Linux'tan Korkmayın

VPS'lere hak ettiğinden fazla ödüyorsunuz. Sebebi de forumdaki hemen herkesin Win sunucularda çalışması.

Oysa Windows'un tüm gereksiz işlemlerinden arındırılmış, gören de sadece Up/Down için yaratılmış sanacak Linux dağıtımları var.

Lubuntu, Xubuntu ve Linux Mint gibi VPS'ler hem yüksek donanım hem düşük maliyet hem de donanımı en yüksek verimde kullanmanızı sağlar.

VPS'lerimden biri 6 GB RAM, 4x2.5 işlemciye sahip. Boştayken RAM kullanımı ise 150 MB. Aynı konfigürasyon Win sunucuda 1.5 GB RAM kullanacaktı ve fiyatı bu sunucuya verdiğim gibi 7 dolar değil muhtemelen 50 dolar falan olacaktı.

Edit: Kurulum nasıl yapılır;

Sunucunun web panelinden Ubuntu 14.04 x64 veya Ubuntu 14.04 x64 minimal seçeneğini işaretleyip web sitesinden Ubuntu base kurulumunu yapın ardından. PuTTY programcığını indirin. Username: root ve şifreye de root şifrenizi yazın. Ardından;

Kod:
sudo apt-get update
Kod:
sudo apt-get install --no-install-recommends lubuntu-desktop
Kod:
sudo apt-get dist-upgrade
Kod:
reboot
Sunucu açılınca yine Putty ile SSH'e giriyoruz.

Linux'un zip uzantısı olan tar.gz formatında No Machine'i indiriyoruz;
Kod:
wget http://download.nomachine.com/download/4.3/Linux/nomachine-enterprise-server-evaluation_4.3.30_2_x86_64.tar.gz

Kod:
sudo tar zxvf nomachine-enterprise-server-evaluation_4.3.30_2_x86_64.tar.gz -C /usr

Bu da install emri.
Kod:
sudo /usr/NX/nxserver --install

https://www.nomachine.com sitesinden uzak masa üstü programını indiriyorsun. New falan var oradan bağlantı oluştur. IP'yi gir. Create A Custom New Session linki gibisinden bir şey çıkacak karşına onu tıkla. "Run the following command" gibi bir şey yazar. Orayı seç ve boşluğa
Kod:
/usr/bin/lxsession -s Lubuntu -e LXDE
(bu adım bazen gerekmeyebiliyor)
Yaz. Biraz aşağıdan da "Run the command in a virtual desktop" seç. Sonra birkaç notification penceresi gelir art arda onları geç. Sonuncusunda ya da sondan bir öncesinde karşıdaki makinanın resolution'ını değiştir gibi bir seçenek var. O seçenekteki tiki kaldır.

Tam ekran olmadıysa ve istiyorsanız resolution geçen bildirimin en altında küçük yan yana sıralı 6 - 7 ikoncuk var. Onlardan ekrana sığdırmaya yarayan var. Birincisi ya da ikincisi. O ikoncuğa tıklarsanız tam ekran olur.

Hocam verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkür ediyorum. Ben ilk defa linux kullanıyorum (hatta daha önce nasıl görünür onu dahi bilmiyordum ) konuda anlatılanları uyguladım ve kurulumu başarılı bir şekilde sağladım. 6gb ram 4cpu olan bir paket aldım ve Ubuntu 14.04 x64 , openshot kurulumunu search yaparak sağladım fakat youtube-dl kurulumunu yapmama rağmen aynı şekilde programa ulaşamadım yani yüklendi diyor ama bütün klasörlere baktım fln bulamadım. Neyse Openshotı açıyorum ağır çekimde yapıyor bütün işlemleri, program içindeki video ekranı bozuk , videoyu kesmek için track kısımına zar zor atıyorum sonra keseceğim yere tıklıyorum tıklıyorum tıklıyorum ancak kesiyor kalan parçayı siliyorum ağır çekim oluyor yani kasıyor.. windows vds var 1gb kullandığım onda böyle problemler olmuyor acaba bir yerlerde mi yanlış yapıyorum ? Bu vps'yi boşuna aldığımı düşünüyorum şuan :/

root@vmi30030:~# root@vmi30030:~# dir
nomachine-enterprise-server-evaluation_4.3.24_2_amd64.deb
root@vmi30030:~# sudo dpkg -i nomachine-enterprise-server-evaluation_4.3.24_2_amd64.deb
dpkg-deb: error: `nomachine-enterprise-server-evaluation_4.3.24_2_amd64.deb' is not a debian format archive
dpkg: error processing archive nomachine-enterprise-server-evaluation_4.3.24_2_amd64.deb (--install):
subprocess dpkg-deb --control returned error exit status 2
Errors were encountered while processing:
nomachine-enterprise-server-evaluation_4.3.24_2_amd64.deb

hocam herşeyi yapıyorum fakat nomachine ne geldiğimde yukarıdaki hatayı alıyorum ir türlü geçemedim nedeni ne olaki
selamlar..

konu takip. bi ara detaylı bakıcam, eldeki sunucunun süreyi başlatalım sonlara doğru inceleriz.

[MENTION=9603]Muslera07[/MENTION][MENTION=10498]TedBundy[/MENTION] [MENTION=14057]atameh[/MENTION] hocam nerden aldınız serverleri?yazarsanız sevinirim bol kazançlar

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri