Nokia lumia 820

• Kullanıcı Kimbo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı
telefonu telefon yapan şey zaten uygulamalar uygulama olmadıktan sonra kamera 50 megapixel olsa ne işlemcisi 64 bit olsa ne

---------- Mesaj saat 13:19:26 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 13:18:43 civarında gönderildi. ----------

note serisi telefon değil tablettir benim için tek elle kullanamadığım bişeye telefon demem araba kullanırken otobüste surada burada eziyet kulağına kitap koymuş gibi duruyor

Hocam sizin eller ufak sanırım :) Şahsen bende oyle ve birçok kişide öyle durmuyor dediğim gibi boyutları standartın biraz üzerinde olduğu için herkese olmaz ama telefon kategorisindedir 7 inc ve altı ama marifetleri tableti geçiyor haklısınız. Ha bi Xperia ultra z derseniz o evet baya büyük tablet değiminize yakın çünkü cercevesi falanda geniş ama note 3 te mesela telefon boyutu aynı kaldı cerceveler kuculdu ekran büyüdü. Telefon secimi zevk meselesi tabi ama işlevsellik açısından note kendini dünyaya kanıtlamış bir model.

Windows Phone tüm eksiklikler:
1- Ayarları kısayol olarak ana sayfaya atamamak. Wifi, 3G, Parlaklık, Zil Sesleri, Bluetooth vs hepsi dahil. Evet bunlar için yüzlerce program yapılmış, ama sen akıllı telefonsun, bu özellik nasıl bulunmaz? O programı yüklemeye neden zorlanıyorum ben? Ayrıca o programlarla yapıldığında önce program devreye giriyor sonra açıyor, biraz yavaşlık katıyor. En canımı sıkan bu kısayolun olmaması.

2- Mesaj, uyarı bildirimi geldiği anda telefonun yanında değilseniz, mesaj mı geldi facebook'tan mı geldi kim yazdı bilemiyorsunuz. Ayarlardan 1 tanesi açılabiliyor, örneğin mesajı kim yazmış görebiliyorsun. Ama yine de ona tıklayarak mesaja gidilmiyor. Ayrıca mesajı seçersen, aramalar, bildirimler sadece sayı olarak görünüyor. Yine tıklayarak girilmiyor. Ayrıca sayı olarak da sınırı var, 5 taneden fazla koyamıyorsunuz, 5'ten fazla bildirimli uygulama kullanıyorsanız yandınız. Nereden bildirim geldi bilemeyeceksiniz. Sesten anlarım derseniz de bu zaten mümkün değil, sesler değişmiyor uygulamalar için.

3- Video çekerken duraklatma tuşu yok. Belki çok önemsiz gelebilir ama yazayım dedim. Başka telefonlarda bu özellik varsa bilemiyorum ama benim telefonda bu özellik maalesef yok.

4- Bir dosyayı bluetoothla yollamak isterseniz, önce bluetoothu ayarlardan açmanız gerek. Yani fotoğrafta bluetoothla yolla seçeneği, bluetooth kapalıysa aktif olmuyor. E öylesi mantıklı demeyin, en eski telefonlarda bile bluetoothla gönder dediğinde önce bluetooth açılsın mı diye sorar, gidip ayarlarda uğraşmazsınız yani. Bunda öyle değil. Önce açıp sonra fotoğraflara girmen gerekiyor.

5- Bildirim sıkıntıları. Bazıları yaşıyor, bazıları yaşamıyor bu sıkıntıyı ama yaşayanlar yüksek düzeyde. SMS dışındaki çoğu uygulamada bildirimler ya geç geliyor, ya hiç gelmiyor. Kafasına göre bazen de doğru zamanda geliyor. Çok fazla mesajlaşma programı denedim, neredeyse hepsinde aldım bu hatayı ve yorumlarda da sorunumu yaşayan çok kişi olduğunu gördüm. Telefonu Whatsapp için aldığımı düşünecek olursak, gerçekten beni soğutmaya yetti. Zaten başka bir program kullanıyorum şu an.

6- Mail bildirimini en az 15 dk aralıklarla yapabiliyorsunuz. Yani size mail geldiği an bildirim gelmiyor, 15 dk aralıklarla güncelliyor ve varsa uyarı veriyor. 15 dakika içinde ne gibi bir önemli mail gelebilir demeyin, neden yok anında gelme seçeneği? Nasıl akıllı telefon bu? (Hotmail hariç eklediğiniz diğer mailler için)

7- Şarj yüzdesi görünmüyor. Ayarlara girip bakmanız gerekiyor o da biraz aşağılarda. Bunu yapan programlar da var ama en iyisi bile yarım saatte bir güncelliyor sanırım, ya da programa girince. Üste koysan ne olurdu yani?

8- Mesaj sesi, zil sesi ayrı ayrı şiddette olmuyor. Mecbur ikisinin eşit olması gerekiyor. Diğer tüm bildirim ve sesler de dahil. Ben belki tuş sesini seviyorum ama 20 olmasın, 5 olsun rahatsız etmesin istiyorum ama yok olmuyor. Ya da mesaj sesi az olsun ama arama gelince tam seste çalsın istiyorum, olmuyor.

9- Şifre koyma en eski telefonlardaki gibi. Kilidi açınca sayı girmenizi istiyor. Farklı bir seçenek yok. Zaten mesajlara fotoğraflara ayrı kilit koyma da yok.

10- Müziği kapatamıyorsunuz. Bunun için özel program indirmeniz gerekecek. Yoksa dinlediğiniz müzik ya da video sadece duraklatılıyor, durdurulmuyor.

11- Telefon kapanmıyor. Bunun bazı koşulları vardı, wifi falan kapalı olunca kapanıyor gibi. Ama neden böyle şeylere gerek duyulsun ki? Kapatmak istediğimde kapansın işte. Bende şu an sorun düzeldi, çok nadir kapanmadığı oluyor. Ama düzelmeyenler var, hiç bu sorunu yaşamamış olanlar da var ama.

12- Parlaklık 3 seçenekten başka yok. Düşük, orta, yüksek. Belki bu güzel bir şey ama, ben düşük ile orta arasında kullanmak istiyorum. Düşük çok düşük, orta çok aydınlık olabiliyor. Ya da geceleri iyice düşürmek istiyorum, olmuyor. Düşükten daha düşük yok. Otomatik ayarda da bazen tutturamayabiliyor. Bu da seçenek olarak koyulması gerekirdi bence. Yüksek parlaklık gerçekten çok iyi ama, güneş ışığı falan etkilemiyor hiç.

13- Güncellemeler otomatik gelmiyor. Zaten bu sitenin çok popüler olma nedeni biraz da bu, güncellemeleri otomatik takip edemiyorsunuz. Kafasına göre bazen geliyor bazen gelmiyor. Oyun ve uygulama çok kullanıyorsanız ek bir programla güncelleme denetleme yapmanız gerekebilecek.

14- SMS iletildi onayı mesajla geliyor. Çok sms kullanan biriyim ve iletim onayının mesajla gelmesi çok sinir bozucu. 10 mesaj attıysam çıkınca 10 mesajım varmış gibi görünüyor, bakıyorum hepsi iletim raporu. Bunu çok daha basit yapabilirlerdi.

15- Oyun oynarken mesaja bakayım derseniz, oyununuz baştan başlar. Çoğu oyunda bu böyle. Hızlı bir şekilde geri dönmezseniz oyun en baştan alıyor. Bir tek asphalt 8 bunu yapmıyor, ya da ben tam deneyemedim bilmiyorum. 1 gb ramde bu sorun nasıl bilmiyorum.

16- Takvime tıkladığınız an, aylık bilgiyi göstermiyor. Çok aptalca gelebilir ama ben buna sinir oluyorum. Bu ayın 15'i hangi gün diye takvime tıklıyorum, ajanda falan görünüyor. Çoğu zaman 30 günlük görüntü nereden açılıyordu diye karıştırıp sinir oluyorum yine. Takvim uygulaması indirilebilir evet ama neden gerek duyayım yani.

17- Geri tuşu titreşimi kapanmıyor. (Güncelleme ile düzeltildi.) En bilindik sorunlardan. Geri tuşuna her bastığınızda titriyor. Bir süre sonra artık hissetmiyorsunuz, alışkanlık olmuş oluyor ama başlarda sinir bozucu.

18- 512 ram'e oyun ve uygulama desteği çok az. Telefonum 1 gb olsa belki buna oh iyi oluyor derdim ama, 920 lira verip aldığım telefonda istediğim oyunu, uygulamayı oynayamayacaksam ayıp yani.

19- Hafıza problemi. Oyunlar hafıza kartına kurulmuyor. 1 gb oyun için önce 3 gb yer açmanızı isteyip her şeyi sildirtiyor telefondan.

20- Rehbere birini kaydetmek ve birini aramak hızlı yapılamıyor. Çok sorun olmasa da sık numara kaydeden ve sık arama yapan birisi için problem yaratabilir, o yüzden yazıyorum bunu da. Kişilere girdikten sonra isme tıklayınca direkt aramıyor, cep telefonunu ara kısmına basmanız gerekiyor. Kayıt ederken de 1-2 sıkıntı farklı ekran gelebiliyor.

21- Whatsapp oldukça kullanışsız. Biliyorum bu whatsapp üreticisiyle alakalı, ama kullanmayan insan o kadar az ki, telefonu alacak olanların bilmesi gerekir diye düşündüm. Telefonu sırf whatsapp için almıştım, ama şu ana kadar o kadar sinir etti ki sildim artık kullanmıyorum. Sorunları:
-Bildirim sesi değiştirilmiyor.
-Aşırı yavaş açılıyor veya kapanıyor.
-Geçmiş mesajları okumak işkence, her geçmişe gittiğinizde 10 mesaj falan gösteriyor, 5-6 sefer yaptıktan sonra mutlaka uygulamadan atıyor.
-Fotoğraf yollamak işkence, toplu fotoğraf atılacağında genelde programdan atıyor. Normal tek fotoda da bu arada bir oluyor.
-Arka plan bana göre önemsiz, ama whatsapp çok koyu görünüyor en azından kutucuk renkleri, arka renk değiştirebilir olabilirdi.
-Bildirim sıkıntısı her programda olduğu gibi bunda da var. Herkeste yok bu sıkıntı ama sizde olmayacağını garanti edemezsiniz.
-Bağlantı sıkıntısı da çoğu zaman oluyor. İnternete girebilirken Whatsapp'a giremeyebiliyordum. Sildim rahatım artık. Başka program kullanıyorum, kik messenger öneririm şimdilik bildirimde 2-3 defadan fazla hatası olmadı buna da şükür.
-Video yollanmıyordu artık yollanıyor ama mp3 yollanmıyor. Ya da ses.
-Konuşma ekranı açıkken karşı taraf bir şey yazdığında ses gelmiyor. Bakmazsanız anlayamıyorsunuz mesajın gelip gelmediğini.
Whatsapp sorunları bu kadar sanırım. :)

22- Kişiselleştirilmiş ana menü yapılamıyor. Arka plan yok, ya siyah ya beyaz. Beyaz zaten çok kötü ve şarj düşmanı. Kutucuklar da seçtiğiniz tema neyse o renk oluyor. Yine başka programlarla bunlar çözülebiliyor. Arka plan hariç.

23- Geri tuşunun sol tarafta olması. Bu diğer platformlardan ayıran bir özellik wp'yi belki ama, gerçekten sinir bozucu olabiliyor tek elle kullanırken. Sağ taraftaki arama tuşuna internet sayfası hariç bir şey koyamamak da kötü.

Ekran döndürme kilidine değinmeden geçemeyeceğim, telefonu aldığımda yoktu bu özellik. Önizleme gdr3 kurmasam telefonu geri götürürdüm sanırım. Bu özellik olmadan aylarca nasıl kullandı insanlar telefonu hayret ediyorum. Neyse ki geldi bu özellik.

24- Alarm kurarken 2 kere onay gerekiyor. Yeni bir alarm ayarladığınızda, saati ayarladıktan sonra onaya basınca, tekrar onaya basıp çıkmazsanız alarm aktif olmuyor. Bir kere bunun cezasını çektim, o yüzden yazayım dedim. Dikkatli olun.

Ekleme:
25- Videoları toplu seçme yok. Toplu sileceksem yapamıyorum, yollayacaksam yapamıyorum. Hiç müzik atmadım telefona müziklerde nasıl bilemiyorum. Fotoğraflarda atılabiliyor, videoda olmuyor.

adam bildiğin isyan etmiş bu yorumdan sonra lumia'yı camdan aşağı atmıştır :D

Söylediklerin çoğu senle ilgili ek olarak güncelleme geldikçe o sorunlarda düzelir ki sorun denirse tabi kişiden kişiye değişir.

Hocam lumia serisinin üretiminde falan mı çalışıyorsunuz. :D
Bırakın savunmayın, kullanan arkadaşlar yazmışlar işte eksikliklerini hepsine cevap vermek zorunda değilsiniz.
Ki dervegider'in mesajından sonra Windows phone'un yanından geçmem.
Gayette ilginç eksiklikleri var bencede.

Hocam sizin eller ufak sanırım :) Şahsen bende oyle ve birçok kişide öyle durmuyor dediğim gibi boyutları standartın biraz üzerinde olduğu için herkese olmaz ama telefon kategorisindedir 7 inc ve altı ama marifetleri tableti geçiyor haklısınız. Ha bi Xperia ultra z derseniz o evet baya büyük tablet değiminize yakın çünkü cercevesi falanda geniş ama note 3 te mesela telefon boyutu aynı kaldı cerceveler kuculdu ekran büyüdü. Telefon secimi zevk meselesi tabi ama işlevsellik açısından note kendini dünyaya kanıtlamış bir model.

pek küçük sayılmazlar :D ama yinede bir telefon'a göre bana büyük geliyor dediğiniz gibi kişisel tercihtir saygı duyarım ama bana göre iphone'u takip etmekten başka şansı yok asla geçemez hem performansta hem kullanıcı sayısında hemde uyguamada

---------- Mesaj saat 13:31:48 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 13:28:55 civarında gönderildi. ----------

lumia yeni serilerin çoğu kameradan kazanıyo yoksa bukadar satılmaz pek satıldığıda söylenemez aslında samsung ve apple çoğunlukta sony filan görüyorum lumia çok nadir

Sana kötü geliyosa iyi yönlerine bakmazsan onun için uzatmaya gerek yok dediğin gibi ama yeni sonuçta ilerde dediğin sorunlar düzelticek anında olacak diye birşey yok.

Anlaşılan sende yeni telefon almışsın. Başlarda ben de senin gibi lumia avukatlığı yapardım hatta alan herkes yapar. Zamanla düzelirsin merak etme :) Ben İos kullanıp diğer tüm telefonlara ön yargı ile yaklaşan biri değilim. Ben her telefonu kullandım. Android'in de sayarım eksilerini Windows ve İos'un da . Sana şunu diyeyim. Aralarında en vasatı Windows. İos'un eline daha hiç biri su dökemez şu aşamada.

Bırakın savunmayın, kullanan arkadaşlar yazmışlar işte eksikliklerini hepsine cevap vermek zorunda değilsiniz.

Ben 925 kullanıyorum. Hocam. [MENTION=4760]dervegider[/MENTION] in bulduğu daha genel böyle detaya girersen bi 100-200 maddelik yazı çıkar :))) Başlı başına sorun. En az 2 yıl düşünmeyin windows. Değmez yeni bir işletim sistemi için. Geleceği parlak lakin.

pek küçük sayılmazlar :D ama yinede bir telefon'a göre bana büyük geliyor dediğiniz gibi kişisel tercihtir saygı duyarım ama bana göre iphone'u takip etmekten başka şansı yok asla geçemez hem performansta hem kullanıcı sayısında hemde uyguamada

Performansta zaten note geçiyor hocam :) Programların verdiği değerlere bakmayın bence :) Mağaza bakımından gerisinde çünkü apple çok titiz çalışıyor bu konuda çöp uygulamalar yok pek fazla. İşletim sistemini verimli kullanma derseniz yine iphone önde. Ancak donanım olarak o kadar fazla fark varki aralarında iphonun işletim sistemi şuan o farkı kapatamıyor. Tabi her telefon her zevk denenmeli bana göre eğerki İphone haziranda 6 çıkardığında dediği gibi 4.7 ve 5.7 lik ekranlarla gelirse büyük olanından alacağım bende bir tane çünkü içine ona göre pil koyacaklar şarj sıkıntısını falan aşıpta gelir apple bence.

Ne alakası var arkadaş bulmuş bi forumdan yazmış ama çok önemli değil yazdıkları sanki android ve ios lerde hiç sorun yokmuş gibi söyleniyorsunuz.

Anlaşılan sende yeni telefon almışsın. Başlarda ben de senin gibi lumia avukatlığı yapardım hatta alan herkes yapar. Zamanla düzelirsin merak etme :) Ben İos kullanıp diğer tüm telefonlara ön yargı ile yaklaşan biri değilim. Ben her telefonu kullandım. Android'in de sayarım eksilerini Windows ve İos'un da . Sana şunu diyeyim. Aralarında en vasatı Windows. İos'un eline daha hiç biri su dökemez şu aşamada.

Aynen ben de başlarda Lumia seviyordum ama kullandıkça "Bu nasıl olmaz, bu özellik nasıl olmaz, bunu nasıl koymazlar, bunu niye yapamıyorum, bu neden hatalı, bu niye sorunlu" diye diye ömrümü yedi. Iphone 6 çıkmasını bekliyorum. :) Belki dayanamayıp 5S de alabilirim. Kurtulayım yeter ki. :)

Performansta zaten note geçiyor hocam :) Programların verdiği değerlere bakmayın bence :) Mağaza bakımından gerisinde çünkü apple çok titiz çalışıyor bu konuda çöp uygulamalar yok pek fazla. İşletim sistemini verimli kullanma derseniz yine iphone önde. Ancak donanım olarak o kadar fazla fark varki aralarında iphonun işletim sistemi şuan o farkı kapatamıyor. Tabi her telefon her zevk denenmeli bana göre eğerki İphone haziranda 6 çıkardığında dediği gibi 4.7 ve 5.7 lik ekranlarla gelirse büyük olanından alacağım bende bir tane çünkü içine ona göre pil koyacaklar şarj sıkıntısını falan aşıpta gelir apple bence.

usu6e7yt.jpg

İphone donanımı son derece kötü bence 5 ten sonra soyulmalar oldu bi sürü insanın telefonu yamuldu bunlardan biride benim ama yinede iphone diyorum fark yarattığı nokta zaten işletim sistemi uygulama açısından apple 100 küsür dolara geliştirici hesabını açıyo zaten bide yayınlama ücreti filan bu yüzden önüne gelen uygulama yazmıyo ve sadece maclerde uygulama yazılmasıda bi etkendir tabi başıma gelen bi olayı anlatayım size proje ödevi aldım bu dönem telefon işletim sisteminde bi uygulama yazıcaktık iki arkadaş biz ios istedik onlar bize android verdiler ücretten dolayı her önüne gelen uygulama yazamıyo iosa yazılanlarıda çok titizlikle seçiyolar öyle hepsini yayınlanıyolar :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

usu6e7yt.jpg

İphone donanımı son derece kötü bence 5 ten sonra soyulmalar oldu bi sürü insanın telefonu yamuldu bunlardan biride benim ama yinede iphone diyorum fark yarattığı nokta zaten işletim sistemi uygulama açısından apple 100 küsür dolara geliştirici hesabını açıyo zaten bide yayınlama ücreti filan bu yüzden önüne gelen uygulama yazmıyo ve sadece maclerde uygulama yazılmasıda bi etkendir tabi başıma gelen bi olayı anlatayım size proje ödevi aldım bu dönem telefon işletim sisteminde bi uygulama yazıcaktık iki arkadaş biz ios istedik onlar bize android verdiler ücretten dolayı her önüne gelen uygulama yazamıyo iosa yazılanlarıda çok titizlikle seçiyolar öyle hepsini yayınlanıyolar :)

Biliyorum hocam o yüzden zaten kaliteden ödün vermiyorlar rahmetli steve jobs zaten kalite üzerine kurdu şirketin temellerini ve hala o şekilde devam ediyor :)

Steve yaptı Bill pazarladı :) Daha yaşasaydı zaten şansı kalmamıştı diğerlerinin yani 10 yıl daha yaşasa kalite olarak diğer firmalara 50 100 yıl fark açardı :)

Şu yamulan iphone'umu görse mezarda ters döner :)

Şu yamulan iphone'umu görse mezarda ters döner :)

Onu ilk defa sende gördüm ben ya çok garip bir olay ama bak adamlar yine önce adım atmış demekki Lg g Flex e bak bi googledan ne demek istediğimi anlayacaksin :)

Onu ilk defa sende gördüm ben ya çok garip bir olay ama bak adamlar yine önce adım atmış demekki Lg g Flex e bak bi googledan ne demek istediğimi anlayacaksin :)

Sende google'a yamulan iphone 5 yaz :)
Lgleri biliyorum benimki sonradan görme oldu onlara bakıp yamuldu :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri