Laptop'u sarjda çalıştırmak.

Ineed$

Yasaklanmış
Merhaba arkadaşlar,

Laptop kullanıyorum ve pc sürekli açık kalıyor, muhtemelen laptop kullananlar bataryayı çıkartıp pcyi fişte çalıştırıyordur fakat benim öyle bi imkanım yok çünkü batarya laptopla birleşik. Bu yüzden sürekli sarjda kalıyor ve buda pc ye zarar veriyor.

Bataryası çıkarılamayan laptopu nasıl sadece fişten gelen elektrikle çalıştırabilirim ?

2 senedir o şekilde kullanıyorum hiç bi sıkıntı olmadı

Son düzenleme:
güç ayarlarından ayarlayabilrsin %80 dolum yapar tam doldurmaz . ömrünü uzatır bu işlem

şarjda takılı bırakarak kullanım şarjın ömrünü bitiriyor , bi müddet zaman sonra şarj yapıyorsun 45 dakıkada şarj bitecek duruma geliyor

yeni laptoplarda sıkıntı olmuyor diye biliyorum ancak eskilerde sıkıntı örneğin benim laptopun batarya ölmüş durumda 15 dakika gitmiyor full şarjda

Benim eski laptop ta batarya ölü sürekli sarja takılı 1 senedir sorun çıkarmadı ama sarjdan çekince 5dk sonra kapanıyo o ayrı durum :)

neyseki lenovo kullanıyorum böyle sıkıntılarım yok :D

valla bende laptopu alalı 2.5 yıl oldu daha bataryasıyla kavuşamadı :) diyaliz makinesine bağlıymış gibi şarja bağlı yaşıyor :)

Bataryayı devre dışı yapıp sadece fişle çalıştırmak mümkün değilmi ?

pil çıkık kullandım yaklaşık 1 sene render filan atarken elektrik gidiyodu sinir oldum artık pille kullanıyorum ölürsede ölsün :) bizim coğrafyacı vardı anlattım durumu öyle bişe yok diyo 2 senedir takılı kullanıyom dedi bilmiyorum artık lion batarya olduğu için yenilerde belki bişe olmuyodur.

benım kı tak çıkar 1 sene dayandı şuan 2 saat filan dayanıyor %22 de filan kapanıyor

Tak çıkar kullanıyorum bataryayı 2 kere garantiye gönderdim artık batarya takılıyken %100 şarjdan sonra fişte kullanmıyorum şuan çok iyi bataryanın durumu

Ben laptopu yurtta pilsiz çalıştırıyordum elektrik dalgalanması oldu ekran kartı yanmıştı hocam. Yeni laptoplarda pil konusu biraz daha iyileştirildi diye biliyorum istersen bi araştır.

Ayrıca gömülü pili laptoptan çıkarabiliyosun ama ne kadar sağlıklı olur bilemem. Laptopun kasasını açınca pil vidayla panele montelenmiş şekilde duruyodur vidaları söküp pili alabiliyosun, benim bilgisayarımda bu şekilde hocam

Hocam ben bataryayı çıkarıp kullandım 3 sene gitti batarya öldü şuan batarya yok :) Masaüstü gibi kullanıyorum ....

---------- Spam Engelliyici 01:47 ---------- Önceki Mesaj 01:45 ----------

Ben laptopu yurtta pilsiz çalıştırıyordum elektrik dalgalanması oldu ekran kartı yanmıştı hocam. Yeni laptoplarda pil konusu biraz daha iyileştirildi diye biliyorum istersen bi araştır.

Ayrıca gömülü pili laptoptan çıkarabiliyosun ama ne kadar sağlıklı olur bilemem. Laptopun kasasını açınca pil vidayla panele montelenmiş şekilde duruyodur vidaları söküp pili alabiliyosun, benim bilgisayarımda bu şekilde hocam

Elektriği iyi olan bir yerde olmazsan dalgalanmalarda vs bilgisayar çok büyük miktarda zarar görebilir ama batarya olursa öyle bir sorun yaşanmıyor. Bataryasız çalıştırmanın en büyük tehlikesi o...

Hocam bataryalı kullan bende öyle yapıyorum . Haftada 1 kere bataryayı kullanıyorum sonra yine dolduruyorum pc hep açık . Batarya çıkartma çıkarttığın zaman elektrik az yada çok gelirse işlemciyi yakarsın en azından batar onu engelliyor . 3 kuruş için 10 kuruştan olma hocam

Benimde laptop içine gömülü, aslında %100 şarj et sonra çıkart %10 yada daha az kalana kadar fişten çıkık kullanan sonra uyarı gelince yine tak kullan yine %100 olunca aynı işlemleri yap ama şunu söyliyim şarj dolu ve sen hala benim :D gibi şarja takılı kullanıyorsan pil ömrü azalıyor örnek vermek gerekirse laptop ilk alındığında pili %100ken 4 saat giderse şimdi 2 saat gidiyor pil böyle yıpranmaya uğruyor.

Bu konuyla ilgili çok fazla kaynaktan çok fazla bilgi edindim ve şu sonuca ulaştım: Bataryalarınızı kullanın.

Eğer bataryayı kullanmaz da çıkarıp bekletirseniz, sürekli bataryayı kullanmanızdan daha zararlı olabiliyor. Bataryalar sürekli doldurup boşaltmaya dayanıklı şekilde üretiliyor ve pil ömrünü yitirmemesi için kullanılması gerekiyor. Yani takmayın o kadar bu işleri, hem bataryaya hem prize takılı kalsın laptopunuz. %60-80 arasında pili tutan program bulabilirseniz onlardan edinin Lenovo'da direkt öyle yapıyor.

Benimde laptop içine gömülü, aslında %100 şarj et sonra çıkart %10 yada daha az kalana kadar fişten çıkık kullanan sonra uyarı gelince yine tak kullan yine %100 olunca aynı işlemleri yap ama şunu söyliyim şarj dolu ve sen hala benim :D gibi şarja takılı kullanıyorsan pil ömrü azalıyor örnek vermek gerekirse laptop ilk alındığında pili %100ken 4 saat giderse şimdi 2 saat gidiyor pil böyle yıpranmaya uğruyor.

hocam pc başında olduğum zamanlar öyle yapıyorum ama bazen rendera bırakıp uyuyorum mesela 1 saatte doluyor sarj 7-8 saat öyle kalıyor veya dışarı çıkmam gerekiyor problem orda oluyor. Yapcak bişey yok masaüstünden şaşmayın derim teşekkürler :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri