Motor Önerisi ?

samet142

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar youtubedan bir miktar birikmiş param var allaha şükür yaşım 17[bunu sıkıntı yapacak kişiler konuya hiç bulaşmassa sevinirim:)
Motor tutkusu başladı şu 2-3 gündür acaip videoları izliyorum felan deli gibi bir tutku var bugünde biraz kullandım arabadan bildiğim için vitesli motor kolay gibime geldi ben de başlangıç için motor arıyorum herkes Honda CBR125r'yi önerdi siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ?
Ehliyet almak kolay mı ? Motor işi kolay mı ? Ne önerirsiniz fiyat olarak bütcem 6000-8000 arası bu işe ayıracağım bütçe var herşeyiyle birlikte.

Bendede tutku vardı , mondial 150 KT aldım başlangıc için 1 ay oldu daha dün ilk defa düştüm motosikletten 4,5 metre yerde sürüklendim sıyrıklarla atlattım olayı allaha şükür.Belli ki sende heveslisin çok dikkat et üstüne çıkınca hız yapayım deme bi anda oluyor ne oluyorsa anlamassın bile , yorumumuda yanlış anlama hevesini kırmak istemedim sadece dikkatli olman için yazdım.

1 sene daha bekleyip, biraz daha para biriktirip güzel bir araba alabilirsin. Şuan Türkiye'de motorlular adam yerine koyulmuyor diğer araçlar tarafından ve motorla yapılan kazalar arabalara göre çok daha ağır sonuçlar ortaya çıkarıyor. Tabiki zevkler ve renkler tartışılmaz, bu benim görüşüm.

Motor 2-3 gundur aklindaysa heves gecicidir ama basliycaksan kucuk cc yle basla alis motora trafikteki olaylara alismadan yuksek cc alma altindan kayiyo motor

1000-2000 arasını özel kıyafetlere ayır da , hayatta kalma şansın olsun

Bendede tutku vardı , mondial 150 KT aldım başlangıc için 1 ay oldu daha dün ilk defa düştüm motosikletten 4,5 metre yerde sürüklendim sıyrıklarla atlattım olayı allaha şükür.Belli ki sende heveslisin çok dikkat et üstüne çıkınca hız yapayım deme bi anda oluyor ne oluyorsa anlamassın bile , yorumumuda yanlış anlama hevesini kırmak istemedim sadece dikkatli olman için yazdım.

Tabiki hocam canımı yolda bulmadım full ekipman takmadan yola çıkmam zaten kesinlikle öküz çok dışarda hele motor sürmek gerçekten zor iş hayalet gibi olduğun için trafikde dikaktli olmak lazım amaç vasıta olarak kullanmak pek hız olarak tutkum yok.

---------- Spam Engelliyici 00:14 ---------- Önceki Mesaj 00:13 ----------

1000-2000 arasını özel kıyafetlere ayır da , hayatta kalma şansın olsun

Tabiki abi dediğim gibi hız amacım değil zaten ama kesinlikle güvenlik en üst seviyede olmalı.

Yamaha YBR 125cc ideal bence, bende almayı planlıyorum ve YBR'yi kafaya koydum hem az yakıyo hem sıkıntı çıkarmıyor. Sıfır alırsan sıkıntı yok fakat ikinci el alırsan kurye motoru olmamasına dikkat et. Yeni başlayanlar için commuter tarzı tavsiye ediliyor CBR tarzı racing tarzı motorla başlamanı önermem pek.

Hocam bendeki bu CBR 900 Fireblade,,,Büyük dersen 600 lük olanida güzeldir

Son düzenleme:
Öncelikle motor tutkusu 1 2 günde olmaz. Geçici bir heves olabilir o yüzden hemen karar verme. Öncelikle arkadaşında dediği gibi en az 2000 tl kask ve korunma kıyafetlerine ayır. Başlangıç motoru 250 cc geçmesi diğerlerinin kontrolü zordur alışma ister. Hele 600 lük cross direk kendini uçurumdan at daha iyi. Bu arada benimde küçüklüğümden beri motor tutkum var yaklaşık 14 senedir. Umarım hevesiniz geçici değildir. Herkes anlamaz zaten bu tutkuyu

ilk defa motor kullanacaksan cbr 125 yinede fazla gelir. ilk etapta olayı kavramak amacıyla ybr 125 almanı tavsiye ederim. Hiç bilmiyorum diyorsan 100 bir tane al olayı çöz büyütürsün sonra motoru

3-4 sene motor kullandım geçmişte nekadar pro olursan ol kaza kaçınılmaz oluyor sana önerim hiç motor kullanmaman olur illada alıcam kullanıcam dersen scooter tarzı bişey al sağlam bi kask ve kıyaterleri kesinlikle al defalarca motordan düşen biri olarak asla hız yapma motorda kaporta sensin arabayla mükayese edilemez düşün 100km hızla kaza yaptıgım zaman vücütün ne hale geliyor seni elbet korkutmak istemem ama motor sikletin gerçekleri bunlar tavsiyem kafaya taktıysan scooter alıp max 60-70km arasnda kullanman olacak

motor yuzun den tam 10 ay yattım sen ne kadar iyi kullanırsan kullan trafikte senin ustune ustune suruyor adamalar seni vasıtadan saymıyorlar ben alma derim belli çok hevesin var. benimde hala var ama 10 ay tavana bakmak çok zor git araba al derim

Önce koruma ekipmanlarını al, kalan parayla motor al

Arkadaşlar youtubedan bir miktar birikmiş param var allaha şükür yaşım 17[bunu sıkıntı yapacak kişiler konuya hiç bulaşmassa sevinirim:)
Motor tutkusu başladı şu 2-3 gündür acaip videoları izliyorum felan deli gibi bir tutku var bugünde biraz kullandım arabadan bildiğim için vitesli motor kolay gibime geldi ben de başlangıç için motor arıyorum herkes Honda CBR125r'yi önerdi siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ?
Ehliyet almak kolay mı ? Motor işi kolay mı ? Ne önerirsiniz fiyat olarak bütcem 6000-8000 arası bu işe ayıracağım bütçe var herşeyiyle birlikte.

yerli mali baya cüsseli motor resme aldanma 7k cıvarı taksit imkanları var sanırım
urun_resim.png

mondial mcx 150 al.
düşsen kalksanda tamiri ucuz.
iyice öğrenince japon motoruna geçersin.

ama neye binersen bin ekipman şart. mont kask eldiven dizlik

Bence önce 2. el bir scooter al bin öğren. Daha sonra vitesli bir modele geçersin.

600 lük diyen aklı evvellere bakma. cesedini asfalttan spatulayla kazirlar

Valla az tırstım gibi oldum ama gerek duruşu gerek çoğu kişinin başlangıç motoru olarak seçmesi nedeniyle CBR125i alcak gibiyim 1000 lira kadar da ekipmana ayıracağım..

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri