Kredi Borcunu Erken kapatma

sefayozgat

Kayıtlı Üye
Mrb arkadaslar

Izindeyken bir is icin 95K TL para cektim 36 aya böldürerek yaklasik sanirim 3403 Tl gibi bir para ödüyorum.ilk 2 ayini gecen gün yatirdim . 45 tL gibi bir para yatmis normal kullandigim hesaba. Borc tutari toplam 123K TL idi
Sorum hizli kapatirsam faiz ödemeden nekadar karim olur.

Iyi forumlar.

size ödeme planı verilir zaten orada toplam faiz miktarı yazar.. eğer tüm ana parayı bir anda öderseniz o faizi ödemiyorsunuz.. yani 123k-95k = 28k faizi ödememiş olursunuz ama tamamını kapatırsanız

hocam o iş nasıl bir iş öyle parayı 2 ayda vurmuşsunuz maşallah :)
benim tahminim sen bu krediyi 1.35 gibi faiz oranından çekmişsin.
ana parandan geriye 88000 lira kalmış ödemen gereken ama ödediğin miktarın ana para ve faiz kısmına bakarsan 2 ayda sana 2500 tl gibi bir zarar olur.
şu an kapatsan 90500 tlye kapanır gibi geliyor
adamlar sana 22000 tl köstürmüşler fazladan
ama erken ödersen nerden baksan toplamda 19500 lira karın olur.

bankaya sorduğunda cevabını yazarsan sevinirim benide etiketlersen iyi olur.

Son düzenleme:
hocam tutarları dogru yazdıgına emınmısın k'ları

bankalar taksit planı yaptıgında ilk öncelikle faizleri alırlar. o yüzden ne kadar süre geçerse ödeme yaparken o kadar faiz ödemi olursun. mesela 36 taksit yerine 18 taksitte ödeyeceğim ben bu parayı dersen bir anlamı olmaz.
örnek şöyle vereyim
taksit tutarı ana para faiz
3500 250 3250
3500 260 3240
3500 270 3230

şeklinde tahil eder. adamlar bunun bile önlemini alıyor hocam merak etme sen :)

hocam tutarları dogru yazdıgına emınmısın k'ları

Evet kardesim Toplam 95 000 TL cektim ihtiyac kredisi

Faizi ile birlikde 123 bin tl idi küsüratlariyla

Misal bu ayki diger ayki ödememde diyorum 5 taksiti birden yatirayim neye göre hesablayipda benim hesabima geri para yatiyor onu sormustum

Misal bu ayki diger ayki ödememde diyorum 5 taksiti birden yatirayim neye göre hesablayipda benim hesabima geri para yatiyor onu sormustum

hocam ben ufak bır kredıyı toptan yatırdım,azda olsa fark ettı ama hepsını kapattım,hepsını kapattıgım ıcın sıgorta parasınıda aldım

size ödeme planı verilir zaten orada toplam faiz miktarı yazar.. eğer tüm ana parayı bir anda öderseniz o faizi ödemiyorsunuz.. yani 123k-95k = 28k faizi ödememiş olursunuz ama tamamını kapatırsanız

bunun mantığını tam çözemedim mesela arkadaş 95k para çekti faizla toplam 123k ya denk geliyor vadeside 36 şimdi bu arkadaş 8.ayda tüm ana parayı 95k yı bankaya götürse ne kadar faiz ödemiş olur ? böyle biraz sınav sorusu gibi oldu ama kusura bakmayın

sen 5 taksit olarak ödeyemezsin, mantık şu olur
sen 5 ay boyunca bu paranın tamamını hesabına yatırmış olursun 5.ayın sonunda bakarlar faiz ne kadarsa onu düşerler o şekilde tüm parayı tahsil ederler ama bunu bankadan sorup öğrenmeniz daha sağlıklı bankacı değilim tecrübelerime dayanarak sylüyorum :)

bunun mantığını tam çözemedim mesela arkadaş 95k para çekti faizla toplam 123k ya denk geliyor vadeside 36 şimdi bu arkadaş 8.ayda tüm ana parayı 95k yı bankaya götürse ne kadar faiz ödemiş olur ? böyle biraz sınav sorusu gibi oldu ama kusura bakmayın

ödeme planı vardır orada yazar 8 ay boyunca her ay ana para + ödeyeceği faiz parası
8 ay boyunca o faiz parasını öder kalan faizi de tamamını kapatırsa ödemez biraz karışıktır :)

sen 5 taksit olarak ödeyemezsin, mantık şu olur
sen 5 ay boyunca bu paranın tamamını hesabına yatırmış olursun 5.ayın sonunda bakarlar faiz ne kadarsa onu düşerler o şekilde tüm parayı tahsil ederler ama bunu bankadan sorup öğrenmeniz daha sağlıklı bankacı değilim tecrübelerime dayanarak sylüyorum :)

ödeme planı vardır orada yazar 8 ay boyunca her ay ana para + ödeyeceği faiz parası
8 ay boyunca o faiz parasını öder kalan faizi de tamamını kapatırsa ödemez biraz karışıktır :)

şimdi baktım %2'de erken ödeme faizi varmış yani 95.000 için 1900 lira erken faiz alıyorlarmış.Bunlar uyanık ya herşeyi zaten düşünmüşler

78k yada 79k gibi bir para ya kapanır
tabi bu arada bu arkadaş 8 ayda kredisini ödemek için 27200 tl gibi bir para bankaya yatırmıştır.
aslına bakarsan banka böyle faiz maiz koymasa 67800 bu para kapanmış olması lazım
faiz koyduğu için 8 ayda bu arkadaş 11200 faiz ödemiştir bu söylediklerim 3 aşağı 5 yukarı oynar

5 Taksit birden yatırmak isterseniz eğer yatırabiliyorsunuz. Ödeyeceğiniz taksit sayısı, miktarı doğal olarak buna oranla azalıyor.

Bankalar ilk önce faizi almakta eğer tamamını kapatmak istiyorsanız eğer ne kadar erken kapatırsanız o kadar iyi olur. Anaparaya geçtikten sonra ödemenizin bir karı olmaz.

Ayrıca erken kapatmak istediğinizde o gün geçerli orana göre bir hesaplama yapılır ve erken kapatma indirimi uygulanır. Bu indirim günlük olarak değişmektedir. Bugün bankadan öğrenip yarın işlem yapmak istediğiniz zaman oran değişmiş olacaktır örneğin.

5 Taksit birden yatırmak isterseniz eğer yatırabiliyorsunuz. Ödeyeceğiniz taksit sayısı, miktarı doğal olarak buna oranla azalıyor.

Bankalar ilk önce faizi almakta eğer tamamını kapatmak istiyorsanız eğer ne kadar erken kapatırsanız o kadar iyi olur. Anaparaya geçtikten sonra ödemenizin bir karı olmaz.

Ayrıca erken kapatmak istediğinizde o gün geçerli orana göre bir hesaplama yapılır ve erken kapatma indirimi uygulanır. Bu indirim günlük olarak değişmektedir. Bugün bankadan öğrenip yarın işlem yapmak istediğiniz zaman oran değişmiş olacaktır örneğin.

ben taksiti mobil uygulamadan yani internetten yatırıyorum ağustosta eylülün taksidini yatırıyorum onda 7-8 tl erken ödeme indirimi yapıyorlar.Şimdi 10 taksit bir anda yatırsam yine taksit başı 7-8 tl gibi erken ödeme indirimi mi yaparlar.Yoksa çok daha fazla mı olur tahminen ?

ben taksiti mobil uygulamadan yani internetten yatırıyorum ağustosta eylülün taksidini yatırıyorum onda 7-8 tl erken ödeme indirimi yapıyorlar.Şimdi 10 taksit bir anda yatırsam yine taksit başı 7-8 tl gibi erken ödeme indirimi mi yaparlar.Yoksa çok daha fazla mı olur tahminen ?

Bu konuda size bankanız tam bilgi verebilir. Dediğim gibi indirim oranları günlük olarak değişmekte o gün için geçerli indirim oranı ne ise ona göre yapılır. Tabi ki benim söylediğim indirim erken kredi kapatmada tamamını yatırırsanız geçerli bir indirim. Erken taksit yatırmada geçeli bir indirim oranı bilmiyorum.

Bu konuda size bankanız tam bilgi verebilir. Dediğim gibi indirim oranları günlük olarak değişmekte o gün için geçerli indirim oranı ne ise ona göre yapılır. Tabi ki benim söylediğim indirim erken kredi kapatmada tamamını yatırırsanız geçerli bir indirim. Erken taksit yatırmada geçeli bir indirim oranı bilmiyorum.

bu 5 taksit kapatmadı mı ? onu bilmiyordum kapatmada yazmamışsın sadece 5 taksit birden yatırmak isterseniz demişsiniz.O zaman benlik bir şey yok benim daha çok taksit var.Sağolun ilgi için ben birde bankayı ararım belki 3-5 bir indrim olur.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri