Lucid Dream

irfancan

Kayıtlı Üye
Beyler Rüya kontrolu hakkında bir kaç birşey duymuştum aogda bi arkadaşda bu yazıları paylaşmış sizce gerçekden varmıdır deneyen varmı.

Yaşım yanda yazıyo yaşımla dalga geçecek daha çocuk vs. diyecek yok ergen piskolojisi filan diycek varsa cidden yazmasın lütfen.

Lucid Rüya : Rüyayı istediğiniz şekilde kontrol etmektir.
Zararları:Eğer çok heyecanlı bir şey hayal ederseniz kalp krizi geçirip ölebilirsiniz,Karabasan gelme olasılığı var.
Amaç;Her türlü şeyi yapabilirsiniz orası size kalmış isterseniz rüyanızda ders çalışın tekrar edin akılda kalır.

Yapmaya başlamadan önce;
1-İnanmalısınız.
2-Yüz Üstü yatmayın karabasan gelme olasılığını arttırırsınız.
3-Rahat bir şekilde yatın.

Teknikler;
1-Aklınıza her türlü durumda gelecek renk,cisim,eşya vb. tutmalısınız örneğin beyaz renk

Peki bu teknik nasıl işleyecek ?

Örneğin ben beyaz rengini tuttum her beyaz rengini gördüğümde rüyadamıyım acaba diye düşünüyorum bunu alışkanlık hala getiriyorum.Beyin her beyaz rengi gördüğünde kendine soru soruyor acaba rüyada mıyım acaba diye ve eğer sonuç olumlu ise beyniniz bilinçli duruma geçiyor sonrası malum rüyayı yönetin.

Not:Eğer ilk rüya yönetmeye başladıysanız sakin olun ve çok heyecanlı şeyler düşünmeyin örneğin parisin caddelerini gezin sonraki rüya kontrollerinde istediğinizi yapabilirsiniz öncelikle tecrübe kazanın.

1. Lusid ruya gorme rehberine hos geldiniz. Milyonlarca insanin nicin lusid olmaya calistigini, bunu nasil yaptiklarini ve orada neler yasanabildigini burada ogrenebileceksiniz.

2. "Lusid" olmanin anlami, ruya gordugunuzde, zihninizin ruyada oldugunuzu tam olarak bilmesidir. Oyle ki, bedeniniz derin uykuyu yasarken, azicik hileyle beyninizi tam anlamiyla uyanik oldugunuza inandirirsaniz, goreceklerinizin gercekligi karsisinda hayrete dusebilirsiniz.
3. Lusid hale gectikten sonra yapilan faaliyetlerin basinda ucmayi, ruya alemlerinde gezmeyi, ruyadaki kisilerle iletisim kurmayi, hatta kendi ic dunyanizi sorgulayip, kisiliginizi gelistirmeyi sayabiliriz. Aslinda yapabileceklerinizin sinirini yine kendi akil ve mantik cerceveniz belirliyor.
Yani aklinizin alabildigi herseyi yapmakta ozgursunuz.

4. Lusid hale gelebilmek icin iki degisik yol takip edilebilir. Baslangicta ilkinin kullanilmasi uygundur, cunku lusidligi ogrenmenin temeli buna dayanir. Yataginizin basucunda bir ruya gunlugu bulundurun ve her sabah uyandiginizda hatirlayabildiginiz ruyalarin tumunu buraya yazin. Bunu yapinca, zihniniz ruyalara daha fazla odaklanir, ve zamanla ilginc ruya konulari veya ruya belirtilerini saptayabilirsiniz. Bu da zihninize ruya gordugunu anlamasi konusunda yardimci olacak ipuclari saglar.
Gerceklik testi uygulayin. Bunlar, ruyadayken, ruyada oldugunuzu farketmenizi tetikleyecek basit testlerdir. Mantigi su sekilde isler: eger normal hayatta duzenli araliklarla ruya gorup gormediginizi kontrol etmeyi aliskanlik haline getirirseniz, buyuk ihtimalle beyniniz bu kontrolleri ruya gordugunuzde de surdurecek ve siz de kendinizi ruya gorurken yakalayacak ve lusid hale gececeksiniz. Gerceklik testlerinde en sik kullanilani havaya yukselmeye calismak, parmaginizi elinizin icinden gecirmeye calismak ya da aydinlatma dugmelerinin dogru calisip calismadigina bakmaktir ( Cunku bunlar ruyada genellikle abuk sabuk calisir )

Takip edilecek ikinci yoldaki yontemler cok daha kestirmedir. Ama bunlari denemeden once mutlaka belli bir sure ruya gunlugunuzu tutmus ve gerceklik testi alistirmalarini uygulamis olun. Sabah uyandiginizda hic kipirdamayin ve tekrar uymaya calisin, ama bu kez kendi kendinize:"Ruyaya geri dondugumde ruyada oldugumu farkedecegim" diye dusunun. Daha once gormus oldugunuz ruyayi hatirlamaya calisin ve kendinizi ruyaya tekrar girmis olarak, ama bu kez ruya gordugunuzun farkinda olarak hayal edin. Isterseniz alarm saatinizi normalden bir saat oncesine kurun ve cok kisa bir sure icin uyanip, sonra bu teknigi deneyin.
Bir baska teknik ise, uyanik halden lusid ruyaya gecmektir. Bunu denemek icin en iyi zaman sabah veya oglen uzeri, birseyler atistirdiktan sonradir. Yataga uzanabilir veya koltuga oturabilirsiniz. Gozlerinizi kapatip gevseyin. Zihin gozuyle izleyeceginiz renkli sekillere ve goruntulere konsantre olun. Uyku esigine gelinceye kadar kendinize musaade edin. Zihniniz sukunet icinde kalsin ama olusan sekillerin farkinda olsun.
Bu biraz zor bir yontem olmakla birlikte, eger dengeyi iyi kurabilirseniz, sekiller gun isigi gibi ortaya cikacak, ve siz gormekte oldugunuz dunyaya rahatlikla lusid olarak adim atabileceksiniz.

5. Lusid olmayi basardiktan sonra , lusidligi maalesef her an tekrar kaybedebilirsiniz. Elde ettiginiz deneyimin suresini uzatmak icin, ellerinizi birbirine surterek ovusturmaya calisin ve kendinizi ruh dunyanizin yarattigi gerceklige birakarak bu gercekligi iyice algilamaya calisin. Ayrica yuksek sesle: "Daha fazla lusid olmak istiyorum" diye bagirip, kollarinizi iki yana acarak oldugunuz yerde kendi etrafinizda donmek de ise yarayabilir.
6. Insanlarin lusid olabilecegi bilmsel olarak aciklanmistir, ancak bunun disinda farkli deneyimlerden de soz edilir. Bunlardan biri de "astral seyahat" dir. Astral seyahat deneyiminde kisi, astral bedeniyle evreni ve daha otesini gezebilir, ortak ruya gorebilir, ruhsal rehberlere raslayabilir, ya da cok daha olaganustu deneyimler yasayabilir. Kisisel deneyiminiz ne yonde olursa olsun, hicbirsey size zarar veremez. Umid ederiz siz de milyonlarca digerleri gibi, kendi ruh dunyaniza yapacaginiz yolculugun tadini cikarirsiniz.

AOG'dan Alıntıdır.

Lucid rüya uzun zamandır görmüyorum acayip eğlenceli birşey herkese tavsiye ederim hayalinizdeki herşeyi yapabiliyosunuz. mesela örnek vereyim :D bi dinazor tarafından kovalanıyodum sonra rüyayı kontrol ettim ve kuyruğundan tutup yerden yere çarpmıştım başka bi örnektede spiderman olmuştum ordan oraya istediğimi yapıyodum çok eğlenceli birşey :D

vallahi ben uyurken bazen rüyada olduğumu anlıyorum, istediğim bazı şeyleri yapabiliyorum ama çok kısa bir süreliğine. belki de bayağı uzun yapıyorum ama hatırlamıyor da olabilirim. :D

Lucid rüya uzun zamandır görmüyorum acayip eğlenceli birşey herkese tavsiye ederim hayalinizdeki herşeyi yapabiliyosunuz. mesela örnek vereyim :D bi dinazor tarafından kovalanıyodum sonra rüyayı kontrol ettim ve kuyruğundan tutup yerden yere çarpmıştım başka bi örnektede spiderman olmuştum ordan oraya istediğimi yapıyodum çok eğlenceli birşey :D

O nasıl bir hayal gücüdür öyle :D

ben denedim son noktaya geldim ama yemedi uyandım :) tabi 4 5 yıl falan önceydi. daha sonrada uğraşmadım. böyle bir şeyin olduğuna hala inanıyorum

Bende ilk fırsatta deniycem :D porşum garajda yatıyodur şimdi :D

Oluyor bu bazen istemsizce de. Normalde uyumamanız gereken bir yer ve saatte uyudugunuzda anlık olarak uyanıp tekrardan uyudugunuzda bazen lucid rüya kısmına geçebiliyorsunuz.

ben aştım artık lucid dream i filan ilk zamanlarda ptt filan soyardım güvenlikle kavga ederdik olum hergün gelip niye bizi soyuyon diye banka filan soy derdi :) yapabilene çok eğlenceli bir olaydır astral seyahat takılıyorum bu aralar tabi kulaklık koptu kaldık öyle denemeyenlere tavsiye ederim

Vay arkadaş millet ne rüyalar görmüş . Ben de 2 ayda bir çocukluğumdan beri apartmanın ara katından düştüğümü görürüm 21 yaşına geldim rüyamda hala 7-8 yaşındayım.

ben aştım artık lucid dream i filan ilk zamanlarda ptt filan soyardım güvenlikle kavga ederdik olum hergün gelip niye bizi soyuyon diye banka filan soy derdi :) yapabilene çok eğlenceli bir olaydır astral seyahat takılıyorum bu aralar tabi kulaklık koptu kaldık öyle denemeyenlere tavsiye ederim

Abi bırak şu pttyi ya ppt nedir gider insan merkez bankasını soyar :D

Rüyamı kontrol etmek için hiçbir şey yapmadığım halde bazen "kesin rüya bu" deyip uçmaya başlıyorum. İstediğim yöne uçabiliyorum fakat çok kısa sürüyor. (Genelde düşme hissi ile uyanıyorum.) Bazen de rüya içinde rüya görüyorum. Eskiden çok araştırırdım astral seyehat tarzı konuları / forumları . Açıkçası rüyayı kontrol etmekten korkardım. Sanırım bu yüzden olsa gerek, etkisini hâlâ atamamışım ki bilinç-altım rüyayı tanıyıp, kontrol etmeme izin veriyor.. Haddim olmayarak, tavsiyede bulunmak istiyorum;

Bu tür konulara kafayı takma, akışına bırak.. Tamam araştır, neymiş?, ne değilmiş? bilgiler edin. Hatta denemeler bile yap ama kafanı bunlara yorma. Naçizane tavsiyemdir. Kırdıysam af ola.

4-5 yıl önce biraz bakmıstım ama pek becerememistim :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri