Mısır patlatma makinesi kullanan var mı ?

Mtkn58

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar merhaba yaz da yaklaştı artık ben her gün 1 film izlerim veya dizi geçen yıl 2-3 günde bir mısır patlattığım için annem de bıkmış artık kendin yaparsın bulaşığını da kendin yıkarsın demişti. Tabi yağı idi tuzu idi ortalık batıyor hele habire o yağlı tencereyi temizle insan canından oluyor ) Bende bu yüzden bir mısır patlatma makinesi almayı planladım. İnternet'te ki yorumlar bi acayip kimisi güzel kimisi kötü diyor aynı modele. Benim için önemli olan temizlik ve lezzet. Lezzeti bol temizliği kolay olmalı.
Sizce mısır patlama makineleri tencerede ki tadı veriyor mu ? Temizlikleri kolay mı ? Önerebileceğiniz bir model var mı ?

bi akrabamda yedim bende tuzsuz du patlama tadı aynı :) tuzuda az attkları için heralde

makinede yağlı tuzlu patlatıyor mu ? patlatıyorsa güzel olur tahminim, bende tuzsuzunu yemiştim tenceredekinin tadını vermiyor.

bi akrabamda yedim bende tuzsuz du patlama tadı aynı :) tuzuda az attkları için heralde
Makinenin içine yağ ve tuz atılıyor sanırsam bazı modellerde ama onlarda beni tencere gibi temizlikle uğraştıracaksa almamın pozitif bir tarafını göremedim.

Makinenin içine yağ ve tuz atılıyor sanırsam bazı modellerde ama onlarda beni tencere gibi temizlikle uğraştıracaksa almamın pozitif bir tarafını göremedim.
Bence bir tencere al onu sadece mısır patlatmada kullan aynı şey :) haftada 1 yıkarsın tadını alırsın :D

Bence bir tencere al onu sadece mısır patlatmada kullan aynı şey :) haftada 1 yıkarsın tadını alırsın :D
Yok hocam biraz titizimdir yağını bırakıp tekrar temizlemeden yeni mısır patlatamam temiz olacak tencere :) Merak ettiğim yağsız patlatılınca tadı nasıl oluyor. Yani hem sağlık açısından yararlı. Tuzunu da atarız kirletmez tuz önemli olan yağdan kurtulmak.

Yok hocam biraz titizimdir yağını bırakıp tekrar temizlemeden yeni mısır patlatamam temiz olacak tencere :) Merak ettiğim yağsız patlatılınca tadı nasıl oluyor. Yani hem sağlık açısından yararlı. Tuzunu da atarız kirletmez tuz önemli olan yağdan kurtulmak.
Titizsen ben hiç bulaşmım :)

Arkadaşlar yeni bir taktik buldum :) Gelen yorumlara göre güzel de oluyormuş. Ha ben uğraşmam ama uğraşacaklar için buyrun :)

Bunu mutlaka deneyin bağımlılık yapacaktır....

Mikrodalga Fırında Mısır Patlatmak..

Yanmaz fırın poşetine bir veya iki avuç mısır konur
içine sıvı yağ yada tereyağ ilave edilir tuz eklenir
poşetin ağzı bağlanır poşet yanlardan ufak şekilde delinir
mikrodalga fırına konur 2.5 Dakika yada 3 dakikaya ayarlanır
süre sonunda bir torba dolusu patlamış mısır elde edilir...

Not: Bu tarif Yağ ve tuz konmadan da yapılır.
yağsız ve tuzsuz istiyene 3 dakikada hazır..

75305017.jpg

12700502i.jpg

51757670.jpg

69529291.jpg

Bizde var. Diyet mısın gibi bişey :) yağsız tuzsuz. Makinanın haznesine yağ ve tuz koyarsan önce makinayı sonra evin elektrik tesisatını yakabilirsin :D ama yağsız olduğu için sağlığa zararı minimum diyebilirz. Öte yanda tadı pek tatminkar olmuyo söyleyim. Yeni modellerde yağlı tuzlu yapabilme özelliği varmı bilmiyorum. Ayrıca fön makinalarındaki ısıtma sistemine benzer bi sistemle çalıştığı için elektriğin canına geçiyo diyebilirm. Saygılar :cool:

edit: mikrodalgaya karşıyım ben :D ne ayak bi türlü çözemedim. içi ısınmıyo ama içindekileri ısıtıyo :confused:

Bizde var. Diyet mısın gibi bişey :) yağsız tuzsuz. Makinanın haznesine yağ ve tuz koyarsan önce makinayı sonra evin elektrik tesisatını yakabilirsin :D ama yağsız olduğu için sağlığa zararı minimum diyebilirz. Öte yanda tadı pek tatminkar olmuyo söyleyim. Yeni modellerde yağlı tuzlu yapabilme özelliği varmı bilmiyorum. Ayrıca fön makinalarındaki ısıtma sistemine benzer bi sistemle çalıştığı için elektriğin canına geçiyo diyebilirm. Saygılar :cool:
Yok hocam ya elektrik sıkıntısı olmaz. 1000 Watt mış sanırsam. 1000 watt/saat 40 kuruş falan. Zaten makine 5 dakika çalışıyor. 40/12(60/5) = 4 kuruş falan yakıyor yani :) Evet yağ ve tuz koyabildiğimiz modelleri varmış. Temizlikleri nasıl acaba. Neyse kullanan birileri bulunur umarım bu forumda =) Youtube ye bir inceleme videosu atar artık )

Arkadaşlar yeni bir taktik buldum :) Gelen yorumlara göre güzel de oluyormuş. Ha ben uğraşmam ama uğraşacaklar için buyrun :)

Bunu mutlaka deneyin bağımlılık yapacaktır....

Mikrodalga Fırında Mısır Patlatmak..

Yanmaz fırın poşetine bir veya iki avuç mısır konur
içine sıvı yağ yada tereyağ ilave edilir tuz eklenir
poşetin ağzı bağlanır poşet yanlardan ufak şekilde delinir
mikrodalga fırına konur 2.5 Dakika yada 3 dakikaya ayarlanır
süre sonunda bir torba dolusu patlamış mısır elde edilir...

Not: Bu tarif Yağ ve tuz konmadan da yapılır.
yağsız ve tuzsuz istiyene 3 dakikada hazır..

75305017.jpg

12700502i.jpg

51757670.jpg

69529291.jpg

Bu yöntem güzelmiş :D

Ben yemiştim yağsız gayette güzel.Tuzunuda kendin katarsın.

Mikrodalgada da ilk defa duydum denemek lazım

neden kimse şekerli patlamış mısır yemiyor ?
tuzlu yemekten bıkmıyormusunuz, belli zaman sonra saman gibi gelmeye başlıyor.

Teşekkürler arkadaşlar. Çok kullanışlı bir model tercih edeceğim. Hem yağlı-yağsız hem tuzlu-tuzsuz patlatabilen bir makine. Yağsız olursa ortalık batmaz. Temizlikle uğraşmam. Her mısır patlattığımda içimi bir burukluk kaplıyor kim uğraşacak gece gece temizlikle diye :)

mikrodalgada poşetle patlayan mısır iyi patlamıyor küçük kalıyor. Tencere en güzeli bizde makina vardı ama yağlı patlatmıyordu. O nedenle attım makinayı. Tencereye devam. Bulaşık makinası yıkıyor nasıl olsa.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri