laptop hakkında bir soru

furkan

Yasaklanmış
mrb arkadaşlar
bildiğiniz üzere yeni laptop aldım daha önce bununla ilgili bir iki konu açmıştım
çok önemli bişey sorucam
laptopu kullanırken bataryasını çıkartsam elektrik fişi takılı kalsa bişey olurmu
yani ben günde 8 saat kullanıcam 8 saat boyunca açık kalacak
demin 30 TL verdim soğutucu da aldım
sizce bataryasını çıkartsam ve fiş sürekli 8 9 saat prizde kalsa bir sorun olurmu

lütfen arkadaşlar laptop kullanan bütün arkadaşların yorumlarını bekliyorum
lütfen çekinmeyin herkes önerisini yazsın lütfen saygılar

Bataryanın takılmamasından yanayım çünkü bataryanın ömrünü kısaltır . Bende genelde bataryasız kullanıyorum . Bataryasız kullanmaktan hiç birşey olmaz merak etmeyin . Laptopumun 3 4 gün kapanmadıgı günler oldu .

lütfen arkadaşlar başka laptop kullanan varsa tecrübesini yazsın

yanlız arkadaşlar az önce netten baktım ani elektrik kesilmelerinden dolayı pc zarar görebiliyormuş bilginiz olsun

nette bir tane olumlu yorum bulamadım :)

yanlız arkadaşlar az önce netten baktım ani elektrik kesilmelerinden dolayı pc zarar görebiliyormuş bilginiz olsun
aynısını bende yazacaktım. bir de ekleme yapayım. laptopu pil ve fişe takılı olarak kullanıyordum. ani bir elektrik dalgalanması oldu ve pil ve pc nin ekran kartı çipi sizlere ömür. bir de pil olmasaydı ne olurdu acaba :)

вαттυѕαу;100475' Alıntı:
Bataryanın takılmamasından yanayım çünkü bataryanın ömrünü kısaltır . Bende genelde bataryasız kullanıyorum . Bataryasız kullanmaktan hiç birşey olmaz merak etmeyin . Laptopumun 3 4 gün kapanmadıgı günler oldu .

ani bi elektrik kesintisinde en iyi haliyle hard diskinin yanmasına göz yumabilirsen takmazsn tabi ama işlemcin yandığında yada ana kartın emin ol batarya fiyatındna daha tuzluya patlayacak sana

çok iyi anladım arkadaşlar ozaman takıcam

---------- Mesaj saat 00:32:05 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 00:16:36 civarında gönderildi. ----------

arkadaşlar şimdi araştırdım biraz
kesinlikle bataryasız kullanma diyorlar
bknz Bataryasız Notebook Kullanımı ve sonucları

batarya bir nevi koruma görevi görüyor kesinlikle bataryasız kullanmayın bence

Bataryayı takma. hafta bir hafta 15 günde bir bataryayı tak pc kapalıyken doldur bataryayı. Batarya full dolunca kullan komple bitince tekrar doldur ve köşede dursun.
Ben bu şekilde aynı noteebok bataryasını 2,5 yıldır kullanıyorum ve hale ilk aldıgım gibi 2,5 3 saat gidiyo batarya.

Bataryanın bozulmasındaki ana sebeb laptop u kullanırken şarjda durması bi yandan şarj azalıyo bi yandan şarj doluyo batarya bu şekilde bozuluyo yapılan en büyük hata budur k.gelsin

---------- Mesaj saat 23:39:06 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 23:37:28 civarında gönderildi. ----------

çok iyi anladım arkadaşlar ozaman takıcam

---------- Mesaj saat 00:32:05 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 00:16:36 civarında gönderildi. ----------

arkadaşlar şimdi araştırdım biraz
kesinlikle bataryasız kullanma diyorlar
bknz Bataryasız Notebook Kullanımı ve sonucları

batarya bir nevi koruma görevi görüyor kesinlikle bataryasız kullanmayın bence

Güzel kardeşim batarya koruma görevi görmez görse görse o görevi şarj aleri görür şarj aletinin içinde aşırı voltaja karşı koruma var zaten.
Sen o dedigin şekilde bataryayı kullan sürekli fişte 3 ila 6 ay arasında perte çıkıyo batarya. Not 2004-2010 yılları arası teknik servis olarak çalıştım.

Bende Batarya ve fiş takılı olarak kullanıyorum. Çünkü ani elektrik kesintileri çok net zarar veriyor laptopa. Sırf batarya için laptopa zarar vermeye değmez. Ayrıca laptopta şarj için Energy Management ayarları olur orada yüksek performans modu vs. vs. değişik modlar vardır. Birde "en iyi pil sağlığı" modu olması lazım bende o ayarlı %45'i dolu şekilde bırakıyor pili. Yıllardır kullanıyorum hiç bir sorunda olmadı bataryada hala ilk günkü gibi verimi. Ha birde böyle şeylere çok takılmamak lazım o bataryaya ne yaparsan yap elbet ömrü bitecek yıllar geçtikçe. Dikkatli kullanırsan tabi epey götürür.

Bataryayı takma. hafta bir hafta 15 günde bir bataryayı tak pc kapalıyken doldur bataryayı. Batarya full dolunca kullan komple bitince tekrar doldur ve köşede dursun.
Ben bu şekilde aynı noteebok bataryasını 2,5 yıldır kullanıyorum ve hale ilk aldıgım gibi 2,5 3 saat gidiyo batarya.

Bataryanın bozulmasındaki ana sebeb laptop u kullanırken şarjda durması bi yandan şarj azalıyo bi yandan şarj doluyo batarya bu şekilde bozuluyo yapılan en büyük hata budur k.gelsin

---------- Mesaj saat 23:39:06 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 23:37:28 civarında gönderildi. ----------

Güzel kardeşim batarya koruma görevi görmez görse görse o görevi şarj aleri görür şarj aletinin içinde aşırı voltaja karşı koruma var zaten.
Sen o dedigin şekilde bataryayı kullan sürekli fişte 3 ila 6 ay arasında perte çıkıyo batarya. Not 2004-2010 yılları arası teknik servis olarak çalıştım.

valla napıcağımı bilemiyorum
iki farklı düşünce var bu konuda
binlerce kişi a düşüncesini savunuyor binlerce kişide b düşüncesini
bu a ve b düşüncesini savunanların bir kısmı teknik servisçi

lütfen şu linkteki bütün yorumları okurmusun
http://forum.donanimhaber.com/m_13393556/tm.htm
birtek kişi bile bataryasız kullanın dememiş

ve millette oluşan genel kanı şu
laptop bataryasız kullanılınca elektirk kesilince yanmalar olabiliyor hatta kimileri elektrik gittiğinden dolayı harddisk verilerim silinmiş demiş
ve mantık şu
batarya biterse 100 TL verirsin bir batarya alırsın hepsi bu giden 100 TL olacak en fazla ama ya elektirk kesintisi laptopa zarar verirse
benim masaüstü bilgisayarım var elektrik kesilmesinden dolayı 2 kere güç kaynağı yandı
yani bunu laptopda düşünürsek kesinlikle bataryasız kullanım elektirk kesilmelerinde kesinlikle laptopa zarar verir düşüncesindeyim

kısacası bence en mantıklısı şöyle kullanmak ve böyle kullanıcam
laptopu sürekli elektirk priiznde bırakmıycam batarya bittiği anda uyarı verirse ozaman elektirk fişini takıcam batarya dolduğunda tekrar çıkartıcam
bence en iyisi böyle yapmak
ve 1 haftada bir bataryayı full bitirmek tekrar şarj etmek

ben de bataryasız kullanmamanı tavsiye ederim.. bataryanın ömrünü düşüncem diye daha büyük masraflarla karşılaşabilirsin.. şimdi yeni diye düşünüyon bide bunları ama 2 ay sonra çıkarmaya üşenirsin zaten :)

---------- Mesaj saat 01:03:23 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 00:58:45 civarında gönderildi. ----------

arada bir de bataryanın tam boşalmasını bekle bataryadaki hücrelerin işlevselliğini kaybetmesini önlüyomuş bu geçen bi yerde okumuştum.. ben şarja taktığımda dolmadan cıkarmazdım, cıkardığımda da tam boşalmadan takmazdım özellikle ilk sene..

sitelerde millet genelde böyle yorum yapmış
aynen kopyalıyorum

bunu yapmak yerine batarya takılı halde fişte tutmak daha mantıklı çünkü fişteyken laptop elektriği bataryadan değil yine fişten alıyor. aynı zamanda arada sırada bataryadan kullanırsanız laptop'u daha da uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz. hem bataryasız hem bataryalı kullanmayı denedim, bataryalı halde fişe takılı kullandığımda daha uzun ömürlü oldu batarya.ayrıca batarya laptop'tan ayrıldığında bir süre sonra kendi kendisini yok eder bunu da gördüm.

sakın pil ölmesin diye cıkarmayın pıl zaten dolunca pc enerjiyi kesiyor bence bu butün halkımızın aklını karıştıran bir ahmaklık hem mantığada uymuyor madem cıkarcan niye içine pıl koyuyorlar.

---------- Mesaj saat 03:18:20 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 03:05:36 civarında gönderildi. ----------

valla napıcağımı bilemiyorum
iki farklı düşünce var bu konuda
binlerce kişi a düşüncesini savunuyor binlerce kişide b düşüncesini
bu a ve b düşüncesini savunanların bir kısmı teknik servisçi

lütfen şu linkteki bütün yorumları okurmusun
Bataryasız Notebook Kullanımı ve sonucları
birtek kişi bile bataryasız kullanın dememiş

ve millette oluşan genel kanı şu
laptop bataryasız kullanılınca elektirk kesilince yanmalar olabiliyor hatta kimileri elektrik gittiğinden dolayı harddisk verilerim silinmiş demiş
ve mantık şu
batarya biterse 100 TL verirsin bir batarya alırsın hepsi bu giden 100 TL olacak en fazla ama ya elektirk kesintisi laptopa zarar verirse
benim masaüstü bilgisayarım var elektrik kesilmesinden dolayı 2 kere güç kaynağı yandı
yani bunu laptopda düşünürsek kesinlikle bataryasız kullanım elektirk kesilmelerinde kesinlikle laptopa zarar verir düşüncesindeyim

kısacası bence en mantıklısı şöyle kullanmak ve böyle kullanıcam
laptopu sürekli elektirk priiznde bırakmıycam batarya bittiği anda uyarı verirse ozaman elektirk fişini takıcam batarya dolduğunda tekrar çıkartıcam
bence en iyisi böyle yapmak
ve 1 haftada bir bataryayı full bitirmek tekrar şarj etmek

abi bir pil boşaltılıp şarj edildikce ölür ve ortalama 1000 şarjda ölür dediğin gibı yaparsan günde 5 kere sarj ettigini düşün 7 ayda biter pil sen güç ayarlarında 100/80 de bırak pilı ve hep şarja takılı olsun en doğrusu budur

вαттυѕαу;100475' Alıntı:

Ben Her zaman Takmaktan Yanayım. Elektirik Sorunu yaşanırsa Batarya Bilgisayarı korur, Ayrıca Bataryayı Kullanmayıp saklamanında ne anlamı olabilir ki. bir yıl kullansanızda bataryanın Ömrü Aynıdır. Sonuçta Tükenmeye Muhtah Bir Enerjisi var.
Kuzenimin ana kartı yandır 130 Tl Tamirine verdi. batarya fiyatı 85 tl, artık siz hesaplayın.
Ben herzaman batarya Takılmasından yanayım
Bence herkes bataryasını Taksın İşini garantiye alsın.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri