LG 42LB652V vs SAMSUNG UE40H6290

Soylediklerinize aynan katiliyorum.
Samsung en iyi modellerinden zaten 8 serisi. 55D8000 var salonda.Cinemayi seven iyibir izleyiciyim. Samsung 8 serisi 3D olayinda son noktayi koymus.
1080P 3d izlemek guzel bir duygu.(1tb 3d film-belgesel var) LG de zaten bu 3d olayi pasif oldugu icin en iyi sartlarda 720i izlenebilmekte. Arada buyuk bir ucurum var. Teknolojiyle yeni tanisan vatandas detaya bakmaz. TV nin buyuklugune,dis gorunumune ve en onemlisi ucuzluguna bakar.Eyer oyle olmasaydi LG ile samsung kiyaslanmazdi. Hadi sony ile kiyaslansa anlarimda LG coook daha gerilerde TV olayinda. Bir panasonic - sony -sharp-samsung- toshiba diyeceksin ondan sonra LG gelicek. Yukardaki modelde samsung 6 serisi ve en iyi goruntu veren samsung modelleri arasinda.LG nin donuk, mat goruntusune tahammul etmektense samsung iyi bir secim olur.

aynen benimde demek istediğim buydu:
Teknolojiyle yeni tanisan vatandas detaya bakmaz. TV nin buyuklugune,dis gorunumune ve en onemlisi ucuzluguna bakar.Eyer oyle olmasaydi LG ile samsung kiyaslanmazdi.

3D izlemenin keyfini en iyi sunan zaten SAMSUNG,
LG diyenler neye göre LG diyor merak ediyorum :)

LG LA-640 modelini geçen yıl aldım. Şuana kadar sorunsuz bir şekilde kullandım.
Aldığımdan beri televizyonun Wİ-Fİ açık olduğu için 3-4 kez yazılım güncellemesi geldi (400-500 MB) boyutlarındaki veriyi sıkıntısız şekilde indirip kurdu.
Bu Samsung TV de var mı bilmiyorum ancak LG konusunda gerçekten sattıkları TV sadece donanım olarak değil aynı zamanda yazılım olarak da güncelliyorlar. Bugları çözüyorlar.
Tavsiyem ikisini de gidip bir mağzada gör. Kanal geçişi renkler vs... test et daha sonra hangisini alacağına karar ver.

LG alacaklara tavsiye ederim.

LG Samsung arasinda kalmistim bende uzun arastirmalar sonrasi 2 ay önce bunu aldim:
SAMSUNG UE48H6410 SMART FHD 3D DVB-S Beyaz LED LCD TV+2 Gözlük - Teknosa

iyiki daha büyügünü almamisim 48 fazlasiyla yeterli. Ekran ne kadar büyük olursa normal SD yayinlarinin görüntü kalitesi o kadar düsüyor. Böyle dev ekranlarda en az HD yayin izlemek sart.

Elimde uzmanlar tarafindan gelistilielerin manuel görüntü iyilesitme ayarlarida mevcut ama yapmaya üsendim simdilik. Browseri harika bu tv nin. Youtube flash ne dinlemiyor takilmadan nette herseyi yapabiliyorsun.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri