Laptop Adaptoru

• Kullanıcı aemin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı

aemin

Kayıtlı Üye
Web sitesi
aeminkyr.com
Merhabalar :) Yaklaşık 6 yıldır kullandığım bilgisayarın şarj adaptoru birden ufak bir patlama sesi ve koku ile gücü kesti. (O kadar yaz ayında ateş gibi olupta yanmayıp kışın soğuk soğuk çalısırken yanmasına şaştım kaldım...)

Sizlerin önerisi nedir? Sonradan başka marka adaptor alıp kullanan memnun kalan arkadaşlar var mı?
Önerilerinizi bekliyorum...

Adaptor bilgileri ;
Toshiba PA3516E-1AC3
19V 4.74A

Güncelleme :

Bugün aciliyetten orjinal şarj cihazı almaya gittim bulamadım maalesef, sonra bir yere girdim t-max diye bir şey verdiler, Anakart yanması, kapanma vs. Sorunu olur mu dedim yok biz hep satıyoruz bizde kullanıyoruz çok iyi vs dediler. 60tl ye aldım.
Eve geldim taktım prize sıkıntı yok pc ye taktım açma düğmesine bastığım anca cızırtı gelmeye başladı aletten. Youtube a filan girdim video izlerken belli bir süre sonra bilgisayarın kapandığını farkettim sanırım adaptorün gücü yetmiyor. Güya üstünde 4,74A yazıyor. Ancak en ufak güç isteyen yerde pc kapanıyor + ses çıkarıyor. Bugünlük işime yaradı bu hafta internetten orjinalini sipariş edeceğim(Orjinal olduğunu anlayabilirsem...)

Bu arada bu site http://www.toshibayetkiliservis.com...-474-amper-orjinal-adaptor_115.aspx?CatId=103 orjinal mi gerçekten ?
Bu cihazlardan almayın kesinlikle berbat;
YqR5rA.jpg

adRB27.jpg

Son düzenleme:
Merhabalar :) Yaklaşık 6 yıldır kullandığım bilgisayarın şarj adaptoru birden ufak bir patlama sesi ve koku ile gücü kesti. (O kadar yaz ayında ateş gibi olupta yanmayıp kışın soğuk soğuk çalısırken yanmasına şaştım kaldım...)

Sizlerin önerisi nedir? Sonradan başka marka adaptor alıp kullanan memnun kalan arkadaşlar var mı?
Önerilerinizi bekliyorum...

Adaptor bilgileri ;
Toshiba PA3516E-1AC3
19V 4.74A

2012 de başka marka adaptor kullanmıştım daha sonra laptop anakart yakmıştı . Servis adaptörden kaynaklandığını söyledi. Çok teknik bilgim yok batarya takılı iken böyle bir sorun yaşanır mı bilmem. Ama yerinde olsam az fazla verip kendi marka modelinde adaptör alırdım.

aynı marka aynı model al hocam orjinal her zaman iyidir

Benimde aynı ancak elektronikçi olduğum için kendime adaptör ayarladım başka marka. Şuan sıkıntısız kullanıyorum acer cihazımda. Lifeon bulabilirseniz onu alın. Birde şuna dikkat edin sıfır adaptör almak yerine 2.el ancak orjinal adaptör alın. Piyasada orj.diye satılan çoğu adaptör çakma, buda anakartı yakar veya zarar verir. 19v 5 a laptop adaptörü orj. Olarak 100 tl nin üzerinde şuan burdan pay biçin

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benimde aynı ancak elektronikçi olduğum için kendime adaptör ayarladım başka marka. Şuan sıkıntısız kullanıyorum acer cihazımda. Lifeon bulabilirseniz onu alın. Birde şuna dikkat edin sıfır adaptör almak yerine 2.el ancak orjinal adaptör alın. Piyasada orj.diye satılan çoğu adaptör çakma, buda anakartı yakar veya zarar verir. 19v 5 a laptop adaptörü orj. Olarak 100 tl nin üzerinde şuan burdan pay biçin

Anladım hocam, yarın bir çarşıya gidip orijinal bulmaya çalışacağım

orjinal her zaman iyidir, fiyat farkında uçurum yoksa tabi

Ben sana bu yüzden alma demiştim işte hocam. Çakma adaptörün geneli böyledir. Alacağın ürün faturalı olacak bunu sakın unutma.Eğer bulamazsan mesaj at,çıkma laptop adaptörü var elimde 2.el hp laptopun olması lazım.Onu ayarlarız

Ben sana bu yüzden alma demiştim işte hocam. Çakma adaptörün geneli böyledir. Alacağın ürün faturalı olacak bunu sakın unutma.Eğer bulamazsan mesaj at,çıkma laptop adaptörü var elimde 2.el hp laptopun olması lazım.Onu ayarlarız

Acil dosya aktarımı gerekiyordu :(
Hocam Volt ve Amper değeri nedir?

Laptopların voltajları değişmez ,19v 4.75a . Ancak dediğim gibi orjinal cihazdan çıkan adaptör.

O adaptörü aldığın yere götür,gerekirse farklı adaptör versinler. Veya yerine başka birşey al.

büyük geçmiş olsun hocam orjinalden şaşmamak gerekiyor anlaşılan
garantili faturalı birşey almaya bakın

Hocam öm attım görmediniz sanırım
Merhabalar hocam, bir türlü laptopuma orjinal şarj cihazı bulmadım tekrar adaptör araştırdım.
Hepsiburada de Fsp nb plus 90w buldum ancak yorumda gerçek değerinin 65 w olduğu yazıyor 90w sürekli veremiyor yazmış bu yorumdan dolayı almadım içime şüphe düştü.

Sonra trust 20586 diye birmadaptör buldum mediamarktta biraz araştırdım dandik bir markaya güvenmeyin diyorlar.

Neyse sonra tunçmatik diye bir markya baktım şikayetleri okudum 2 günde bozuldu filan diyenler de var iyi diyenlerde hocam kısacası kafam çok karıştı.

Sizin önerileriniz nedir? Şimdiden teşekkürler

Hocam öm attım görmediniz sanırım
Merhabalar hocam, bir türlü laptopuma orjinal şarj cihazı bulmadım tekrar adaptör araştırdım.
Hepsiburada de Fsp nb plus 90w buldum ancak yorumda gerçek değerinin 65 w olduğu yazıyor 90w sürekli veremiyor yazmış bu yorumdan dolayı almadım içime şüphe düştü.

Sonra trust 20586 diye birmadaptör buldum mediamarktta biraz araştırdım dandik bir markaya güvenmeyin diyorlar.

Neyse sonra tunçmatik diye bir markya baktım şikayetleri okudum 2 günde bozuldu filan diyenler de var iyi diyenlerde hocam kısacası kafam çok karıştı.

Sizin önerileriniz nedir? Şimdiden teşekkürler

1-) İlla senin cihaza uyumlu olmasına gerek yok
2-) Alacağın ürün kesinlikle faturalı garantili olsun
3-) Jack girişi çoklu değil adaptörle bütünleşik olsun.

Kendi arızalı adaptörünü bir güvendiğin bir elektronikçiye götürüp baktıradabilirsin astarı yüzünü geçmemesi için önceden bilgi alınmalı.

Farklı cihazın adaptörünü bul,orjinal yine faturalı olsun. Jack kısmını ben sana hallettirim o 5dk lık iş.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri