Mobil Cihazlar da Reklam Sorunsalı

• Kullanıcı ilyas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

ilyas

Kayıtlı Üye
tableti bilmiyorum ama bazı arkadaşlar mobil izlenme de reklam çıktığını para kazanıldığını söylüyor ancak ben farklı androidler den videolara giriş yaptığım da reklam çıkmıyor. hayatım da hiç android telefon da reklam çıktığını da görmedim. ancak şöyle bir paradoks ortaya çıkıyor. şuan tablet ve mobil kullanımı pc ve laptoplardan daha yaygın yani youtube'un bu platformlardan para kazanmak istememesi mümkün olamaz. acaba bu platformlar da tıklama değil de izlenime mi para veriyor.

Reklam çıkıyor fakat adsense yansımıyor.

Benim görüşüm mobilin hilelerini engellemede sıkıntıları olabiliceği..

Tablet ve Telefonlarda reklam çıkıyor ama sallama rakamlar verecek olursam, PC'de %70 çıkıyorsa diğerlerinde %10-20 ancak çıkıyordur.
Normalde pc-tablette reklam dönüyor ama yok denecek kadar az.

mobil değil de 3g hatlar da bir sıkıntı olabilir mi, mesela almanya'nın 3g bağlantıların dan girilen mobil de reklam çıkabilir. sonuçta şuan türkiye de olan 3g hatlarını baz alarak reklam çıkmıyor diye biliyoruz ama peki diğer ülkeler de durum nedir ?

Ben misal spor yaparken yt den bi playlist açıyorum android telden, neredeyse çoğu şarkı arasında video önü reklam çıkıyor. Kurabiyeci'nin dediği gibi reklam çıkıyor ama adsenseye yansımıyor olabilir. Bu da saçma bir durum ama olabilir.

mutlaka para kazanılması gerek reklam çıkıyorsa ama istatistikler de sadece girilen cihazları görebiliyoruz hangi cihaz ne kadar para bıraktı göremiyoruz.

Ben misal spor yaparken yt den bi playlist açıyorum android telden, neredeyse çoğu şarkı arasında video önü reklam çıkıyor. Kurabiyeci'nin dediği gibi reklam çıkıyor ama adsenseye yansımıyor olabilir. Bu da saçma bir durum ama olabilir.

Video öncesi reklam çıkıyor çoğunlukla

iOS cihazlarda çıkmıyor. Android cihazların da sanırım yeni sürümlerinde çıkıyor, çoğunda çıkmıyor. Çıksaydı hepimizin evi arabası vardı şimdi. :)

iOS cihazlarda çıkmıyor. Android cihazların da sanırım yeni sürümlerinde çıkıyor, çoğunda çıkmıyor. Çıksaydı hepimizin evi arabası vardı şimdi. :)

Benim içeriğin %60-70 i mobil yansırsa hawaiide ki villamdan yazacağım size :D

yine de bir şeylerin kazanılması gerek söylediğim gibi pc den daha yaygın olan tablet ve mobil cihazlara karşı bir reklam politikası sergilememesi youtube açısından enayilik olur.

ilerleyen zamanlar da bu oran daha düşecek oyun oynamak konsollara, film seyretmek 3d led tv lere, internette gezinmek mobil ve tabletlere daha çok kayacak kalsa kalsa render gibi iş amaçlı uygulamalar pc ler de kalır. işte böyle yığılmanın olduğu bir cihaz'a reklam politikası uygulamaması düşünülemez. mutlaka para kazandırıyor olsa gerek.

1 milyon izlenmenin 215.000'i bilgisayar sadece bende. :D Oyun konsolundan bile 3000 kişi izlemiş :D Bilgisayara tepki olarak doğdu benim kategori.

var bu işte bir şey. mutlaka kazanılması gerek yüzde 50 60 izlenim mobilden, youtubun bu platformlara reklam politikası uygulamaması aklım hayalim almıyor. burada youtube jasusları varsa bana mantıklı bir izah yapsın.

iphone'da şu şekilde işliyor gördüğüm kadarıyla. orjinal youtube uygulamasını kullanırsanız video öncesi reklam çıkıyor ama video ortası reklam yok. küçücük ekranda çıkması da saçma olur zaten.

browser üzerinden video açarsanız reklam çıkmıyor. google'ın buna müdahale etme şansı yok zaten.

bir de youtube için özel harici uygulamalar var mesela tubex uygulaması. youtube videolarını bu uygulamadan da açabiliyorsunuz ama reklam çıkmıyor.

muhtemelen android ve windows phone için de bu şekilde işliyordur. youtube sadece kendi uygulamalarında reklam çıkartabiliyor.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri