Memura %86 Zam İşçiler, Emekliler Ölsün

Yol , yemek , tediye , ikramiye , sosyal yardım , giyim yardımı almasına rağmen sadece ham maaşı memurdan fazla olan işçi mi ölüyor

onu sana değil reis nickli kişiye söyledim
sen de okusan keşke ,ele verir talkını....

Yine sözümün arkasındayım. reis nicli arkadaş;

"Suat hocamın demek istediği bence randıman.
Bir kişin 10 saatlik mesai yapması onun %100 randımanlı verimli çalıştığı anlamına gelmiyor demek istiyor yani herkes işini savsaklıyor diyor"

Ne diyor birdaha oku az düşün son bir defa daha oku lütfen! Sen bu mesaja cevap verdiğin zaman ikimize birden cevap vermiş oluyorsun. Neyse uzatmayalım sonuç değişmeyecek :)

Resmi rakamlarla :
Ülkedeki emekli sayısı 2023 sonunda (bu seneki Eyt'lilerle) = 16.5 milyon
Memur sayısı 6 Milyon.
= 22.5 milyon.
Bu 22.5 milyon kişi devletin KASASINDAN yani Vergilerden maaş alıyor.
Emekli sayısı her yıl yeni EYT'lilerin gelmesiyle 1-1.5 milyon arası 2025'e kadar artacak.
Birilerini bunu dediğinde Vatan haini felan ilan ediyorlar.
Bu kadar nüfusu olmayan ülkeler var Avrupada.
Daha yeni vergiler 2-3 katına çıktı.
Ülkede bir Kuyumcu bile normal vatandaş kadar vergi vermiyor bu ülkede.
:D
Ürünlerden alınan KDV oranı %18'di %20 oldu.
MTV vergisi bu yıl 3 defa alınacak dendi.
( Buda kalıcı olur )

Bütçedeki KARADELİK o kadar büyük ki BORDROLU çalışan Sigorta pirimi ödemese ülkedeki karadelik daha da artar.
Sanayide orda burda Üretim yapan işçiler olmasa ülke zor döner.
:cool:

Emekli maaşlarına gelincede, 8 Milyon EMEKLİ 7.500tl maaş alıyor.
%25 zamla birlikte bazıları 7.565tl felan alacak ama 8 milyon emeklinin %99'u felan 7.500tl maaş almaya devam edecek.
Hayırlı forumlar.

Memur sayısı 6 Milyon.
= 22.5 milyon.
-------
emekli sayısını hesaplarken işçi dahil hesaplıyorsun, ama sadece memur sayısını veriyorsun
ülkede memur fazlalığı var önce bu dikkate alınmalı
seçim kazanmak için memur sayısı son 1o yılda çok fazla arttı
bu 22 milyon kişiyi kesip atalım mı o zaman
zamanında onlarda kendindne önceki emeklileri finanse ettiler.kuyumcu olmayan normal vatandaş işçi memur olmuyor mu yani vergiyi fazlasıyla veermiyor mu
şu başlık altında memurlar işçiler kendi aralarında kavga ediyor
çalışan emekli çatışması oluyor ama bu dengesizliğe bu saçma zamlara sebep olan iktidarı kimse eleştirmiyor bütün bunların sebebi iktidarın yanlış ve de popülist ekonomik uygulamaları

Resmi rakamlarla :
Memur sayısı 6 Milyon.
= 22.5 milyon.
Emekli sayısı her yıl yeni EYT'lilerin gelmesiyle 1-1.5 milyon arası 2025'e kadar artacak.
Birilerini bunu dediğinde Vatan haini felan ilan ediyorlar.
Bu kadar nüfusu olmayan ülkeler var Avrupada.
Daha yeni vergiler 2-3 katına çıktı.
Ülkede bir Kuyumcu bile normal vatandaş kadar vergi vermiyor bu ülkede.
Ürünlerden alınan KDV oranı %18'di %20 oldu.
MTV vergisi bu yıl 3 defa alınacak dendi.
( Buda kalıcı olur )

Bütçedeki KARADELİK o kadar büyük ki BORDROLU çalışan Sigorta pirimi ödemese ülkedeki karadelik daha da artar.
Sanayide orda burda Üretim yapan işçiler olmasa ülke zor döner.

Emekli maaşlarına gelincede, 8 Milyon EMEKLİ 7.500tl maaş alıyor.
%25 zamla birlikte bazıları 7.565tl felan alacak ama 8 milyon emeklinin %99'u felan 7.500tl maaş almaya devam edecek.
Hayırlı forumlar.

Kuyumcu vergi vermiyorsa önce ondan alıcaksın demektir kuyumcu gibi bir sürü var hemde

ÜLKEYİ BEN YÖNETMİYORUM, bu söylediklerini ülkeye yönetenlere iletmelisin.
:D :D :D

İtiraz eden sensin ülke nüfusu 85 milyon gelmişsin 5 milyon memur çok diyip duruyorsun bizde Avrupa'daki gibi gelişmiş özel sektör olmamasına rağmen yüzdesel bazda en az memur yine bizde.

5 milyonun içinde 1 milyon da işçi var

Son düzenleme:
100k alan işçi varmıdır bilmiyorum zannediyorum yoktur, varsa bile maaşını begenmeyen bir memura söylesen o işçinin yaptığı işi yapabilirmi ?_
Düşünceleriniz tamamen yanlış.. Bu memlekette işçiyede memurada her zaman ihtiyaç vardır. Mesele şu bazı insanlar hayatta kalmak için yaşıyor bazılarıda refah ve bolluk içerisinde yaşıyor. Şöyle bakınca kimse işinden memnun değil, ne işçi memnun ne memur hep daha fazlasını istiyor. Ama maaşını hakeden sayısı %5'i geçmez. Bunu işin içinde olan birisi olarak söylüyorum. Her kim olursa olsun oturup düşünmesi lazım hak ediyormuyuz ?_ Şuda var beğenmeyen beğendiğ işi yapabilir sonuçta kimseyi devlet zorla tutmuyor.
Asıl sorun şu begenmediğiniz o vasıfsız insanlardan çevremde binlerce var hepsinin ailesi ve bir hayatı var hepsi insan ve bunlarında refah içinde yaşamasını cani gönülden istiyorum.

Selamlar

Mesajınızı 1 gün geç gördüm. Şimdi yanıtlıyorum.

Memuru veya memurun aldığı maaşı savunmuyorum, asgari ücretle çalışan vasıfsızı da küçümsemiyorum. Algı yapmanıza gerek yok. bir sanayi kuruluşumuz mevcut. Hem Türkiye hem de uluslararası çalışıyoruz.

İşçiye ihtiyaç var demişsiniz, işçiye en çok benim ihtiyacım var. Bulmak mümkün değil. Başlayan 15-20 binden başlıyor. Stajyerlere verdiğimiz paralar 15 binler.

Asgari ücreti geçtim 15-20bine adam bulamıyoruz. Bu yüzden diyorum ki 11 bin tl asgari ücret ile 22bin tl memur ücreti karşılaştırılması çok yanlış mantıksız.

Onun yanı sıra demişsiniz ki 100K alan işçi yoktur.

Hemen kısa bir hesap yapalım sizle, bir ustaya verdiğim maaş 35 bin tl.

35 Bin TL net maaşın şirkete maliyeti 60 bin tl ortalama. Aslında daha fazla ama 60 diyelim. 12x60 : 720 bin tl

3 ayda 1 ikramiye. Hadi bunu da yılda 2ye düşürelim. 35+35:70 bin tl

2 bayram da bayram harçlığı yarım maaş 17.5+17.5 : 35 bin tl

Ortalama her ay kalınan mesai saatleri 4-6 bin tl arası , en düşük 4 binden kabul edelim 12x4 : 48 bin tl

Bizim durumumuz iyi olduğu için araç kiralamıyoruz, şirkete araç alıyoruz.
Ustanın şirket aracı var. Ama kiralayıp ona versek araç kiraları günlük 1500Tl dem başlıyor. 1000 olsun hadi aylık 30 bin tl, hadi 20 bin tl olsun araç kirası 12x20: 240 bin tl

Aylık mazot gideri ortalama 5-8 bin tl arası araç başı : 5den hesaplayalım yine en düşük alıyorum 12x5 : 60 bin tl

Günlük yemek 150 TL aylık 3.5 eder , 3.5 x 12 : 42 bin tl

Şimdi toplayalım,

720+70+35+48+240+60+42 = 1 milyon 215 bin tl / 12 = 101 bin tl etti

İnanın keşke bir ustayı tutmak için 101 bin tl versem aylık masraf olarak. Her masrafı en düşük aldığımda bile 101 çıkıyor, realite de olan 120lerden fazla

Şimdi benim bile bir usta için harcadığım tutar bu ve biz değil büyük, değil orta , küçük ölçekli bir şirketiz.

Şimdi siz diyorsunuz ki 100 bin tl yoktur. Ben size söyleyeyim, bir fabrikaya maliyeti 300-400 bin tl den fazla olan ustalar biliyorum. Tl rakamlar büyük gelmesin 10 bin euroya tekabül ediyor.

O yüzden kuru algı yapmanıza gerek yok.

Vasıfsız işçi ne demek kelime anlamı gayet açık. Hiç bir şey bilmese bile iş yerinde olan adam. Bu arkadaşlar bile 15 binler alıyor. Okumuş yıllarca eğitim almış belgeleri sertifikaları doğu görevleri formasyonları sınavları geçmiş insanlarla, vasıfsız işçiyi karşılaştırmayın.

İnsanların hakkına girmeyin, emekçinin elleri iki yakanızda olur haberiniz olsun

İtiraz eden sensin ülke nüfusu 85 milyon gelmişsin 5 milyon memur çok diyip duruyorsun bizde Avrupa'daki gibi gelişmiş özel sektör olmamasına rağmen yüzdesel bazda en az memur yine bizde.
5 milyonun içinde 1 milyon da işçi var

Ülkemizdeki memurlar neden bu kadar agresif hiç anlamıyorum.
Sen memur musun bilemem ama hep bir memurları savunma haline geçerler.
Bende hep derim Memurlar işlerinden yada zamlardan MEMNUN değilseler istifa edip özel sektörde şanslarını deneyebilirler.

Ülkemizdeki memurlar neden bu kadar agresif hiç anlamıyorum.
Sen memur musun bilemem ama hep bir memurları savunma haline geçerler.
Bende hep derim Memurlar işlerinden yada zamlardan MEMNUN değilseler istifa edip özel sektörde şanslarını deneyebilirler.

memur değilim

ama bütün memurların aynı zannedilmesine de karşıyım.Çok rahat yatarak para kazananlar olduğu gibi işçiden çok çalışan memurlar da var.Hatta aynı sınıf memurlar içinde şartların çok farklı olduğu yerler var.2 sayfadır karşı çıktığım şey GENELLEME
-----şu bölüm-------
ikinci olarak yukarda yazdığın saçma sapan hesabı da düzeltmen gerek
Memur sayısı 6 Milyon.
= 22.5 milyon.
-----------
buraya işçi sayısını da katmazsan yanlış olur
Ayrıca yaşını tahsilini bilmediğmiz kişilerle sen li ben li konuşmaya sinir oluyorum
yazan kişi öyle yazınca bende o şekilde yazıyorum mecburen

---------- Spam Engelliyici 18:59 ---------- Önceki Mesaj 18:54 ----------

Bu arada buradaki herkes bir gün bir şekilde emekli olmayacak mı ?
emekli aylıkları konusundaki haksızlığa buradakilerin karşı çıkması gerekiyorken savunanları görmek üzücü

[/COLOR]Bu arada buradaki herkes bir gün bir şekilde emekli olmayacak mı ?
emekli aylıkları konusundaki haksızlığa buradakilerin karşı çıkması gerekiyorken savunanları görmek üzücü

Ben lisedeyken herkes 1 sene Dershane'ye gider iyi kötü bir üniversiteye yazılırdı.
Günümüzde ise herkes KPSS kursuna gidip 70+ alıp iyi kötü memur oluyor.
YT'de Sokak röportajı yapılan birinde gördüm Liseli eleman'a soruyor liseyi bitirince ne olacaksın diye CEVABI : MEMUR.
Önceden hiç değilse bir okuduğu bölümü felan söyleyip onunla ilgili hayali olanlar olurdu.
Liselilerin bile artık hallerini süsleyen meslek MEMURLUK olmuş.

SENDEN alıntı yaptığım yeride cevaplayayım: BENİM Emekli olmak gibi bir niyetim yok.

Bakış açınız yanlış.

50 Bin TL alan işçiler var. O zaman işçi 50 bin - memur 22 bin mi alıyoruz demeliyiz ?

Memur olmak için okuyorsun, üniversiteni bitiriyorsun, bölümünü tamamlıyorsun gerekiyorsa formasyon alıyorsun, ek sınavlara giriyorsun, atanıyorsun, doğu görevlerini yerine getiriyorsun.

Sonra 22 bin alıyorsun.

Diğer türlü, aynı şekilde bir işçi üniversite mezunu olarak işe girdiğinde zaten kafadan 15+ ile başlıyor şuan.

Hele ki örnek veriyorum öğretmenler gibi stajlarını yapmış, okulunu bitirip üstüne mesleki eğitimi tamamlamış ve ustalık belgesini almışsa, aynı öğretmenlik belgesi yeterliliği gibi

20 binden daha fazla alıyor.

Siz en vasıfsız, niteliksiz, niceliksiz, büyük ihtimalle lise mezunu, okul okumamış asgari ücretli çalışanla kimi karşılaştırıyorsunuz.

Kıstası doğru yaparsanız doğru sonuca ulaşırsınız. Böyle sadece kendinizi kandırıp popülerlik kazanmak, ortamlarda bir laf söylemek için konuşmak fikrinde olursanız sadece üzülüp durursunuz.

Ben 50 bin- 100 bin kazanan öğretmen görmedim ama 100 bin kazanan işçiler gösterebilirim.

Siz, size bağlı bir makasta ki en küçük değer olan 11K yı baz alıyorsanız, kendinizi o kefe ye koyuyorsunuz demektir.

Dipnot : Genel olarak tüm artışların % bazlı çok fazla olduğunu düşünüyorum. Daha dengeli bir dağılım yapılabilirdi. Fakat bu konuya katılıyor olmam, yukarıda ki yazdıklarımın doğruluğunu engellemiyor.

o zaman senin gibi bende rakamlarla cevap veriyim sana

Ülkemize çalışanların yaklaşık %40ı asgari ücret ile çalışıyor.

4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 10360tl olarak açıklandı. ( Tabi yersen )

Bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti 13440tl.

4 kişilik bir aile için yoksulluk sınırı 33750tl.

Yanı karı koca birlikte çalışıp asgari ücret alan bir aile yoksul sınıfına bile giremiyor.

Senin söylediğin yıllarca okuyup sınavlara giren bir memur yoksul sınıfına bile giremiyor.

Gel gör ki 5500tl dul maaşı yada 7500tl emekli maaşı bu skalada nerede kalıyor.

---------- Spam Engelliyici 06:50 ---------- Önceki Mesaj 06:40 ----------

Bakış açınız yanlış.

50 Bin TL alan işçiler var. O zaman işçi 50 bin - memur 22 bin mi alıyoruz demeliyiz ?

Memur olmak için okuyorsun, üniversiteni bitiriyorsun, bölümünü tamamlıyorsun gerekiyorsa formasyon alıyorsun, ek sınavlara giriyorsun, atanıyorsun, doğu görevlerini yerine getiriyorsun.

Sonra 22 bin alıyorsun.

Diğer türlü, aynı şekilde bir işçi üniversite mezunu olarak işe girdiğinde zaten kafadan 15+ ile başlıyor şuan.

Hele ki örnek veriyorum öğretmenler gibi stajlarını yapmış, okulunu bitirip üstüne mesleki eğitimi tamamlamış ve ustalık belgesini almışsa, aynı öğretmenlik belgesi yeterliliği gibi

Siz en vasıfsız, niteliksiz, niceliksiz, büyük ihtimalle lise mezunu, okul okumamış asgari ücretli çalışanla kimi karşılaştırıyorsunuz.

Kıstası doğru yaparsanız doğru sonuca ulaşırsınız. Böyle sadece kendinizi kandırıp popülerlik kazanmak, ortamlarda bir laf söylemek için konuşmak fikrinde olursanız sadece üzülüp durursunuz.

Ben 50 bin- 100 bin kazanan öğretmen görmedim ama 100 bin kazanan işçiler gösterebilirim.

Siz, size bağlı bir makasta ki en küçük değer olan 11K yı baz alıyorsanız, kendinizi o kefe ye koyuyorsunuz demektir.

Dipnot : Genel olarak tüm artışların % bazlı çok fazla olduğunu düşünüyorum. Daha dengeli bir dağılım yapılabilirdi. Fakat bu konuya katılıyor olmam, yukarıda ki yazdıklarımın doğruluğunu engellemiyor.

Selamlar

Mesajınızı 1 gün geç gördüm. Şimdi yanıtlıyorum.

Memuru veya memurun aldığı maaşı savunmuyorum, asgari ücretle çalışan vasıfsızı da küçümsemiyorum. Algı yapmanıza gerek yok. bir sanayi kuruluşumuz mevcut. Hem Türkiye hem de uluslararası çalışıyoruz.

İşçiye ihtiyaç var demişsiniz, işçiye en çok benim ihtiyacım var. Bulmak mümkün değil. Başlayan 15-20 binden başlıyor. Stajyerlere verdiğimiz paralar 15 binler.

Asgari ücreti geçtim 15-20bine adam bulamıyoruz. Bu yüzden diyorum ki 11 bin tl asgari ücret ile 22bin tl memur ücreti karşılaştırılması çok yanlış mantıksız.

Onun yanı sıra demişsiniz ki 100K alan işçi yoktur.

Hemen kısa bir hesap yapalım sizle, bir ustaya verdiğim maaş 35 bin tl.

35 Bin TL net maaşın şirkete maliyeti 60 bin tl ortalama. Aslında daha fazla ama 60 diyelim. 12x60 : 720 bin tl

3 ayda 1 ikramiye. Hadi bunu da yılda 2ye düşürelim. 35+35:70 bin tl

2 bayram da bayram harçlığı yarım maaş 17.5+17.5 : 35 bin tl

Ortalama her ay kalınan mesai saatleri 4-6 bin tl arası , en düşük 4 binden kabul edelim 12x4 : 48 bin tl

Bizim durumumuz iyi olduğu için araç kiralamıyoruz, şirkete araç alıyoruz.
Ustanın şirket aracı var. Ama kiralayıp ona versek araç kiraları günlük 1500Tl dem başlıyor. 1000 olsun hadi aylık 30 bin tl, hadi 20 bin tl olsun araç kirası 12x20: 240 bin tl

Aylık mazot gideri ortalama 5-8 bin tl arası araç başı : 5den hesaplayalım yine en düşük alıyorum 12x5 : 60 bin tl

Günlük yemek 150 TL aylık 3.5 eder , 3.5 x 12 : 42 bin tl

Şimdi toplayalım,

720+70+35+48+240+60+42 = 1 milyon 215 bin tl / 12 = 101 bin tl etti

İnanın keşke bir ustayı tutmak için 101 bin tl versem aylık masraf olarak. Her masrafı en düşük aldığımda bile 101 çıkıyor, realite de olan 120lerden fazla

Şimdi benim bile bir usta için harcadığım tutar bu ve biz değil büyük, değil orta , küçük ölçekli bir şirketiz.

Şimdi siz diyorsunuz ki 100 bin tl yoktur. Ben size söyleyeyim, bir fabrikaya maliyeti 300-400 bin tl den fazla olan ustalar biliyorum. Tl rakamlar büyük gelmesin 10 bin euroya tekabül ediyor.

O yüzden kuru algı yapmanıza gerek yok.

Vasıfsız işçi ne demek kelime anlamı gayet açık. Hiç bir şey bilmese bile iş yerinde olan adam. Bu arkadaşlar bile 15 binler alıyor. Okumuş yıllarca eğitim almış belgeleri sertifikaları doğu görevleri formasyonları sınavları geçmiş insanlarla, vasıfsız işçiyi karşılaştırmayın.

İnsanların hakkına girmeyin, emekçinin elleri iki yakanızda olur haberiniz olsun

Bence burada algı yapan sizsiniz.

Bir ustanın bana maliyeti 101bin realitede 120bin demişsiniz. Eminim ki o ustanın size aylık getirisi 240binden fazladır. Yoksa siz o ustayı zaten orada tutmazsınız.

Çoğu 15-20 yıllık işçilere bakın adam çalıştığı süre boyunca 1 ev 1 araba anca alabilmiştir ama patron şirketi en az 10 kat büyütmüştür. Bende bu sektördeyim sayılır biliyorum.
Fabrikanın genel müdürü 25 yıldır aynı yerde çalışıyor fakat adam 25 yılda 1 ev 2 araba 1 yazlık alabilmiş fakat patron aynı sürede 3 tezgahtan 36 tezgaha, 7 çalışandan 220 çalışana çıkmış. Bunun yanında fabrikayı satın almış, 3-4 tane araba, ev arsa vb. seyler almış.

Bakış açınız yanlış.

Sonra 22 bin alıyorsun.

Hocam özel sektörde öyle kimseye kolay kolay 50k para vermiyorlar.

22k en düşük memur maaşı. 30-40-50k alan memurlarda var. Yani vasıfsız bi memur 22k alacak.

Üniversite okurken kimse memurluk yapmak için okumuyor. Üniversitelerde memurluk bölümü diye bölüm yok zaten. Özel sektörde tutunamayan, iş bulamayanlar memur olmaya çalışıyor.

Özel sektörde kimsenin gözünün yaşına bakmıyorlar. Firmanın işine yaramıyorsan kapıda buluyorsun kendini. Memurlukta öyle bir kavram yok. Kadroya girdiysen kolay kolay işten çıkaramazlar.

Özel sektörde beyaz yakalılardan genelde yabancı dil istiyorlar. Memurlukta yabancı dil istiyorlar mı?

Özel sektörde mülakatlarda alanınla ilgili çeşitli sertifikalar, program tecrübesi size referans olacak şirket/kişi soruyorlar. (Ekip çalışmasına yatkın, aktif, konuşkan, yoğun iş temposuna ayak uyduracak vs. vs. gibi çeşitli özellikler istiyorlar) Memurlukta mülakatlarda sertifika, program bilgisi, referans, yabancı dil vs. istiyorlar mı?

Özel sektörde torpilin yoksa yada üstün bi özelliğin yoksa kolay kolay yükselemezsin. Yada firmanın çok eski personeli değilsen yükselemezsin. Ya da çok şanslı olmalısın. Bu özelliklerin yoksa o 40-50k ları da göremezsin.

Özel sektörde 1,5-2 kişinin yapacağı işi 1 kişiye yaptırıyorlar. İyi çalışmıyorsan kapının önünde buluyorsun kendini. Biz sizinle çalışmak istemiyoruz diyorlar. Genelde idari kadroya mesai ücreti vermiyorlar. İdari kadro da mesai ücreti diye bi kavram yok.

Sonuç olarak özel sektör memurluktan daha iyiyse, memur arkadaşlar memurluktan istifa ederek özel sektördeki firmalara başvurabilirler.

Özel sektörde en çok duyacağınız kelime biz sizi ararız olur.

Son düzenleme:
Hocam özel sektörde öyle kimseye kolay kolay 50k para vermiyorlar.

22k en düşük memur maaşı. 30-40-50k alan memurlarda var. Yani vasıfsız bi memur 22k alacak.

Üniversite okurken kimse memurluk yapmak için okumuyor. Üniversitelerde memurluk bölümü diye bölüm yok zaten. Özel sektörde tutunamayan, iş bulamayanlar memur olmaya çalışıyor.

Özel sektörde kimsenin gözünün yaşına bakmıyorlar. Firmanın işine yaramıyorsan kapıda buluyorsun kendini. Memurlukta öyle bir kavram yok. Kadroya girdiysen kolay kolay işten çıkaramazlar.

Özel sektörde beyaz yakalılardan genelde yabancı dil istiyorlar. Memurlukta yabancı dil istiyorlar mı?

Özel sektörde mülakatlarda alanınla ilgili çeşitli sertifikalar, program tecrübesi size referans olacak şirket/kişi soruyorlar. (Ekip çalışmasına yatkın, aktif, konuşkan, yoğun iş temposuna ayak uyduracak vs. vs. gibi çeşitli özellikler istiyorlar) Memurlukta mülakatlarda sertifika, program bilgisi, referans, yabancı dil vs. istiyorlar mı?

Özel sektörde torpilin yoksa yada üstün bi özelliğin yoksa kolay kolay yükselemezsin. Yada firmanın çok eski personeli değilsen yükselemezsin. Ya da çok şanslı olmalısın. Bu özelliklerin yoksa o 40-50k ları da göremezsin.

Özel sektörde 1,5-2 kişinin yapacağı işi 1 kişiye yaptırıyorlar. İyi çalışmıyorsan kapının önünde buluyorsun kendini. Biz sizinle çalışmak istemiyoruz diyorlar. Genelde idari kadroya mesai ücreti vermiyorlar. İdari kadro da mesai ücreti diye bi kavram yok.

Sonuç olarak özel sektör memurluktan daha iyiyse, memur arkadaşlar memurluktan istifa ederek özel sektördeki firmalara başvurabilirler.

Özel sektörde en çok duyacağınız kelime biz sizi ararız olur.

Kelimesi kelimesine katılıyorum, memurda olamıyorsun, bir umut youtube diyoruz :(

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri