Merhaba arkadaşlar. Yardım ederseniz sevinirim.

hicyilmazz

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar youtube.com'da ohadiyorum şeklinde bir sürü kanal var.
Bu kanallar özgün içerik ile izlenme sayılarını ciddi rakkamlara çıkartıyorlar.

Bir arkadaşım ile bu tarz bir kanal kurmaya karar verdik, kanal ismini henüz bulamadık yalnız aklımda bazı sorular var. Siz burada profesyönel olan arkadaşlara sormak istiyorum.

1 = Aynı üyelik ile birden fazla kanal açarsam sıkıntı olurmu?
2 = Özgün çektiğimiz videolarda telif hakkı şeklinde sıkıntılar ile karşılaşırmıyız?
3 = Videoları düzenlemek için ne tarz programlar kullanmalıyız?

Bu oha diyorum kanalının sahipleri farklı 4 - 5 kanala sahipler ve birinde çektiklerini diğerinde daha farklı bir şekilde de yayınlıyorlar.

Bunların ortalalama bütün kanalları 380,000,000 izlenme almış, bunların ortalama kazancı ne olmuştur sizce arkadaşlar?

Türk kanalı olacağı için tbm ler düşük diye biliyorum. Ondan dolayı soruyorum.

Şimdiden cevap veren bütün arkadaşlara teşekkürler.

Arkadaşlar youtube.com'da ohadiyorum şeklinde bir sürü kanal var.
Bu kanallar özgün içerik ile izlenme sayılarını ciddi rakkamlara çıkartıyorlar.

Bir arkadaşım ile bu tarz bir kanal kurmaya karar verdik, kanal ismini henüz bulamadık yalnız aklımda bazı sorular var. Siz burada profesyönel olan arkadaşlara sormak istiyorum.

1 = Aynı üyelik ile birden fazla kanal açarsam sıkıntı olurmu?
2 = Özgün çektiğimiz videolarda telif hakkı şeklinde sıkıntılar ile karşılaşırmıyız?
3 = Videoları düzenlemek için ne tarz programlar kullanmalıyız?

Bu oha diyorum kanalının sahipleri farklı 4 - 5 kanala sahipler ve birinde çektiklerini diğerinde daha farklı bir şekilde de yayınlıyorlar.

Bunların ortalalama bütün kanalları 380,000,000 izlenme almış, bunların ortalama kazancı ne olmuştur sizce arkadaşlar?

Türk kanalı olacağı için tbm ler düşük diye biliyorum. Ondan dolayı soruyorum.

Şimdiden cevap veren bütün arkadaşlara teşekkürler.

- Alt kanal şeklinde açarsınız sıkıntı olmaz özgün olacagı için, ama tavsiyem ayrı hesaplar açın, özgün kanalların bile spamdan vs kapandıgını görebiliyoruz.

- Telif hakkı sıkıntısı olmaz, olsa bile YouTube'a kanıtlarsın videonun senin olduguna dair, tekrar eski haline gelir herşey, canını sıkma yeter ki özgün ol.

- Sony Vegas, Adobe After Effect vs. gibi daha detaylı ve profesyonel programlarla çok daha kaliteli videolar çıkarabilirsiniz.

BGBM'ye 1 TL Desek, 380 Bin TL kazanmış oluyorlar. Türkçe kanal çalışmadıgım için ortalama BGBM kaçtır bilmyorum ama tahminim 1 - 2 TL arasındadır. Ona göre hesaplayabilirsiniz.

Not: Yaş 30'muş, yaşa bakmadım yazdım, doğruysa saygılarımı sunarım genel olarak yazdım :)

- Alt kanal şeklinde açarsınız sıkıntı olmaz özgün olacagı için, ama tavsiyem ayrı hesaplar açın, özgün kanalların bile spamdan vs kapandıgını görebiliyoruz.

- Telif hakkı sıkıntısı olmaz, olsa bile YouTube'a kanıtlarsın videonun senin olduguna dair, tekrar eski haline gelir herşey, canını sıkma yeter ki özgün ol.

- Sony Vegas, Adobe After Effect vs. gibi daha detaylı ve profesyonel programlarla çok daha kaliteli videolar çıkarabilirsiniz.

BGBM'ye 1 TL Desek, 380 Bin TL kazanmış oluyorlar. Türkçe kanal çalışmadıgım için ortalama BGBM kaçtır bilmyorum ama tahminim 1 - 2 TL arasındadır. Ona göre hesaplayabilirsiniz.

Not: Yaş 30'muş, yaşa bakmadım yazdım, doğruysa saygılarımı sunarım genel olarak yazdım :)

Türkçe İçerik kazancı en düşük içeriklerden biridir. Videonun uzunluğunada bağlı olarak.

100.000 Gösterime Ortalama : 70 TL
1.000.000 Gösterime : 700 TL
100.000.000 Gösterime : 70.000 TL
380.000.000 Gösterimede : 266.000 TL

KAZANIR.

Son düzenleme:
oha diyorum mediakraftın kanalı onlar her sıkıntıyı bir şekilde hallederler sizin için iş çok daha zor fakat fotoğraftan müzikten telif yemezsiniz ama bu flaglarda nasibinizi alabilirsiniz. onu da halletmeniz 1-2 gün sürer, kanalı açtırırsınız.Amacınız hobiyse bu tarz kanal açmanı önerebilirim, ama para kazanmaksa 2-3 dakikalık videolarda türkçe için 1000 gösterime kazanca 50-60 kuruş olduğu oluyor.Amacınız para kazanmaksa ingilizce çok daha mantıklı bir karar olur.Bu kategoride dakika başı yeni kanallar açılıyor ingilizcede günlük 5k izlenimle bile iyi paralar kazanırsın fakat türkçede 50k anca yetecektir.

1) bu soru komik çünkü 100'lerce kanal açma hakkını youtube kendisi veriyor zaten

2) kendi çekiminizse hayır

3)camtasia,sony vegas yada youtube video edit diye aratın bisürü var

Ortalama 30-50 bin kazanır, yanlışınız var.

bgbg 1 tl ise 380 bin tl yapar hesap doğru fakat kısa videolarda çok yüksek izlenmelerde 1 tl iyi rakam türkçe çalıştığım bir kanal var hiç 1 tlyi görmedim videolar 2,5 dk izleniyor bgbg 70 kuruş ocaktada 50 kuruştu

Ortalama 30-50 bin kazanır, yanlışınız var.

1.000 gösterim = 1 TL ise
100.000 gösterim = 100 TL
1.000.000 gösterim =1000 TL
380.000.000 gösterim = 380.000 TL

böyle olmuyormu hocam yanlışım mı var ?

--

1 TL çokmuş, 50 Kuruş oldugunu düşünürsek 190 Bin TL. İyi para :)

Hocam hevesinizi kırmak istemem ama Oha diyorum kanalının çok izlenmesi ,sizin yapacağınız kanalda çok izleneceği anlamına gelmez ,büyük hayaller kurmayın , kanalın populer olma ihtimali %0,0001 , Her özgün kanal açan populer olsa,bu forumda kimse spam ile uğraşmaz özgün kanal açar
Bende bir hayalle özgün kanal açıp uğraştım masraf ettim ama kanal tutmadı.Yani dışarıdan görüldüğü gibi kolay değil bu işler..

Onun için ekipman v.s. yani kanal için fazla masraf etmeyin ,

Son düzenleme:
Arkadaşlar hepinize tek tek teşekkür ederim.

Bir kaç arkadaş ile özgün içerikli farklı 3-5 arası özgün içerikli kategoriler düşünüyoruz.

Boş zamanlarımızın olmasından dolayı hobi amaçlı yapmak istediğimiz bir iş olacak, tabi hobi amaçlı derken sistemli gitmemiz gerektiğini düşünüyorum en azından haftada 2-5 arası video ekleme planımız var.

Aklımızda arka planda büyük bir afiş hazırlamak var. Videolarımızı çekerken arka planda o olacak sırıtmayan bir afiş ve masada sayfamızın logosu şeklinde bir sunum düşünüyoruz.

---------- Spam Engelliyici 08:37 ---------- Önceki Mesaj 08:34 ----------

Hocam hevesinizi kırmak istemem ama Oha diyorum kanalının çok izlenmesi ,sizin yapacağınız kanalda çok izleneceği anlamına gelmez ,büyük hayaller kurmayın , kanalın populer olma ihtimali %0,0001 ,
Bende bir hayalle özgün kanal açıp uğraştım masraf ettim ama kanal tutmadı.Yani dışarıdan görüldüğü gibi kolay değil bu işler..

Onun için ekipman v.s. yani kanal için fazla masraf etmeyin ,

Bu iş için masraf etmeyeceğiz gibi hepimiz de ekipman var. Yani grafik ile alakalı bütün işleri ben yapıcam. Video kamera vs. arkadaşımda var.

Tabi dediğiniz gibi illaki masraflar olacaktır. Bunları karşılayacağız ama bu işten çok paralar kazanıcaz diyip yanlış adımlar atmayacağız.

Güzel uyarınız için de çok teşekkürler.

Bir kaç arkadaş ile özgün içerikli farklı 3-5 arası özgün içerikli kategoriler düşünüyoruz.

Boş zamanlarımızın olmasından dolayı hobi amaçlı yapmak istediğimiz bir iş olacak, tabi hobi amaçlı derken sistemli gitmemiz gerektiğini düşünüyorum en azından haftada 2-5 arası video ekleme planımız var.

Aklımızda arka planda büyük bir afiş hazırlamak var. Videolarımızı çekerken arka planda o olacak sırıtmayan bir afiş ve masada sayfamızın logosu şeklinde bir sunum düşünüyoruz.

hocam sana tavsiyem illa türkçe çalışacaksan uzun video çalış böyle oha diyorum ruhi çenet yok en korkunç 10 mekan en ürpertici 10 şeytani silah vs... ile uzun çalışamazsın bunları unut izleyicinin içinde duracağı 30 dakikalık videolar hazırlaman lazım oyun kanalı vlog kanalı felan düşün videolar uzun olursa türkçede 1000 gösterime 2-3 tl alabilirsin diğer türlü boşa kürek çekersin

---------- Spam Engelliyici 10:42 ---------- Önceki Mesaj 10:38 ----------

---------- Spam Engelliyici 08:37 ---------- Önceki Mesaj 08:34 ----------

Bu iş için masraf etmeyeceğiz gibi hepimiz de ekipman var. Yani grafik ile alakalı bütün işleri ben yapıcam. Video kamera vs. arkadaşımda var.

Tabi dediğiniz gibi illaki masraflar olacaktır. Bunları karşılayacağız ama bu işten çok paralar kazanıcaz diyip yanlış adımlar atmayacağız.

Güzel uyarınız için de çok teşekkürler.

mediakrafta çok başka işler dönüyor onların her kanalı öyle misal mediakrafta geçmeden önce ağır mimar 2-30 binlerde aboneye sahipti izlenme 1 milyondu geçtikten hemen sonra 2-3 ayda 160k abone 10 milyon izlenime geldi.O partner firması öne çıkartıyor fakat kesinti oranaı çok yüksek kazandığını adamlara veriyor gibisin

hocam sana tavsiyem illa türkçe çalışacaksan uzun video çalış böyle oha diyorum ruhi çenet yok en korkunç 10 mekan en ürpertici 10 şeytani silah vs... ile uzun çalışamazsın bunları unut izleyicinin içinde duracağı 30 dakikalık videolar hazırlaman lazım oyun kanalı vlog kanalı felan düşün videolar uzun olursa türkçede 1000 gösterime 2-3 tl alabilirsin diğer türlü boşa kürek çekersin

Bunu bilmiyordum. Videoların uzun olması daha çok kazanç anlamına mı geliyor?

Videoları kısa kısa hemen çekelim bitsin yapmayacağız biraz uzun olacaklar. Hatta aklımız da pek piyasada olmayan bir kaç fikir de var. Bunlar da kısa film tarzında uzun videolar olacak.

Bunu bilmiyordum. Videoların uzun olması daha çok kazanç anlamına mı geliyor?

Videoları kısa kısa hemen çekelim bitsin yapmayacağız biraz uzun olacaklar. Hatta aklımız da pek piyasada olmayan bir kaç fikir de var. Bunlar da kısa film tarzında uzun videolar olacak.

düz mantık izleyici ne kadar videonun içinde kalırsa reklama tıklama ihtimali o kadar artar.O sebeple 2 saatlik bir videoyla 2 dakikalık bir video elbette aynı olmaz arada bari farklar olur.2 sene evvel uzun türkçe çalıştığım dönem 1.75 bgbg ortalaması vardı 2-3 dakikalık videoların ortalamasıda 50-60 kuruştu.Tabi kategori ülke yaş kitlesi felanda çok aşırı önemli.Kısaca para kazanmak istiyorsan 1-2 saatlik videolar çok daha mantıklıdır.

düz mantık izleyici ne kadar videonun içinde kalırsa reklama tıklama ihtimali o kadar artar.O sebeple 2 saatlik bir videoyla 2 dakikalık bir video elbette aynı olmaz arada bari farklar olur.2 sene evvel uzun türkçe çalıştığım dönem 1.75 bgbg ortalaması vardı 2-3 dakikalık videoların ortalamasıda 50-60 kuruştu.Tabi kategori ülke yaş kitlesi felanda çok aşırı önemli.Kısaca para kazanmak istiyorsan 1-2 saatlik videolar çok daha mantıklıdır.

Bütün bilgileri topluyorum. Arkadaşlar ile hafta sonu görüşüp bütün önerileri sunacağım. Tek korktuğumuz olay telif hakkı gelmesi

Gerçi içerik tamamen özgün olacak telif gelme durumu olmaz her halde

Bütün bilgileri topluyorum. Arkadaşlar ile hafta sonu görüşüp bütün önerileri sunacağım. Tek korktuğumuz olay telif hakkı gelmesi

Gerçi içerik tamamen özgün olacak telif gelme durumu olmaz her halde

flaglar olabilir hatta kanalın büyürse kesin olacaktır.Onu da uğraşır açtırırsın o yüzden sağlam bir partnerle anlaş ilgili bir partner olsu

flaglar olabilir hatta kanalın büyürse kesin olacaktır.Onu da uğraşır açtırırsın o yüzden sağlam bir partnerle anlaş ilgili bir partner olsu

Flag dediğiniz tam olarak nedir?
Yani ne tarz bir sıkıntı yaratır?

Flag denilen olay kanalımızda söz konusu olursa ne tarz bir işlem yaparak kanalımızın açılmasını sağlarız?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri