Motor Gücü mü Beygir mi ?

EaglePaw

Kayıtlı Üye
Örneğin 1.6 motor 160 beygir bi arabamı, yoksa 2.0 motor 145 beygir bi arabamı? Sebebini de yazarsanız sevinirim beygir ve motor gücü kafamı kurcalıyor açıkçası google deki konular eski olduğu için yeni konu açtım :)

Hocam bunu ne icin sorduguna bagli. Hiz mi? Serilik mi? Yakit tuketimi mi ?

Sana soyle bir cevap vereyim. Aradigini bilmiyorum ama kesinlikle 1.6 motor 160 beygir. 2.0 motor ile arasinda dunyalar yok. 1.6 olsun mtv si az olsun :)

Ben 1.6 leon kullaniyorum 145 beygir dizel. Yakit 6.6

Hocam bunu ne icin sorduguna bagli. Hiz mi? Serilik mi? Yakit tuketimi mi ?

Sana soyle bir cevap vereyim. Aradigini bilmiyorum ama kesinlikle 1.6 motor 160 beygir. 2.0 motor ile arasinda dunyalar yok. 1.6 olsun mtv si az olsun :)

Ben 1.6 leon kullaniyorum 145 beygir dizel. Yakit 6.6
Araç almak için sormuyorum biraz araştırdım kafam karıştı anladığım kadarıyla şöyle oluyor;
Hız istersen beygir güç istersen motor

kardeşim 1.6yı geçmeyek şekilde istedigini al kasayı kaldırıyomu diye bak
2.0 tdi arabalar var 125 beygir kasayı kaldırmıyo hem vergi fazla veriyo hemde mazot fazla yakıyo
2.0 tdi araca 150-160 arası beygir gider

bende leon var 140-150hp 1.4tsi ideal bence

Valla hocam motor gücü zaten beygir oluyor yanlış bilmiyorsam :D Motorun litresi büyüklüğü oluyor o 2.0. Mesela şöyle örnek vereyim, S63 mercedes. Eskilerinde 6+bin küsür motor vardı 500-600 beygir guc alıyolardı, Fakat yenilerinde 4.4 çift turbolu sistem var ve gücü eskilerine daha fazla alıyorlar ve arttırılabilir oluyor programlarla. Artık sistem motor litresi küçük, beygir gücü yüksek olan arabalar. Sakin kullanımlarda daha az yakar hem düşük hacimli motorlar.

Aslında yıl da önemli.
atıyorum... 2017 model 1,2 motor....2010 model motor... yeni model daha az yakıyor, daha çok güçlü, daha sorunsuz çalışıyor...
...
1,2 motor 2017 .....1,4 model 2005 model sorarsan 1,2 motor derim... hem ekonomik, hem yeni teknolojı hemde daha az yakıt demek oluyo... yaş da önemli...

motor hacmiyle sadece vergiyi hesaplayabilirsin
beygirle hızlanmayı
tork ile güç,çekiş gücünü

Aslında yıl da önemli.
atıyorum... 2017 model 1,2 motor....2010 model motor... yeni model daha az yakıyor, daha çok güçlü, daha sorunsuz çalışıyor...
...
1,2 motor 2017 .....1,4 model 2005 model sorarsan 1,2 motor derim... hem ekonomik, hem yeni teknolojı hemde daha az yakıt demek oluyo... yaş da önemli...

Aynı model aynı araba olarak düşünürsek 2013 model araba için peki :)

---------- Spam Engelliyici 20:39 ---------- Önceki Mesaj 20:38 ----------

motor hacmiyle sadece vergiyi hesaplayabilirsin
beygirle hızlanmayı
tork ile güç,çekiş gücünü

Mesela şunu da merak ediyorum 2.0 motor var beygir 130 o beygir o arabayı zor kaldırmaz mi onun yerine 1.6 motor 150 beygir daha mantıklı değil mi

Aynı model aynı araba olarak düşünürsek 2013 model araba için peki :)

---------- Spam Engelliyici 20:39 ---------- Önceki Mesaj 20:38 ----------

Mesela şunu da merak ediyorum 2.0 motor var beygir 130 o beygir o arabayı zor kaldırmaz mi onun yerine 1.6 motor 150 beygir daha mantıklı değil mi

beygire fazla takılmayın hocam, ne aradıgınızı bilsem ona göre yazarım

son soruna cevabım yakıt az yaksın diye alt model motor derim... benzinli ise yani :D 1,6 - 2,0 arsı tercihim 1,6 olurdu. yakıt önemli... rendımanı okadar hissetmezsin yıkuşlu yollarda çok gezmez isen. aracı tek ve 2 kişi kullanırsan içi boş yani 1,6 motor seç derim.. dizel ise 1,6 daha iyi 5 yıl sonra garantıler genelde biter araçlarda.. dizel motor daha pahalı olur tamir vb... masraflı.. gerçi kaç km de araçlar oda önemli... hatt araç marksaı önemlidir... bmw attım 1 milyon km yapar..dandik motor attım 500 binde arızalar çıkartır vb.. vb... sorunuz cevabı için detaylı bilgiler gerekli yani..

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri