Laptop vs VDS

• Kullanıcı yavuzacgz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

yavuzacgz

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar render almak için VDS kiralamak istiyorum.Fakat onun yerine aaklıma özellikli bir laptop almak fikride geldi laptop zaten ihtiyacım vardı acaba vds nin render hızını yakalarmı.
Bu konuda fikirlernizi paylaşırmısnız?

laptop vdsden kat kat daha hızlıdır burdaki insanlar vdsyi render hızı için değil internet hızı için kullanıyor laptop alırsan up/downda çok zorluk çekersin

VDS evden yaptın diyelim, Kaç video atacaksın?
5-6 Gb'lık dosya olsa evdeki 70kb hızla o dosyayı kaç saatte atacaksın?
Birde böyle düşün.
:cool:

Çoğumuzun Kendi kullandığı pcler vds den hızlı ama işte internet yavaş birde kendi iplerimiz spama girmesin diye vds kullanıyoruz :)

Ben laptopla vds i karşılaştırmana anlam veremedim . 100 liralık bi vds alsan işini görür . Özellikli laptop dediğin 2.5 k üstü fiyat sanırım . 2500 liralık değilde hadi sana 500 liralık pay bırakalım tüm masraflarınla , 2k lık bi laptop alırsın aynı zamanda vds inide alırsın . Ayrıca Türkiye standartlarında up/down yapabileceğin bir internetinde yoktur sanıyorum . Renderı alsanda yükleyemezsin , zaten bu forumdaki 5 kişiden 4 ünün bilgisayarı kullandığı sunuculardakinden hızlı ama vdste ben 30 videoyu dakikalar içinde uplarken evde tüm gün içinde zor yüklüyor :D

Ben laptopla vds i karşılaştırmana anlam veremedim . 100 liralık bi vds alsan işini görür . Özellikli laptop dediğin 2.5 k üstü fiyat sanırım . 2500 liralık değilde hadi sana 500 liralık pay bırakalım tüm masraflarınla , 2k lık bi laptop alırsın aynı zamanda vds inide alırsın . Ayrıca Türkiye standartlarında up/down yapabileceğin bir internetinde yoktur sanıyorum . Renderı alsanda yükleyemezsin , zaten bu forumdaki 5 kişiden 4 ünün bilgisayarı kullandığı sunuculardakinden hızlı ama vdste ben 30 videoyu dakikalar içinde uplarken evde tüm gün içinde zor yüklüyor :D

Rendere süresini düşündüğümüz zaman denge tersine dönmez mi hocam yani hepinizin görüşü VDS sağolun hocam

İnternet sorunu olmasa zaten sunuculara/vdslere verdim parayla 2 yılda en baba uzay mekiğini almıştım :D

Yani vds/sunucu çoğu kişi internetten dolayı tercih ediyor zaten

Rendere süresini düşündüğümüz zaman denge tersine dönmez mi hocam yani hepinizin görüşü VDS sağolun hocam

Dönmez hocam . Deneyin isterseniz , 200-250 mb lık bi video indirin , indirme süresini hesaplayın + o videoyu yükleyin ve yükleme süresini hesaplayın . VDS te internet gücüne bağlı olarak bu işlem bikaç dakikanızı almaz ben size söyleyeyim onu . Sizin kendi internetinizden yaptığınız işlem ne kadar sürecek sizde onu hesaplayıp yazın buraya isterseniz . Aslında bi speedtest ten up/down hızına bakıp yazman bile herşeyi açıklar . Renderi 1 dakikada alsan bile ( ki mümkün değil ) yüklemen oldukça acılı olacaktır . Boşuna ayda kazancının belli bir miktarını sunuculara yatırmıyor bu kadar insan.Gönül ister ki ülkemizin interneti düzgün olsunda bizde para yatırmayalım sunuculara . Ah nerde :)

vdsde 45-50dkde aldıgım renderı pcde 10dk sürmüyor almam.ama iş yüklemeye gelince çuvallıyoruz tabi.o videonun renderı pcde 10dk sürmüyor ama yüklenmesi 2 saatden fazla sürüyor :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri