Bunu YouTube'da kaliteli ve düzgün yapan bir kanal biliyorum, zaten oradan esinlendim. Türkiye'de de bu kanal olabilir diye düşündüm. Hatta dünyada bu tarz kanal çok az, biz de o azların içinden oluruz. Öncelikle bu kanal için (İlk başlayınca çok büyük bir kaliteye gerek yok. İlk videolar da reklamımızı yapmamız gerekir) bir animasyoncu, bir bilgi toplayıcı
D İnternet sitelerinden bilgiler toplayacak birisi), bir seslendirmen ve bir özgün fikirciye ihtiyacımız var (Videoların ne hakkında olacağını belirlemesi için). Fakat bu iş için herkesin maaşı lazım
o nedenle benim yapamayacağım bir fikir. Örnek alınan kanal bu (https://www.youtube.com/channel/UCsXVk37bltHxD1rDPwtNM8Q) Bunun Türkçe versiyonunu yapacağız gibi bir şey. Tabii bize ait farklılıklar da olacak
Şöyle düşünüyorum. Bu işe yatırım yapabilecek veya bu işi gönüllü olarak adım atabilecek birileri varsa yapabiliriz (Örneğin, kanalın gelirinin %35'u animasyoncuya, %15'i bilgi toplayıcıya, %10'u özgün fikirciye, %10'u seslendirmene verilecek, geriye kalan %30 da bana, ben de hem bilgi toplayıcıya yardım edeceğim, hem videonun yüklenmesi benden olacak hem de videonun hazırlanışı benden olacak, videonun dizaynı benden olacak) Ya da bir kişi bu işe yatırım yapmak isterse yapabilir. Kanal yönetimi onun olur, biz çalışanları oluruz
(Olacağını hiç sanmıyorum ama güzel olabilecek bir kanal. Neden olamaz? Çünkü Türkiye'de kazanç çok düşük, kitle berbat) Okuduğunuz için teşekkürler.