Motor Kazası

KemalAslan

Kayıtlı Üye
Arkadaşar Kısa Zaman Önce Motorla Kaza Yaptım Yeşil Işıktan Geçerken Talih YOldan Kırmızı ışıkta hatalı çıkış yaparak aracın teki bana çarpıp kaçtı ve kazanın olduğu yerdede 2 tane mobese var ve çarpan aracı polisler bulamadı

ve motorda ciddi hasar oluştu hatta pert oldu peki bundan sonra ne yapabilirim
polisler çarpan şahısı bulamadık deyip geçiştirdiler tamda mobesenin altında olan bir kaza sonuçta. benim sorumda şu bu devlet vatandaşın en ufak bir açığını bulduunda cezayı kitliyor peki bu devlete biz vergi ödüyorsak o mobese nasıl bozuk olur ne motoru yatıra bildim nede bana çarpan haysiyetsiz şerfsizi bulabildim.sizce ne yapılması gerekir.

Öncelikle çok çok geçmiş olsun üstad, çevrede kamera vs yokmu?

kaza

olmazmı kaza akşam olduğu için çarpan aracın pikası gözükmüyor

kaza

işin içinde ne oldugunu bilsem bütün kaza tutanakları var elimde hastane raporlarıda mevcut

karşı tarafa ulaşılamıyorsa kamera görüntülerinden vs zaten bulunamaz adam gelip ben kaza yaptım demedikten sonra değil mi?
tam olarak sorun nedir?

polisler mobese bozuk diyor sıkıntı bu işte bana koyanda bu. bugün gideyim mobeseler inceleniyormu diye sorayım mobeseler bozuk diyorlar böyle iş mi olur isyan ettim yemin ediyorum

Geçmiş olsun, yapmanız gereken polislerin umursamasını sağlamak. O nu nasıl yaparsınız bilmiyorum tanıdık falan varsa belki. İsteseler bulurlar çünkü karşı araçta hasarlıdır büyük bir ihtimal. Umarım en az zararla atlatırsınız.

edit:bu işin peşini bırakma bence ne demek mobeseler bozuk. süs diye mi var orda. polisler uğraşmamak için diyor olabilir.

beni sıkan ihmalsizlik allaha şükür kötü birşey olmadı ama başkasına da olabilirdi bu yada şuanda bile başkası benim düştüğüm duruma düşmüş olabilir bodrum gibi biryerde mobeselerin bozuk olması bana saçma geliyor.

polisler mobese bozuk diyor sıkıntı bu işte bana koyanda bu. bugün gideyim mobeseler inceleniyormu diye sorayım mobeseler bozuk diyorlar böyle iş mi olur isyan ettim yemin ediyorum

eğer mobeseler bozuk diyorlar ve sen buna inanmıyorsan dilekçe yaz hangi karakol senin tahkikatına baktıysa ve onlarda sana resmi olarak cevap versinler..

Yani sözlü olarak seni sallayabilirler ama resmi başvuruna bunu yapamazlar.
Dilekçene de .... tarihinde ... saatinde şurada kaza yaptım ve burada bulunan MOBESE kamera görüntülerinin tarafıma verilmesini istiyorum şeklinde yaz..

Eğer karakol derseki bizden isteme MOBESE birimimize başvur derlerse "ben yine de size veriyorum dilekçemi bu dilekçeme o zaman o şekilde cevap verin" dersin..

bu ülkede resmi olarak talepte bulunmazsan genelde sallarlar.. karakol MOBESE'den talep edecektir

ayrıca ek bilgi olarak;
Maddi hasarlı trafik kazalarında suç oluşmuyor yani kimse ceza almaz dosya takipsizlik kararıyla kapatılır.. bir tek yaralamalı trafik kazası olursa taksirle yaralama suçundan eğer yaralanan kişi şikayetçi olursa dava açılır..
yani sadece maddi hasar varsa dosya kapanır
yaralanma varsa sadece yaralanmayla ilgili dava açılır maddi hasardan dolayı ek takipsizlik verilir

Son düzenleme:
bilgilendirmeler için teşekürler bimere mesaj attım bakalım cevap nasıl olucak

Dükkan önün de duran arabama çarptı kaçtı biri bir iki kamera var dı yalnız olay akşam saatin de olduğu için hiç bir şey yapılamadı. İl Emniyet müdürlüğe gidip olayı anlatabilirsin ya da senin olaya bakan polisler hakkın da şikayetci de olabilirsin.

Arkadaşar Kısa Zaman Önce Motorla Kaza Yaptım Yeşil Işıktan Geçerken Talih YOldan Kırmızı ışıkta hatalı çıkış yaparak aracın teki bana çarpıp kaçtı ve kazanın olduğu yerdede 2 tane mobese var ve çarpan aracı polisler bulamadı

ve motorda ciddi hasar oluştu hatta pert oldu peki bundan sonra ne yapabilirim
polisler çarpan şahısı bulamadık deyip geçiştirdiler tamda mobesenin altında olan bir kaza sonuçta. benim sorumda şu bu devlet vatandaşın en ufak bir açığını bulduunda cezayı kitliyor peki bu devlete biz vergi ödüyorsak o mobese nasıl bozuk olur ne motoru yatıra bildim nede bana çarpan haysiyetsiz şerfsizi bulabildim.sizce ne yapılması gerekir.

şüpheniz varsa savçılığa yazın eğer kamera görüntüleri varsa savçılık işi halleder dilekçeye koskocam obese var ula nasıl kaydetmemiş diyin :rolleyes:

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri