Mükellef.co hakkında bilgi

ayarlarizya

Kayıtlı Üye
Malum son zamanlar bu vergilendirme olayı herkesin canını sıkmış duruyor. Aylık güzel bir gelir elde etsek de hiç sevinemiyorum ilerde karşıma sorunlar çıkacağı için.

Şahıs şirketi açılması gerekiyormuş ve bir ton vergi verilmesi de cabası.. İnternetten araştırma yaptığımda Mukellef.co diye bir site var oradan direkt şahıs şirketi oluşturup hiç vergi dairesi vs gibi yerlere gitmenize gerek kalmıyormuş. İstedikleri rakam 220 tl + KDV oluyor.

Daha önce bu sistemi kullanan var mı?

Ben de merak ediyorum adamlar baya iddialı bu konuda nasıl olacak bilmiyorum takipteyim.

Bence çevrenizdeki musabeciye anlaşın.

Hem en fazla 150 gibi ücretle çalışırsınız.
Ilk kez firma kuruyorsaniz uzunca süre kafanızdaki sorulari ofisine gidip sorabilirsiniz.
Fazla gider gösterme konusunda yardımcı olurlar.
Belki dersin bunlar bizim işten anlarlar daha iyi düşüncesi olmasın mantık aynı.

Ayrıca güzel kazanç değil aylık 300 lira da kazinilsa vergisini vermek zorundasınız.

Son düzenleme:
r10da üyeligi var bunların,hakkındada biçok konuya denk geldim.öneri gibi algılamayın,kullanmadım ama kullananlar memnun gördügüm kadarıyla.bunlarla ilgili r10daki konulara bakman daha iyi olur bence.orada hem kendileri hem kullananlar var yani.

Ben muhasebeci aracılığıyla kurdum 150 lira veriyorum kafam rahat evet vergi çok çıkıyor ama 29 yaş altı için bağkur ödemesi 1 sene yok 3 sene de gelir vergisi 75 bine kadar kadar muaf sgk'yı dışarıdan halledersen bağkur ödemesi hiç çıkmaz baya güzel olur yoksa her ay 1000 TL ödeme çıkacak sıkıntılı oluyor.

Mükellef.co kullanıyorum genel olarak memnunum. Muhasebeci ile whatsapp olsun arama olsun rahat iletişim kurabiliyorum.

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim, bir 3 sorum daha olacak bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim..

1- 26 yaşında olduğum için 75.000 TL'ye kadar gelir vergisinden muaf oluyormuşum. Ayda 5 - 6 bin TL bandında kazanan birisi ayda şahıs şirketi giderleri olarak ortalama ne kadar öder?

2- Youtube ile ilgilenirken aynı zamanda KPSS çalışıyorum varsayalım ki atandım şirketim devam edebilir mi?

3- İstediğim anda hiçbir şart göstermeksizin şahıs şirketini kapatabilir miyim?

1. Gelir vergisi yok, bağkur yok, %18 kdv öder türkçe çalışmıyorsa onu da ödemez. Türkçe olsa bile muhasebecin gider gösterirse daha az öder.
2. Edemez
3. Borcu yoksa sıkıntı yok anında kapatılır.

1. Gelir vergisi yok, bağkur yok, %18 kdv öder türkçe çalışmıyorsa onu da ödemez. Türkçe olsa bile muhasebecin gider gösterirse daha az öder.
2. Edemez

Memur olan biri 2. Bir ek gelir elde edemez doğru mu?

Memur olan biri 2. Bir ek gelir elde edemez doğru mu?

Ek gelir elde edebilir ama 657 sayili Kanunun 28. maddesinde ; "Memurlar Türk Ticaret Kanununa göre(Tacir) veya (Esnaf) sayilmalarini gerektirecek bir faaliyette bulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil veya ticari vekil veya kollektif sirketlerde ortak veya komandit sirkette komandite ortak olamazlar. Yani şirket kuramazlar.

2. Edemez

Hocam borcu yoksa kapatılır sıkıntı olmaz demişsiniz de, borçdan kastım mesela örnek veriyorum geçmiş döneme ait bu Youtube vergi borcunu çıkardılar (şuan öyle bir şey yok da) öyle bir şey çıkartırlarsa kapatamaz mıyım

Yukardaki arkadaşın dediği gibi yakınındaki mali muşavirle çalışırsan Türkçe olsa bile muhasebecin gider gösterirse daha az ödersin. Ama böyle ortamlarda sana yardımcı olmazlar.

Zaten bir mali muşavir ile çalıştıgında bu tür yerlerin aynı olduğunu anlarsın. Senin muhasebicinin bu işlerden anlamısına gerek olmadıgını görürsün.

Ayrca 225 250 lira çok fazla. Diğer esnaflar gibi iş yükümüzde yok. gelir ve giderleri ayda toplam 8 10 parça çıkar.

Hocam borcu yoksa kapatılır sıkıntı olmaz demişsiniz de, borçdan kastım mesela örnek veriyorum geçmiş döneme ait bu Youtube vergi borcunu çıkardılar (şuan öyle bir şey yok da) öyle bir şey çıkartırlarsa kapatamaz mıyım

kapatılacağı zaman borcun hesaplanır ödersin sonra sen sağ ben selamet

diye biliyorum sen yine de bir muhasebeciye danış

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri