Matematik Soruları Hakkında yardımcı Olabilecek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

marcustanley

Kayıtlı Üye
Hayırlı ramazanlar bu sorular için matematiği iyi olupta yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim :)

daha önceki konularda matematik hakkında ilgisi olanları etiketledim umarım rahatsız etmemişizdir :)
[MENTION=13275]rbasaran[/MENTION] [MENTION=10575]fenomen[/MENTION] [MENTION=9676]cloudenq[/MENTION] [MENTION=9617]jackhalcarloss[/MENTION] [MENTION=32063]Sahin01[/MENTION]

Moderatör tarafında düzenlendi:
1. soruda x2-3x+2 yi (x-1)(x-2) şeklinde çarpanlarına ayır,daha sonra A ve B gibi 2 rakam bulacaksın A/(x-1) + B/(x-2) = 1/[(x-1)(x-2)] denklemini sağlayacak.Burda A=-1 B=1 çıkar.Burdan çözersin artık 2 tane toplam şeklinde,integral çıkıyor,direk integral sınırı olan 3 ve 4 ü koyup In formülünden çıkarırsın

1. Soru:

go84bN.jpg

Türkçe çevirileri okuyamıyorum, okusam yardım edebilirim

Kalanları benden bekleme :D çok vakit kaybı bu iş :P

Sorular basit aslında direk formüllerden yürüyüp yapılıyor hepsi ama calculus işte işlem yükü çok. Bir tek divergence-convergence sıkıntı çıkarabilir o biraZ görmeyle alakalı,kolay gelsin allah bir daha karşıma çıkarmasın :D

Sorular basit aslında direk formüllerden yürüyüp yapılıyor hepsi ama calculus işte işlem yükü çok. Bir tek divergence-convergence sıkıntı çıkarabilir o biraZ görmeyle alakalı,kolay gelsin allah bir daha karşıma çıkarmasın :D

aynen üstad direk yöntemle de birden fazla sınav olunca :D dedim gelen geçen 1 atsa , mantık benzer olabilir demişti bu sorularla alakalı sınav için :) haha Amin alttan hele hiç :D

Kardesim kısa cevaplı varsa bakayım dedim de hiç biri de kısa cevap değil, çoğu da lisans matematiği bunları yapmak için bi bakmak lazım lisans konularına :) oran testi, Cauchy testi falan çok net hatırlamıyorum mesela.

12- Az önce ingilizce olan versiyonda 6sin-teta- gözüküyordu şimdi 5sin-teta- olmuş,ben 6 ya göre çözdüm ama farketmez çözü yolu aynı:D

YbkvmA.jpg

math101 i vereli 2 sene oldu unutmuşum. yoksa yardımcı olmak isterdim :/

4 sene oldu bunlari goreli sabahlara kadar balci amcamizi calisirdik 😊

!!! mobildeyim !!!

Hocam geçengün forumda bir arkadaş video paylaşmıştı android için matematik problem çözücü :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri