Mekanik olarak arabadan anlayan var mi?

karabuz

Kayıtlı Üye
Bir suredir bozuk, tumseklerin oldugu yollarda rampaya asagiya giderken frene basinca arabanin on tarafi yere degiyor gibi bir ses cikiyordu.

Bugun ilk defa karda araba kullandim(yoldan cok araba gectigi icin kardan cok ince bir buz tabakasi gibi), frene cok hafif dokundugumda bile ayni durumu yasamaya basladim. Bos yollarda defalarca denedim, her seferinde karda fren yapinca on tekerleklerin ortasinda biryer, yere temas ediyor hissi veriyor. Fren pedalina da geriye bir baski hissediyorum. Hatta rampaya yukari ve duz yolda yavasca giderken bile ayni durum oluyor. Ancak kar olmayan normal yolda sorun olmuyor.
3-4 ay once on frenleri degistirmistik arkadasla, ses gelen bolumde herhangi birsey yapmamistik.

Arabanin altina egilip baktim, anormal birsey yok. Spor bir araba oldugu icin normal arabalara gore daha alcak.
On tampon ve tekerlek cukurlarinin etrafinda kar buz tutmus. Ancak buzun yere temas etmesi degil cikan ses. Bir metal parcasi asfalta veya baska bir metala surtunuyor gibi.

Bir turlu isin icinden cikamadim, mekaniklikten anlayan kimse varsa yardimci olabilir mi?

araç ne hocam , bahsettiğiniz olay abs ile ilgili gibi duruyo.

Edit : Abs araç kayma eğilimi göstermiyorsa normalde devreye girmez . Lastikler kabak ve ya zemin kaygansa düşük hızlarda bile devreye girebilir. Frene sert çok sert bastığınızda anlattığınız gibi hissiyatlar oluşabilir. Ama sorun bunla mı alakalı bilemem burdan ..

Son düzenleme:
Bahsettiğin olay abs, karda ya da buzda abs çok düşük hızlarda bile devreye girer.fren pedalına vurma oluyorsa abs devreye giriyor demektir..

Bir suredir bozuk, tumseklerin oldugu yollarda rampaya asagiya giderken frene basinca arabanin on tarafi yere degiyor gibi bir ses cikiyordu.

Bugun ilk defa karda araba kullandim(yoldan cok araba gectigi icin kardan cok ince bir buz tabakasi gibi), frene cok hafif dokundugumda bile ayni durumu yasamaya basladim. Bos yollarda defalarca denedim, her seferinde karda fren yapinca on tekerleklerin ortasinda biryer, yere temas ediyor hissi veriyor. Fren pedalina da geriye bir baski hissediyorum. Hatta rampaya yukari ve duz yolda yavasca giderken bile ayni durum oluyor. Ancak kar olmayan normal yolda sorun olmuyor.
3-4 ay once on frenleri degistirmistik arkadasla, ses gelen bolumde herhangi birsey yapmamistik.

Arabanin altina egilip baktim, anormal birsey yok. Spor bir araba oldugu icin normal arabalara gore daha alcak.
On tampon ve tekerlek cukurlarinin etrafinda kar buz tutmus. Ancak buzun yere temas etmesi degil cikan ses. Bir metal parcasi asfalta veya baska bir metala surtunuyor gibi.

Bir turlu isin icinden cikamadim, mekaniklikten anlayan kimse varsa yardimci olabilir mi?

https://www.youtube.com/watch?v=hwwXukJaTlM

Cevaplar icin tesekkurler arkadaslar.
Dun bir tamirciye gittim ama aksam gec olmustu, yarin ancak bakabiliriz dediler, bugun bir kontrol edecegim.
Daha once bu tarz birseyle karsilasmamistim, ilk defa abs'li bir araba kullaniyorum sanirim.
Google'danbaktim biraz, sizin de dediginiz gibi abs devreye giriyor sanirim ama yine de bir kontrol ettirtecegim.

Araba

Kardeşim fren balatan bitmiş senin büyük ihtimal; küçükken tamircide çıraklık yapmıştım

kardeş fren balatalarına git bi an önce baktır. Eğerki bitmişse diskleri çizdirirsin maliyet artar. Örnek fren balatarı 150 tl. Disk 400 tl. Diskleri değiştirmek zorunda kalırsın.

aynen balatalar ömrünü tamamlamış kardeş git değiş. Balatalar 50,60 tl en fazla 100 tl de işçilik alırlar 150,200 e değişirisn balataları.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri