Müslüman Olmayanlar Öteki Dünyada Cehenneme mi Giderler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Captain Price

Kayıtlı Üye
Bu soruyu bugün biri bana sordu, ne diyeceğimi bilemedim,

Dinimiz, islamiyetin son din olduğunu, islamiyette inananlar, ahirette cennete gideceğinden, inanmayanlar cehenneme gideceklerinden bahseder

Peki Afrikada hergün açlıktan dolayı ölen insanlar bebeler var, onlarda mı acaba cehenneme giderler, temiz su bulamayıp çamurlu su içiyorlar, birçok sıkıntıya karşı mücedele ediyorlar, islamiyetten habersiz olabilirler, hem bu dünyada sıkıntı çekiyorlar hemde öteki dünyada çekecekler, bana pek mantıklı gelmiyor

arkadaşımın bana sorduğu soru aynen bu,

lütfen konu kilitlenmesin, biraz geyik yapalım bu konuda, sonrasında nasılsa kilitlenir :)

temsili resim

çocuklar cennete gider , onlar ergin yaşa gelene kadar günahları sayılmaz

Herkesin sınanma şekli farklı.kimisi açlıkla kimisi zenginlikle kimisi hasta bi ana babayla kimisi engelli çocuğuyla kimisi İslamiyetle kimisi hristiyanlık ile.biz kimin ki rabbimizin adaletine eşitliğine mantık oturtmaya çalışalım ? Allah'ın düzeni adaleti öylesine yüce ki tartışmaya olacak iş değil.eğer siz bunun farkındaysanız mümkün olduğu kadar yaymaya çalışın.sizin içine bu düşünce girdiyse bununla sınanıyorsunuz demek ki.şimdi kaderinizi seçme şansınız var seçim sizin.o insanlara yada başkasına İslamiyeti en güzel şekilde açıklamak için fırsat mı değerlendirecek siniz yoksa kendinize kadar mı yaşayacaksınız sizin seçiminiz kaderiniZ :)

Geyik yapacak çok konu var bu konu geyik konusu degil

bende birşey ekleyim şimdi biz ailemizden geldiği için müslümanız.
hristiyan aileden doğan çocuğun ne günahı varda cehenneme gidiyor bizim inancımıza göre?

Her bebek ateist doğar , sonradan anne babaları onları bir dine sokar. Dünya üzerinde gelmiş geçmiş 5 bin üzeri din mevcuttur , ve her inanan kendi dininin dogru oldugunu savunur sorgusuz sualsiz inanır.

https://www.youtube.com/watch?v=Atx0gQJdN0c

Son düzenleme:
hristiyan aileden doğan çocuğun ne günahı varda cehenneme gidiyor bizim inancımıza göre?

hocam oda onunla sınanıyor işte.İnsanın aklı var fikri var derler ya burada devreye giriyor.bazı ailelerde baba imamdır ailesi 5 vaktindedir çocuk alkoktir.Alkolik babanın 5 vakit namaz kılan çocuğu vardır.2 türlüsünüde gördüm.yani kişinin kendisi arayıp bulacak bunu.

neden bazımızın ailesi zenginde biz değiliz o zaman ? sorular uzadıka uzar..yada nden bazı bebekler doğuştan engellli suçları nedir ? yani bazı şeyler mantık değil dinde.olduğu gibi kabul etmemiz gerekiyor

Bir insan otomatik olarak bir arayis icine girer. Biz dünyaya nasil geldik, nasil yaratildik diye arastirir durur.

Junglede yasiyorsaniz, ve TV veya radyo gibi imkanlar yoksa, hic bir insandan Allah hakkinda birsey duymadiysan, cehenneme girmezsin. Cunku Rabbinden haberin yok, seni cezalandirmicaktir.

Cocuklar zaten cennetlik.

hocam oda onunla sınanıyor işte.İnsanın aklı var fikri var derler ya burada devreye giriyor.bazı ailelerde baba imamdır ailesi 5 vaktindedir çocuk alkoktir.Alkolik babanın 5 vakit namaz kılan çocuğu vardır.2 türlüsünüde gördüm.yani kişinin kendisi arayıp bulacak bunu.

bu dediğine görede onlara haksızlık oluyor biz neden avantajlıyızda doğuştan müslümanız hristiyan adam demeyecekmi ben böyle yetiştirildim benim günahım ne demeyecekmi? adam alkolik bile olsa müslüman oluyor trde gibi ülkelerde doğduğu için son nesil biraz abarttı ama öyle diyeyim.

Farklı coğrafya farklı din hocam.İnsanların yaşadığı etnik çevreye göre dini,inancı,yaşama şekli,kültürleri o coğrafyadaki inanca kültüre göre şekillenir.Bizlerde sırf bu coğrafyada yaşıyoruz diye müslümanız eğer farklı bir ülkede doğsaydık yinede İslama inanırmıydık.Onlara görede bizler cehenneme gideceğiz.Biraz yorumsal birşey.Bir nevi asimilasyon.

bu dediğine görede onlara haksızlık oluyor biz neden avantajlıyızda doğuştan müslümanız hristiyan adam demeyecekmi ben böyle yetiştirildim benim günahım ne demeyecekmi? adam alkolik bile olsa müslüman oluyor trde gibi ülkelerde doğduğu için son nesil biraz abarttı ama öyle diyeyim.

hocam Allah'ın hak ve adalet anlayışına bizim aklımız yetmez.dediim buydu bazı şeyler mantığımıza oturmaz.o bu düzeni böyle kurduysa bi bildiği planı vardı.hristiyanken müslüman olan
mslüman ailelerden olan ateist hristyian binlerce yüzbinlerce insan var.onlar bunu başaraıyorlar diğerleride başarır.

Biraz daha derim düşünelim.birçok insan var oruç tutmaz namaz kılmaz buna bizlerde dahiliz.ama bayram gelince hepimize bayram.Biz tam manasıyla müslümanlığın hakkını vermezken ,dinimizin bize verdiği hediyeye hayır demiyoruz.bazı şeyleri böylesine sorgulamak imanımızın eksikliğinden.Yanlış anlamayın lafım size değil bazen ben bile sorguluyorum.Ama Allah Adaletsiz diye birşey yok.

hocam Allah'ın hak ve adalet anlayışına bizim aklımız yetmez.dediim buydu bazı şeyler mantığımıza oturmaz.o bu düzeni böyle kurduysa bi bildiği planı vardı.hristiyanken müslüman olan
mslüman ailelerden olan ateist hristyian binlerce yüzbinlerce insan var.onlar bunu başaraıyorlar diğerleride başarır.

Biraz daha derim düşünelim.birçok insan var oruç tutmaz namaz kılmaz buna bizlerde dahiliz.ama bayram gelince hepimize bayram.Biz tam manasıyla müslümanlığın hakkını vermezken ,dinimizin bize verdiği hediyeye hayır demiyoruz.bazı şeyleri böylesine sorgulamak imanımızın eksikliğinden.Yanlış anlamayın lafım size değil bazen ben bile sorguluyorum.Ama Allah Adaletsiz diye birşey yok.

ben müslümanlığı sorgulamıyorum benim tek sorduğum bu doğan hristiyan çocuğun ne günahı var tek suçu araştırmamakmı?

ben müslümanlığı sorgulamıyorum benim tek sorduğum bu doğan hristiyan çocuğun ne günahı var tek suçu araştırmamakmı?

aynen hocam.Hristiyanlardan müslüman olan çok insan var.Onlar işte fırsatını iyi kullananlar.Diğerleri ise aramıyorlar sorguamıyorlar.aslında tüm din kitaplarındaki çoğu şey aynıdır.zina kumar alkol kul hakkı inanç birebir neredeyse bazı farklar dışında.ama yinede müslüman ve hristiyan arasında bir uçurum var.Fakat işte dediğiniz gibi tek suçu bu mu diye sorgularken Allahı sorguluyoruz müslümanız derken.Yani hassas konular ben din adamı değilim sadece mantığıma yatanı söyüyorum :)

Yanmayacak arkadaşım diğerleri. Cennet, cehennemin varlığını kabul etmişiz gibi yazıyorum.
Her din kendine hak din diyor, hali hazırda. Bekliyoruz ki müslümanlığı araştıran herkes müslüman olacak direk :D
Ya akıl var mantık var, sen Avustralya'da aborjin olarak doğmuşsun. Kendi kültürün dinin var. Dünya da biliyorsun çeşitli dinler var. Neden müslüman olacaksın arkadaşım ? Onun hak din olduğunun kanıtı nedir ? Her din aynısını diyor zaten. Doğru olan benim, gerisi uydurma. Neden müslüman olsun adam. Sen gidip hristiyan oluyor musun? Pagan oluyor musun ? Hayır. E onlara göre, sen o dinden olmazsan cezası var. Neden olmuyorsun ? Nasıl başka dine geçmek sana saçma ve yanlış geliyorsa, onlara da öyle geliyor. Onlarca yıl öğrendiği, benimsediği dini değiştirmez kimse kolay kolay. Yorumlara bakıyorum da, ilginç diyebiliyorum sadece.

Empati yapacaksanız bu kadar basit. Özellikle sami dinlerde olmakla beraber her inanışta zaten, o toplumun dinine inanmayanlara gerek bu Dünya'da gerek diğer Dünya'da çeşitli cezalar var. Zaten dinler birbirine benzer yapı olarak. O yüzden benimki kesin doğru geri kalan yanacak deyip, bunun da adaletli olduğunu bir şekilde anlatmaya bana sadece komik geliyor.

Bunu birazda şöyle düşünmek gerekli, herzaman söylerim benim evde oturup tuttuğum oruçla bir çiftçinin güneşin altında tarlada tuttuğu orucun sevabı nasıl aynı değilse müslüman bir anne-babadan doğan ben ile amerikada yaşayan hristiyan bir anne-babadan doğan çocuğun islamiyeti bulması ile öldükten sonra eşit olmamız mümkün değil, bu bir sınav dünyası herkes aynı şartlarda sınava tabi değil, ve sonrasında da herkes aynı cennete gitmeyecek (cennetin katlarını bilirsiniz)
.Benzer bir soruyu Cansu Canan hanımın programında islam prof. sordular kimin cennete gdiip gitmeyeceğini ben bilemem dedi, islam dini ile tanışmamış bir kişi cehenneme gitmeyebilir, balta girmemiş ormanlarda yaşayan insanlar var, ilimin bilginin ulaşmadığı ayrıca İSRA Surası 15.ayet bir bak, peygamber gönderilmeyen topluluğun azap görmeyeceğini belirtiyor.
Her bebek ateist doğar , sonradan anne babaları onları bir dine sokar. Dünya üzerinde gelmiş geçmiş 5 bin üzeri din mevcuttur , ve her inanan kendi dininin dogru oldugunu savunur sorgusuz sualsiz inanır.

https://www.youtube.com/watch?v=Atx0gQJdN0c
İslam dinine göre her doğan çocuk müslüman doğar, reşit olana kadar ölürse cennete gider, reşit olduktan sonra din değiştirmeye karar verip cennet/cehennem arasında tercihini yapabilir, lütfen bilip bilmeden atıp tutmayın.

Son düzenleme:
Arkadaşlar bütün bu yaşananlar, bütün bu soruların temel kaynağı son birkaç yıldaki dinler arası diyalog meselesinden kaynaklı. Seversiniz sevmessiniz şu iki videoyu sonuna kadar LÜTFEN bir kez anlayarak dinleyin...

1)
https://www.youtube.com/watch?v=BtbwI6CKFjY

2)
https://www.youtube.com/watch?v=8BzTrv2DUVY

Benden size bir tavsiye inandığıniz din islamsa Açın Kuranı okuyun hacidan hocadan medet ummayin

Zamana göre bulunduğu kabın şeklini alanlardan değil

https://youtu.be/kNf_Qq2mtYs

Onlarca olayı var adamın Jet Fadıl vs.

Bunu birazda şöyle düşünmek gerekli, herzaman söylerim benim evde oturup tuttuğum oruçla bir çiftçinin güneşin altında tarlada tuttuğu orucun sevabı nasıl aynı değilse müslüman bir anne-babadan doğan ben ile amerikada yaşayan hristiyan bir anne-babadan doğan çocuğun islamiyeti bulması ile öldükten sonra eşit olmamız mümkün değil, bu bir sınav dünyası herkes aynı şartlarda sınava tabi değil, ve sonrasında da herkes aynı cennete gitmeyecek (cennetin katlarını bilirsiniz)

İslam dinine göre her doğan çocuk müslüman doğar, reşit olana kadar ölürse cennete gider, reşit olduktan sonra din değiştirmeye karar verip cennet/cehennem arasında tercihini yapabilir, lütfen bilip bilmeden atıp tutmayın.

reşit olana kadar ölürse cennete gider demişşiniz , peki bu dünyada hepimiz sınavdayız degil mi ? bu ölen bebekler neden direk cennete gidiyor sizin düşüncenize göre ? bu durumda hepimiz sınava giriyoruz , ve hepimiz eşit miktarda sınav olmalıyız .
Bir okulda sınava giriyoruz 15 kagıt var ve toplam 20 ögrenci var , bu 5 ögrenciye kagıt yetmiyor direk sınavdan geçiriyorlar , diger 15 ögrenciye haksızlık olmuyor mu acaba ? nerde Allahın adaleti .
Direk bu cennete gider şu cennete gider düşüncesini bırakalım empati kuralım

reşit olana kadar ölürse cennete gider demişşiniz , peki bu dünyada hepimiz sınavdayız degil mi ? bu ölen bebekler neden direk cennete gidiyor sizin düşüncenize göre ? bu durumda hepimiz sınava giriyoruz , ve hepimiz eşit miktarda sınav olmalıyız .
Bir okulda sınava giriyoruz 15 kagıt var ve toplam 20 ögrenci var , bu 5 ögrenciye kagıt yetmiyor direk sınavdan geçiriyorlar , diger 15 ögrenciye haksızlık olmuyor mu acaba ? nerde Allahın adaleti .
Direk bu cennete gider şu cennete gider düşüncesini bırakalım empati kuralım
İslam dini derki dünya bir sınavdır ve bu sınava reşit olmayanlar birde aklı başında olmayan(deliler) dahil değildir der.Aksini düşünürsen adaletsiz olur zaten.

İslamiyet teslim olmak demektir. Yani Allah,â teslim olan kimse farklı dine mensupta olsa cennete girebilir.katılmakla birlikte bu benim fikrim değil tabi, genel görüş bu şekilde. Ayrıca insan inanma içgüdüsüyle doğar. inanmak, sığınmak ister. Büyüdükçe inancı yada inançsızlığı şekillenir.
Bence, kimin nereye gireceğini kurban olduğum rabbim bilir ama sırf farklı dine mensup diye iyi insanların cehenneme gireceğini hiç düşünmüyorum, cennete girmek ucuz değil bedavadan girmek yok, bu dünyada hak edeceksin, o hakkı kazanmış ve iyi insanların sırf dünyanın farklı bir yerinde diye, islami belki yanlış tanıyıp onu benimsemedi diye cayır cayır yanması bana çok mantıksız geliyor. Bu arada bu vesileyle herkesin bayramını kutlarım, bunuda araya katayım :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri