Peki yilda belli bir kazanca kadar muafiyet var mi?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Merhaba Arkadaşlar,
Aramızda Yasaları bilmeden konuşanlar var. Öncelikle şunu kesinlikle bilin. Yasaya göre Her türlü gelir elde eden kişiler vergi ödemek zorundadır. Ayrıca bu parayı evden de kazansanız aynı. ofistende kazansanız aynı. İsterseniz kalacak yeriniz olmayıp camide, banklarda veya sokak köşelerinde de kalsanız aynı şekilde yasaya göre vergi ödemelisiniz. Türkiye sınırları içersindeyseniz kanun sizide kapsamış olur. İsterseniz ormanda bir kulubede yaşayın. Kanun yine kapsıyor. Çünkü gelir elde ediyorsunuz.
Vergi Ödeyeceğim Ama Neye Göre ve Nasıl Ödeyeceğim?
Vergi ödemek için vergi mükellefi olmalısınız. Başka bir kolay yolu veya formülü yok. Ben 1 ay kazanıyom. 3 ay kazanıyom. Bazen kazanıyom bazen kazanamıyom desenizde kanun aynıdır. Vergi mükellefi olacaksınız. Muhasebeci tutacaksınız. Köşedeki bakkal nasıl vergi mükellefiyse aynısı olacaksınız.
Ben parayı payonerden, paypaldan, payzadan veya x sitesinden çekiyom desenizde kanun aynıdır. Sonuçta gelir elde ediyorsunuz. O para bankaya yatar. Bankadaki paralarda takip ediliyor. Kaynağı belirsiz para takip edilir. Belli süre sonra vergi dairesine çağrılırsınız. O para hakkında hesap sorarlar. Geçmişe yönelik inceleme başlar vergi kaçırmaktan yüklü bir ceza yersiniz. Vergi Usul Kanuna göre 5 yıl zaman aşımı süresi var. Genelde bu 5 yıl süre içersinde çağrılırsınız. "Ben 2-3 yıldır kazanıyom kimse çağırmadı dalgamı geçiyon sen" gibi diyenlere pek kulak asmayın. zaman aşımı 5 yıldır.
Klavye başında x sitesinden çektiğim paranın kaynağı belirsiz değil. Bu koskoaca x sitesidir demeyin. Onun koskoca x sitesi olması vergi dairesini bağlamaz. Vergi dairesine göre o para kaynağı belirsiz paradır. O site sizden borç para mı aldıda para gönderiyor. Kabak gibi gelir elde ediyorsun işte derler. Yani sonuç olarak bana giren çıkan yok. Bilgilendirme amacıyla yazıyorum. Kanunları yazan ben değilim. Burda bana hakaret veya küfür etseniz kanun değişmez. Forumlardaki ergenlerin klavye başında yazdıkları yazılara göre gaza gelmeyin.
İşletme Defterinin Aylık Masrafları (Zarar Edersen. Kâr edersen kâra göre değişir)
Her ay KDV nin Damga Vergisi : 35 TL
3 ayda bir Muhtasar Damga Vergisi: 60 TL
3 ayda bir Peşin Vergi Damga Vergisi: 50 TL
Yıllık Gelir Vergisinin Damga Vergisi : 50 TL
Her ay Bağkur: 500-600 TL Arasında
Her ay Muhasebe: 150-200 TL (Muhasebeciye bağlı)
Yılda Bir Defter Tasdik: 400-500 TL (Muhasebeciye bağlı)
NOT: Bu şahıs işletmesi masrafları. (Yani işletme defteri tutanlar için) Hiç fatura kesmezsen, hiç para kazanmazsan dahi bu masrafları ödersin.
Açılış için muhasebeci bulmalısınız. Açılış için gerekli bilgileri muhasebeci verir. Muhasebeci 500 TL açılış masrafı alabilir. Bu masraf muhasebeciye göre değişir.
AÇILIŞTA YAPILACAKLAR
1-İşe başlama formu doldurulur.
2-Kira kontratı doldurulur. İşyeri sana aitse tapu fotokobisi. (Babanın, amcanın, vs vs adına olan şey seni ilgilendirmez. Babanın adınayla göstermelik kira kontratı doldurmalısın.)
3-Noterden İmza Beyannamesi
4-Kimlik fotokobisi
+5 Yıllık Muhasebe Elemanı.
Bulut-57
Merhaba Arkadaşlar,
Aramızda Yasaları bilmeden konuşanlar var. Öncelikle şunu kesinlikle bilin. Yasaya göre Her türlü gelir elde eden kişiler vergi ödemek zorundadır. Ayrıca bu parayı evden de kazansanız aynı. ofistende kazansanız aynı. İsterseniz kalacak yeriniz olmayıp camide, banklarda veya sokak köşelerinde de kalsanız aynı şekilde yasaya göre vergi ödemelisiniz. Türkiye sınırları içersindeyseniz kanun sizide kapsamış olur. İsterseniz ormanda bir kulubede yaşayın. Kanun yine kapsıyor. Çünkü gelir elde ediyorsunuz.
Vergi Ödeyeceğim Ama Neye Göre ve Nasıl Ödeyeceğim?
Vergi ödemek için vergi mükellefi olmalısınız. Başka bir kolay yolu veya formülü yok. Ben 1 ay kazanıyom. 3 ay kazanıyom. Bazen kazanıyom bazen kazanamıyom desenizde kanun aynıdır. Vergi mükellefi olacaksınız. Muhasebeci tutacaksınız. Köşedeki bakkal nasıl vergi mükellefiyse aynısı olacaksınız.
Ben parayı payonerden, paypaldan, payzadan veya x sitesinden çekiyom desenizde kanun aynıdır. Sonuçta gelir elde ediyorsunuz. O para bankaya yatar. Bankadaki paralarda takip ediliyor. Kaynağı belirsiz para takip edilir. Belli süre sonra vergi dairesine çağrılırsınız. O para hakkında hesap sorarlar. Geçmişe yönelik inceleme başlar vergi kaçırmaktan yüklü bir ceza yersiniz. Vergi Usul Kanuna göre 5 yıl zaman aşımı süresi var. Genelde bu 5 yıl süre içersinde çağrılırsınız. "Ben 2-3 yıldır kazanıyom kimse çağırmadı dalgamı geçiyon sen" gibi diyenlere pek kulak asmayın. zaman aşımı 5 yıldır.
Klavye başında x sitesinden çektiğim paranın kaynağı belirsiz değil. Bu koskoaca x sitesidir demeyin. Onun koskoca x sitesi olması vergi dairesini bağlamaz. Vergi dairesine göre o para kaynağı belirsiz paradır. O site sizden borç para mı aldıda para gönderiyor. Kabak gibi gelir elde ediyorsun işte derler. Yani sonuç olarak bana giren çıkan yok. Bilgilendirme amacıyla yazıyorum. Kanunları yazan ben değilim. Burda bana hakaret veya küfür etseniz kanun değişmez. Forumlardaki ergenlerin klavye başında yazdıkları yazılara göre gaza gelmeyin.
İşletme Defterinin Aylık Masrafları (Zarar Edersen. Kâr edersen kâra göre değişir)
Her ay KDV nin Damga Vergisi : 35 TL
3 ayda bir Muhtasar Damga Vergisi: 60 TL
3 ayda bir Peşin Vergi Damga Vergisi: 50 TL
Yıllık Gelir Vergisinin Damga Vergisi : 50 TL
Her ay Bağkur: 500-600 TL Arasında
Her ay Muhasebe: 150-200 TL (Muhasebeciye bağlı)
Yılda Bir Defter Tasdik: 400-500 TL (Muhasebeciye bağlı)
NOT: Bu şahıs işletmesi masrafları. (Yani işletme defteri tutanlar için) Hiç fatura kesmezsen, hiç para kazanmazsan dahi bu masrafları ödersin.
Açılış için muhasebeci bulmalısınız. Açılış için gerekli bilgileri muhasebeci verir. Muhasebeci 500 TL açılış masrafı alabilir. Bu masraf muhasebeciye göre değişir.
AÇILIŞTA YAPILACAKLAR
1-İşe başlama formu doldurulur.
2-Kira kontratı doldurulur. İşyeri sana aitse tapu fotokobisi. (Babanın, amcanın, vs vs adına olan şey seni ilgilendirmez. Babanın adınayla göstermelik kira kontratı doldurmalısın.)
3-Noterden İmza Beyannamesi
4-Kimlik fotokobisi
+5 Yıllık Muhasebe Elemanı.
Bulut-57
yasaları bilmeden konusanlar var demisin de kazandigimiz paranin vergisini google irlandaya veriyor zaten. Turkiyenin de kabul ettigi uluslararasi kanuna gore de bu paranin 2. Vergisinin verilmesine gerek yoktur. Yani vergi mukellefi degiliz. Ilgili kanun maddelerini atabilecek varsa atsin da okusun arkadas mobildeyim
Yurt dışında da bu şekildemi işliyo sistem.yani adsense geliri için şirket kurmak zorunlu mu?
Yeni kanuna göre Ocak 2018 den itibaren tüm yurtdışı kazançları vergilendirilecek,büyük ihtimalle incelemeye takılır banka hesap kontrollerinde..Şahıs şirketi kurmakta fayda var,eğer kazançlar Türk Bankalarına alınacaksa.
Banka hesaplari ne icin kontrol edilir hocam bana anlatirmisiniz? Vergi dairesi tek tek tüm insanlarin bankalarini kontrol mü eder? Yoksa banka calisanlari kisinin hesabina xx miktar para geldi diye vergi dairesine bilgilendirme mi yapar?
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.