Neden "Hocam" Deriz :)

RoxiRox

Yasaklanmış
Evet niye neden niçin Hocam deriz.

Ben 5 yıl önce R10'a üye olduğumda alıştım öyle gitti. :D

Karşımda ki kişinin yaş vs bilmediğimden r10da da burda da hocam derim ben :D gerçek hayatta kullanmam :D

Son düzenleme:
gerçek hayatta sokakta herkese abi dersin
eğer bir yerde çalısıyorsan usta dersin

buralarda da hocam diyoruz :) alışkanlık...........

forum sitelerinin genel amacı bilgi paylaşımı olduğundan her üye potansiyel bilgi sahibi ya da uzmandır. internet ortamında kimin uzman kimin çaylak olduğunu kolay kolay ayırt edemediğimizden herkese hocam deriz. genel geçer, yazılı olmayan türk forumları kuralıdır, başka hiçbir dilde bu tür bir hitaba rastlamadım :)

ODTÜ'de başlamış bir gelenek, kampüs içinde kullanmasanız tuhaf kaçar. Her öğrenci aynı zamanda hocadır, esprisi bu sanırım.

sanal'da bir nevi saygı kelimesi olsa da, sokakta bazen kavga sebebi olabiliyor bkz: "hocam sen hayır mı?" :)

her ne kadar normalde forum ortamında duydugum bişey olsada sokakda hacı yagı satan,60-70 yaşında adamdanda duydum bu sözü.s.a hocam,hacı yagı vereyim mi diye yolumu kesti.dedim acaba hangi forumdan tanışıyoruz :D bende r10da alıştım,hiçde düşünmedim sebebini.

yakınımdakiler hocamı görünce "kendini hoca diyemi tanıttın la" diyolar. oturupda anlatmadım kimseye gerçi bende bilmiyorum neden dediğimi :D

Ben Reel'dede Kullanıyorum
hocam şurdan 1 kişilik uzatırmısın ( minibüste )
hocam bi su verirmisin ( büfede )
hocam bak şimdi burdan dumduz git... ( yolda )
hocam şunları bi tartarmısın ( markette )
hocam (okulda :D)

Hayatın Her alanında :D

Konuya niyeyse fıkra var galiba diye girdim durum bambaşkaymış ya yemin ediyorum hayal kırıklığına uğradım :D

Alışmışız dışarda hocam diye hitap edince , arkadaşlar hocam niye dedin şimdi , hoca değil ki memur bu adam diye tepkiler alıyoruz :D

bende bu forumda alıştım hocam demeye :)

samimi olmadığım kişiye hocam derim zaten samimi olduktan sonra kardeş kanka falan gırla gidiyor :D

Bu isten para kazaniyorsam ele gune muhtac olmuyorsam ihtiyaclarimi gideriyorsam bu ise gonul vermis bana biraz daha biseyler katma potansiyeli olan her uyeye hocamda derim kucukse gozlerinden buyukse ellerindende operim.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri