burada bi arkadaştan uzun zamandır 1 seneye yakındır sunucu hizmeti alıyorum. bu sunucuya ilk google chrome portable kuruşumda chrome dilini kendiliğinden arapçaya çevirmişti. düzeltene kadar baya uğraşmıştım. what's my ip diyip sorguladığımda ip adresini ve lokasyonu gösteriyordu. lokasyon ingiltere idi haliyle aklıma pek de bi şüphe gelmedi, üzerinde durmadım. bugün yeniden farklı bi iş için portable kurulumu yaptım. yine arapçaydı dili. bu sefer biraz kıllandım olaydan ve üzerine gittim. google a what's my location right now yazıp sorguladığımda sonuç :

ardından what's my ip diyip ilk çıkan sitede tekrar sorguladığımda sonuç :

fakat bu sefer ilk portable kurulumu sırasında denemeyip şimdi deneyerek " show my location " yazıp altta çıkan ilk siteye girdiğimde sonuç :

diğer bi lokasyon sitesinde konuma izin ver diyip konum tespiti yaptırdığımda çıkan sonuç :

netice olarak arkadaşlar, ben bu sunucuyu " ingiltere sunucu " olarak satın almıştım. öyle de biliyordum. fakat bu gördüğünüz neticeler bana aslında sunucunun arap sunucusu olduğunu sadece çıkış ip sinin ingiltere ip olarak tanımlatıldığı fikrini veriyor. siz ne düşünüyorsunuz?

ardından what's my ip diyip ilk çıkan sitede tekrar sorguladığımda sonuç :

fakat bu sefer ilk portable kurulumu sırasında denemeyip şimdi deneyerek " show my location " yazıp altta çıkan ilk siteye girdiğimde sonuç :

diğer bi lokasyon sitesinde konuma izin ver diyip konum tespiti yaptırdığımda çıkan sonuç :

netice olarak arkadaşlar, ben bu sunucuyu " ingiltere sunucu " olarak satın almıştım. öyle de biliyordum. fakat bu gördüğünüz neticeler bana aslında sunucunun arap sunucusu olduğunu sadece çıkış ip sinin ingiltere ip olarak tanımlatıldığı fikrini veriyor. siz ne düşünüyorsunuz?