KYK İnternet hızını kasıtlı olarak yavaşlatıyor.

aemin

Kayıtlı Üye
Web sitesi
aeminkyr.com
Merhabalar. Bugün bir şey fark ettim. Yurtta normalde internet hızı 27mbps oluyor normal saatlerde (sabah/ okul zamanı) ama akşam olunca nedense hız 60-100kb ı geçmiyor. Ve tekrar nedense YouTube da 1080p videoyu rahatlıkla izleyebiliyorsunuz.(Diger sitelerde 60-100kb hızlar aldığım zamanda) Ama sadece YouTube diğer tüm sitelerde hız 50-100 kb arası. YouTube a gelince sn 3mb indirdiğini görüyorum. Bu nasıl iştir?

Ben bunu handler ile hızlandirmaya çalıştım olmadı. Yardımcı olursanız sevinirim...
Telefonda YouTube u nasıl host olarak kullanabilirim?

Son düzenleme:
Kyk nın sitelere özel hız tarzında bir yazılımı yok. Yani şu siteye özel hızda diye birşey yok...
2 yıl kyk da kalmış birisi olarak, internet hızındaki dalgalanmaların tek sebebi minumum 300 tane FARKLI CİHAZIN aynı anda aynı internet alt yapısına bağlanmak isteyişinden olmasıdır. 7/24 KYK da düzen budur. Sadece hızlanmaların gece 4 ile sabah 7 arasu iyi olduğunu görürsünüz, onunda sebebi milletin uykuda olmasından kaynaklıdır.

Katlarda bulunan rauter lerin yetersiz olduğunu düşünüyosan yine yanılırsın, söylediğim gibi tek sorun yüzlerce cihazın aynı anda nete bağlanmak istemesidir.
Herkesin bir adet cep telefonu ve bir adet bilgisayarı olduğunu düşürsen, ne demek istediğimi anlarsın. Biri bağlı olmasa diğeri %100 bağlı olacak.
Millet downloada fazla yüklenmese aslında hiçbir sorun olmayacak, millet doya doya kullanır neti.
Ben kykda 50gb oyun indiren adam dahi gördüm..

Son düzenleme:
Yurtta tek başına kalıyorsan cidden ilginç bir durum :D

Yurtta bunun için gündüz tüm boş vakitlerinde uyuyup gece 00:00 sabah 08:00 arası yaşayan arkadaşlarım vardı. Normal akşamları o kadar yavaşlaması sabah 5 te falanda aynı şekilde yavaşsa o zaman sıkıntı vardır

Kyk nın sitelere özel hız tarzında bir yazılımı yok. Yani şu siteye özel hızda diye birşey yok...
2 yıl kyk da kalmış birisi olarak, internet hızındaki dalgalanmaların tek sebebi minumum 300 tane FARKLI CİHAZIN aynı anda aynı internet alt yapısına bağlanmak isteyişinden olmasıdır. 7/24 KYK da düzen budur. Sadece hızlanmaların gece 4 ile sabah 7 arasu iyi olduğunu görürsünüz, onunda sebebi milletin uykuda olmasından kaynaklıdır.

Katlarda bulunan rauter lerin yetersiz olduğunu düşünüyosan yine yanılırsın, söylediğim gibi tek sorun yüzlerce cihazın aynı anda nete bağlanmak istemesidir.
Herkesin bir adet cep telefonu ve bir adet bilgisayarı olduğunu düşürsen, ne demek istediğimi anlarsın. Biri bağlı olmasa diğeri %100 bağlı olacak.
Millet downloada fazla yüklenmese aslında hiçbir sorun olmayacak, millet doya doya kullanır neti.
Ben kykda 50gb oyun indiren adam dahi gördüm..
Hocam gece 4-7 arası da normal ama gündüzde gayet iyi ama saat 20:00 a gelince hız birden 0.50 mbps lere düşüyor ve sizce YouTube da hiç takılmadan 1080p izletmesi normalmi? Diğer sitelerden dizi izlemeye çalışırsan imkansız oluyor. Ben video çekip atacagim akşam :) Bu arada modem tam odanın kapısının önünde duruyor. Her katta 3 tane var. 5 katlı yurt her kata tahminimce ayrı hat verilmiş. Çünkü yukardayken test yapıyorum bazen 15 mbps çıkıyor kantine ya da diğer katlara gidiyorum 30 üstünde oluyor...

Yurtta tek başına kalıyorsan cidden ilginç bir durum :D
Yok hocam, hatta arkadaşlarla denedim aynı anda 1080p YouTube dan video açtık yakıt tamir izletiyor 😀
Yurtta bunun için gündüz tüm boş vakitlerinde uyuyup gece 00:00 sabah 08:00 arası yaşayan arkadaşlarım vardı. Normal akşamları o kadar yavaşlaması sabah 5 te falanda aynı şekilde yavaşsa o zaman sıkıntı vardır
Yok hocam bizde gündüz saatleri gayet iyi hızımız. Down 28mbps upload 45mbps çıkıyor...

hocam akşam saatlerin için yavaşlaması normal. saat 8'de bıcak gibi ani bir kesiliş mi oluyor ?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri