Aslında şu konudaki arkadaşa cevap amaçlı oturdum klavye başına,sonra bi baktım makale gibi yazı oldu.Herkes görsün diye konu açayım dedim.Bu konuda yazdıklarım baştan sona kaliteli bir site açmayı düşünüyorsanız geçerli.Şu an youtube'nin kanal kapanmaları dolayısıyla çoğu kişi 100 TL bütçeyle film sitesi kuruyor.Hepsinin hayali 1K üstüne çıksam yeter ama 3 ay sonra 150 TL ye satacaklar o siteyi haberleri yok.Film sitesi açacaksanız bütçeniz olacak ve sıkılmayacaksınız.Hedefiniz ilk sıra olacak.
Yapmanız Gerekenler;
-Yabancı bir firmadan aylık 85€'ya bi dedicated alıyorsun.
-4TB Alanı,32GB RAM'i oluyor ki render için çok uygun.
-3 Adet Disk oluşturuyorsun.
-Bu 3 diskten biri C onun boyutu küçük olur. Biri dosyaları indireceğin D biri de depolama yapacağın E bölümü olur. D bölümü 1 TB,E bölümü 3 TB olsa yeter sana.
-Güzel bir zamunda hesabıyla tüm filmleri çekmeye başlarsın.Zaten 1 Gbit hat var.
-Günde 10-15 film renderleyip siteye eklesen özgün yazıyla.Filmleri VK'ya upload ettikten sonra E diskine depolamaya alıyorsun.Eğer video bozulursa ordan yenilersin. (Hostta tutma olayı olmaz direk sonun dizimag olur)
-Böyle böyle 1 yıl çalışıyorsun ve siten şu anki film siteleri gibi dopdolu,özgün içerikli oluyor.Tahminimce 8.aydan itibaren para kazanmaya başlarsın.
-Bu süreçte site giderlerinin yanında para kalırsa elinde 4.aydan itibaren ayda 2 kere tanıtım yazısı alabilirsin.
-Domaini sıfırdan keyword bulup reglemeye çalışabilirsin veya daha önce hiç kullanılmamış keyword domain satın alabilirsin.Ben sıfırdan buldun sayıyorum.
Tüm bunların sana maaliyetini hesaplarsak;
Sitenin 1 Yıllık VDS Masrafı (Başından itibaren VDS Al Kafan Rahat Olsun) = Aylık 8€ - Yıllık 96€ = Yılda 336 TRY
1 Yıllık Dedicated Masrafı = Aylık 85€ - Yıllık 1020€ = Yıllık 2519 TRY
1 Yıllık Makale Ücreti = Günde 100 kelimelik 15 makale =Yıllık 5400 TRY
Site Tema Lisansı= En ucuz tema Keremiya = 50 TRYBence o kadar vermişken özel tema satın alın veya özel yaptırın 1000 TRY'ye
Yıllık Tanıtım Yazısı Ücreti= 4.Aydan Sonra toplam 16 Tanıtım Yazısı.İlk 2 Ay alacağınız yazılar 50 TL lik olsun.Sonraki 2 ay 100 TL lik alın.En son 4 Ay News kayıtlı haber sitesi bulun ve oralardan 200 TL ye alın. = 1100 TRY
________________________________________________________________________________
Sitenin 12 Aylık Süreçte Toplam Maliyeti (Domain maliyeti 30 TL ve Özel Tema Eklendi) = 10.019 TRY
Arkadaşlar bu süre zarfında yoldan şaşmazsanız emin olun hedefinize ulaşırsınız.İlk sayfa hayalleri ancak böyle gerçek olur.Bu sadece ilk 12 Ay harcayacağınız para.Zaten ilk sayfaya oturmak için sürekli aldığınız backlink paketlerini biraz seyrelteceksiniz ve yeni filmlerin sayfasına biraz daha uygun sitelerden link alacaksınız.
İlk 12 aydan sonra (12.ay'a böyle bıkmadan geldiyseniz helal olsun) sitenizin sadece sunucu masrafları aşağıdaki gibi olur;
-Site hit kazandığı için sitenin sıfır kasma yapacağı bir dedicated= Aylık 23€ - Yıllık 276€ = Yıllık 828 TRY
-Sunucunuz yine aynı = Aylık 85€ - Yıllık 1020€ = Yıllık 2519 TRY
Bundan sonra ekleyeceğiniz filmlerin açıklaması,aldığınız linklerin ücreti falan size göre şekillenir.Ama her türlü yıllık en az 3350 TRY gideri oluyor sitenin.Sonuç olarak elinizde en az 10.000 TL ve yine günlük en az 12-13 saat zaman yoksa hayallerle websitesi açmayın zamanınız israf olur.
Bişeyler ifade edebildiysem ne mutlu bana,herkese iyi forumlar.
EDİT: ŞU KONUDAN KASTIMI YANLIŞ ANLAYANLAR OLMUŞ. KİMSENİN TİCARET KONUSUYLA İŞİM OLMAZ.YARDIMCI OLMAK İSTEDİĞİM ARKADAŞIN KONUSU
http://www.ytpara.com/konu-disi/84180-film-sitesi-acmak-ve-bunlari-barindiracak-hosting-sirketi.html idi
Bişeyler ifade edebildiysem ne mutlu bana,herkese iyi forumlar.
EDİT: ŞU KONUDAN KASTIMI YANLIŞ ANLAYANLAR OLMUŞ. KİMSENİN TİCARET KONUSUYLA İŞİM OLMAZ.YARDIMCI OLMAK İSTEDİĞİM ARKADAŞIN KONUSU
http://www.ytpara.com/konu-disi/84180-film-sitesi-acmak-ve-bunlari-barindiracak-hosting-sirketi.html idi
Son düzenleme: