Masaüstü Toplama veya Laptop Öneri

Kaanbulut

Yasaklanmış
Arkadaşlar masaüstü mü toplasam yoksa direk laptop mu alsam diye kafam çok karıştı.

Önerileriniz nedir? 3 bin TL'ye bir laptop mu alayım. Yoksa 4 bin TL gibi bir rakama sağlam bir Masaüstü mü toplayayım?

Oyun için değil sadece iş için kullanılacaktır.

Arkadaşlar masaüstü yerine laptop almaya karar verdim.
Laptop olarak önerileriniz nedir? 3.000 TL - 3.500 TL fiyat aralığında...

Son düzenleme:
Evde zamanın daha çok geçiyorsa ben topla derim

Evde zamanın daha çok geçiyorsa ben topla derim

Peki ne tarz bir şey önerirsin.
Başka forumdan bir arkadaş 3100 tl civarında şöyle bir öneri de bulundu.

İslemci: i5-4670K
Anakart: MSI Z97 Gaming 5
RAM: GSKILL RipjawsX 8GB (2x4GB) 1600MHz
Ekran Karti: ASUS GTX770 DirectCU II
HDD: WD Caviar Blue 1TB 7200Rpm
SSD: Samsung 840 Evo 120GB
Kasa: Zalman Z5
Guc Kaynagi: Corsair VS650
Sogutucu: Corsair H75

Monitör yok burada...

Peki ne tarz bir şey önerirsin.
Başka forumdan bir arkadaş 3100 tl civarında şöyle bir öneri de bulundu.

İslemci: i5-4670K
Anakart: MSI Z97 Gaming 5
RAM: GSKILL RipjawsX 8GB (2x4GB) 1600MHz
Ekran Karti: ASUS GTX770 DirectCU II
HDD: WD Caviar Blue 1TB 7200Rpm
SSD: Samsung 840 Evo 120GB
Kasa: Zalman Z5
Guc Kaynagi: Corsair VS650
Sogutucu: Corsair H75

Monitör yok burada...
skype varsa kendi dizceğim pcyide atiyim sana http://www.vatanbilgisayar.com/fx-x8-9590-soket-am3--47ghz-16mb-cache-32nm-islemci.html
http://www.vatanbilgisayar.com/r9-2...56bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti-14274.html
işlemci amd tercihim
ekran kartı r9 270 x 2 gb 256 bit tercihim
http://www.vatanbilgisayar.com/hydro-serisi™-h110-sivi-sogutma-sistemi.html?srt=PU
sıvı soğutma kesinlikle al bence.
anakartıda atarım istersen

Son düzenleme:
oyun veya renderle işin yoksa 2000 TL lik Kasa toplasan yeter
ama param var iyisini alıcam diyosan, işlemcin i7 4770K olsun bendekiyle aynı işlemci.
en az 120 GB SSD, Ekran kartı GTX 770 Öneririm bendeki 4 GB olanı Asus,
Ram olarak Corsair 8 GB veya 16 GB alabilirsin, bende 16 GB var.
Güç kaynağını 750 Watt alabilirsin..

Laptop almaya karar verirsen kesinlikle Asus öneririm , çok sessiz çalışıyor , hatta hiç ses yok , çabuk açılıp çabuk kapanıyor , ısınma olmuyor ..

Pc toplama benim işim :)

ssd

Kingston-HyperX-3K-SSD.jpg

tavsiye ederim,hatda dell gibi iş istasyonu, satan firmalar kullanmakda, meşur monster da bu ssd kullanmakta

daha çok detaylar var benden sadece ssd önerisi olsun :)

ben bu hafta yeni bir pc topluyorum ama bunu iş için kullanacağım. autocad solidworks ansys gibi ağır programları birlikte çalıştıracağım.

gerçekten çok iyi bir bilgisayara ihtiyacın varmı buna karar vermelisin çünkü ben 800 tl'ye freedos laptop aldım botlarla beraber youtube işi için onu kullanıyorum ve gayet yeterli. ama iyi bir bilgisayar istiyorsan benim almaya karar verdiğim ürünler şunlar:

işlemci seçimimi intelin en üst seviye soketine göre yaptım : İntel Core i7 4820K Soket 2011 3.7Ghz 10Mb Önbellek İşlemçi - Vatan Bilgisayar

ssd için yine okuma yazma hızı önemliydi: Sandisk 240Gb Extreme 2 Sata 3.0 Ssd (Okuma 550Mb / Yazma 510Mb) - Vatan Bilgisayar

hdd için 1 tb kampanyası çok iyi: Wd 3.5" 1Tb Caviar Green İntellipower Sata 3.0 64Mb Cache Harddisk - Vatan Bilgisayar

2 adet 8 gb yüksek hızda ram ile araştırmaya devam ettiğim bir ekran kartı alacağım. tabi böyle bir bilgisayarın maliyetide 3bin tl'yi bulmuş oluyor.

Arkadaşlar masaüstü mü toplasam yoksa direk laptop mu alsam diye kafam çok karıştı.

Önerileriniz nedir? 3 bin TL'ye bir laptop mu alayım. Yoksa 4 bin TL gibi bir rakama sağlam bir Masaüstü mü toplayayım?

herkesin önerdiği bilgisayarlar kendi çapında çok iyi ancak. ben artık masa üstü taraftarı değilim heleki youtubeyse işin. aileyle tamamen kopabilirsin. diz üstünün avantajları çok youtube içinde öyle çok bi para dökmene gerek yok. diz üstünü alıp ailenle otururken bakabilirsin , dizi izlerken bakabilirsin. istediğinde dışarı çıkabilirsin. yani anlıycağın youtube zaten zahmetli bir iş bide kendini sürekli masa üstüne yani bi yere hapsetmene gerek yok. bu benim fikrim.

Al bi diz üstü i7 4700qm işlemcili, ekran kartı senin tercihin oyunsa 755m slim al , minumum 8gb ram olsun artırılabilir özellikli olsun ama. gerisi çokta sorun değil. bir bilgisayarda en önemli parçalar, işlemci, ekran kartı ve ram dır

Laptop almaya karar verirsen kesinlikle Asus öneririm , çok sessiz çalışıyor , hatta hiç ses yok , çabuk açılıp çabuk kapanıyor , ısınma olmuyor ..

asus n550jv kullanıyorum bir de ssd taktım ses sıfırın altında resmen. yine de bence o kadar para vermeye değmez. şu an fiyatı 3000e yakın ssd ile 3500 vs. yapacak. o fiyata ssd + hdd + gtx li msi var daha bile ucuz. ama sesi su motoru gibi asustan sonra :D

asus un bu modelde yaptığı pislik dandik klavye kullanması, bir de bu kadar üst segment bi bilgisayara ssd koymaması. kendi harddiski de çok ses çıkarıyor. avantajı metal kasa ve çift fan. oyun vs oynamıyorsanız fan sesi diye bir şey duymazsınız. oyun oynayacaksanız zaten yeterli bir bilgisayar bile değil üst sınıf oyunları fullde açmaz. ekran kartı gtx değil gt750m.

Hocam ne işle meşgulsünüz tam bilmiyorum ama render felan yapacaksanız masaüstü bilgisayarların hızı laptoplara göre daha iyidir. Mesela PC'deki Nvidia GTX760 ekrankartı 256 bit iken laptopdaki GTX760M 128 bitdir.

Hocam ne işle meşgulsünüz tam bilmiyorum ama render felan yapacaksanız masaüstü bilgisayarların hızı laptoplara göre daha iyidir. Mesela PC'deki Nvidia GTX760 ekrankartı 256 bit iken laptopdaki GTX760M 128 bitdir.
yok render için almiyorum.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Masaüstü + güzel bir masa + ortopedik koltuk.

Full hd ips monitör 23 inç yada 21.5 400-600 TL çalışma kolaylığı sağlar. Daha geniş ekran full hd olması avantajını kullanırsın.

İşlemci 907 TL - İntel Core i7 4770K Soket 1150 3.5Ghz 8Mb Cache 22Nm İşlemçi - Vatan Bilgisayar
msi z87 g45 435 TL - Msi Z87-G45 Gaming İntel Z87 Soket 1150 Ddr3 3000Mhz(O.C.) Sata 3.0 Usb 3.0 Anakart - Vatan Bilgisayar
Ram 242TL - Gskill Ripjaws 2x4GB 1600 Mhz Dual Kit Ram
Sapphire r9 290 vapourX 1300 TL - R9 290 VAPOR-X 4GB GDDR5 512Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
Sıvı soğutucu 400 TL : Corsair Hydro Serisi
Bir tane de 80 Plus kasa aldınmı 750 watlık tamamdır.
Xigmatek Assasins Black Tauro 700 watt kasa 389 TL

Vatandan toplatıp ücretsiz sistemi birleştirebilirsin. Bunun dışında vatandaki elemanlar hep farklı ürüne yönlendirmeye çalışıyorlar. İşte şu anakart daha iyi şu ekran kartı daha iyi gibisinden. Elde kalmış ürünleri bitirmeye çalışıyorlar vb O yüzden bunu almayacaksanız bile ve masaüstü alacaksan donanımcıbaba dan bir öneri alabilirsin, güzel sistem topluyor.

[MENTION=8295]Sume[/MENTION]

Quadro 4000 ekran kartı al tasarımcı olduğun her yerden belli olsun (: çok para ama verdiğin parayı her türlü hak ediyo....

hocam i5 yazmışsınızda kesinlikle i5 ten uzak durun i5 işlemci mi kaldı ? i7 4k haswell den aşağısı kurtarmaz.

[MENTION=8295]Sume[/MENTION]

Quadro 4000 ekran kartı al tasarımcı olduğun her yerden belli olsun (: çok para ama verdiğin parayı her türlü hak ediyo....

evet hocam zaten ikilemde kalma nedenim o. quadro tavsiye edildi fakat fiyat iyice yükseliyor kararsız kaldım.

evet hocam zaten ikilemde kalma nedenim o. quadro tavsiye edildi fakat fiyat iyice yükseliyor kararsız kaldım.

2010 yılında bu yana kullanıyorum fx 1800 modeli, tabi bi pc parası verdım o zaman 1100 fiyat :)

egerki evde büyük projelerin yoksa bence verme,ögrenmek amaaçlı ise orta şekerli kartla takıl derim

Madem oyun ya da render için değil.

MSI Notebook Laptop Fiyatları Notebook Dizüstü - VATAN

O zaman Msı'ın bu sayfadaki tüm modelleri seni uzun yıllarca gotürür. Ayrıca bu modellerle renderin de alasını yaparsın en sağlam oyunları da ultra modda oynarsın. Ha bunlar da işine gelmezse Monster marka laptoplara bakabilirsin.

Ama yapacağın şeylere göre bu laptopların fiyatları çok uçuk. Sana 2-2.5 bin tl arası laptoplar fazlasıyla yetecektir.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri