Leptop Sıcaklık Değerleri

Karambol

Kayıtlı Üye
Selamun Aleyküm arkadaşlar

Leptop ısıdan dolayı kapanıp açılmamıştı. Bilgisayarcıya götürüp yaptırdım şuanda oynayabiliyorum ama oyuna girdiğimde yüksek performans 10 dakika sonra kapanıyor. Yarın götüreceğim tekrardan. Ama bir sorayım dedim ne olmuş olabilir? ne yanlış yapılmış olabilir?

sıcaklık değerleri

Sadece temizlik mi yapıldı , termal macun erimiş olabilir onun değişmesi lazım.

Olay basit soğutma işlevi yetersiz

Yapılması gerekenler:
1)Kasa açılacak. Önce fan sökülmeden çalışması gözle kontrol edilecek, performanslı çalışıyormu bakılacak
2)Fan güzelce çalışıyorsa, fan sökülecek ve ekran kartı ile işlemci üzerinde bulunan bakır blok sökülüp,cihazın termal macunlar yenilenecek.
3)Fan ve bakır bloktaki radyotere benzer delikli paneller güzelce temizlenecek. Toz, kıl pislik kalmayacak
4)Bütün parçalar yerine takılacak

5)Cihaz başlatılacak. Bütün bunlar yapıldığı halde cihaz yine kapanıyor ise özellikle ekran kartına kusur bulunabilir.

aynı yazılım benim cihazda da yüklü, 60-75 derece arası ısı yüksekmidir? Soğutucu fanlı stand var, arada bir klimayıda çalıştırıyorum ama ısı seviyesi genelde böyle.

aynı yazılım benim cihazda da yüklü, 60-75 derece arası ısı yüksekmidir? Soğutucu fanlı stand var, arada bir klimayıda çalıştırıyorum ama ısı seviyesi genelde böyle.

Vallahi hocam yüksek sanırım 2 kez kapandı. Üstelik birşey de çalıştırmıyorum.

ben bugün 90 dereceleri gördüm render yaparken sorun HDD diyemem ama bi hdd değişme imkanı varsa değişip denenebilir zaten işlemciler 60-70 derece civarı normal değerleridir

Priform Speccy kur sıcaklık değerlerini caps alın hocam. Burada paylaşın. Bakalım sorun nerede

Ben de 85-90 dereceleri (hatta zaman zaman 95 dereceyi) gösteriyor, ama oyun filan kapanmıyor, ben kapatıyorum :)

Bugün akvaryum pompasıyla laptop altına bakır borulu soğuk su devir daimi yaptım. Sonuç çook fevkalade olmasa da, 75-80 civarlarında gezmeye başladı.

Yakın zamanda da bakım ve termal macun yenilemesi de yaptırmıştım bu arada.

Cihaz tarayıcı açıkken , gece 35, gündüz 50 civarında.

Daha ne yapılır bilemiyorum :(

https://gyazo.com/8ee0411b40c442a54165c0c1267af827

overclock veya benzeri programlar açık degil demi

HDD İle alakalı değil hocam sanırım. Geri verdim aldığım yere bakalım sonuçları yazacağım

bence normal yeni nesil işlemcilerin üretilme teknolojileri gereği yüksek ısıya dayanıklılar zaten intel ısıya dayanıklı cihazlar üretiyor

Ben laptopu alalı 3 sene filan oluyor hiç format atmadım aldigimdan beri hiç temizlemedim içini normalde 40-50 derece arasında oyunlarda 73-90

Leptopu yaptırdığım yere götürdüm. Fanı takmayı unutmuşum kardeşim dedi. Bir yerleri felan yanabilirdi.. neyseki fanı taktı. Şuanda boşta yüksek performansta 45 derece.. bir sorun gözükmüyor ve ısınma 0.

Konu kilitlenebilir.. yorum yazan arkadaşlara teşekkürler.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri