Makine Mühendisliği Sonrasında Yazılımcı

• Kullanıcı zyjo1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Hoş Geldiniz (Tanışma Forumu)
5 kurusluk bilgisi olmadan makine mühendisliğine laf atan insanlar çok var türkiyede. Daha geçen sene mezun olan kuzen ( ingilizcesi cok iyi durumda) 5 bin tl maas alıyor suan ve 2 3 seneye 10 bine çıkacak büyük ihtimal.

bende suan makine mühendisliği okuyorum 2. sınıftayım ingilizcem orta, mezun olana kadar benimde iyi bir seviyeye gelir. bende iyi bir maasla ise baslayacağımı düsünüyorum.

yani gelip buraya 1000 liraya çizim yaparsın yazmanın amacı nedir? gidip 200 bin ile girilen üniversitede okuyup türkçeyi bile zor konusan adam tabiki 1000 liraya calısır.

Bu istisnadır.herkes beşbin tl alamaz.şimdi bi ton mak.müh.var.hepsi mi bunu alıyor ? Aradan sıyrılmak mesele.bende endüstri mühendisliği.okuyorum ve şiddetle tavsiye ediyorum.elli bin tl dahi kazanırlar.ama nasıl ? İşte herşey aradan sıyrılmaktır.

Bu istisnadır.herkes beşbin tl alamaz.şimdi bi ton mak.müh.var.hepsi mi bunu alıyor ? Aradan sıyrılmak mesele.bende endüstri mühendisliği.okuyorum ve şiddetle tavsiye ediyorum.elli bin tl dahi kazanırlar.ama nasıl ? İşte herşey aradan sıyrılmaktır.
Bende onu yazdım zaten. Kisiden kisiye değisiyor. Ben isveren olsam ingilizcesi olmayan kendini gelistirmemis adama 1000 lira bile vermem. Hatta ise almam

Bende onu yazdım zaten. Kisiden kisiye değisiyor. Ben isveren olsam ingilizcesi olmayan kendini gelistirmemis adama 1000 lira bile vermem. Hatta ise almam

Birde şu var.ne kadar.ihtiyaç ne kadar eleman var? Artık heryer mühendis dolu özellikle makina.iyi birşey değil ama bu böyle.okumak.için değilde gerçekten severek yapan şuan bence gerçek seviyelere gelir.okuyacak arkadaşlara tavsiye.sevdiğiniz.işi yapın.o zaman gerçek şeyleri yaşattı kazanır mutlu olursunuz.

Makine mühendisliğinde eğer aklınızı kullanırsanız Maya,Rhino gibi çizim programlarıyla çizeceğiniz projelerle ciddi para kazanırsınız; Ama bu işi sevmeniz gerekiyor.

Ben yazılımcılığı sevdiğim için girdim.Şayet sevmeseydim elektronik haberleşmeci olarak herhangi bir işyerinde çalışabilirdim.Sonuçta yapacağınız iş para edecek.Para için iş yapmayacaksınız.

gidip trakya üniversitesinde makine okursan aynı anda mühendiste olursun yazılımcıda doktorda,odtü makineye girersen makineyi bitirdiğine dua edersin senin gibi çok cengaverler geçti kardeş bu yollardan:D Sen hele bi makineyi bitirde bakalım,gençlikte hayaller oluyor böyle çift anadal sekiz anadal

Makine işini , fabrika işlerini görüpte hala makine bölümü istiyorsan bence işi seviyorsun ilgi duyuyorsun o zaman oku derim..Bende 2 yıllık makine bölümü okudum lisede okudum bide stajlar yaptım fabrikalarda çok gördüm makine mühendisi hallerinden hiç memnun değillerdi..
Ama severek yapanlar hep iyi yerlere geliyorlar. Ülkede çok fabrika kuruluyor 5 10 bin arası maaş rahat alırsın

Yazılımcıyım.Ve Profesyonel düzeyde.Elektronik Haberleşme okudum.Eğerki okulu bırakmayıp elektronik haberleşmeye devam etseydim belki havelsanda mühendis olabilecek seviyede olacaktım.Teknik lise mezunuyum çünkü.Sana tavsiyem bu ülkede yazılımcı olma ne olursan ol.Bilgisayardan bir gram anlamayan elinde para gücü olan herkes seni ve bilgini öyle bir kıskanır ki sana it köpek muamelesi yaparlar.

Şunuda diyebilirim.Bankada yazılımcı arkadaşlarım var çalışan ayda 7000-12000 tl arası maaş alıyorlar sınırsız kredi kartları var vs.Ama hayatları sıkıcı.O parayı yiyemiyorlar.Çünkü gecenin üçünde bile dördünde bile kaldırıyor banka yatağından "sistemde problem oldu kalk" diye. Ve bir sürü gizlilik hikayesi vs.

Diyorsan ki ben yazılımcı olmak istiyorum.Türkiye'de bu işi yapma.Ben bakma salaklık ettim bundan 2-3 yıl evvel yurtdışı ile ilgili elime güzel imkan geçmişti hımbıllık ettim kaybettim.Ama şuanki aklım olsa direk giderdim.Yurtdışında yazılımcının değeri çok daha fazla.Çok daha kadir kıymet biliyorlar.Türkiyede senin yaptığın işi gidiyolar ucuz yapıyor diye birine yaptırıyorlar; 6 aya kalmaz ağlayıp seni arıyorlar bu sefer hatalar çıktı mı seni suçluyorlar :).Çünkü bu işin işvereninin %90'ı cahil. Wordpress'te eklenti yazıpta kendine yazılımcı diyen hatta bunlarla iş yapıp wordpress kodu yazan h...rın kendine yazılımcı dediğine ben çok şahit oldu :).

Sana tavsiyelerim bunlar detaylı tavsiye istersen özelden yazabilirsin.

Hocam bende yazılımcılık okuyorum suan son 3 yılda dediklerinizin hepsiyle karşılaştım çok güzel anlatmışsınız bir grafik şirketinde çalıştım hocam adam ae çalışıyor patron geliyor bilmediğin bir işi veriyor yap diyor bide geceye kadar çalısması cabası hocam en iyisi devlette çalışmak gibi görünüyor turkiyede.

Dostum Ben 2yıllık mekatronik mezunuyum yani okul bittide mezun olamadim :)

Makine mühendisliği iyi bir bölüm ama mekatronik mühendisleri varken makineden ekmegi biraz zor yersin çünki mekatronik mühendisleri elektrik-elektronik-bilgisayar programlama-makine bilir.dört bölümü bir arada öğrenirler fabrikalarda dogal olarak 2-3 işçiye para vermekdense 1 kişi alirlar ayrica mekatronik ile makine arasinda fazla puan farki yok MEKATRONİK Mühendisligini arastir gelecegin bölümü

5 kurusluk bilgisi olmadan makine mühendisliğine laf atan insanlar çok var türkiyede. Daha geçen sene mezun olan kuzen ( ingilizcesi cok iyi durumda) 5 bin tl maas alıyor suan ve 2 3 seneye 10 bine çıkacak büyük ihtimal.

bende suan makine mühendisliği okuyorum 2. sınıftayım ingilizcem orta, mezun olana kadar benimde iyi bir seviyeye gelir. bende iyi bir maasla ise baslayacağımı düsünüyorum.

yani gelip buraya 1000 liraya çizim yaparsın yazmanın amacı nedir? gidip 200 bin ile girilen üniversitede okuyup türkçeyi bile zor konusan adam tabiki 1000 liraya calısır.

Hocam kusura bakma da biraz da şansın olacak.Biz makinacıyız kaç tane makina mühendisi gördüm ben.Hiç birisi 5 bin tl alamamıştır.Şansı varmış senin kuzanin birazda.

Konu sahibi arkadaşa da tavsiyem güzel meslektir olabilir.Ancak şunuda bil altında çalışacak elemanların çok çok önemlidir.
Sakın düşünme oo ben makina mühendisi oldum 5 bin tl alırım falan :)

Sen ne kadar okursan oku kendini geliştirmedikten sonra boş ilkokul mezunu Argede çalışan adam biliyorum sorduğumda neden bu kadar başarılırısın dediğimde sadece yazılımcılığa merakım vardı bunu geliştirdim dedi.O kadar bilgisayar mühendiside var bilgisayar tamir dükkanı açan :D

Son düzenleme:
o kadarda değil. :D
Fakat üniyi bitidikten sonra bir çoğunun bazı şeylerden bi haber olduğunu söyleyebilirim.

O kadar kardeş işe başlarsın yazmısım bak oraya kimse sana 2500 lira gel başla demez yeni mezuna benim kuzenim belediyeye girdi 1000 liraya çiziim yaptı bir sene bir şirkette belediye 2200 veriyordu zam yapmadı diye çıktı şimdi dükkan işletiyor.

Arkadaslar benı yanlıs anladınız ben yan meslek olarak yazılımcı olacam
bırde makıne muhendıslıgıne gene on yargıyla bakanlar var neyapacagımı sasırdım

Arkadaslar benı yanlıs anladınız ben yan meslek olarak yazılımcı olacam
bırde makıne muhendıslıgıne gene on yargıyla bakanlar var neyapacagımı sasırdım

Önyargıyla bakan yok ben mezun olalı 3 sene oldu. Odtü-boğaziçi-Bilkent-İtü okuyabiliyorsan ne okursan oku farketmez. Ama öyle 5 bin maaş limitsiz kredi kartı hayalleri kurma yıkılırsın :)

kuzenin show business yapıyor, zamanın da türkiyenin liseye benzer anadolu da bir üniversite de okuyupta öyle bir anlatımı olanları gördüm sanırsın adamlar harvard da, yale de, oxford da okuyor. nereye 20 bin 100 bin kazanıyor makine mühendislikte okuyan 5 6 yıl asgari ücretten halice bir maaşla işe girerse öpsün elini başına koysun.

Kuzenım ıstanbulda A--- Üni. de okuyor meslegı cok ıstahla anlatıyor (bu aralar cok gorusmuyoruz) ınanılmaz parası var dıyor 17 bın tl 20 bın tl hatta 125 bın tl maas alanlar var dıyor meslegın zorlugundan yaptıklarından bahsetmıyor benımde bılgım yok bılgılendırme yaparmısız hocam :)

Son düzenleme:
Önyargıyla bakan yok ben mezun olalı 3 sene oldu. Odtü-boğaziçi-Bilkent-İtü okuyabiliyorsan ne okursan oku farketmez. Ama öyle 5 bin maaş limitsiz kredi kartı hayalleri kurma yıkılırsın :)

Hocam zaten mezun olur olmaz dırek hayaller kurmuyorum :D kredılerı de sevmem oncelıklı hedefım tr nın nıtelıklı unılerınden mezun olmak olduktan sonra ıngilizce arapca almanca + 2 dıl ogrenmek ondan sonra bırkac yıl kendımı gelıstırmek yukseltmek adımı duyurmak ondan sonra yuksek maas alabılırmıyım :)

Hocam zaten mezun olur olmaz dırek hayaller kurmuyorum :D kredılerı de sevmem oncelıklı hedefım tr nın nıtelıklı unılerınden mezun olmak olduktan sonra ıngilizce arapca almanca + 2 dıl ogrenmek ondan sonra bırkac yıl kendımı gelıstırmek yukseltmek adımı duyurmak ondan sonra yuksek maas alabılırmıyım :)

Tabi neden olmasın. İş tamamen sende bitiyor zaten

ingilizce, arapça, almanca + 2dil mi ? 5 dil öğreniceksin yani ? Fen lisesi mezunu falan mısın :D

kardesm ıngilizce arapca almanca + 2 dıl şu kelimeyi bizde zamanında kurduk inş yaparsın ama dil öğrenmek hiç kolay değil söyliyim 5dilden bahsediyosun hayallerini yıkmak istemiyorum ama çok zor 5dil yerine inş 1dile hakim olursun :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri