Öğrenim Kredisi Almalımıyım son gün.

artist58

Kayıtlı Üye
Merhabalar,*
Arkadaşlar kredi başvuru için yarın son gün ama ben daha kararsızım. En büyük sebep ise ailem alma diyor.Çünkü krediye karşı biraz korkuları var.(ödeyemezsin vs.)Toplam tutar: 8400 tl.*
Okuduğum yer küçük bir ilçe. 2 yıllık bir bölüm.Yani çok bir giderim yok.Giderim yurt parası oda aylık 150 lira gibi en fazlada o kadar ben yiyorum yani toplam maksimum giderim 300 lira.Çok şükür o parayı ailem gönderiyor bir şekilde ama fazlasını isteyemem çünkü Babam asgari ücret ile çalışıyor zor yetiriyor.*
Ama yinede çevremde herkes alıyor burs kredi birazda giyim, kurs seminer, ehliyet vb. yada web sitesi filan alırım diyorum veya yt kanal Gibi durumlar için alayım diyorum. Yani olurda lazım olur için. :(*
İlk okula başlarken burs çıkar diyordum ama nasıl olduysa çıkmadı vallahi durumu benden iyi olanlara çıktığını gördüm çıkmazsa bile yt den kazanırım o bana yeter diyordum ama adsense banlamalar filan derken o da olmadı.Siz olsanız ne yapardınız? Alayım mı?

Çok çok ihtiyacın yoksa alma. 10 yıl evvel mezun oldum hala borç ödeyen arkadaşlarım var. :)

Sakın alma

"Durumun çok kötü değilse" de demeyeceğim kötüyse de alma. Bir kaç sene sonra ödeme aşaması geldiğinde durumun yine iyi olmaz ise ödemekte zorluk çekersin. Sürekli de faiz işler. Artar. Sırtında yük olur. Okulun da 2 yıllıkmış zaten. Biraz sık dişini. İnternet işlerinden kendine harçlık çıkarmaya bak.

Öğrenim kredisi acılı çiğ köfte gibidir yemesi çok güzel ama çıkışı çok acı olur :(

Son düzenleme:
Alma basina dert olur bi sekilde gecinirsin 300 tl ile 8400 az para degil

Mobil Mesaj

Bana 6 sene önce 21bin maliyet hesaplamışlardı. Bakalım kaç ödeyeceğim :D. yani zaten geçinirim diyorsan bence de alma

Alma bencede 2 senelik zaten ama sen bilirsin dostum zor bi durum nihai karar senindir

gerçekten okuyorsan,bir yerlere gelmeye çalışıyorsan al kardeşim yoksa sıf okudum demek için gittiysen üniversiteye (benim gibi :D) alma

2005 lisans mezunu bir abin olarak kesinlikle alma derim. Okul bitince hemen memuriyete başladım ama yine de ödeyene kadar canım çıktı. Hem öğrenim hem katkı kredisi vardı bende. Birde ödeme zamanı askerlik gelmişti. Hatırlamak bile istemiyorum o günleri o kadar yani!!!

Hocam ben okurken burstan krediden haberim yoktu. Ailemde para yoktu. Bende bulunduğum şehirdeki okula gittim. Bulunduğum şehirde olsa yine de parasız okula gidilmiyor. Yol parası, yemek parası, vs vs falan işte. Bende 3 kuruş paraya çalışarak okumak zorunda kaldım. :( Çoğu zaman yarı aç yarı tok geçtim desem yeridir. :D Çoğu da işe almadı zaten. Yazın çalıştığım yerde burs/krediden daha düşük paraya çalışmak zorunda kaldım. 2. sene burs/krediden haberim oldu. O zaman başvurdum şansa burs çıktı. Kötü günler geride kalmıştı benim için :D

Benim yaptığım analize göre Genelde ilk sene başvuranların çoğuna kredi çıkıyor. Az kişiye burs çıkmıştı. Ama 1. sene başvurmayıpta 2. sene başvuranların arasında burs çıkan sayısı daha fazlaydı bizim okulda. Çünkü Sadece 2. sene alınca 6 ay para veriyorlar. 2 sene olunca daha fazla veriyorlar. Sanırım o yüzden olabilir. Krediyi okulda yerken iyi oluyor ama ödemeye gelince herkese evlat acısı gibi geliyormuş :D

Sana tavsiyem iş araştır derim. Genelde bizim okuldakiler büyük alşveriş mağazalarındaki lc wakiki gibi yerlere başvuruyorlardı. Diğer mağazaların ismi aklıma gelmedi. O tür yerlerde öğrencileri alıyorlar sanırım bazen. Bi de bazıları garsonluk falan yapıyordu. Bende bikaç ay düğünlerde garsonluk yapmışlığım var. Garsonluk çin işkencesi gibi. Gece saat 3 te falan bitiyordu bizim iş. Herkes Çok yoruluyordu.

Sonuç olarak başka şehirde olsam ben kredi alırdım sanırım. :D

Son düzenleme:
yerinde olsam alırdım. her ay yatan 400 tl olacak cebinde.

baban ya bi ay sana para veremezse? onu da zora sokarsın kendini de.

Çok sağolun arkadaşlar cevaplar için. Al diyende olmuş ama alma diyen daha çok herhalde. Af çıkar diyenlerde duydum. Ama söylenti tabi şans işi biraz.

Son düzenleme:
Çok sağolun arkadaşlar cevaplar için. Al diyende olmuş ama alma diyen daha çok herhalde. Af çıkar diyenlerde duydum. Ama söylenti tabi şans işi biraz.
Af çıkmaz.Çünkü krediyi veren Ziraat Bankası . Devlet vermiyor yani :D (ne kadar devlet bankası gibi görünse de :D)

Almadan yasayabiliyorsan alma kesinlikle önermiyorum.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Hocam asgari ücret alıyorsa baban sana burs vermeleri gerek. Burs nasıl çıkmadı hayret ettim.

yanlış anlama ama aptallıkdan başka bişi değil.
8k lira borcum şuan 12k lira dolaylarında birgün hayrını görmedim o paranın. girt part-time garsonluk yap daha iyi ;)

Hocam asgari ücret alıyorsa baban sana burs vermeleri gerek. Burs nasıl çıkmadı hayret ettim.
Valla hiç sormayın hocam yani babamın üzerine kayıtlı arsa arabada yok sadece bir tane ev var. Ne diyelim nasip kısmet değilmiş.
gerçekten okuyorsan,bir yerlere gelmeye çalışıyorsan al kardeşim yoksa sıf okudum demek için gittiysen üniversiteye (benim gibi :D) alma
Hocam mecburen bir yerlere gelmeye çalışacağım yani başka bir seçeneğim yok. Ama belli olmuyor işte boşta kalma ihtimalimiz de var. :(

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri