Memur Adayları Konusu (KPSS)

Deniz

Kayıtlı Üye
Evet arkadaşlar, aramızda herkes youtube ile uğraşsa da bu konuda yalnız olmadığımı biliyorum :D
Şuan da Eylül'de ki Kpss önlisansa hazırlanan arkadaşlar varsa bu konu altından haberler, bilgi paylaşımları, çalışma taktiklerinizi, kaynakları, vb. konular hakkında fikir alışverişi yapabiliriz.
Sınava girecek olan tüm arkadaşları bekliyoruz...

Son düzenleme:
Evet arkadaşlar, aramızda herkes youtube ile uğraşsa da bu konuda yalnız olmadığımı biliyorum :D
Şuan da Eylül'de ki Kpss önlisansa hazırlanan arkadaşlar varsa bu konu altından haberler, bilgi paylaşımları vs. yapabiliriz.
Sınava girecek olan tüm arkadaşları bekliyoruz...

Ben varım :D

Ben seneye öğretmenlik için gireceğim ama bu yıl da deneme amaçlı gireceğim. Çalışma taktiğim şu: Bu yıl girdiğimde yüksek puan alırsam fazla çalışmayacağım. Düşük alırsam dershaneye yazılırım. Şu an hiç çalışmıyorum. :)

ben lisans girecem hiç çalışmıyorum nalet olası matematiği yapamadığımdan dolayı matematik yapamayınca 85 90 almakta hayal doğal olarak o yüzden ümit 0.

Aynen bende varim.
1 dersten büte kalabilirim. O geçsin kasacam güzelce. Ramazan ayıni çok verimli geçirmeyi düşünüyorum bir mani keder olmayıp yaşarsam. Şöyle mis gibi atanmişiz öyle istiyorum ki. Rahatça youtube işini de yapardık. Hakkimizda hayırlısi. Bu konu iyi olmuş.

çalışmadan girecem bakalım :)
tam olarak hangi puan ne işe yarıyor bilmiyorum ama yds'den 64; ales'ten 80 puanım var :D kpss bakalım kaç gelir :D :D

Hayalim Kasım-Aralık atamalarında atandıktan sonra çalışacağım yere yerleşiyorum.Zaten memurluk rahattır bide youtube dan gelsin paralar :D 2 sene sonrada evleniriz maksat oğlunuz ne iş yapıyo dediklerinde youtube da kanalları var spam yapıyo dememek :p

Arkadaşlar ben bu seneden liseden mezun olacağım
ygs/lys çalıştığım için konular benzermiş herhalde yapacaz birşeyler
Birde başvuru yaparken hangi mesleği seçeceğimizi işaretliyormuyuz? yoksa puanımız önümüze geldikten sonra tercihmi yapıyoruz?

-Edit
Az önce 10 türkçe sorusuna baktım 10da 10 yaptım hadi hayırlı ama Genel kültür/tarih pek ilgim yok ordan çok yanlışım çıkar

Ben seneye öğretmenlik için gireceğim ama bu yıl da deneme amaçlı gireceğim. Çalışma taktiğim şu: Bu yıl girdiğimde yüksek puan alırsam fazla çalışmayacağım. Düşük alırsam dershaneye yazılırım. Şu an hiç çalışmıyorum. :)
deneme amaçlı girip beklentinin üzerinde alabilirsin çünkü sınava girerken hiçbir stres, heyecan yaşamayacaksın :D
olursa olur olmazsa da boşver diyip geçeceksin ama seneye yaşayacağın heyecan sınavının kötü geçmesine neden olabilir :D

ben lisans girecem hiç çalışmıyorum nalet olası matematiği yapamadığımdan dolayı matematik yapamayınca 85 90 almakta hayal doğal olarak o yüzden ümit 0.
matematikte altyapın yoksa kurs yada özel ders şart hocam.

Aynen bende varim.
1 dersten büte kalabilirim. O geçsin kasacam güzelce. Ramazan ayıni çok verimli geçirmeyi düşünüyorum bir mani keder olmayıp yaşarsam. Şöyle mis gibi atanmişiz öyle istiyorum ki. Rahatça youtube işini de yapardık. Hakkimizda hayırlısi. Bu konu iyi olmuş.
benimde amacım son 3 ay kala çok sıkı bir şekilde çalışmak ama gerçekten çok fazla konu var yetiştirmek zor olacak.

çalışmadan girecem bakalım :)
tam olarak hangi puan ne işe yarıyor bilmiyorum ama yds'den 64; ales'ten 80 puanım var :D kpss bakalım kaç gelir :D :D

Hayalim Kasım-Aralık atamalarında atandıktan sonra çalışacağım yere yerleşiyorum.Zaten memurluk rahattır bide youtube dan gelsin paralar :D 2 sene sonrada evleniriz maksat oğlunuz ne iş yapıyo dediklerinde youtube da kanalları var spam yapıyo dememek :p

hayalim de olan tam da bu :D
memur olacaksın akşam 5-6 da evine gelip youtube ile uğraşacaksın rahatça :D

arkadaşlar bu arada kpss lisans-önlisans ve bölümünüz hakkında bilgi verirseniz daha iyi olur.
hatta isterseniz ilk mesaja nick-grup-bölüm şeklinde listeleyebilirim.

Arkadaşlar ben bu seneden liseden mezun olacağım
ygs/lys çalıştığım için konular benzermiş herhalde yapacaz birşeyler
Birde başvuru yaparken hangi mesleği seçeceğimizi işaretliyormuyuz? yoksa puanımız önümüze geldikten sonra tercihmi yapıyoruz?

-Edit
Az önce 10 türkçe sorusuna baktım 10da 10 yaptım hadi hayırlı ama Genel kültür/tarih pek ilgim yok ordan çok yanlışım çıkar

başvuru yaparken değil de sınavdan alacağın puan ile tercih klavuzunda sana uyan şartlarda ki memurluk kadrolarına başvurabilirsin.
Türkçe ve matematik biraz kolaydır fakat genel kültür ağırlıklı çalışmak lazım.

aman çalışıp napcaksınız. ben de atanamadım. zırp pırt soru dapılımını değiştiriyolar geçen sene alan sınavını son 1.5 ayda getirdiler. okula gelmeyen adam atandı (alan bilgisi iyiymiş) kimi de şanslıydı. kpss kalkçak diyoalrdı en son. :D sonrasını bıraktım. nasıl olsa yine senye bişeyleri değiştirirler. boşuna dersanelere yazılıp para harcamaya gerek yok.

deneme amaçlı girip beklentinin üzerinde alabilirsin çünkü sınava girerken hiçbir stres, heyecan yaşamayacaksın :D
olursa olur olmazsa da boşver diyip geçeceksin ama seneye yaşayacağın heyecan sınavının kötü geçmesine neden olabilir :D

matematikte altyapın yoksa kurs yada özel ders şart hocam.

benimde amacım son 3 ay kala çok sıkı bir şekilde çalışmak ama gerçekten çok fazla konu var yetiştirmek zor olacak.

hayalim de olan tam da bu :D
memur olacaksın akşam 5-6 da evine gelip youtube ile uğraşacaksın rahatça :D

arkadaşlar bu arada kpss lisans-önlisans ve bölümünüz hakkında bilgi verirseniz daha iyi olur.
hatta isterseniz ilk mesaja nick-grup-bölüm şeklinde listeleyebilirim.

İyi olur hocam rakiplerimizi tanıyalım :p

Önlisans - bilgisayar programcılığı

aman çalışıp napcaksınız. ben de atanamadım. zırp pırt soru dapılımını değiştiriyolar geçen sene alan sınavını son 1.5 ayda getirdiler. okula gelmeyen adam atandı (alan bilgisi iyiymiş) kimi de şanslıydı. kpss kalkçak diyoalrdı en son. :D sonrasını bıraktım. nasıl olsa yine senye bişeyleri değiştirirler. boşuna dersanelere yazılıp para harcamaya gerek yok.

evet doğrudur kpss son olarak 2014 yılında yapılacak.
2016 dan itibaren tüm kurumlar kendi içerisinde kontenjan belirleyip kendileri sınav hazırlayabilecek.
Yani Ankara'da dayınız varsa 2 yıl daha bekleyin, çalışmanıza gerek yok :)

sınav kalkmaz.ç mebe geçer. daha kolay olur sorular osymye göre. ama zaten" gerekirse mülaakat yapabilme" hakları olacak. neye göre gereklirse? ve kriteri de belli değil. maksat torpil olsun işte. angarada dayım yok ama yotube amcam var :D yaparız spamı basarız parayı buluruz bi dayı

e tamam işte. meb kendi sınav yapcak. "gerekirse"sözlü :D sora kafasına göre önceden açıkladıgı kontejyanı doldurcak. herşey daha bulanıklaşacak yani. zaten diger bakanlıkları düşünemiyorum bile.kim bilir onlarda ne dümenler dönecek..

Arkadaslar lise duzeyi kpssden gidilebilecek en iyi meslekler nelerdir

GT-S5360 cihazımdan gönderildi

ben varım önlisans gircem hayırlısı inşallah kazanırız :)

Bende gireceğim.Hedef gümrük memurluğu (Allaha şükür lojistik sertifikamız da var).
ÇALIŞMA YÖNTEMİM GÜNLÜK OLARAK HER DERSTEN BELLİ BİR MİKTAR SORU BELİRLEYİP ÇÖZMEK VE DE KESİNLİKLE ÇÖZEMEDİKLERİNİ HOCALARA ANLATMAK. SÖZEL KONULARINDA BOL BOL TEKRAR YAPMAK GEREK. ÖZELLİKLE ANAYASA DERSİNİ HER GÜN TEKRAR ETMEK GEREKİYOR.

Arkadaslar lise duzeyi kpssden gidilebilecek en iyi meslekler nelerdir

GT-S5360 cihazımdan gönderildi

lise düzeyi kpss yi kazanman için en az 90 ve üzeri alman gerek. aldıktan sonra bir sürü memurluğu tercih edebilirsin. 90 ve üzeri almak her yiğidin harcı değil ama

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri