Monitörümdeki Garip Sorun

IceMachine

Kayıtlı Üye
Merhabalar, monitörümde ara sıra garip yeşile benzer çizgiler belirmekteydi, son günlerde baya bir artış oldu bu sorun fakat sorun neyden kaynaklandığı hakkında hiçbir fikrim yok monitörün vga kablosunu değiştirdim yine aynı sorun devam ediyor. Kime sorsam bazıları ekran kartı bazıları monitörden kaynaklandığını söylemekte... Fakat ben ekran kartından olup olmadığını anlamak için laptop'daki görüntüyü monitöre aktardım laptopda ekran düzgün gözükürken monitörde hala aynı sorun devam etmekteydi. Sorun her zaman olmuyor ama ara sıra oluyor baya gözümü alıyor ekrana bakmak bile istemiyorum. Sorunun resmi aşağıda resim olarak koydum, yardımlarınızı bekliyorum.

2vb430.jpg

hocam kuzenımde böyle oldu arkadaki ledleri mi ne patlamış değiştirdiler sonra bi bilgisayarcıya göstert istersen

konuyu donanım habere ac cevap bulamassan

kablosu bozulmustur benım monıtordede boyle oldu

VGA kablosunu değiştirdim sorun hala devam etmekte hocam.

hocam kuzenımde böyle oldu arkadaki ledleri mi ne patlamış değiştirdiler sonra bi bilgisayarcıya göstert istersen

Hocam bilgisayarı alalı baya oldu monitörle birlikte aldım monitörden ise yeni bir monitör alıcam tamir yapmamıza gerek yok yani.

konuyu donanım habere ac cevap bulamassan

Teşekkürler öneriniz için.

Merhabalar, monitörümde ara sıra garip yeşile benzer çizgiler belirmekteydi, son günlerde baya bir artış oldu bu sorun fakat sorun neyden kaynaklandığı hakkında hiçbir fikrim yok monitörün vga kablosunu değiştirdim yine aynı sorun devam ediyor. Kime sorsam bazıları ekran kartı bazıları monitörden kaynaklandığını söylemekte... Fakat ben ekran kartından olup olmadığını anlamak için laptop'daki görüntüyü monitöre aktardım laptopda ekran düzgün gözükürken monitörde hala aynı sorun devam etmekteydi. Sorun her zaman olmuyor ama ara sıra oluyor baya gözümü alıyor ekrana bakmak bile istemiyorum. Sorunun resmi aşağıda resim olarak koydum, yardımlarınızı bekliyorum.

2vb430.jpg

bu sorunun aynısı bende olmuştu 1 hafta falan böyle dayandım ha geçer ha geçer diye ama geçmedi gözlerimide berbat etmişti bu arada..Sonra monitörden kasaya bağlanan mavi kablodan kaynaklı olduğunu anladım onu değiştirdim düzeldi.

Çok anlamam donanımdan ama belli ki ekran kartından değil, kabloyu da değiştiyseniz mönitör hakkın rahmetine kavuşmak üzere olabilir :) Biraz daha araştırıp yeni mönitör almanız gerek gibi sanki.

bu sorunun aynısı bende olmuştu 1 hafta falan böyle dayandım ha geçer ha geçer diye ama geçmedi gözlerimide berbat etmişti bu arada..Sonra monitörden kasaya bağlanan mavi kablodan kaynaklı olduğunu anladım onu değiştirdim düzeldi.

VGA kablosundan bahsediyorsunuz hocam değiştirdim yeni bir tane aldım ama sorun devam ediyor, başta bende öyle dedim ama olmadı ne yazık ki.

VGA kablosundan bahsediyorsunuz hocam değiştirdim yeni bir tane aldım ama sorun devam ediyor, başta bende öyle dedim ama olmadı ne yazık ki.

he evet değiştirmişsin onu görmedim. Ama bununda kalitelisi ve dandiği var.

Değiştirdikten sonra aynı sorun aynen mi devam ediyor yoksa renk mi bozuldu?

bencede dh yardımcı olurlar hocam benım monıtorde vga kablosunu degıstırınce duzeldır sorun

he evet değiştirmişsin onu görmedim. Ama bununda kalitelisi ve dandiği var.

Değiştirdikten sonra aynı sorun aynen mi devam ediyor yoksa renk mi bozuldu?

Değiştirmeden sorun devam ediyordu hocam değiştirdim yine devam ediyor.

Vga monitör kullanma eskimiş zaten at çöpe gitsin.

Hocam haklısın ama tam sorunun kaynağını bulayım emin olayım öyle eğer öyle ise bunu almayı planlıyorum.

http://www.teknosa.com/urunler/110015292/lg-24mt45d-siyah-hd-led-lcdmonitor-tv

Değiştirmeden sorun devam ediyordu hocam değiştirdim yine devam ediyor.

Hocam haklısın ama tam sorunun kaynağını bulayım emin olayım öyle eğer öyle ise bunu almayı planlıyorum.

LG 24MT45D SİYAH HD LED LCD/MONİTÖR TV - Teknosa

1-Ekran kartındaki kapasitörlere bak.Şişkinlik varmı eğer varsa ondan kaynaklanıyor olabilir.(Aynısı monitör içinde geçerli.Tabi monitörü sökeyim deme :D)

2-Eski usul dene birde ekrana sağlı sollu 2-3 kere vur :D :D Belki düzelir :D

1-Ekran kartındaki kapasitörlere bak.Şişkinlik varmı eğer varsa ondan kaynaklanıyor olabilir.(Aynısı monitör içinde geçerli.Tabi monitörü sökeyim deme :D)

2-Eski usul dene birde ekrana sağlı sollu 2-3 kere vur :D :D Belki düzelir :D

Hocam "Kime sorsam bazıları ekran kartı bazıları monitörden kaynaklandığını söylemekte... Fakat ben ekran kartından olup olmadığını anlamak için laptop'daki görüntüyü monitöre aktardım laptopda ekran düzgün gözükürken monitörde hala aynı sorun devam etmekteydi." dedim fark ederseniz yani ekran kartınıda alalı fazla olmadı vatandan aldım.

Model bu

Asus Gtx650Ti Boost Directcu2 O.C Gddr5 2Gb 192Bit Nvidia Geforce Dx11.1 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

2. Denedim hocam olmuyor yani.

Hocam "Kime sorsam bazıları ekran kartı bazıları monitörden kaynaklandığını söylemekte... Fakat ben ekran kartından olup olmadığını anlamak için laptop'daki görüntüyü monitöre aktardım laptopda ekran düzgün gözükürken monitörde hala aynı sorun devam etmekteydi." dedim fark ederseniz yani ekran kartınıda alalı fazla olmadı vatandan aldım.

Model bu

Asus Gtx650Ti Boost Directcu2 O.C Gddr5 2Gb 192Bit Nvidia Geforce Dx11.1 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

2. Denedim hocam olmuyor yani.

Demekki sorun monitörde onada tek başına birşey yapamayacağına göre ya bilgisayarcıya götürüp yaptıracaksın yada yenisini alacaksın.Bence yenisi al :D

Hocam ilk mesajımda belirttiğim üzere laptop ilede denedim vga ile görüntüyü monitöre aktardım laptopda sorun yoktu ama monitörde sorun devam etmekteydi.

o zaman ekran kartında sorun var.Benim bundan 1 hafta önce ekran kartım bozuldu.Bu şekil renkte değildi fakat mavi bir şerit çıkıyordu ekranda sonra reset atıyordu bilgisayar.Ekran kartını çıkarıp onboard ekran kartıyla dene bilgisayarı.aynı sorun devam ederse bilgisayarda sorun vardır.

ODEL kardeşim bilgisayardan anladıgın yok galiba ekran kartı diyorsun arkadaşın belirttiği gibi labtobu bağlıyorum diyor ekran aynısı oluyor diyor ekran kartında sorun olucagını zannetmiyorum monitörün ömrü bitmeye yaklaşmıştır...

o zaman ekran kartında sorun var.Benim bundan 1 hafta önce ekran kartım bozuldu.Bu şekil renkte değildi fakat mavi bir şerit çıkıyordu ekranda sonra reset atıyordu bilgisayar.Ekran kartını çıkarıp onboard ekran kartıyla dene bilgisayarı.aynı sorun devam ederse bilgisayarda sorun vardır.

Hocam yanlış mı anlattım demişsin ya monitörü başka pcde dene diye denedim zaten laptop ile denedim laptop görüntüsünü monitöre aktardım sorun devam ediyordu ama laptopda görüntü düzgündü yani.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri