Mac ve İp Adresi Değiştirme [Resimli Anlatım]

bende bu hatayı veriyor değişmiyor nasıl düzeltebilirim?

OJLk8z.png

Galiba internete wifi ile bağlanıyorsunuz. Önce 1 ile belirttiğim yerden adaptör olarak wifi yi seçin daha sonra en alttaki 2 ile belirttiğim kısmından 02 yazan yeri seçip Change Now derseniz mac adresiniz değişir.

Mac adresi asla değiştirilemez. Her bilgisayarın mac adresi farklıdır. Program ile falan boşuna uğraşmayın

Emredersin uğraşmayız.

Son düzenleme:
programda değişti diyor da cmd den kontrol edin bakın mac adresi aynı. mac adresi değişmiyor

OJLk8z.png

Galiba internete wifi ile bağlanıyorsunuz. Önce 1 ile belirttiğim yerden adaptör olarak wifi yi seçin daha sonra en alttaki 2 ile belirttiğim kısmından 02 yazan yeri seçip Change Now derseniz mac adresiniz değişir.

Emredersin uğraşmayız.

Dostum yap yapma beni ilgilendirmez.Emir baki de konuşmadım.Herkes değişmeyeceğini zaten yazmış.Ben yazınca emir vermiş gibi mi oldum.

arkadaşlar eğer google'nin fişlediğini düşünüp mac adresinizi değiştiriyorsanız yanılıyorsunuz. değil google nasa bile standart internet protokolü üzerinden mac adresinizi alamaz. tabi mac almak için bir yol var bunlardan biri ActiveX kodu yazmak ama buda sadece ie de çalışır ve siz izin verirseniz. yani her ne sorun yaşıyorsanız emin olun mac yüzünden değildir. eğer fişlenme gibi bi durum seziyorsanız ip adresini ve classını kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Bilindiği gibi IPv4 IP adresleri 4 oktetten oluşmaktadır.
xxx.xxx.xxx.xxx gibi.
Bu oktetlerin birincisi IP adresinin Class’ını belirlemektedir.
A Class 1-126 (Varsayılan Subnet Mask 255.0.0.0)
-> 127 ile başlayan her IP adresi localhost yani kendi makinanız için ayrılmıştır (örn; 127.0.0.1)
B Class 128-192 (Varsayılan Subnet Mask 255.255.0.0)
C Class 193-223 (Varsayılan Subnet Mask 255.255.255.0)
D Class 224-239 (Multicast IP Aralığıdır)
E Class 240-255 (Test ve Geliştirme İçin Kullanılan Aralıktır.)
Yukarıdaki Varsayılan Subnet Masklara Uygun verilen IPler Classfull (Classa uygun) olarak geçmektedir.
Eğer Subnet Mask Değişik verilirse Classless (Classa uygun değil) olacaktır.
Subnet Mask Nedir?
IP adresi iki bölümden Oluşmaktadır
-Network ID (NID):
Subnet Mask Tarafından Belirlenen Network Numarasıdır.Örnekle Açıklamak Gerekirse;
B Class Bir IP için konuşacak olursak 192.168.1.1 olan bir IP’nin
varsayılan Subnet Maskı B Class Olduğu İçin 255.255.0.0 olacaktır.
Burada peşpeşe gelen iki adet 255 IP üzerinde 192.168.0.0 Networküne
denk gelmektedir.Fakat IP adresimizi Classless bir IP yapmak isteseydik
255.255.255.0 Subnet Maskını verip 192.168.1.0 Networkünü gösterebilirdik.
-Host ID (HID):
Subnet Mask Tarafından Belirlenen Host Numarasıdır.Örnekle Açıklamak Gerekirse;
B Class Bir IP için konuşacak olursak 192.168.1.1 olan bir IP’nin
varsayılan Subnet Maskı B Class Olduğu İçin 255.255.0.0 olacaktır.
Burada peşpeşe gelen iki adet 0 IP üzerinde 1.1 Hostuna denk gelmektedir.
Fakat IP adresimizi Classless bir IP yapmak isteseydik
255.255.255.0 Subnet Maskını verip 1 hostunu gösterebilirdik.

alıntıdır

arkadaşlar eğer google'nin fişlediğini düşünüp mac adresinizi değiştiriyorsanız yanılıyorsunuz. değil google nasa bile standart internet protokolü üzerinden mac adresinizi alamaz. tabi mac almak için bir yol var bunlardan biri ActiveX kodu yazmak ama buda sadece ie de çalışır ve siz izin verirseniz. yani her ne sorun yaşıyorsanız emin olun mac yüzünden değildir. eğer fişlenme gibi bi durum seziyorsanız ip adresini ve classını kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Hocam Chrome kurulu bir bilgisayarda google nin neler yapabileceğini biliyor muyuz? Arkadaşlar o programlarla bazı oyun siteleri kandırabilirsiniz fakat gerçekte mac adresi aslaa değişmez. Hatta ben bırakın mac adresini google nin tüm donanımlara ulaştığını bile düşünüyorum.

Hocam Chrome kurulu bir bilgisayarda google nin neler yapabileceğini biliyor muyuz? Arkadaşlar o programlarla bazı oyun siteleri kandırabilirsiniz fakat gerçekte mac adresi aslaa değişmez. Hatta ben bırakın mac adresini google nin tüm donanımlara ulaştığını bile düşünüyorum.

gmail açıyorsanız chrome, gtalk, hangouts, wifi ye bağlı android telefon kullanılamyacağını herkes biliyordur zaten. ayrıca chrome olan pc lerde chromeupdate.exe sürekli verilerinizi yollar. zaten doğal olarak pc nizde chrome kurulu olmamalı. wifi ye bağlı bi android telefonda sizi ele verebilir.

Arkadaşlar mac adresi değiştirdim vds bağlanamıyorum nasıl olacak ya

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri