MF -4 Barajı geçmek

khan49

Kayıtlı Üye
Bu sene kardeşim YGS-LYS sınavına girecek fakat temeli yok meslek lisesi çıkışlı ben zaten okuyamadım kardeşim için MF-4 de barajı geçmesi yeterli oluyor istediği bölüm için acaba böyle basit konular var mı problem çözülmeden veya 1 haftada çözüle bilecek duruma gelen konular internette araştırma yaptım ama detaylı bilgi bulamadım bu konuda detaylı bilgi verecek olursa çok makbule geçer.Kendimi anlatamadım ama anlayan arkadaşlar ve abiler çıkar illaki :)

- Polinomlar
- İkinci derece denklemler
- Logaritma
- Matris-Determinant
- Toplam-Çarpım
- Türev alma kuralları
- eşitsizlikler

bunlar basit konular 50 matın yaklaşık 25 30 soru bunlardan cıkıyor. 15 net bundan yapsa 10 15 geometri falan yapsa geçer diye düşünüyorum

- Polinomlar
- Logaritma
- Matris-Determinant
- Toplam-Çarpım
- Türev alma kuralları
- eşitsizlikler

bunlar basit konular 50 matın yaklaşık 25 30 soru bunlardan cıkıyor. 15 net bundan yapsa 10 15 geometri falan yapsa geçer diye düşünüyorum
Bu verdiğiniz konular için en baştan mı başlamak gerekiyor yok sa direk bu konulara çalışsa öğrenilir mi ? matematik de 0 yani o derece sanat çıkışlı da :)

Bu verdiğiniz konular için en baştan mı başlamak gerekiyor yok sa direk bu konulara çalışsa öğrenilir mi ? matematik de 0 yani o derece sanat çıkışlı da :)

şimdi bu konular diğerlerine göre kıyaslarsak daha basit kalıyor. ama matematik alt yapısı hiç yoksa işi çok zor. bunları da yapabilmesi için en azından mat 1 alt yapısı olması gerekir. daha sınava 6 ay oldugunu sayarsak çalışma değilde çok çok çok çalışmayla barajı geçebilecek duruma gelir herhalde.

şimdi bu konular diğerlerine göre kıyaslarsak daha basit kalıyor. ama matematik alt yapısı hiç yoksa işi çok zor. bunları da yapabilmesi için en azından mat 1 alt yapısı olması gerekir. daha sınava 6 ay oldugunu sayarsak çalışma değilde çok çok çok çalışmayla barajı geçebilecek duruma gelir herhalde.

staj okul derken zamanı kalmıyor demek imkansız gibi bir şey :(

staj okul derken zamanı kalmıyor demek imkansız gibi bir şey :(

zaten adam gıbı okul okumuyorlar okuldan ızın alın uzun surelı ygs ıcın otursun başını kaldırmasın stajdada pek iş vermezler her anını değerlendırmeli baraj geçmek MF-4 için kolay değil temel olmadıgı ıcın temelli bile zor hocam bende meslektim ilk sene aynılarını yaşadım ıkıncı sene gecebıldım anca cok zor bişey allah kolaylık versin

zaten adam gıbı okul okumuyorlar okuldan ızın alın uzun surelı ygs ıcın otursun başını kaldırmasın stajdada pek iş vermezler her anını değerlendırmeli baraj geçmek MF-4 için kolay değil temel olmadıgı ıcın temelli bile zor hocam bende meslektim ilk sene aynılarını yaşadım ıkıncı sene gecebıldım anca cok zor bişey allah kolaylık versin

Amin İnşallah geçer ya valla

- Polinomlar
- Logaritma
- Matris-Determinant
- Toplam-Çarpım
- Türev alma kuralları
- eşitsizlikler

Meslek lisesi diyor bu yazdıkların mat2 hocam kardeşim bende ygs ile lysye çalışıyorum bende meslek lisesiyim ayrıca mf4 fenin iyi olması demek oluyor yani puanı fenden alıyorsun benim sana önericeğim lys ağırlıklı çalış ygs kolay olucak

ilk önce ygs yi geçmesi lazım.
Matematik yok diyosun ardında geometri fizik kimya gelir. MF4 degilde söz bir bölümü tercih ettir kardeşine

Meslek lisesi diyor bu yazdıkların mat2 hocam kardeşim bende ygs ile lysye çalışıyorum bende meslek lisesiyim ayrıca mf4 fenin iyi olması demek oluyor yani puanı fenden alıyorsun benim sana önericeğim lys ağırlıklı çalış ygs kolay olucak
Arkadaş MF 4 demiş o puan da Yüzdelik olarak en çok mat 2 sonra sırasıyla fizik2 kimya2 biyo2. Yani en çok mat etkiler. Snn dediğin Tıpçılar yani mf3 için. Mf4 mühendislikler.

hocam ygs konularına çalışsın mat için hem ygs hem lys çözer.20 soru civarlarında çıkar en kötü. önce ygs çalışsın ama mutlaka kalan zamanda eski çalıştıklarının üstüne koyar bir şeyler temel kısımları yaparsa geçer barajı

- Polinomlar
- Logaritma
- Matris-Determinant
- Toplam-Çarpım
- Türev alma kuralları
- eşitsizlikler

hocam yapmayın nasıl yapsın hiç bilmeyen bir kişi 10 15 net geometriden ayrıca verdiniz mat konularıda kolay değil bazıları :D

hocam yapmayın nasıl yapsın hiç bilmeyen bir kişi 10 15 net geometriden ayrıca verdiniz mat konularıda kolay değil bazıları :D
Ben mat 2 kolay demedim integrale türeve göre bu konular daha kolay dedim. Belirttiğim gibi işi çok zor ama imkansız diye bir şey yoktur.

Teşekkürler valla bakalım oldu oldu olmadı yapacak bir şey yok, 2 saattir diğer odada ders çalışıyor nasıl gidiyor diye sordum konuyu anlıyorum ama yeni bir soru açtığımda tıkanıyorum dedi acaba anlamıyor mu yok sa farklı bir şey mi var ?

Sanırım [MENTION=32063]Sahin01[/MENTION] matematik öğretmeniydi yardımcı olmak isteyebilir..

valla çok makbule geçer inşallah.

Konuyu yeni gördüm sonuç yayınlarının kitabı var üstte 1 soru çözüp altında öğrencilerin çözmesi için 2-3 soru verdiği o kitabı ve güvender kitabı alın çok faydası olur. Konu olarak sınırlamak istiyorsan rasyonel sayılar, doğal sayılar, tam sayılar, ... kısacası temel kavramlar kısmı mantığını anladıktan sonra kısa sürede kavrayabilir ama acıkcası alt yapı yoksa 1 haftada sadece 4 işlem tarzındaki rasyonel sayılar yapılabilir. Sınava daha çok var bence günde 1 saatini matematiğe ayırırsa 15-20 neti rahat bulur. Bu arada hangi şehirdesiniz kardesim?

Abi öncelikle ben şunu söyleyim. Bende lise sonum. Ablam hemşire. Abim öğretmen. Ben bu zamana kadar bunlardan hep bir ders aldım. Matematik temelim iyi değil. AMA KESİNLİKLE YANLIŞ ANLAMA NE SENİN NE DE KARDEŞİNİN KALBİNİ KIRMAK İSTEMEM. ABİ YAPIYORSA YA TS veya TM yapıp çıksın. Ben açık konuşuyum kendim için söylüyorum. Bunu abimde, ablamda söyledi. Bu işe önceden başlanılmayacaktı. Eskiden başlanacaktı. Ama rabbim inşallah kolaylık sağlar. İnşallah iyi kademelere gelir.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri