MacBook mu yoksa her hangi bir laptop mu?

gurkan1991

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar YouTube editleme işlemlerim için bilgisayar almayı düşünüyorum.
MacBook veya Laptop almayı düşünüyorum. Sizce hangisini tercih etmeliyim?
Ayrıca daha önce hiç MacBook kullanmadım.
Not: Amerika da yaşıyorum ve $2000 limitim var.

Arkadaşlar YouTube editleme işlemlerim için bilgisayar almayı düşünüyorum.
MacBook veya Laptop almayı düşünüyorum. Sizce hangisini tercih etmeliyim?
Ayrıca daha önce hiç MacBook kullanmadım.
Not: Amerika da yaşıyorum ve $2000 limitim var.
Macbook yerine laptop taraftarıyım. Hem pek çok uygulama ile optimizasyon sorunu da yaşamazsın. Grafikte vs. bu pc ile uzun bir süre ilerleyebilirsiniz.
https://www.hepsiburada.com/asus-rog-gl503vs-ei010t-intel-core-i7-7700hq-16gb-1tb-gtx1070-windows-10-home-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV00000A3E1E?magaza=Hepsiburada

Macbook yerine laptop taraftarıyım. Hem pek çok uygulama ile optimizasyon sorunu da yaşamazsın. Grafikte vs. bu pc ile uzun bir süre ilerleyebilirsiniz.
https://www.hepsiburada.com/asus-rog-gl503vs-ei010t-intel-core-i7-7700hq-16gb-1tb-gtx1070-windows-10-home-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV00000A3E1E?magaza=Hepsiburada

Teşekkürler dostum, inceliyorum hemen. Ayrıca o program olayları kafamı karıştırmıyor değil, crackli yüklersem problem olur mu acaba MacBook için?

Teşekkürler dostum, inceliyorum hemen. Ayrıca o program olayları kafamı karıştırmıyor değil, crackli yüklersem problem olur mu acaba MacBook için?

Alma amacına göre değişir, ben yazılımcıyım ve macbook benim için mecburiyet gibi. Ama oyun oynayacaksındır, onun için macbook almana gerek yok.

---------- Spam Engelliyici 23:45 ---------- Önceki Mesaj 23:43 ----------

Alma amacına göre değişir, ben yazılımcıyım ve macbook benim için mecburiyet gibi. Ama oyun oynayacaksındır, onun için macbook almana gerek yok.

Ek olarak oyun için notebook alma işini çok saçma buluyorum. Oyun oynacaksan masaüstü tercih edebilirsin. Hafif, kaliteli, şarjı uzun giden bir bilgisayar arıyorsan kesinlikle macbook ilk tercihin olmalı.

---------- Spam Engelliyici 23:45 ---------- Önceki Mesaj 23:43 ----------

Ek olarak oyun için notebook alma işini çok saçma buluyorum. Oyun oynacaksan masaüstü tercih edebilirsin. Hafif, kaliteli, şarjı uzun giden bir bilgisayar arıyorsan kesinlikle macbook ilk tercihin olmalı.

Oyun oynamayacağım sadece render ve edit için kullanacağım. Seyahat etme olasılığım yüksek olduğu için masa üstü maalesef alamam. MacBook Pro düşünüyorum.

---------- Spam Engelliyici 23:52 ---------- Önceki Mesaj 23:51 ----------

2000$ limitim olsa macbook alırdım.

Tavsiye ettiğiniz bir model var mı?

Oyun oynamayacağım sadece render ve edit için kullanacağım. Seyahat etme olasılığım yüksek olduğu için masa üstü maalesef alamam. MacBook Pro düşünüyorum.

Render alacaksanız 15" ekran kartlı bir model tercih etmenizde fayda var. Hem ince hem şık hem performanslı. Windows alırsanız kalas gibi bir model almak zorunda kalacaksınız.

Seyahat varsa işin içinde zaten diğer ürünlere bakmanı önermem. Şarj süresi ve ağırlığı ile çok rakibi yok. Edit olayında sadece macOS için yapılmış çok güzel yazılımlar var.

13 inc
https://www.apple.com/shop/buy-mac/macbook-pro?product=MPXV2LL/A&step=config#
15 inc
https://www.apple.com/shop/buy-mac/macbook-pro?product=MPTR2LL/A&step=config#

Seyahat varsa işin içinde zaten diğer ürünlere bakmanı önermem. Şarj süresi ve ağırlığı ile çok rakibi yok. Edit olayında sadece macOS için yapılmış çok güzel yazılımlar var.

13 inc
https://www.apple.com/shop/buy-mac/macbook-pro?product=MPXV2LL/A&step=config#
15 inc
https://www.apple.com/shop/buy-mac/macbook-pro?product=MPTR2LL/A&step=config#

Çok teşekkürler dostum, peki Huawei veya Chromebook hakkında fikriniz var mı? Onlar da ince ve hafif bir tasarıma ait.

Çok teşekkürler dostum, peki Huawei veya Chromebook hakkında fikriniz var mı? Onlar da ince ve hafif bir tasarıma ait.

Tercih edilebilir fakat macbooklarda donanım ve yazılım aynı firmada yapılıyor. Çıkan ürünler daha stabil çalışıyor. Diğer firmalar taşınabilir kılmak için performanstan çok kısmak zorunda kalıyorlar.

Tercih edilebilir fakat macbooklarda donanım ve yazılım aynı firmada yapılıyor. Çıkan ürünler daha stabil çalışıyor. Diğer firmalar taşınabilir kılmak için performanstan çok kısmak zorunda kalıyorlar.

İlginiz için çok teşekkürler hocam. Dediklerinizi dikkata alacağım.

Benim önerimde macbookdan yana aktif olarak kullanıyorum macbook air ancak macbook pro yeni seriden almayı düşünüyorum, yazılım geliştirdiğim için ciddi manada işimi görüyor dışarda olsun genel olarak

evde kenarda duruyor benim macbook ayda yilda bi acarsam aciyom :D

Benim önerimde macbookdan yana aktif olarak kullanıyorum macbook air ancak macbook pro yeni seriden almayı düşünüyorum, yazılım geliştirdiğim için ciddi manada işimi görüyor dışarda olsun genel olarak
Hocam peki programları nasıl hallediyoruz? Crackli mi yoksa almamız mı gerekiyor lisanslı?

---------- Spam Engelliyici 02:45 ---------- Önceki Mesaj 02:45 ----------

evde kenarda duruyor benim macbook ayda yilda bi acarsam aciyom :D

Neden lazım mı olmuyor?

Hocam peki programları nasıl hallediyoruz? Crackli mi yoksa almamız mı gerekiyor lisanslı?

Neden lazım mı olmuyor?

ben crackli program kullanmıyorum, gerekli kendim kullandığım programlar lisans gerektirmediğinden dolayı çok bir sıkıntı yaşamadım.

Neden lazım mı olmuyor?

yok fazla isinamiyorum devamli windowsda calistigim icin galiba

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri