Kredi Kartına Tek Limit Uygulaması Geliyor

woodman

Kayıtlı Üye
kart.jpg

Kredi kartı limitleri ve asgari ücretlerine düzenleme getiren Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ( BDDK) sorunun köklü çözümü için radikal bir düzenlemeye gidiyor. Star'ın haberine göre, iki yıldır üzerinde çalışılan ‘tek limit’ uygulamasında sona gelindi. Kısa sürede devreye alınacak tek limit uygulaması ile 10 farklı kredi kartı olsa bile tüketici kendisi için belirlenen limiti aşamayacak. Örneğin bir vatandaşın aylık limiti 2 bin TL ise farklı bankalardan üç tane kredi kartı olsa bile bu rakamın üzerine çıkamayacak. Belirlenen limiti ister tek bankadan isterse farklı bankalardan alacağı kartlar ile kullanabilecek. Düzenleme ile kredi kartı borçlu sayısının azaltılması ve konuyla ilgili yaşanan mağduriyetlerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Yazım aşamasına gelindi

Bankacılık çevrelerinden edinilen bilgilere göre BDDK konuya ilişkin çalışmasını büyük ölçüde tamamladı. Önümüzdeki günlerde gerekli düzenlemenin yapılacağını belirten üst düzey bir banka yetkilisi “Kaleme alınma aşamasına geldi. Birkaç gün içerisinde konuyla ilgili değişiklik yapılacak” dedi. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre Türkiye’de 9 milyonun üzerinde banka kartı, 57 milyon da kredi kartı bulunuyor.

Kredi kartı almanın yeni koşulu!

Kredi kartında maaşa göre belirleme ve taksit sınırlamasının yanı sıra bir kriter daha getirilecek. Milliyet'in haberine göre; bankalar yeni dönemde kredi kartı limitlerini maaşa göre belirleyecek ancak müşterinin kredi ödeme performansı, varlığı, sosyal statüsü ve eğitim düzeyi gibi kriterler de göz önüne alınacak.

Yapılan yeni düzenleme ile kredi kartı limitlerini maaşlara göre belirleyecek olan bankalar, müşterinin eğitim düzeyi ve sosyal statüsü gibi koşullarını da dikkate alacak.

Bundan böyle, bankaların müşterilerden talep edeceği bankacılık ücretleri, imzalanan sözleşmelerde açık açık belirtilecek. Düzenlemeler bayram sonrası işlerlik kazanacak.

Yeni bankacılık düzenlemesi ile kredi kartında periyodik limit artırma devam edecek, ancak tüketicinin genel teyidi istenecek. Bankalar, müşterinin kredi ödeme performansı, varlık ve yükümlülükleri, sosyal statüsü, eğitim düzeyi, yaşı ve benzeri kriterleri gözeterek limit belirleyecek.

Cevap: Kredi Kartına Tek Limit Uygulaması Geliyor[

Ne yani Hem Dolaylı Yoldan Soyulucaz Hemde Keyiflerine Göremi Soymaya Başlayacaklar .s

Kredi kartı batağının önüne geçmeye çalışıyorlar.
Bazı iyi yanları olabileceği gibi bazı kötü yanlarıda var.
Tek minimum öçdeme tutarınada çekmeye çalışıyorlar ödeme limitini.
Aylık bazda tek ödeme limiti.
Buda mantıklı aslında.

Her ay ödeyeceğin miktarı bilirsin, diğer türlü herhangi birinde 3-5 kredi kartı var mininmum aylık 30tl ödüyorsa, diğer karttan çekip diğerine yatırıyor, borcu ve faizi sürekli artıyor.
Kredi kartı mağduru aslında ülkemizde çok.
Asgari ücretle çalışan sayısı ülkemizde fazla iken adamın maaşı 850tl ama cebinde 3.000tl limitli kredi kartı taşıyor.

Bunun gibi örnekler verilebilir.
Zararları ise, artık kredi kartına 24-36 ay gibi taksitler neredeyse yok denecek kadar azalacak.

Bankalar için çok kötü olacak bu işler. Çünkü bankalar 3000 TL para alan bir insana toplamda 45000 TL gibi bir limit verebiliyorlar :D

Geçsinler bu işleri 10 yıldır millet olmayan paralarla alışveriş yaptı kazanmadığı parayı harcadı o zaman ekonomimiz çok canlı diyorlardı şimdi batak ortaya çıkmaya başladı şekil yapıyorlar,batan battı zaten.

her türlü borç batağına sokmaya çalışıyolar

bankalar insanları kazıklamak için borç batağına sokmak için bir sürü insan düşünüyor naparızda alırız ellerinden herşeylerini

Geçsinler bu işleri 10 yıldır millet olmayan paralarla alışveriş yaptı kazanmadığı parayı harcadı o zaman ekonomimiz çok canlı diyorlardı şimdi batak ortaya çıkmaya başladı şekil yapıyorlar,batan battı zaten.

Yurtdisinda oldugum icin soruyorum, kredi kartlarinda genel manada bir duvara toslama mi var Turkiye'de? Internette surekli bu tur yazilari okuyorum.

Yurtdisinda oldugum icin soruyorum, kredi kartlarinda genel manada bir duvara toslama mi var Turkiye'de? Internette surekli bu tur yazilari okuyorum.

hiçbirşeye bakmaya gerek yok hocam son yıllarda boşanma sayısınaki artışlarına bak yeter zaten çoğunlukla ekonomik sebeplerden,sadece benim etrafımda gördüğüm onlarca adam var boğazına kadar borca batmış,iş bulmak çalışmak ayrı dert zaten dayın amcan yoksa.bunlar yine iyi günler diyorum daha tam patlamadı.gerçi bizim bakanlara göre avrupa birliğinin çoğu ülkesinden iyi durumdaymışız,sallayın bakalım sallayın kara da bitecek yakında fazla kalmadı:D

hiçbirşeye bakmaya gerek yok hocam son yıllarda boşanma sayısınaki artışlarına bak yeter zaten çoğunlukla ekonomik sebeplerden,sadece benim etrafımda gördüğüm onlarca adam var boğazına kadar borca batmış,iş bulmak çalışmak ayrı dert zaten dayın amcan yoksa.bunlar yine iyi günler diyorum daha tam patlamadı.gerçi bizim bakanlara göre avrupa birliğinin çoğu ülkesinden iyi durumdaymışız,sallayın bakalım sallayın kara da bitecek yakında fazla kalmadı:D

Uzun suredir bu tur yazilari goruyorum, o tam batma, dip noktasi ne zaman olacak sence?

Şu kredi kartları borçlar krediler konusunda hep bankalar suçlandı..
Bitane delikanlıda çıkıp "Arkadaş zorlamı harcayın dediler" demiyor.
benmde kartım var 1500 tl limitli. Şuan işim yok haliyle Allah korusun çok acil bişey olmadıgı sürece harcamıom. adam 5 kart çıkarmış herbiri full dolu sonra: Bankalar bizi sömürüyo....
Bankacı olarak da şunu söylüyorum. AZ BİLE. Dünyadaki en düşük faizlerin oranında faiz var şuan Türk bankalarında insaf biraz artık insanımızda biraz çuvaldızı kendine batırsın.

Şu kredi kartları borçlar krediler konusunda hep bankalar suçlandı..
Bitane delikanlıda çıkıp "Arkadaş zorlamı harcayın dediler" demiyor.
benmde kartım var 1500 tl limitli. Şuan işim yok haliyle Allah korusun çok acil bişey olmadıgı sürece harcamıom. adam 5 kart çıkarmış herbiri full dolu sonra: Bankalar bizi sömürüyo....
Bankacı olarak da şunu söylüyorum. AZ BİLE. Dünyadaki en düşük faizlerin oranında faiz var şuan Türk bankalarında insaf biraz artık insanımızda biraz çuvaldızı kendine batırsın.

şunu söliyim allah düşürmesin kardeşim öle bi an gelir o elindeki 1500 tl lik kartın senin hayatını bitirir bir an olur hiçbişi bulamazsın imkan dersin kullanırsın 1500 tl olur 15000 tl.

fütursuzca harcama olayına birşey demiyorum o konuda öyle ama bankalar biliyorlar böyle olacağını zaten insanlar bilinçsiz kullanıyolar ama bankalarda bilerek kart veriyor bu da aşikar ödeyemeyeceğini bildikleri insana bile kart veriyolar borçlansın nasıl olsa alırız bi şekilde

türk bankaları sadece kredi kartlarından değil olur olmadık herşeye para kesiyolar esktre göndermeye bile para almaya başladılar yuhh artık yani ruhun duymadan dünyanın parasını alıyolar

hesap işletim ücreti diye salak saçma bir para alıyolar mesela

"kimseyi kınamayın zira başınıza gelmeden ölmezsiniz"

allah muhtaç etmesin...

bu yeni duzenlemeler suan zaten aktif olan seyler degilmi ?

Yani zaten maasina gore verilmiyormuydu kredi karti ?

maas bodrosu istiyor banka ve senin maasina gore red de verdigi oluyor, yok sana kredi karti dedigi oluyor,

ban bankanin birinden asgari ucretli bodro ile basvurdum 750 TL limitli geldi diyerinden 2000 TL lik bodru ile basvurdum 1200 TL lik geldi

asgari alt limitler zaten ana borcun %25 kadardir ustunu alamazlar ki yeni duzenlemeyele sabitlesinler yani onceden kafasina goremi ayarliyorlardi ? %25 diye biliyorum

Taksitlendirme olayini nasil yapacaklar bilmiyorum ama zaten kart limiti dahilinde alis veris yapabiliyorsun...

taksitli alir veriste kart limitin taksit faizi ile birlikte toplam borc kadar ise odeme gerceklesiyor aksi taktirde zaten alis veris, taksitli olarak tamamlanmaz ki.

bu kredi kartinda herkesin yaptigi hata ayni.

1000 TL lik karti var adamin
1500 de maasi olsun

gidiyor 100 - 100 taksit ile alir veris yapiyor..

ilk ay odeme geliyor 100 TL

3-5 ay sonra kart limiti 300-500 oluyor, para birikti ya durtuyor seytan gidiyor 50 - 50 takistle alis veriyor yapiyor

ilk ay bukez 150 istiyor banka..

2 ay sonra 300 birikti 300 TL yi harciyor sonraki ay banka 450 istiyor..

gitti maasin 3/1 maasdan birseyi kisdi da yatirdi bukez 450 TL yi cekiyor eksigi kapatmak icin sonraki 450+150 taksit 600 TL istiyro banka, ondan sonra kredi karti mi bankami...

2 Yildir kredi karti kullaniyorum TR bankasina ait, yurt disinda bile isimi goruyor, akrabayi gectim, oz amca dayindan abinden daha iyi bence.!

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri