallah olur diyeceğim ama dhmi için rakibin çok fazla olacak haberin olsun. Eğer lisans mezunu olarak başvursaydın maaşının 4000-4500 TL olacağını sana söylerdim ama orta öğretim için bir fikrim yok ama tahminim 3k vardır yani olursa YouTube un bile kapatamayacağı bir kanalın olur :)

O konuda cevap belli hocam tabi ki DHMİ.
Ama girmk için şöyle bir 90 yapacaksın ki batı da bir yerde çalışasın.
Geçen sene adıyaman 86 ile kapatmış.
Doğu da bir yere tutturdun diyelim gider misin?

Edit: şimdi baktım zaten urfadaymışsın.
Şöyle bir 85 yapsan çok iyi olurdu.
Umarım atanırsın.
Bende burdan birşey sorayım.
Artık direk atama yokmuş, tekrar mülakat yapıyorlarmış kurumlar doğru mu?

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri