Mahkemelik olan var mı hiç

• Kullanıcı kiko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular
Arkadaşlar, herkes yorum yapmış, açılır açılmaz size ilgili kanun maddelerini yazıyorum. Yorum sizin.

Telif Hakkı İhlali Halinde Ne Yapılabilir?
Telif haklarının ihlali halinde hukuk ya da ceza davası açılabilir.

Ceza Davası Açılabilecek Haller
Bu Kanunda koruma altına alınan fikir ve sanat eserleriyle ilgili manevi, mali veya bağlantılı hakları ihlal ederek:
Bir eseri, icrayı, fonogramı veya yapımı hak sahibi kişilerin yazılı izni olmaksızın işleme, temsil etme, çoğaltma, değiştirme, dağıtma, her türlü işaret, ses veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletme ve yayımlama
...
Kanunun Ek 4 üncü maddesi uyarınca, dijital iletim de dâhil olmak üzere işaret, ses ve/veya görüntü nakline yarayan araçlarla servis ve bilgi içerik sağlayıcılar tarafından eser sahipleri ile bağlantılı hak sahiplerinin bu Kanunda tanınmış haklarının ihlâli halinde, hak sahiplerinin başvuruları üzerine ihlâle konu eserlerin üç gün içinde içerikten çıkarılması ihtar edilir. Söz konusu istemin yerine getirilmemesi halinde Cumhuriyet savcısına yapılan başvuru üzerine, üç gün içinde servis sağlayıcıdan ihlâle devam eden bilgi içerik sağlayıcısına verilen hizmetin durdurulması istenir. İhlâlin durdurulması halinde bilgi içerik sağlayıcısına yeniden servis sağlanır. Ancak ihlalin durdurulmaması halinde bilgi içerik sağlayıcısının söz konusu fiili FSEK. uyarınca suç teşkil eder.

Arkadaşlar, herkes yorum yapmış, açılır açılmaz size ilgili kanun maddelerini yazıyorum. Yorum sizin.

Telif Hakkı İhlali Halinde Ne Yapılabilir?
Telif haklarının ihlali halinde hukuk ya da ceza davası açılabilir.

Ceza Davası Açılabilecek Haller
Bu Kanunda koruma altına alınan fikir ve sanat eserleriyle ilgili manevi, mali veya bağlantılı hakları ihlal ederek:
Bir eseri, icrayı, fonogramı veya yapımı hak sahibi kişilerin yazılı izni olmaksızın işleme, temsil etme, çoğaltma, değiştirme, dağıtma, her türlü işaret, ses veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletme ve yayımlama
...
Kanunun Ek 4 üncü maddesi uyarınca, dijital iletim de dâhil olmak üzere işaret, ses ve/veya görüntü nakline yarayan araçlarla servis ve bilgi içerik sağlayıcılar tarafından eser sahipleri ile bağlantılı hak sahiplerinin bu Kanunda tanınmış haklarının ihlâli halinde, hak sahiplerinin başvuruları üzerine ihlâle konu eserlerin üç gün içinde içerikten çıkarılması ihtar edilir. Söz konusu istemin yerine getirilmemesi halinde Cumhuriyet savcısına yapılan başvuru üzerine, üç gün içinde servis sağlayıcıdan ihlâle devam eden bilgi içerik sağlayıcısına verilen hizmetin durdurulması istenir. İhlâlin durdurulması halinde bilgi içerik sağlayıcısına yeniden servis sağlanır. Ancak ihlalin durdurulmaması halinde bilgi içerik sağlayıcısının söz konusu fiili FSEK. uyarınca suç teşkil eder.
tc sınırları dışından nasıl dava açılıyor? kendi ülkesinden mi başvuruyor hak sahibi?

youtube sözlşemesinde mahkemeye verilebileceğimiz yazıyordu. telif geldiği zaman 4 tane soru geliyor orda da mahkemeye verilebilirsiniz yazıyor. sizce niye böyle bi uyarı yapıyor youtube?
sigaranın üstündede sigara içmek öldürür diyor.ama içende ölüyor içmeyende :D takılmayın bu kadar ayrıntılara

Tam bilmiyorum ama sanırım gelip buradaki savcılığa başvurması gerekir. TC'de bir temsilcisi yoksa uğraşabileceğini sanmıyorum. Sonuçta yapacağı başvuru videonun kaldırılması için. Zaten Yt ye başvurunca video siliniyorum bildiğiniz gibi.

---------- Spam Engelliyici 12:10 ---------- Önceki Mesaj 11:44 ----------

sigaranın üstündede sigara içmek öldürür diyor.ama içende ölüyor içmeyende :D takılmayın bu kadar ayrıntılara

evet, sonuçta herşey için dava açablirsin. Adamın biri ABD'de Tanrıyı dava etmişti. Türkiye'deki uygulamada önce videonun kaldırılması yönünde. Eğer kanun dışı bir işlem yapıyorsan o zaman ceza davası olabilir kaantindeyim.

Yani markayı kötülemek başkasının ürününü kendi ürünün gibi göstermek şiddet vb.

Eğer halen şüphelerin varsa bir avukata danışabilirsin.

Tam bilmiyorum ama sanırım gelip buradaki savcılığa başvurması gerekir. TC'de bir temsilcisi yoksa uğraşabileceğini sanmıyorum. Sonuçta yapacağı başvuru videonun kaldırılması için. Zaten Yt ye başvurunca video siliniyorum bildiğiniz gibi.

---------- Spam Engelliyici 12:10 ---------- Önceki Mesaj 11:44 ----------

evet, sonuçta herşey için dava açablirsin. Adamın biri ABD'de Tanrıyı dava etmişti. Türkiye'deki uygulamada önce videonun kaldırılması yönünde. Eğer kanun dışı bir işlem yapıyorsan o zaman ceza davası olabilir kaantindeyim.

Yani markayı kötülemek başkasının ürününü kendi ürünün gibi göstermek şiddet vb.

Eğer halen şüphelerin varsa bir avukata danışabilirsin.
korkunuz varsa para kazanmayın googleden bu kdar basit.uzatmanın bi anlamı yok bazı şeylerin.hayattaki heşey risk.tekrardan diyorum bu kadar korkan tırsan sorgulayan varsa bu işi YAPMASIN.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri