Linux vds kullanan arkadaslar

Selamlar hocam. İşler bugün yoğun biraz anca fırsat bulabildim cevap yazmaya. İstediğiniz hale geldi mi sistem?

---------- Spam Engelliyici 16:36 ---------- Önceki Mesaj 15:20 ----------

[MENTION=11173]static_reactor[/MENTION]

Aklıma gelmişken yazayım dedim. Ubuntu'ya Mate Desktop kurarken hata alırsanız önce aşağıdaki komutları uygulayın sonra tekrar deneyin.

sudo apt-add-repository ppa:ubuntu-mate-dev/ppa
sudo apt-add-repository ppa:ubuntu-mate-dev/trusty-mate
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

kurdum hocam sağlıklı bir şekilde ama gel gelelim klavye dili değişmiyor.
ama bir şey dikkatimi çekti.
xrdp kullanıyordun sende değil mi?
xrdp nin klavye delini nasıl değiştirdin?
xrdp den yapıyor galiba, mesela "." ya basıyorum klavyeden ekranda "/" çıkıyor aynı şekilde i ye basında ' işareti çıkıyor.
Griffon's IT Library » Ubuntu XRDP » How to use Remote Desktop connection against Ubuntu 12.04
burada anlatmış galiba ama tam hakim olamadım konuya. özellikle Solving the keyboard Layouts problem in the xRDP session sonrasında yazıyor

mate,xfce4,lxde bunlarda klavye sorunu yaşadım ama bu üçüne de xrdp ile bağlandım.
gnome a ise VNC-Viewer ile bağlanmıştım klavye sıkıntısı olmamıştı ama bu seferde malum anlattığım kısayollar çıktı karşıma.

hocam sen nasıl geçtin bu klavye olayını?

---------- Spam Engelliyici 19:08 ---------- Önceki Mesaj 18:55 ----------

@Slowhand [MENTION=8938]okokom[/MENTION]

keyboard layouts dan ise add dediğimde açılan pencerede country ve variants dolması gerekirken dolmuyor. dolayısıyla değişiklik yapamıyorum

6ll39k.jpg

Language Support tan sürükleme yapıyorum ama sıra hiç değişmiyor.

W66J0E.jpg

Son düzenleme:

Kod:
sudo dpkg-reconfigure keyboard-configuration
Burada çıkan ilk seçeneğe entera bastıktan sonra dil seçim ekranı gelecek. Dili Türkçe seç diğerlerini default neyse bırak.

xRDP sorunu da olabilir. Bilemiyorum. XRDP zaten çok sorunlu. Hiç tavsiye etmiyorum.

kurdum hocam sağlıklı bir şekilde ama gel gelelim klavye dili değişmiyor.
ama bir şey dikkatimi çekti.
xrdp kullanıyordun sende değil mi?
xrdp nin klavye delini nasıl değiştirdin?
xrdp den yapıyor galiba, mesela "." ya basıyorum klavyeden ekranda "/" çıkıyor aynı şekilde i ye basında ' işareti çıkıyor.
Griffon's IT Library » Ubuntu XRDP » How to use Remote Desktop connection against Ubuntu 12.04
burada anlatmış galiba ama tam hakim olamadım konuya. özellikle Solving the keyboard Layouts problem in the xRDP session sonrasında yazıyor

mate,xfce4,lxde bunlarda klavye sorunu yaşadım ama bu üçüne de xrdp ile bağlandım.
gnome a ise VNC-Viewer ile bağlanmıştım klavye sıkıntısı olmamıştı ama bu seferde malum anlattığım kısayollar çıktı karşıma.

hocam sen nasıl geçtin bu klavye olayını?

---------- Spam Engelliyici 19:08 ---------- Önceki Mesaj 18:55 ----------

@Slowhand [MENTION=8938]okokom[/MENTION]

keyboard layouts dan ise add dediğimde açılan pencerede country ve variants dolması gerekirken dolmuyor. dolayısıyla değişiklik yapamıyorum

6ll39k.jpg

Language Support tan sürükleme yapıyorum ama sıra hiç değişmiyor.

W66J0E.jpg

Dostum linux ubuntu anlamın güzel olmuş lakin, ubuntuda performance çeker. Linuxe direk ffmpeg kurup ms dos ekranda iş yaparsan performance ın cok daha iyi olur.

Dostum linux ubuntu anlamın güzel olmuş lakin, ubuntuda performance çeker. Linuxe direk ffmpeg kurup ms dos ekranda iş yaparsan performance ın cok daha iyi olur.

Slm hocam nasilsin. İsin basindan askin diye direk yazmadim sana :) php dosyalarimida calistirmam lazim hocam. Desktop kesin lazim yani :) torrentte kullanmam gerekiyo ustelik.

---------- Spam Engelliyici 20:23 ---------- Önceki Mesaj 20:18 ----------

Kod:
sudo dpkg-reconfigure keyboard-configuration
Burada çıkan ilk seçeneğe entera bastıktan sonra dil seçim ekranı gelecek. Dili Türkçe seç diğerlerini default neyse bırak.

xRDP sorunu da olabilir. Bilemiyorum. XRDP zaten çok sorunlu. Hiç tavsiye etmiyorum.

Suanda ciktim. Eve gecince denerim.
Chrome uzak masaustu eklentisi var ama tarayici olarak chrome kullanamiyorum, kullanmamam gerekiyor. Xrdp den kaynaklaniyorsa eger muadili var mi diye arastiririm ama once senin verdigin kodu deneywcegim

[MENTION=11173]static_reactor[/MENTION] sana gönderdiğim x2go Türkçe destekliydi, olmadı mı?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri