- Web sitesi
- www.ytpara.com
tr borsalarından ister ki beklenen bi şeydi. global borsalardan isteyemez, istese de globaldeki paraya kimse vergi kesemez. düşün, yurtdışında iş yapıyosun, yaptığın işi de yurtdışı bankasında tutuyosun. bu şunun gibi.
tr, american express e mail atıp. sendeki türklerin bana hesap dökümlerini yolla, vergi kescem. demesinden farksız. anca ve anca bakiyeyi öğrenirler bitti gitti, onun üzerinden vergilendirme yapılamaz. senin ülkene giren çıkan bi şey yok, senin ülkene tabi olan, sana vergi ödeyen bi sistemde tutulan para yok. sen ne karışabilirsin buna? "birilerinin" isviçredeki paralarının da hesabını sorun hadi madem öyle
bu vergi muhabbetleri twitterda yayıldığında o an yazmıştım. tr deki borsalarda paranız varsa globale aktarın. kafanız rahat etsin diye. boşa dememiştikya globali kapatacaklar abd nin yaptığı gibi (binanceus açık sadece ve diğer abd borsaları) ya da karışamayacaklar. ortası yok, iki seçenek. o yüzden insanları boşa korkuttular. türk borsaları deli gibi değer kaybedecek, yatırımcısı azalacak, volatilite ve likidite düşecek. aklı olan kimse gidip bunlar üzerinden iş yapıp kendini fişletmez. sonuçta bizlere göre ha hisse almışsın, ha coin. ha dolar almışsın, ha coin. fark yok. bizim aldığımız riskin 10 değil 1000 de 1 ini alıyor mu devlet bizden para beklerken? ben yarın batarsam, evladım gel batmışsın sana destek çıkalım biz. diyor mu? asla. işte bu denli riskli ortamda hiç bi garanti sunmayıp kimseyi koruyup kollamadığı için herkes kendisiyle başbaşa bi iş yürüttüğü için, tutup elde ettiğini de bunlara pay etmez. bu işleri hala oyuncak sanıyor özellikle işin içinde pek olmayanlar. yok kolay para, yok bedava zenginlik. değil kardeşim. milyonlar erittim diyorum. değil. versin devlet milyonlarımı, ödeyeyim üzerinden vergisini. verir mi? hayır. EEEE??
ayrıca bi şey daha söyliyim. tr borsasında bile tutsanız borsadaki paraya kimse vergi kesemez. diyelim ki benim tr borsasında 10 milyon tl m hiç bi coinde değil nakit olarak duruyor bunu da coinlerden kazanmışım al sat yapıp. ben bu parayı hesabıma çekmediğim müddetçe " gelir " olarak kimse bunu resmi biçimde gösteremez. ne malum belki tekrar 10 milyonu yatırıp 10 bin tl ye eritcem? kim karışır buna? kime ne? cebime sokmuyorum, hala borsada işleme devam ediyorum. devam ettiğim her kuruş için sana vergi mi ödücem? hayır. haliyle bakiye öğrenmeleri dahi vergi kesebilmelerinin yolunu açmaz. banka hesabına yani "kişisel varlığa" geçirilmeyen paranın hesabını kesemezler, vergisini soramazlar. en azından böyle olması gerekiyor diğer türlü saçma olur. düşünsene coin aldın sattın, hoop borsa üzerinden bakıp ver kardeşim vergisini diyip tepene çöken birileri var. lol. kısaca, vergi mergi alamazlar şu an eğer borsadaki paraya vergi kesme gibi bi saçma sapan hareket yapmazlarsa. niye? çünkü borsadaki 10 milyonumu aktarırım bi cüzdana. kim ne karışır? yahut atarım globale orda oynucam derim. orayı da gözetleyemesin bi zahmet. globalden de çekerim hard wallet a. ee, napcak onun hesabını mı sorcak? yahut atarım bi borsaya çekerim borsadan da bi debit kart. canım istedikçe atm den çeker çeker kullanırım yahut karttan alışverişimi yaparım. napabilecek? bakalım, görücez. anca paypala yaptıkları gibi her şeyi yasaklamaya kalkarlar yine ama bu sefer karşılarında paypal yok işte)))))))))))))))))) milyon tane alternatif sistemi olan bi yapı var. hadi kapat da görelim.
Global'dan isteyemez derken PAYPAL'ın ülkede kullanılamamasını hatırla derim. Twitter'a YT'ye, Facebook'a ofis açtırdıkları gibi onlara da el atabilirler. Ufak borsaları belki ikna edemezler ama ufak borsaları da tercih eden pek olmaz, olay genelde binance'de felan dönüyor, onları baskıyla dize getirebilirler. Çünkü devletin elinde ciddi bir koz var