MacBook Pro Alıyorum

Exe calismiyor ama sanal işletim sistemi ile mümkün. Aynı makina bende suan var genelde video kurgu için kullanıyorum. Saydığın exe hariç her şeyi yapman mümkün sadece kısa yollara alışmak zaman alır hepsi bu. Aldığın zaman mail at mac uyumlu program bulabilecegin kaynak söyleyeyim. Yalnız ısınma sorunu yok değil, evet var. Mac usinma sorunu olmadan olmaz bende imac vr mac book var her ikisinde de aynı sorun var. Yalnız hızı ısınma sorununu unutturuyor hepsi bu.

---------- Spam Engelliyici 23:11 ---------- Önceki Mesaj 23:05 ----------

Ha birde oyun oynamayı seviyorsan mac de tüm oyunlar ne yazikki olmuyor mac sürümü olan oyunları oynayabilirsin.

sıfır alma. sahibindende güncele yakın 2.el al. 2008'de aldığım macbook pro hala canavar gibi(2011'de ssd takdım) 6-7 ay evvel'de imac aldım yine 2.el.

bu aletleri bozabilmek yetenek istediği için 2.ellerinde sorun olmuyor ve daha ucuz oluyor...

yanlış yere odaklanıyorsun sen şunu düşün ben bu bilgisayarla render yapabilirmiyim ? Alex 3 4 ay sonra render bilgisayarı kurmadığın için pişman olacaksın :D

yanlış yere odaklanıyorsun sen şunu düşün ben bu bilgisayarla render yapabilirmiyim ? Alex 3 4 ay sonra render bilgisayarı kurmadığın için pişman olacaksın :D

Mac Pro'lar sağlam render alıyormuş diye duydum.

Ayrıca spamcıyız ezelden kim uğraşacak render ile :)

arkadaslar bu devirde yeni pc alipta,hala windows alanlar kaldimi.??yani ne bileyim bir tarafta ferrari öbür tarafta fiat palio yani

hocam windows 7 e kadar iyiydi ne zamanki 8 cikti 30 yillik windows bilgisi,el aliskanliklari gitti.ayni 10 yasindaki cocuk gibi her seyi yeniden ögrenmek gerekti.apple ye gelince bir hafta kullan bir daha windows görmek istemessin.hizi,kolayligi,cökmemesi,bozulmamasi vs.vs,,ayrica taninmis normal bir laptopla mac arasinda 300-500 tl oynar

Mac kullananlara bir sorum var.Mac, windows'un yapamadığı neleri yapabiliyor?

Yıllardır duyuyorum, mac için 2 Gb akran kartı mı var sen onu 4 say, 2.5 ghz işlemci mi sen onu 5 say diye abuk sabuk şeyler söyleyen tipler gördüm.

Kullanıp da çok memnun olan arkadaşlar windows bilgisayarı kaldırıp atarsam hayatımda ne değişecek.Kullanırsan anlarsın gibi hiçbir şey ifade etmeyen cevaplar dışında neler söyleyebilirsiniz bunu gerçekten merak ediyorum.

Mac kullananlara bir sorum var.Mac, windows'un yapamadığı neleri yapabiliyor?

Yıllardır duyuyorum, mac için 2 Gb akran kartı mı var sen onu 4 say, 2.5 ghz işlemci mi sen onu 5 say diye abuk sabuk şeyler söyleyen tipler gördüm.

Kullanıp da çok memnun olan arkadaşlar windows bilgisayarı kaldırıp atarsam hayatımda ne değişecek.Kullanırsan anlarsın gibi hiçbir şey ifade etmeyen cevaplar dışında neler söyleyebilirsiniz bunu gerçekten merak ediyorum.
1-hayatini degistirecek bir bilgisayar oldugunu sanmam
2-cevaplari sen zaten yazmissin
3-sistemin cökmeyecek,dolayisiyla windows,sürücü vs.aramayacaksin
4-windows 3 yilda cöp oluyor(genelde)apple de sen sikilirsan degisirsin
5-virüs olayini unutacaksin,,virüs prg.yüklemeyeceksin
6-hiz olarak gercekten farki göreceksin
7-kasma neydi arkadaslar diye burda konu acacaksin.:)

1-hayatini degistirecek bir bilgisayar oldugunu sanmam
2-cevaplari sen zaten yazmissin
3-sistemin cökmeyecek,dolayisiyla windows,sürücü vs.aramayacaksin
4-windows 3 yilda cöp oluyor(genelde)apple de sen sikilirsan degisirsin
5-virüs olayini unutacaksin,,virüs prg.yüklemeyeceksin
6-hiz olarak gercekten farki göreceksin
7-kasma neydi arkadaslar diye burda konu acacaksin.:)

Sistemim çökmüyor dolayısıyla sürücü aramıyorum, çökse dahi recovry ile sürücü aramana gerek kalmıyor zaten.
Virüs olayına gelince, linux'ta da virüs yok, %95 windows kullandığı için virüsler ona göre yazılmış, bu işletim sisteminin marifeti değil.
Şuan kullandığım bilgisayar 10 saniyede açılıyor, 2 saniyede falan mı açılacak nasıl bu kadar bariz fark olabilir ki? Program açılış hızlarını falan söylemiyorum bile orta seviye bir bilgisayar bile maksimum hızda açıyor zaten.
Tarayıcıda 30 civarı sekme, arkada çalışan oyun, 3 uzak masaüstü bağlantısı, skype gibi ıvır zıvır pragramlar vs. ile çalışıyorum kasma yaşamıyorum, bu durum tamamen bilgisayarın işlemci, ram kapasitesiyle ilgili.

windows 3 yılda çöp oluyor kısmını anlamadım pek?Eğer işletim sisteminin hantallaşmasından bahsediyorsan, biri 3 sene bilgisayar kullanıp da 1 saatini ayırıp format atamıyorsa, ya da bunu beceremeyecek kadar anlamıyorsa bu işten hiç kullanmasa daha iyi olur.

Eğer aynı donanıma sahip bir windows bilgisayardan %40 daha kısa sürede render falan alabiliyorsa o zaman elmaya saygı duyar, gider bir tane alırım.

Sistemim çökmüyor dolayısıyla sürücü aramıyorum, çökse dahi recovry ile sürücü aramana gerek kalmıyor zaten.
Virüs olayına gelince, linux'ta da virüs yok, %95 windows kullandığı için virüsler ona göre yazılmış, bu işletim sisteminin marifeti değil.
Şuan kullandığım bilgisayar 10 saniyede açılıyor, 2 saniyede falan mı açılacak nasıl bu kadar bariz fark olabilir ki? Program açılış hızlarını falan söylemiyorum bile orta seviye bir bilgisayar bile maksimum hızda açıyor zaten.
Tarayıcıda 30 civarı sekme, arkada çalışan oyun, 3 uzak masaüstü bağlantısı, skype gibi ıvır zıvır pragramlar vs. ile çalışıyorum kasma yaşamıyorum, bu durum tamamen bilgisayarın işlemci, ram kapasitesiyle ilgili.

windows 3 yılda çöp oluyor kısmını anlamadım pek?Eğer işletim sisteminin hantallaşmasından bahsediyorsan, biri 3 sene bilgisayar kullanıp da 1 saatini ayırıp format atamıyorsa, ya da bunu beceremeyecek kadar anlamıyorsa bu işten hiç kullanmasa daha iyi olur.

Eğer aynı donanıma sahip bir windows bilgisayardan %40 daha kısa sürede render falan alabiliyorsa o zaman elmaya saygı duyar, gider bir tane alırım.
hocam herkesin aliskanligi diyip gecelim o zaman.render olayinda ise sana % su kadar diyemem ama 4 yillik applem, yeni aldigim(render özel)vps sin yaptiginin aynisini inan yari yariya daha hizli yapiyor.ben apple saticisi degilim,apple hissem de yok ama bu forumda hepimize gereken hiz,kalite apple de oldugu icin söylüyorum.ayrica bu iste hic cökmeyen bir bilgisayar büyük nimettir.yoksa tabiiki win.cd si,sürücüsü her yerde var,önemli olan zaman varmi??.virüs olayida öyle degil adamlar apple ye giremiyorlar.yoksa bugün paraya yön veren insanlar apple kullanirmiydi.

performans olarak apple'ın eline su dökemez

Hiç kusura bakma ama oha diyorum sana !

O MSI ile Macbook donanımı kıyaslanamaz burda kesinlikle Mac kötülemiyorum ama sen 3 tane SSD birleştirilip raid yapılmış GTX880M gibi bir ekran kartına sahip bilgisayara Mac'in eline su dökemez diyorsun.

Bilmeden, marka takıntısıyla konuşmayın lütfen. Aynı makinayı render için kullaıyoruz tam bir canavar.
[MENTION=9020]Alex[/MENTION] Spam işlerini vs.. rahatlıkla yaparsın ama oyun vs.. olunca Boot Camp ile Windows kurarım vs.. bunlara fazla güvenme :) Yok ben internet adamıyım diyorsan gönül rahatlığıyla al.

hocam herkesin aliskanligi diyip gecelim o zaman.render olayinda ise sana % su kadar diyemem ama 4 yillik applem, yeni aldigim(render özel)vps sin yaptiginin aynisini inan yari yariya daha hizli yapiyor.ben apple saticisi degilim,apple hissem de yok ama bu forumda hepimize gereken hiz,kalite apple de oldugu icin söylüyorum.ayrica bu iste hic cökmeyen bir bilgisayar büyük nimettir.yoksa tabiiki win.cd si,sürücüsü her yerde var,önemli olan zaman varmi??.virüs olayida öyle degil adamlar apple ye giremiyorlar.yoksa bugün paraya yön veren insanlar apple kullanirmiydi.

Virüs olayı tıpkı linuxtaki gibi exe çalıştırmadığı için.

Benim takıldığım nokta şurası, eğer bu ürünü alan kişi ben bu ürünü prestij ürünü olarak görüyorum deyip verdiği paranın önemli bir kısmınıda markaya yatırdığını kabul etse sonuna kadar saygı duyarım.Ama bunu ifade etmeyip farklı sebepler öne sürmeleri garibime gidiyor.

Apple ürünleri elbette kalitelidir ona itirazım yok ama kabul edelim ki fiyatın %30 bizdeki ötv gibi apple kullanım bedelidir.Bunu itiraf etmenin kimseye zararı yok.

Hiç kusura bakma ama oha diyorum sana !

O MSI ile Macbook donanımı kıyaslanamaz burda kesinlikle Mac kötülemiyorum ama sen 3 tane SSD birleştirilip raid yapılmış GTX880M gibi bir ekran kartına sahip bilgisayara Mac'in eline su dökemez diyorsun.

Bilmeden, marka takıntısıyla konuşmayın lütfen. Aynı makinayı render için kullaıyoruz tam bir canavar.

@Alex Spam işlerini vs.. rahatlıkla yaparsın ama oyun vs.. olunca Boot Camp ile Windows kurarım vs.. bunlara fazla güvenme :) Yok ben internet adamıyım diyorsan gönül rahatlığıyla al.
Hocam o makinayi donanimlari icin almiyorsun sistemi icin aliyorsun

Bilmeden konusuna gelirsek donanim konusunda 10 saatlik bir aciklama yapabilirim sana o yuzden bence sen konusma hicbir notebook (fiyat akranlari yani gidipde 25 binlik monster ile kiyasmazsan) apple'in eline su dokemez o yuzden telefonlarinda minimum donanim maksimum performans var neden bir dusun derim note serisinde 3 gb ram vs varken tel tikaniyorsa ip de 1gb olmasina ragmen neden tikanmiyor acaba diyr dusunuyor insan

Hocam o makinayi donanimlari icin almiyorsun sistemi icin aliyorsun

Bilmeden konusuna gelirsek donanim konusunda 10 saatlik bir aciklama yapabilirim sana o yuzden bence sen konusma hicbir notebook (fiyat akranlari yani gidipde 25 binlik monster ile kiyasmazsan) apple'in eline su dokemez o yuzden telefonlarinda minimum donanim maksimum performans var neden bir dusun derim note serisinde 3 gb ram vs varken tel tikaniyorsa ip de 1gb olmasina ragmen neden tikanmiyor acaba diyr dusunuyor insan

1 - Bana 6500 liralık MSI'ın Apple'ın gerisinde kaldığı bir render vs.. koy önüme bi tane fazla istemiyorum ?

2 - Sistem için diyorsunda Android ve iOS ve Windows - Mac tamamen farklı çekirdekler üzerine kurulmuş sistemler. Bu nedenle benchmark vs.. bu değerlere bakmak 2 sistem arasında kesinlikle yanlıştır.

Bknz : Macbook Pro Retina vs ASUS G75VW-DS73: Premiere CS6 Speed Test! - YouTube

Eline su dökemez diyorsu batarya vs.. haklısın ama MSI ile Apple'daki batarya'yı da karşılaştıramazsın güç ( gereken güçten bahsediyorum ) dağlar var.

Dostum suan destansa yazsam gorusunu degisteremem cunku apple karsi bir art niyet besliyorsun bende telefonlarini sevmem ve kullanmam ama makinalarina da bosa laf soyleme harbiden eline su dokemezler test etme imkanin varsa et puan vs bos isler ellerinle test et kararini sen ver hayirli geceler

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri