Monster Windows 10 Fan Sesi Bitiriyor Beni!

BöcekBaşı

Kayıtlı Üye
Web sitesi
cintakvimi.com.tr
Arkadaşlar pc ye Windows 10 u kurdum ama bilgisayarın fanı hiç susmuyor marka monster bu durumdan anlayan arkadaş var mı?8.1 de hiç sorun yoktu.

monster msi arasında kalmıştım msi bunun için seçtim zaten.. işlemci kullanımı fazla mı kontrol ettiniz mi ?

Icinde bi toz temizligi yapin kuru kompresorle bak nasil kesiliyor sesi. 4 adet 16'lik 1 tane pipe islemci sogutu ve 3 adet stock fani var kasanin. Ucak ucuruyor musum gibi ses yapiyodu. Aldim kompresoru bi sikintim havayi. Ne toz kaldi ne ses. Su an 40 db civari ses var o da duyulmuyor neredeyse. Temizlik sart.

görev yöneticisinden bakabilirsiniz hocam işlemci kullanımına.

Görev Yöneticisi'ni açma

yada alt bara sağ tıklayıp açıp bakabilirsiniz orda çok işlemci kullanan programlar olabilir..

Screenshot by Lightshot
Screenshot by Lightshot
durum bunlar hocam

Birde hocam mesela chrome açınca çok sönük sanki renkler neden olabilir aşağıdaki gibi.
Screenshot by Lightshot

---------- Spam Engelliyici 18:15 ---------- Önceki Mesaj 18:14 ----------

Icinde bi toz temizligi yapin kuru kompresorle bak nasil kesiliyor sesi. 4 adet 16'lik 1 tane pipe islemci sogutu ve 3 adet stock fani var kasanin. Ucak ucuruyor musum gibi ses yapiyodu. Aldim kompresoru bi sikintim havayi. Ne toz kaldi ne ses. Su an 40 db civari ses var o da duyulmuyor neredeyse. Temizlik sart.
Hocam sorun Windows 10 kurduktan sonra ortaya çıktı

Screenshot by Lightshot
Screenshot by Lightshot
durum bunlar hocam

Birde hocam mesela chrome açınca çok sönük sanki renkler neden olabilir aşağıdaki gibi.
Screenshot by Lightshot

---------- Spam Engelliyici 18:15 ---------- Önceki Mesaj 18:14 ----------

Hocam sorun Windows 10 kurduktan sonra ortaya çıktı
pek işlemci kullanımı yok gibi genel toplamı yukardan almamışsın ama çok yok sanırım bi temizlik şart yukarda ki arkadaşın dediği gibi virüs bulaşmamıştır sanırım yeni kurmuşsunuz diyeceklerim bunlar fan işlemci soğutmak için çalışır zaten işlem kullanımı sıkıntı yoksa programlar uyumsuz da olabilir windows 10 bilemiyorum hocam görmeden :) sadece chrome da mı oluyo yandex opera falan denedin mi hocam burdan pek anlaşılmıyor ama ekran kartı güncellemeyi deneyin bi de hocam.

bende de monster var çok fazla fan sesi vardı açtırıp temizlettim termal ped taktırdım şimdi sıkıntı yok. bu arada fan temizliği ve macun değişimi için kasayı açmak garantiyi bozmaz dedi monster müşteri hizmetleri.

pek işlemci kullanımı yok gibi genel toplamı yukardan almamışsın ama çok yok sanırım bi temizlik şart yukarda ki arkadaşın dediği gibi virüs bulaşmamıştır sanırım yeni kurmuşsunuz diyeceklerim bunlar fan işlemci soğutmak için çalışır zaten işlem kullanımı sıkıntı yoksa programlar uyumsuz da olabilir windows 10 bilemiyorum hocam görmeden :) sadece chrome da mı oluyo yandex opera falan denedin mi hocam burdan pek anlaşılmıyor ama ekran kartı güncellemeyi deneyin bi de hocam.
Hocam windows 10 driverlerı indirdim şimdi biraz düzeldi yeni yeni programları indiriyorum bakalım.

2 secenek var.

1) anakartinin control center i varsa kur ve fanlari manuel yonet. Kac derecede kac rpm'e cikiyo bak. Eger soyledigim gibi dusuk isida yuksek devinirlik varsa tozdan.

2) Sistem bostayken ses yapmiyosa, islemcinin termal macununun degismesi gerek.
Hocam bu control center i nereden kurucaz acaba?SAdece internete girmek için kullanıyorum pc yi.

bende de monster var çok fazla fan sesi vardı açtırıp temizlettim termal ped taktırdım şimdi sıkıntı yok. bu arada fan temizliği ve macun değişimi için kasayı açmak garantiyi bozmaz dedi monster müşteri hizmetleri.

Bulunduğum yerde açtırma şansım hiç yok hocam bunu servise göndersek onlar yapmaz mı acaba?

düzenli temizlik yapman gerek
Bi ara temizleteyim gene de bakalım.

Şuanlık düzeldi gibi biraz gibi bakalım.

[MENTION=13407]marcustanley[/MENTION] hocam bu pc ilk açıldığında dosya gezgini de açılıyor kapatmayı bir türlü bulamadım nerede acaba?
Ayrıca gene susmuyor fan :D.Açılışta fan sesi yüksek.

Adam monsterda ki fan sesi yüzünden gidip msi almış. Araştırmacılığın, titizliğin bu kadarı. Helal valla.

Kalitesiz kamerasından başka bir sorunum olmadı 1.5 yıl oldu herhalde alalı.

hocam servis yapmaz mı 3-4 gün içinde yapıp göndeririz demişlerdi bana ve dışarıya göre daha iyi sonuçlar elde ediyoruz işlemci sıcaklığının düşüklüğü bakımından dediler adamlar baya ilgili konuda.

bende msı ve monster arasında kaldım hocam ödeme gleirse düşünüyorum nasıl memnunmusun msı dan ?

sıkıntı yok 1.5 sene falan oldu usta maşallahı var şimdilik :)

---------- Spam Engelliyici 00:13 ---------- Önceki Mesaj 00:11 ----------

[MENTION=13407]marcustanley[/MENTION] hocam bu pc ilk açıldığında dosya gezgini de açılıyor kapatmayı bir türlü bulamadım nerede acaba?
Ayrıca gene susmuyor fan :D.Açılışta fan sesi yüksek.

dosya gezgini windows kendisine ait diye biliyorum çalışması lazım zaten :) valla hocam bilemiyorum görmeden fiziksel sorun da başlamış olabilir fanla alakalı belki de windows 10 denk geldi :)

bios üzerinden kontrol lazım belki haddinden fazla çalışıyordur.. belli olmaz belkide windows 10 makinanı fazla yoruyordur ve bundan kaynaklı fazla çalışma işlemi oluyor olabilir.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri