Nasıl bir ram almalıyım?

Eskişehirli

Kayıtlı Üye
Bilgisayar özellikleri aşağıda. (masa üstü pc çizim için kullanıyorum) Bu işlerden anlayanlar illaki vardır. İşimden dolayı en az 4gb daha ram almak zorundayım. Zaten 4gb ram var ama daha hızlı olmasını istiyorum. En az 4gb dedim ama 64 bit işlemci var ve bu pc ye kaç gb ta kadar ram takabilirim? Saygılar..
vYnAub.png

Mevcut Ramin MHz Cl değeri neyse ona göre almalısın hatta bulabilirsen aynı marka model al

Mevcut Ramin MHz Cl değeri neyse ona göre almalısın hatta bulabilirsen aynı marka model al

Evet, üstündeki bir mhz alma, çalışmasına çalışır ama 1333mhz olan ram var ise sen 1600 mhz takarsan o yine 1333 olarak çalışır. Ram tabi ki ekle, katkısı güzel olur. İmkanın varsa bir kaç tık overclock yap, risklidir ama katkısı da olur.

2.el asla alma. Bende sayısız ram var hiç bir işime yaramıyor ama satmıyorum da. Çünkü Ram öyle hassas bir şeydir ki bozulmak için sebep arar. Sıfır al, garantili olsun, mümkünse kenar köşe bilgisayarcılarından da alma, vatan'da bulursan al, yoksa n11'den al iade konularında sıkıntı yaşamazsın pek.

Evet, üstündeki bir mhz alma, çalışmasına çalışır ama 1333mhz olan ram var ise sen 1600 mhz takarsan o yine 1333 olarak çalışır. Ram tabi ki ekle, katkısı güzel olur. İmkanın varsa bir kaç tık overclock yap, risklidir ama katkısı da olur.

2.el asla alma. Bende sayısız ram var hiç bir işime yaramıyor ama satmıyorum da. Çünkü Ram öyle hassas bir şeydir ki bozulmak için sebep arar. Sıfır al, garantili olsun, mümkünse kenar köşe bilgisayarcılarından da alma, vatan'da bulursan al, yoksa n11'den al iade konularında sıkıntı yaşamazsın pek.

yanlış bir yorum. gönül rahatlığıyla gerek masa üstü için gerek dizüstü bilgisayar için ikinci el ram alınabilir. doğru ayarlarda kullanıldığı vakit bilgisayar parçaları genel itibariyle hassas parçalar değiller. ki ram hiç değil.

---------- Spam Engelliyici 03:32 ---------- Önceki Mesaj 03:26 ----------

Bilgisayar özellikleri aşağıda. (masa üstü pc çizim için kullanıyorum) Bu işlerden anlayanlar illaki vardır. İşimden dolayı en az 4gb daha ram almak zorundayım. Zaten 4gb ram var ama daha hızlı olmasını istiyorum. En az 4gb dedim ama 64 bit işlemci var ve bu pc ye kaç gb ta kadar ram takabilirim? Saygılar..
vYnAub.png

muhtemelen 16gb'a kadar destekliyordur anakart. mevcut işlemciyle alınabilecek en üst ram 1333mhz frekans seviyesinde herhangi bir ram'i alıp kullanılabilir. mevcut ram'e ek olarak, 4 ya da 8gb, veya 4+8gb şeklinde güncellenebilir. tabi yeterli slot varsa. fakat mevcut ram'in frekans seviyesi önemli. anakartlar düşük frekans hangisiyse onu baz alıp o frekans seviyesinde kullanmayı tercih ederler.

en fazla kaç gb ve mhz ram alabilecegin anakarta baglı hocam.anakart en son kaç destekliyor,ona bakmak gerek.mesela benim pcde ram artırmak istiyorum diyelim.pcdeki anakartım msi ın "z87-g43" modeli.

https://www.msi.com/Motherboard/Z87-G43/Specification

buradan baktıgımda anakartın DDR3 ramlerin 1066/1333/1600/1866*/2000*/2133*/2200*/2400*/2600*/2666*/2800*/3000*(*OC) MHz lerini destekledigini görebiliyorum.1600mhz üzeri için ekstra ayar gerekiyor diye yıldızlı gerisi :) ve Max Memory (GB) : 32 demiş.

kısacası ben ram alırken bu mhzlerde ve maksimum 32gb ram alabilirim.senin anakartın tam modelini bulup googlede aratman gerek.mesela :

msi z87-g43 anakart maksimum ram (msi z87-g43 ram compatibility gibi.her anakart için türkce sonuç bulamayabiliyorsun ama ingilizce sonuç her türlü çıkıyor)

Ramden ziyade işlemci almaya çalış önce

yanlış bir yorum. gönül rahatlığıyla gerek masa üstü için gerek dizüstü bilgisayar için ikinci el ram alınabilir. doğru ayarlarda kullanıldığı vakit bilgisayar parçaları genel itibariyle hassas parçalar değiller. ki ram hiç değil.

Fikrine saygım var hocam, ikinci ellerde sayamayacağım kadar risk olduğu gibi bir de fiyat olarak pek oynama olmuyor. Teknisyenim ve çok uzun bir zaman bu işi yaptım, önerim bu, riski almak isteyen alabilir :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri