Nasa Mars'a Gitmedi

tamam da onların peygamberleri yada yaşam koşulları yada ibadetleri bizi ilgilendirmiyor zaten bilmemize gerekte yok. bizim ilgilendiren kısımı tanrı söylediğin gibi ayetler de söylüyor ki, insanoğlunun kendini vazgeçilmez olmadığını görmesi üzerine. "senden daha hayırlı ve zeki yarattıklarım var, bu kibirlenmen ve kendini vazgeçilmez olarak görmen niye ey insanoğlu."

rahat ol konuşuyoruz. bilimsel sohbetler güzel olur :)

Evet orası öyle orada haklısınız hocam fakat eğer onların da inançları farklı olsaydı onlara peygamber gelmek zorundaydı. Onlarında ibadeti Kur'ân'ı Kerim'de yazılı olmalıydı. Sadece 18 bin alemin varlığı yazıyor. Neyse hocam herkesin düşüncesi kendisine :)

O kadar ayrılan bütçe, mühendisler, teknoloji, ve fazlası..
Bence o kadar kücümsemeyin, bu kadar basit bir olay değil yani, adamların yapmak istediği gösteriş değil, aldanmayın böyle palavralara.

hocam bence bu haberde bir tuhaflık var neden derseniz çünkü nasa dan bahsediyoruz dünyanın en büyük uzay araştırma geliştirme merkezi ve üstelik abd nin bir kuruluşu yani böyle bişey gerçek olması biraz abzürt gibi

Ben aya gittiklerinede pek inanmıyorum. tabii bana hak vermeyenlerde olacaktır. herkesin kendi fikri.

edit küçük bi araştırma yaptım. http://tr.wikipedia.org/wiki/Neil_Armstrong neil armstrong uzayda geçirdiği süre 8 gün 12 saat, sadece aya gidip gelmesimi yoksa tamamen bütün hayatı boyuncamı bilmiyorum ama hadi sadece aya gidip gelmesi diyelim.
toplamda 206 saat uzayda kalmış bu adam.
ayın dünyaya en yakın olduğu zamanda bile 350.000 km uzaklık oluyor arada. bu arada adamlar 1960 lı yıllarda aya gitti.
350.000 km yi 200 saate böldüğümüzde 1750 km çıkıyor. ki bu sadece dünyadan aya gittiğini varsayarsak 8 gün boyunca, dönüş bile dahil değil daha. uzay aracının 1750 km hızla gitmesi gerek. sesin bile havada saatteki hızı 1200 küsür km. ha tabi şöyle bi olay var atmosferden çıkınca uzay gemisi baya bi hızlanıyordur heralde tam bilmiyoruz tabide. şimdi benim bunları hesaplamam pek bişey ifade etmedi gerçi :D koskoca nasa sahtekarlık yapsa bile bunları oturur hesaplar heralde bütün ayarları çeker. yahu bana yinede inandırıcı gelmiyor. bu kadar para teknoloji var madem taaa 55 yıl önce gitmişin aya be adam. şimdiki teknolojiyle aya bi uzay üssü kurmaları gerekiyordu. yada neden canlı yayınlar vs yok. canlı yayın olmasın tamam ama neden düzgün bir kayıt bile çekmiyorlar yada yayınlamıyorlar. ben yinede pek sevmedim bu işi.

Son düzenleme:
Bugun kesfedilen bir sey 50 yil sonra ortaya cikacak. Bugun amerilan ordusu kesfedilen seyleri kullaniyor. Yanlis bilmiyorsam telefon ve internet ilk olarak ordular tarafindan kullanildi ve bundan yaklasik elli yil sonra yayildi. Bugun de kesfedilen sey ordu tarafindan kullaniliyor ve elli yil sonra insanlarin o teknlojiden haberi olacak. Yani ozetle bugun bizim kullandigimiz teknoloji yarim asirlik.

Mobilden yazildi.

çok ilgilenmiyorum açıkçası gittik diyorsa gitmiştir
haa gitmediyse o onun ayıpı
kanalımı malum olayla kapattıran arkadaşada buradan selam gönderiyorum

Bugun kesfedilen bir sey 50 yil sonra ortaya cikacak. Bugun amerilan ordusu kesfedilen seyleri kullaniyor. Yanlis bilmiyorsam telefon ve internet ilk olarak ordular tarafindan kullanildi ve bundan yaklasik elli yil sonra yayildi. Bugun de kesfedilen sey ordu tarafindan kullaniliyor ve elli yil sonra insanlarin o teknlojiden haberi olacak. Yani ozetle bugun bizim kullandigimiz teknoloji yarim asirlik.

Mobilden yazildi.

internet olayından genelleme yapman yanlış. + bu teknolojiler halkın kullanabilceği türden şeyler olmadığı için halk kullanamadı. ilk bilgisayar maglum bir oda kadardı sence halktan kim alabilir bu makineyi ve aktif olarak kullanabilir.

not: ay'a da mars a gittiler adamlar gitmediler gidip kendimize bahane uydurmaya gerek yok. herifler gök taşının 10 senelik rotasını hesaplıyorlar üstüne araç indiriyorlar kaldıki mars a gitmesin mi çok zor degil. zaten 2030 başlıcaklar mars a kalıcı gidişe.

Son düzenleme:
Bunu diyen bunuda dedi:

Nasa Ay'a gitmedi.
He canım he.

zamanında "kimsenin uzaydan bizi izlediği yok" yazılıyordu , o anları hatırlıyorum , sonra adam google earth ü bir yayınladı , bütün dünya şok yaşamıştı

Mars mı ?

Google Earth

google earth ü indirin , gezegenlerden dünya yerine mars ı seçin ve dilediğiniz yeri gezin

daha yakından gezmek istiyorsanız ;

Interactive: Billion-Pixel View of Mars from Curiosity Rover

Düşük radyo frekansı ile internete bağlı olmayan bilgisayarlara bile girebilen insanlar , elbette mars a da araç göndermiş olabilir .

Maalesef çalışıyorlar ve emeklerinin karşılığını alıyorlar . Keşke onların yerinde biz olsaydık , İnşaALLAH oluruz . Amin

Ayın Karanlık Yüzü nedeniyle 2. yi denemedi NASA.

bunun nedeni o gezegenin karadeliğin yakının da olması. modern fiziğin karadelik teorisine göre karadeliğin çevresin de olursanız geleceğe yolculuk yaparsınız. interstaller filmi çok ilginç bir film izlemediğim korku filmi kalmadı hiç birinden ürkmedim ama bu filmden ürktüm çünkü bu filmin senaryosu tamamen modern fiziğin ortaya attığı görüşe dayanıyor. yani bizzat tecrübe edilebilir bir deneyim. bir düşünün dünya da mevsimler marjinal bir şekil de değişiyor bitmeyecek bir kuraklık başlıyor ve insanlık nesli devam etsin diye sizi ve bir iki kişiyi seçip bir karanlığın içine gönderiyorlar. aslın da kainat oldukca korkutucu bir yer.

adam 1 saatliğine bir gezegene giriyor bir çıkıyor hop 25 yıl :D

bunun nedeni o gezegenin karadeliğin yakının da olması. modern fiziğin karadelik teorisine göre karadeliğin çevresin de olursanız geleceğe yolculuk yaparsınız. interstaller filmi çok ilginç bir film izlemediğim korku filmi kalmadı hiç birinden ürkmedim ama bu filmden ürktüm çünkü bu filmin senaryosu tamamen modern fiziğin ortaya attığı görüşe dayanıyor. yani bizzat tecrübe edilebilir bir deneyim. bir düşünün dünya da mevsimler marjinal bir şekil de değişiyor bitmeyecek bir kuraklık başlıyor ve insanlık nesli devam etsin diye sizi ve bir iki kişiyi seçip bir karanlığın içine gönderiyorlar. aslın da kainat oldukca korkutucu bir yer.

Valla hocam düşünmeye kalktım gerçekten böyle uzayda bir gezegene gitsem orda 1 saat geçirsem ve dünya da 25 yıl geçmiş olsa diye . Aman tanrım aklım hayalim almıyor . Yani çok fantastik bilim kurgusal geliyor . Böyle birşey yok demiyorum ama kafam da düşünemiyorum bile.

okadar gezegene git bi şey bulma saçma değilmi

tamam da onların peygamberleri yada yaşam koşulları yada ibadetleri bizi ilgilendirmiyor zaten bilmemize gerekte yok. bizim ilgilendiren kısımı tanrı söylediğin gibi ayetler de söylüyor ki, insanoğlunun kendini vazgeçilmez olmadığını görmesi üzerine. "senden daha hayırlı ve zeki yarattıklarım var, bu kibirlenmen ve kendini vazgeçilmez olarak görmen niye ey insanoğlu."

rahat ol konuşuyoruz. bilimsel sohbetler güzel olur :)

hangi ayetmiş o ? :)

Bence Gittiler ama çekemeyenler bir şeyler uydurmaya çalışıyor.Amerikanın aya gitmediğini ispatlamaya çalıştıkları kadar, dünyayı geliştirmeye çalışsalardı şu an aya değil tüm samanyoluna ulaşmıştık.Bu insanoğlu niye bu kadar çirkef hiçbir başarıyı hazmedemiyor.E be adam sen üşengeçlikten bir taraflarını dahi kaldırmıyorsun bari bırak uğraşanlar bir şeyler yapsın mani olma bari.

Tüm samanyolu baya baya abartı olmuş samanyolunun çapı 100.000 Işık Yılı » 946.728.000.000.000.000 km. Olarak tahmin edilmektedir

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri