Markalaşacak Film Sitesi Açmadan Önce Okuyun :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ripped

Kayıtlı Üye
Web sitesi
karacali.org
Aslında şu konudaki arkadaşa cevap amaçlı oturdum klavye başına,sonra bi baktım makale gibi yazı oldu.Herkes görsün diye konu açayım dedim.Bu konuda yazdıklarım baştan sona kaliteli bir site açmayı düşünüyorsanız geçerli.Şu an youtube'nin kanal kapanmaları dolayısıyla çoğu kişi 100 TL bütçeyle film sitesi kuruyor.Hepsinin hayali 1K üstüne çıksam yeter ama 3 ay sonra 150 TL ye satacaklar o siteyi haberleri yok.Film sitesi açacaksanız bütçeniz olacak ve sıkılmayacaksınız.Hedefiniz ilk sıra olacak.

Yapmanız Gerekenler;

-Yabancı bir firmadan aylık 85€'ya bi dedicated alıyorsun.
-4TB Alanı,32GB RAM'i oluyor ki render için çok uygun.
-3 Adet Disk oluşturuyorsun.
-Bu 3 diskten biri C onun boyutu küçük olur. Biri dosyaları indireceğin D biri de depolama yapacağın E bölümü olur. D bölümü 1 TB,E bölümü 3 TB olsa yeter sana.
-Güzel bir zamunda hesabıyla tüm filmleri çekmeye başlarsın.Zaten 1 Gbit hat var.
-Günde 10-15 film renderleyip siteye eklesen özgün yazıyla.Filmleri VK'ya upload ettikten sonra E diskine depolamaya alıyorsun.Eğer video bozulursa ordan yenilersin. (Hostta tutma olayı olmaz direk sonun dizimag olur)
-Böyle böyle 1 yıl çalışıyorsun ve siten şu anki film siteleri gibi dopdolu,özgün içerikli oluyor.Tahminimce 8.aydan itibaren para kazanmaya başlarsın.
-Bu süreçte site giderlerinin yanında para kalırsa elinde 4.aydan itibaren ayda 2 kere tanıtım yazısı alabilirsin.
-Domaini sıfırdan keyword bulup reglemeye çalışabilirsin veya daha önce hiç kullanılmamış keyword domain satın alabilirsin.Ben sıfırdan buldun sayıyorum.

Tüm bunların sana maaliyetini hesaplarsak;
Sitenin 1 Yıllık VDS Masrafı (Başından itibaren VDS Al Kafan Rahat Olsun) =
Aylık 8€ - Yıllık 96€ = Yılda 336 TRY
1 Yıllık Dedicated Masrafı =
Aylık 85€ - Yıllık 1020€ = Yıllık 2519 TRY
1 Yıllık Makale Ücreti =
Günde 100 kelimelik 15 makale =Yıllık 5400 TRY
Site Tema Lisansı=
En ucuz tema Keremiya = 50 TRYBence o kadar vermişken özel tema satın alın veya özel yaptırın 1000 TRY'ye
Yıllık Tanıtım Yazısı Ücreti=
4.Aydan Sonra toplam 16 Tanıtım Yazısı.İlk 2 Ay alacağınız yazılar 50 TL lik olsun.Sonraki 2 ay 100 TL lik alın.En son 4 Ay News kayıtlı haber sitesi bulun ve oralardan 200 TL ye alın. = 1100 TRY
________________________________________________________________________________
Sitenin 12 Aylık Süreçte Toplam Maliyeti (Domain maliyeti 30 TL ve Özel Tema Eklendi) = 10.019 TRY

Arkadaşlar bu süre zarfında yoldan şaşmazsanız emin olun hedefinize ulaşırsınız.İlk sayfa hayalleri ancak böyle gerçek olur.Bu sadece ilk 12 Ay harcayacağınız para.Zaten ilk sayfaya oturmak için sürekli aldığınız backlink paketlerini biraz seyrelteceksiniz ve yeni filmlerin sayfasına biraz daha uygun sitelerden link alacaksınız.

İlk 12 aydan sonra (12.ay'a böyle bıkmadan geldiyseniz helal olsun) sitenizin sadece sunucu masrafları aşağıdaki gibi olur;
-Site hit kazandığı için sitenin sıfır kasma yapacağı bir dedicated= Aylık 23€ - Yıllık 276€ = Yıllık 828 TRY
-Sunucunuz yine aynı =
Aylık 85€ - Yıllık 1020€ = Yıllık 2519 TRY

Bundan sonra ekleyeceğiniz filmlerin açıklaması,aldığınız linklerin ücreti falan size göre şekillenir.Ama her türlü yıllık en az 3350 TRY gideri oluyor sitenin.Sonuç olarak elinizde en az 10.000 TL ve yine günlük en az 12-13 saat zaman yoksa hayallerle websitesi açmayın zamanınız israf olur.

Bişeyler ifade edebildiysem ne mutlu bana,herkese iyi forumlar.

EDİT: ŞU KONUDAN KASTIMI YANLIŞ ANLAYANLAR OLMUŞ. KİMSENİN TİCARET KONUSUYLA İŞİM OLMAZ.YARDIMCI OLMAK İSTEDİĞİM ARKADAŞIN KONUSU
http://www.ytpara.com/konu-disi/84180-film-sitesi-acmak-ve-bunlari-barindiracak-hosting-sirketi.html idi

Son düzenleme:
çok güzel bi yazı olmuş ellerinize sağlık

olayı çok güzel açıklamış, yani 100 tl domain hosta 20 tl bota 50 tl temaya verip oluşturduğunuz film sitesi çöpten başka birşey değildir ;) sizin çekeceğiniz filmin içinde adam kendi sitesinin reklamını koyacağı için filmi 1 kere izleyen orjinal siteye yönelecektir ;)

Pek ilgim yok film-dizi sitesi işlerine ama yazınızı çok beğendim,
olaya yabancı olup ilgi duyan biri için çok güzel özetlemişsiniz

emeğinize sağlık güzel yazı. ek olarak ben geçen gün şöyle bir yazı okudum. tabi 1 ayda o hitlere çıkmak mümkünmüdür bilmiyorum. film sitesi açacaklar bakabilir. 1 ayda 30k hitli film izleme sitesi yapmak

Zaten film sitesi açanların hepsi o yazıdan gaza gelip açıyor,sonra domain çöplüğü oluşuyor.On numara domainlerin içine spam içeriği yığıyorlar,domain de çöp oluyor.

Mesaj yazanlara teşekkürler.

editlendi. değmez :D

Son düzenleme:
konunun amacını anlamadım şimdi. Yaşın başın kaç bilmem ama dostum madem burada birşeyi açıklayacaksın birşeyleri anlatacaksın milletin konusunu neden gösteriyorsun şu konu diyerek. Burada herkes 3 5 ekmeğinin peşinde. zaten site açmak isteyenlerde 20 30 k vermemek için denemek için hevesin almak için veyahut işi öğrenmek kendini geliştirmek için yaptırıyor o siteleri.
mesela ben denemek isityorum işide bilmiyorum napıyım şimdi 15k bayılıp tecrübesiz biri olarak parayı çöpmü edeyim ?
bak kendin ne güzel demişsin 200 e yaptırırım beceremezsem 150 y satarım hevesimi de almış olurum . sanki burada herkes site işlerinde çok profesyonel mi ?
yapıyorsunuz birşey ama akıllı yapın mantıklı yapın. amaç ne belli dğeil konunda oynamayın milletin ekmeği ile yakışmaz

edit ha bu arada benim kurdugum sitem ufak bi seo araştırması vs ile 2. gün 970 kişiyi gördü bugünde 1k ya yaklaştı . bende acemiyim hatta hiçbirşey bilmiyorum

Son düzenleme:
konunun amacını anlamadım şimdi. Yaşın başın kaç bilmem ama dostum madem burada birşeyi açıklayacaksın birşeyleri anlatacaksın milletin konusunu neden gösteriyorsun şu konu diyerek. Burada herkes 3 5 ekmeğinin peşinde. zaten site açmak isteyenlerde 20 30 k vermemek için denemek için hevesin almak için veyahut işi öğrenmek kendini geliştirmek için yaptırıyor o siteleri.
mesela ben denemek isityorum işide bilmiyorum napıyım şimdi 15k bayılıp tecrübesiz biri olarak parayı çöpmü edeyim ?
bak kendin ne güzel demişsin 200 e yaptırırım beceremezsem 150 y satarım hevesimi de almış olurum . sanki burada herkes site işlerinde çok profesyonel mi ?
yapıyorsunuz birşey ama akıllı yapın mantıklı yapın. amaç ne belli dğeil konunda oynamayın milletin ekmeği ile yakışmaz

amacı belli hocam konumu baltalamak :). neyse çok şey yazardım ama cidden değmez sen gerekeni yazmışsın zaten teşekkür ederim.

mesajım bulunsun baya zor gibi evden render tamam'da upload ayrı bi sorun

İmkansız diye bir şey yoktur. Hiçbir şey belli olmaz, adam gibi işini yapan kazanır, sadece sabır işi, yavaş yavaş büyüdükçe, sizin dediğiniz aşamalar yapılarak gidilir. Küçük düşünmeyin !

Dizi içinde bu söyledikleriniz geçerli mi
Dizi içinde aynı sunucu masraflarını karşılamalısınız.Ayrıca dizi sitelerinin takipçileri sadık oluyor.Kolay kolay çalamıyorsunuz.Mesela benim yabancı dizi izlediğim 2 kaynak vardır.Çok çok istisnai durumlar dışında başka sitelere girmem.Direk URL'yi yazar girerim siteye.

edit ha bu arada benim kurdugum sitem ufak bi seo araştırması vs ile 2. gün 970 kişiyi gördü bugünde 1k ya yaklaştı . bende acemiyim hatta hiçbirşey bilmiyorum
Şu yaptığın yoruma önce bi kendin bak.Bana yakıştırdığın sıfatları tekrar düşün.Ondan sonra haklı olup olmadığını tartışırız.

Milletin Ekmeğiyle Oynamak ?? Kim ne sitesi açarsa açsın abi.Benim şu konu dediğim şey arkadaş bi konuda FİLMLERİ BARINDIRACAK VE SİTESİNE DİREK SONUCUDAN LİNK VERECEKMİŞ.Böyle bişeyi yaparsa mahkemelik olacağını hepimiz biliyoruz sanırım.Bu konu ona zarardan çok yarar sağlamış oldu şu an.Bunun yanında o arkadaş senin dediğin gibi "öğrenmek" için değil de kazanç sağlamak,önceden youtube'de yaptığı işleri belkide evinde oturup bu siteye yaparak geçim sağlamak istiyordu.İnsanları detaylı bir şekilde bilgilendirmenin ekmeğiyle oynamak olduğunu düşünüyorsan yine sen bilirsin.

Hevesli adamın yaşı zaten küçük olur ve bütçesi olmaz.Bu konuyu istediği kadar okusun içinde o siteyi açacak istek varsa film sitesi açmasını ben değil google istemese yine açar. Ben bu konuda Youtube Alternatifi Yatırım arayan arkadaşlara yol gösterdim.200 TL bütçesi olanlar dikkate alır almaz beni ilgiledirmiyor.

Ayrıca 18 yaşındaki mantıklı bir insan bilmediği film sektörüne bu yazıyı okuduktan sonra 10 bin tl yatırır mı sence ?

Son olarak o 2. gününde 1K hite yaklaşan mükemmel siteni (!) görebilir miyim?

amacı belli hocam konumu baltalamak :). neyse çok şey yazardım ama cidden değmez sen gerekeni yazmışsın zaten teşekkür ederim.

Aman hocam benim amacım sizin konunuzu baltalamak değil.Benim bahsettiğim konu şu;
http://www.ytpara.com/konu-disi/84180-film-sitesi-acmak-ve-bunlari-barindiracak-hosting-sirketi.html

Yanlış anlamışsınız yani.

Dizi içinde aynı sunucu masraflarını karşılamalısınız.Ayrıca dizi sitelerinin takipçileri sadık oluyor.Kolay kolay çalamıyorsunuz.Mesela benim yabancı dizi izlediğim 2 kaynak vardır.Çok çok istisnai durumlar dışında başka sitelere girmem.Direk URL'yi yazar girerim siteye.

Şu yaptığın yoruma önce bi kendin bak.Bana yakıştırdığın sıfatları tekrar düşün.Ondan sonra haklı olup olmadığını tartışırız.

Milletin Ekmeğiyle Oynamak ?? Kim ne sitesi açarsa açsın abi.Benim şu konu dediğim şey arkadaş bi konuda FİLMLERİ BARINDIRACAK VE SİTESİNE DİREK SONUCUDAN LİNK VERECEKMİŞ.Böyle bişeyi yaparsa mahkemelik olacağını hepimiz biliyoruz sanırım.Bu konu ona zarardan çok yarar sağlamış oldu şu an.Bunun yanında o arkadaş senin dediğin gibi "öğrenmek" için değil de kazanç sağlamak,önceden youtube'de yaptığı işleri belkide evinde oturup bu siteye yaparak geçim sağlamak istiyordu.İnsanları detaylı bir şekilde bilgilendirmenin ekmeğiyle oynamak olduğunu düşünüyorsan yine sen bilirsin.

Hevesli adamın yaşı zaten küçük olur ve bütçesi olmaz.Bu konuyu istediği kadar okusun içinde o siteyi açacak istek varsa film sitesi açmasını ben değil google istemese yine açar. Ben bu konuda Youtube Alternatifi Yatırım arayan arkadaşlara yol gösterdim.200 TL bütçesi olanlar dikkate alır almaz beni ilgiledirmiyor.

Ayrıca 18 yaşındaki mantıklı bir insan bilmediği film sektörüne bu yazıyı okuduktan sonra 10 bin tl yatırır mı sence ?

Son olarak o 2. gününde 1K hite yaklaşan mükemmel siteni (!) görebilir miyim?

Aman hocam benim amacım sizin konunuzu baltalamak değil.Benim bahsettiğim konu şu;
http://www.ytpara.com/konu-disi/84180-film-sitesi-acmak-ve-bunlari-barindiracak-hosting-sirketi.html

Yanlış anlamışsınız yani.

yaw zaten adsenseler gitti şu oldu bu oldu şimdi burada oturup laf anlatmaya hiç niyetimde yok zamanımda yok zaten laf anlaatcak moralde yok .
ben sana sadece bikaç bişey anlatmaya çalıştım ister anla ister anlama. begenmezsem report eder gecerim dostum . ayrıca benim sana sitemi gösterme zorunlulugumda yok kaç yıldır bu forumdayım kimseye bişey ispatlamama gerek yok çogu insan bilir burda birbirini.
uzatmıcam hadi sans kolay gele

Hocam konuyu ona göre düzenleyin o zaman ben zaten benden satın alanlara kesinlikle kendi sunucumuzda yüklemeye izin vermiyorum. HATTA İMKANINIZ VARSA DEDİĞİN GİBİ MAİL.RU OK.RU GİBİ SİTELERE KENDİ SİTE ADRESLERİNİZİ BASARAK EKLEYİN DİYORUM. ama bunu yapamamk demek değildir ki para kazanamayacak. KAÇ TANE SİTE KENDİ UPLOADINI YAPIYOR ALLAH AŞKINA?

Google yazıları ve resimleri özgün anlayabiliyor anca VİDEOLARIN ÖZGÜNLÜĞÜNÜ KONTROL EDECEK ALGORİTMASI ŞUAN YOK. yani siz açıklamayı vs özgün yaparsanız videoyu nerden çektiğinizin de bir önemi yok. ziyaretçi filmi izlemeye bakar tutup da içerisinde yok şu site adı yazıyomuş dur kapatıyımda o siteye gidiyim demez kesinlikle allah aşkına kaç tane altyazı okudunuz öyle hangi zaman o siteyi kapatıp ana siteden izlediniz ya :D. dedicated e verilecek para seoya verilse senin dediğinden kat kat fazlası kazanılır. ayrıca o kadar ücrette vermeye gerek yok 50tl lik vds alıp ben uploadlarımı yapabiliyorum :D yani konuyu GERÇEKTEN ÇOK ABARTMIŞSIN ÖYLE Bİ YAZMIŞSINIZ Kİ SANKİ 20 30 BİN TL VERMEYEN KAZANAMAZ :D. tek bir upload bile yapmadan 30 bin hitlere çıktım hocam ben SEOYLA. deseydinki upload falan değil seoya bütçe ayrılacak eyvallah ama sen çok başka yerlere çekmişsin konuyu. emin ol bu işi 4 5 yıldır yapıyorum ve emin ol gerçekten çok tecrübeliyim boşa yazı yazmıyorum ama sen boşa yazıyormuşssun gibi geldi bana. 100 kelimelik maakaleye 5 bin tl vermek nedir zaten sitem varsa oturur kendim yazarım madem açıklamayı bile başkası yazacak ben 12-13 saat neden ayırayım. 12 13 saat ayırmak ne demek hocam ALLAH AŞKINA 13 SAAT NE YAPACAKSIN SİTEYE YA BANA Bİ ANLAT OTUR TEK TEK SAAT SAAT NELER YAPILACAK ANLAT EĞER 13 SAAT ÇIKIYOSA BEN BU İŞİ BIRAKKIRIM YA :D bilmeyenler için güzel bir aldatıcı konu açmış oldunuz şuan.

bende tecrübesizim ama giden 230 tl koymaz fakat giden 15k olursa ve başarısızlık olursa cogu kişiye koyar diye düşünüyorum

yaw zaten adsenseler gitti şu oldu bu oldu şimdi burada oturup laf anlatmaya hiç niyetimde yok zamanımda yok zaten laf anlaatcak moralde yok .
ben sana sadece bikaç bişey anlatmaya çalıştım ister anla ister anlama. begenmezsem report eder gecerim dostum . ayrıca benim sana sitemi gösterme zorunlulugumda kaç yıldır bu forumdayım kimseye bişey ispatlamama gerek yok çogu insan bilir burda birbirini.
uzatmıcam hadi sans kolay gele

Emir kipi kullandığımı hatırlamıyorum zaten.Görebilir miyim diye rica etmiştim.Çünkü hiçbir site 2.gününde organik olarak 1K hite ulaşamaz.Öyle bir siteniz varsa da hakkınızda hayırlısı...

Hocam konuyu ona göre düzenleyin o zaman ben zaten benden satın alanlara kesinlikle kendi sunucumuzda yüklemeye izin vermiyorum. HATTA İMKANINIZ VARSA DEDİĞİN GİBİ MAİL.RU OK.RU GİBİ SİTELERE KENDİ SİTE ADRESLERİNİZİ BASARAK EKLEYİN DİYORUM. ama bunu yapamamk demek değildir ki para kazanamayacak. KAÇ TANE SİTE KENDİ UPLOADINI YAPIYOR ALLAH AŞKINA?

Google yazıları ve resimleri özgün anlayabiliyor anca VİDEOLARIN ÖZGÜNLÜĞÜNÜ KONTROL EDECEK ALGORİTMASI ŞUAN YOK. yani siz açıklamayı vs özgün yaparsanız videoyu nerden çektiğinizin de bir önemi yok. ziyaretçi filmi izlemeye bakar tutup da içerisinde yok şu site adı yazıyomuş dur kapatıyımda o siteye gidiyim demez kesinlikle allah aşkına kaç tane altyazı okudunuz öyle hangi zaman o siteyi kapatıp ana siteden izlediniz ya :D. dedicated e verilecek para seoya verilse senin dediğinden kat kat fazlası kazanılır. ayrıca o kadar ücrette vermeye gerek yok 50tl lik vds alıp ben uploadlarımı yapabiliyorum :D yani konuyu GERÇEKTEN ÇOK ABARTMIŞSIN ÖYLE Bİ YAZMIŞSINIZ Kİ SANKİ 20 30 BİN TL VERMEYEN KAZANAMAZ :D. tek bir upload bile yapmadan 30 bin hitlere çıktım hocam ben SEOYLA. deseydinki upload falan değil seoya bütçe ayrılacak eyvallah ama sen çok başka yerlere çekmişsin konuyu. emin ol bu işi 4 5 yıldır yapıyorum ve emin ol gerçekten çok tecrübeliyim boşa yazı yazmıyorum ama sen boşa yazıyormuşssun gibi geldi bana. 100 kelimelik maakaleye 5 bin tl vermek nedir zaten sitem varsa oturur kendim yazarım madem açıklamayı bile başkası yazacak ben 12-13 saat neden ayırayım. 12 13 saat ayırmak ne demek hocam ALLAH AŞKINA 13 SAAT NE YAPACAKSIN SİTEYE YA BANA Bİ ANLAT OTUR TEK TEK SAAT SAAT NELER YAPILACAK ANLAT EĞER 13 SAAT ÇIKIYOSA BEN BU İŞİ BIRAKKIRIM YA :D bilmeyenler için güzel bir aldatıcı konu açmış oldunuz şuan.
Başlığı okursanız Markalaşacak dedim. Bugün bi Dizilab,HDFilmcehennemi,Bicaps ve yakında açılacak olan Gremots birer marka. Diğer türlü haklısınız google videoya bakmaz.Google'dan sürekli yeni ziyaretçi çekersiniz,siteniz hitlenir para kazanırsınız.Ama yine söylüyorum,cevap vermek istediğim konudaki arkadaş kendi render yapmak istiyordu.Ben ona ithafen o kadar masraf çıkardım.

Ayrıca yazıda sizin konunuza balta savuran kısmı bana P.M atarsanız editlerim.

bende tecrübesizim ama giden 230 tl koymaz fakat giden 15k olursa ve başarısızlık olursa cogu kişiye koyar diye düşünüyorum
Hocam zaten render yapmaya wordpress'e hakim değilseniz bu yazıya hareketle 15 bin tl yatırmassınız.

Markalaşacağına KESİN gözüyle baktığım bir Dizi/Film sitesi,sizde iyi bakın birkaç ay içerisinde bunun temasını,scriptini falan arayanlar olacak.Markalaşmadan kastım bu.Size özenmeleri ve feyz almaları gerekiyor.
12036725_1620262054904974_1902779773894538218_n.jpg

Öyle bir bot yapıcazkı Torrentten alıp Mail.ru ya yüklicek üstüne yazı ekleyebilirsiniz ve loho ekleyebilirisnizi böyle bir bot yapılacak aynı şekilde bu bot wordpresse eklenti halinde çalışacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri